Mad og Pub ture

Øl og fish and chips er en del af Londons dybt rodfæstede kultur. Her får du en oversigt over, hvordan du kan besøge byens bedste pubber på din rejse.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minutters læst

Mad og Pub ture

De berømte engelske chips | ©Dan Counsell

Selv om det måske ikke ser sådan ud, er det muligt at spise godt for få penge i en dyr by som London. Da byen er en af de mest kosmopolitiske byer i verden, er det gastronomiske udbud enormt, og der er restauranter til alle budgetter. Her er en liste over mine 10 yndlingsrestauranter, så du kan prøve lidt af hvert.

1. Poppie's Fish & Chips stegt fisk

Fisk og pomfritter| ©Samuel Tresch
Fisk og pomfritter| ©Samuel Tresch

Den mest typiske ret i London er fish & chips. Du har sikkert hørt om den overalt, fordi briterne betragter den som en national skat ligesom Big Ben, og selv Charles Dickens selv henviser til den i sin berømte roman "Oliver Twist"!

Så hvis du ikke allerede har prøvet det, er din næste ferie et godt tidspunkt at prøve det på. Denne stegte fish and chips-ret er specialiteten på Poppie's Fish & Chips, en restaurant med forretninger i SoHo (W1D 6HW), Spitalfields (E1 6QR) og Camden (NW1 8NP), som anses for at være den bedste fish & chips-ret i London.

Hvad skal du prøve?

Du skal uden tvivl bestille hovedretten, som er fish & chips (torsk, kuller eller kuller), som ledsages af forskellige saucer som ketchup, mayonnaise eller tartar. De serverer den i normal eller stor størrelse, og portionerne er rigelige, så hvis du skal spise for to personer, er den store størrelse nok.

Men menukortet er dog omfattende, så hvis du er virkelig sulten, kan du altid ledsage din hovedret med en salat eller en portion calamari-ringe, som er rigtig gode.

Poppie's Fish & Chips tilbyder børnemenuer samt kødretter som kylling, oksekød og pølser med pommes frites. Til dessert kan du prøve den hjemmelavede æbletærte med is- lækkert!

Hvor

 • SoHo: 55-59 Old Compton St, London W1D 6HW
 • Spitalfields: 6-8 Hanbury St, London E1 6QR
 • Camden: 30 Hawley Cres, London NW1 8NP

Åbningstider

 • Søndag til onsdag fra kl. 11 til 22.
 • Torsdag til lørdag fra kl. 11 til 23.

Book en madtur i London

2. De middelhavsagtige lækkerier fra Magic Falafel

Falafel| ©Anton
Falafel| ©Anton

Magic Falafel ligger i hjertet af Camden Town, og hvis du er på udkig efter sund og vegansk mad, er Magic Falafel det rette sted for dig. Maden er lækker, og atmosfæren er meget behagelig. Det er et fantastisk sted at tage en pause og spise et stille og roligt måltid efter en dag med at vandre rundt i Camden.

Desuden vil jeg sige, at det er et sted, man bør pilgrimsrejse til hver gang man er i London, fordi servicen er meget opmærksom, og priserne er rimelige.

Hvad skal du købe?

Som navnet antyder, er falaflerne på denne restaurant magiske - og det er ikke kun markedsføring! Jeg elsker den, fordi den er lavet med friske råvarer efter en gammel familieopskrift fra ejerne, og man kan smage det ved første bid. Det er som at spise hjemmelavede falafel.

De serverer den på en tallerken, i en salatæske eller i en pitabrød. Jeg elsker den svampede konsistens af Magic Falafel-brødet, så jeg anbefaler falafel-pitaen, som er fyldt med salat, hjemmelavet hummus, super sprød falafel og tahini.

Det er en praktisk mulighed for at spise på farten, hvis du vil have noget med hjem - og det koster kun £6,5! Som prikken over i'et kan du bestille vegansk is eller brownies.

De sælger også "Meal Deals" eller daglige menuer, der omfatter falafel pita med en sideskål (sød kartoffel, hummus, aubergine, chips) og en drink for £11. En meget komplet menu, hvis du er virkelig sulten og har brug for at genoplade dine batterier.

Hvor

 • Enhed 312-313 Camden Market, NW1 8AH

Åbningstider

s

 • Mandag til søndag fra 10:30 til 20:30.

Book en privat madtur i London

3. Franco Manca's pizzaer

Pizza| ©Chad Montano
Pizza| ©Chad Montano

Hvis du får appetit efter at have set en musical i Londons West End, anbefaler jeg Franco Manca Pizzeria i Covent Garden-området (36-39 Maiden Lane), hvor du finder den bedste napolitanske pizza i byen. De har også glutenfri og veganske muligheder på alle deres restauranter, hvilket er et positivt punkt at tage med i betragtning.

Det, jeg godt kan lide ved denne restaurant, er, at deres pizzaer er hjemmelavede og enkle. Deres hemmelighed ligger i dejen: tynd og perfekt bagt i en træfyret ovn, krydret med friske ingredienser af højeste kvalitet (økologiske tomater, britisk mozzarella, kantabriske ansjoser, iberisk chorizo, syltede skinker, sorte oliven...). En af de bedste pizzaer, du kan spise i London!

Hvad du skal bestille

Franco Manca's stjerne er deres pizzaer, som er lækre - der er syv på menuen at vælge imellem, plus daglige specialiteter, og priserne er meget overkommelige! Den dyreste pizza koster £8,95 og den billigste £5,20.

Jeg anbefaler at bestille en ansjospizza (som er lækker) og det lækre hvidløgsbrød med britisk mozzarella på siden. Der er også salater, hvis du ønsker at tilføje en sund tilføjelse til menuen. Og hvis du stadig har plads til dessert, når du er færdig, skal du ikke tøve og bestille den klassiske tiramisu- det er som en smag af Italien!

Franco Manca 's service var meget opmærksom hele tiden, og jeg elskede den rolige atmosfære, hvor man kunne spise og slappe lidt af. Jeg vil også gerne påpege, at vi blev mødt med en gratis flaske vand, hvilket altid er meget værdsat.

Hvor

 • 36-39 Maiden Lane, London WC2E 7LJ

Åbningstider

 • Mandag til torsdag kl. 12.00 til 22.30.
 • Fredage og lørdage fra kl. 12 til 23.
 • Søndag fra kl. 12.00 til 22.00.

4. Den bedste sushi på Eat Tokyo

Sushi| ©Andraz Lazic
Sushi| ©Andraz Lazic

Er du vild med asiatisk mad? Så er du heldig, for denne restaurant er det perfekte sted at spise japansk mad. Menukortet er omfattende og byder på lidt af hvert fra sushi, ris og nigiri til ramen, sashimi og teriyaki-kylling.Eat Tokyo har flere steder i London, men Covent Garden (27 Catherine St) og SoHo (16 Old Compton St) er de to mest centrale steder. Selv om der nogle gange er køer ved indgangen til restauranterne, er servicen effektiv, og de er hurtige til at reagere inden for få minutter.

Hvad skal du prøve?

Restaurantens menukort er varieret og indeholder billeder, der giver dig en idé om, hvordan retterne ser ud, hvilket er nyttigt, hvis du ikke er ekspert i japansk mad eller ikke kan bestille dem på engelsk.

Hvis du vil prøve lidt af det hele, anbefaler jeg at bestille Eat Tokyo smagspladerne, som indeholder forskellige stykker sushi, sashimi, ris, grøntsagstempura, rejer og salat. Bentokasserne (kasser med små portioner af japanske retter) er også en meget interessant mulighed, hvis du kan lide at spise mange forskellige retter.

Portionerne er rigelige, og forholdet mellem kvalitet og pris er ganske godt, når man tænker på, at det ligger i centrum af London. Gennemsnitsprisen er omkring £12,95, og glem ikke at bestille en flaske sake til den!

Hvor

 • 16 Old Compton St, London W1D 4TL

Åbningstider

 • Mandag til lørdag kl. 12.00 til 23.30.
 • Søndag fra kl. 12.00 til 22.30.

Book en madtur i London

5. The Old Bank of England, en pub med en masse historie

Kødetærte| ©Dilyara Garifullina
Kødetærte| ©Dilyara Garifullina

Kunne du tænke dig at besøge en autentisk engelsk pub, hvor du kan prøve den berømte britiske mince pie? Så skal du tage til The Old Bank of England, en af Londons historiske pubber, der rummer en masse mærkelige anekdoter inden for sine vægge - det er som en restaurant og turistattraktion på samme tid!

Vidste du for eksempel, at Bank of England boede i bygningen i over 80 år, indtil den blev renoveret i 1990'erne og brugt som en engelsk pub? Faktisk kan stedet prale af at have opbevaret guldbarrer og endda den britiske kongefamilies storslåede kronjuveler i sine underjordiske hvælvinger.

Men The Old Bank of England er også kendt, fordi det siges, at dette sted på Fleet Street engang var frisørsalon for Sweeney Todd, den berømte figur fra det victorianske London, som ifølge legenden plejede at dræbe sine kunder for at få hævn og lave tærter af dem.

For alles skyld er der aldrig blevet fundet beviser, der bekræfter historien, men med disse oplysninger er det måske et godt sted at drikke et par øl til Halloween, synes du ikke?

Hvad skal man have?

Ud over den berømte hjemmelavede mince pie i forskellige udgaver har denne historiske engelske pub et ret varieret menukort, hvor du også kan prøve de traditionelle fish & chips, burgere og sandwiches, som du kan tilføje dit valg af tilbehør, og BBQ-ribs, som man kan dø for.

Ethvert godt måltid har brug for en dessert til at fuldende det hele. På The Old Bank of England anbefaler jeg, at du prøver cheesecaken eller æblecrumble, som er lækker!

Hvor

194 Fleet St, London EC4A 2LT

Åbningstider

 • Mandag til fredag fra kl. 12.00 til 23.00.

6. The Real Greek, et lille stykke Grækenland i London

Hummus| ©Max Libertine
Hummus| ©Max Libertine

Når jeg rejser til London og befinder mig i området omkring St Paul's Cathedral og City, forsøger jeg altid at bestille et bord på denne hyggelige græske restaurant ved Themsen. De har en terrasse med smuk udsigt over floden, perfekt til at spise udendørs på en af de solrige dage, hvor man gerne vil være udenfor og nyde den lyse og afslappede atmosfære.

Men jeg anbefaler The Real Greek ikke kun på grund af beliggenheden (Units 1 & 2 Riverside House, 2A Southwark Bridge Road), men også på grund af den velsmagende mad, der er lavet af friske råvarer. Det er det ideelle sted for en middelhavsfrokost til meget overkommelige priser. Og servicen er hurtig og kompetent - hvad mere kan man forlange?

Hvad skal jeg bestille?

Hvis du ikke er bekendt med græsk mad, vil jeg anbefale dig at bestille en smagemenu til deling for at prøve nogle af de typiske specialiteter fra det græske køkken. Du kan også vælge en af frokost- (£7,95) eller middagsmenuerne (£13,30), som er meget komplette og også giver meget god værdi for pengene.

Jeg husker, at jeg sidste gang jeg var der, valgte jeg den såkaldte "Greek Trio"-menu, som består af tre retter at vælge imellem og indeholdt en slags græsk pitabrød, hummus og "lamb kefte", lækre lammekebab. Du ender med at spise hele tallerkenen!

Portionerne er generøse, men hvis du stadig er sulten, kan du altid bestille dessert. Ud over den traditionelle baklava kan jeg også anbefale mangosorbet og de tyrkiske delikatesser eller loukomia (en typisk slik, der ligner gelébønner).

Et af højdepunkterne ved The Real Greek er, at de har en vegansk menu og en børnemenu, så hvis du rejser til London med børnene, er det et godt sted at spise velsmagende, sund og billig mad.

Hvor

Enhederne 1 & 2 Riverside House, 2A Southwark Bridge Road, London SE1 9HA

Åbningstider

 • Mandag til torsdag fra kl. 12 til 22.
 • Fredage og lørdage fra kl. 12.00 til 22.30.
 • Søndag fra kl. 12.00 til 21.30.

Book en madtur i London

7. Den mest "britiske" morgenmad på The Knights Templar

Britisk morgenmad| ©Carissa Gan
Britisk morgenmad| ©Carissa Gan

Dette er endnu en historisk pub i London, som kan anbefales. Den ligger i udkanten af den berømte City of London, i en gade fra det 12. århundrede i Temple Church-området, hvor tempelridderne havde deres hjemsted, og efter hvem pubben er opkaldt.

Tempelriddernes indretning er fantastisk. På den ene side er den historiske bygning, som den ligger i, smuk (det var hovedkvarter for Union Bank) og ser meget statelig ud. På den anden side har interiøret den typiske gamle britiske atmosfære, som du sikkert har set i mange film.

Indretningen er fantastisk, og atmosfæren er meget indbydende. Tag et kig på de elegante dekorative søjler, der bærer loftet med lysekroner og malerier af tempelridderne - fascinerende!

Hvad kan du prøve?

Hvis du bor på et hotel i nærheden af The Knights Templar, kan jeg anbefale denne pub til en typisk engelsk morgenmad med stegeæg, pølser, bacon, baked beans og hash browns. Den er så solid, at du vil kunne genoplade dine batterier til en hel dag med sightseeing i byen.

Andre retter, der skal prøves, er fish & chips, beef and ale pie med sovs, kartofler og ærtepure, æg Benedictine og burgere. Som tilbehør til en salat er kyllingenuggets eller nachos det perfekte valg.

Knights Templar er populær blandt både lokale og turister, fordi kvaliteten af maden er god, og fordi der er uovertruffen værdi for pengene, ligesom servicen er uovertruffen, så der er al mulig grund til at kigge forbi på din ferie!

Hvor

 • 95 Chancery Lane, Off Carey St, Fleet St, London WC2A 1DT

Åbningstider

 • Mandag til fredag fra 8:30 til 23:00.
 • Lørdag fra kl. 11 til 23.
 • Søndag lukket.

8. Den krydrede peri-peri fra Nando's

Nando's| ©Samuel Regan
Nando's| ©Samuel Regan

For fastfood-elskere, der gerne vil væk fra den typiske sota, caballo y rey, kan jeg præsentere et meget overraskende alternativ, som du måske ikke har hørt om endnu: Nando's (66-68 Chandos Pl, Covent Garden).

Det er en kæde af sydafrikanske restauranter, der har specialiseret sig i stegt kylling med portugisiske påvirkninger og et krydret sydafrikansk chilikick. Det ser måske ud som en simpel ret, men resultatet kunne ikke være mere velsmagende.

Hemmeligheden bag succesen er, at kyllingen marineres i peri-peri-saucen i 24 timer. Det giver den en unik og kraftig smag, som er meget karakteristisk for Nando's. Du skal prøve den!

Hvad skal du drikke?

Menuen er meget varieret, men har kylling med peri-perisauce som et gennemgående tema. Der er alt fra burgere, wraps og pitaer til vinger, bryst og hele kyllinger. Da kødet er marineret, er det allerede krydret, men du kan tilføje en anden dressing eller endda ekstra krydderi - de har masser af saucer at vælge imellem!

Hvis du spiser alene, kan jeg anbefale Chicken Butterfly-brystet, mens du i hamburgerafdelingen ikke må gå glip af Sunset eller den grillede kyllingeburger. De er lækre! Og hvis du tager af sted med andre personer, anbefaler jeg, at du bestiller tallerkener til deling, da de er ret generøse og indeholder lidt af hvert, f.eks. Family Platter (ideel til 4 eller 6 personer) eller Full Platter (perfekt til 2 personer).

Desuden kan du vælge det tilbehør, du ønsker til retterne (pommes frites, hvidløgsbrød, krydrede ris, majs osv.). De har også retter til veganere og børnemenuer.

Hvor

 • 66-68 Chandos Pl, Covent Garden, London WC2N 4HG

Åbningstider

 • Mandag til søndag kl. 11.30 til 22.00.

9. Den bedste indiske karry på The Eastern Eye Balti House

Kylling i karry| ©Amirali Mirhashemian
Kylling i karry| ©Amirali Mirhashemian

Hvis du leder efter et sted at spise autentisk indisk mad på din tur til London, så skal du tage til Brick Lane. Sandsynligvis det sted med flest indiske restauranter i byen.

Hvilken skal man vælge? Konkurrencen er enorm. Uanset om du er ekspert eller nybegynder, vil du elske maden på The Eastern Eye Balti House (63A Brick Lane). Jeg har været der et par gange, og maden er rigtig god og til rimelige priser.

Deres retter er en ægte madoplevelse, hvor de blander det bedste fra det traditionelle og moderne indiske køkken med retter fra Bangladesh. Betjeningen er effektiv, og atmosfæren i spisestuen er afslappet, så du vil gå derfra glad og med en fyldt mave!

Hvad skal du bestille?

Eastern Eye Balti House 's curry anses for at være den bedste på Brick Lane, så den er et must på bordet. Min anbefaling? Kylling tikka biryani, rejepuré med karrysauce, hvidløgsnaanbrød og samosas - fantastisk!

Et andet plus ved denne indiske restaurant er tjenernes opmærksomme service over for kunderne. I slutningen af middagen fik vi gratis shots. Det er et sted, man skal gentage i London hver gang.

Hvor

 • 63A Brick Lane, London E1 6QL

Åbningstider

 • Mandag til søndag fra kl. 12 til kl. 12.

10. Vapiano, en ode til det italienske køkken

Caprese-salat| ©Bryony Elena
Caprese-salat| ©Bryony Elena

Italiensk mad er altid et hit, uanset hvor du kommer hen - selv i London! Vapiano har mange restauranter rundt om i byen, hvor de med stor kærlighed tilbereder nogle af de specialiteter, der har gjort det italienske køkken berømt over hele verden.

Jeg var på stedet nær Tower Bridge (2 Potters Field), et meget rummeligt og smukt sted, hvor man kan se kokkene tilberede retterne. En ven anbefalede den til mig, og jeg må sige, at det var et godt valg.

Den dag, jeg tog derhen, var der ikke mange mennesker, så jeg fik et bord med det samme. Desuden er systemet til bestilling af mad ret hurtigt, og tjenerne er meget søde og forklarede os, hvordan det fungerer.

Det viser sig, at når man kommer ind, får man et kort, som man kan bruge til at oplade de ordrer, man afgiver i køkkenet i hver afdeling af restauranten. Derefter får du en personsøger, så du kan hente din bestilling, når den er klar, og nyde den i spisestuen. Til sidst, inden du forlader restauranten, betaler du ved kassen. Så enkelt er det!

Hvad skal du prøve?

Vapianos menu er et paradis for fans af italiensk mad. De fokuserer især på pizzaer, salater og pasta, men de har også den typiske antipasti-afdeling til at vække din appetit, mens de forbereder resten af din bestilling.

Jeg bestilte en caprese insalata og en pomodoro e mozzarella pastaret, som jeg var vild med. Alt var lækkert, portionerne var rigelige, og prisen var meget overkommelig, hvilket i en by så dyr som London altid er værdsat. Jeg ville gentage det uden tøven!

Hvor

 • 2 Potters Field, London, SE1 2SG

Åbningstider

 • Søndag til torsdag fra kl. 12 til 22.
 • Fredag og lørdag fra kl. 12 til 22.30.

Book en madtur i London

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er den mest typiske mad i London?

  Typisk britisk mad omfatter Fish and Chips, den berømte britiske morgenmad og et udvalg af kager og kartoffelmos.

 • Hvad er det særlige ved Londons madture?

  Londons gastronomiske køkken har fået et internationalt ry for sin multikulturalisme, og derfor tager mange madrejser dig med til at opleve en anden form for køkken. Nogle af de bedste karryretter i verden findes i Storbritannien, selv om de stammer fra Indien, og en god guide vil vise dig, hvordan du kan se forskel på en autentisk karry og en efterligning.

 • Hvad er en pubcrawl?

  Der er faktisk to måder at opleve pubber i massevis på: Pub Tours og Pub Crawls. Pub Tours er en mere seriøs oplevelse, hvor du lærer om den historiske betydning af ikoniske pubber og deres øl, mens Pub Crawls er rettet mod yngre turister, der ønsker at feste og møde nye mennesker.