Bedste Prag Billetter

Prag har mange must-see steder, som kræver en billet for at komme ind. Jeg vil fortælle dig, hvilke billetter du ikke må glemme at købe under dit besøg i den tjekkiske by.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minutters læst

Bedste Prag Billetter

Lago en Praga. |©Otavio Piske

Prag er en farverig by, der har bevaret en barok, gotisk og middelalderlig arkitektonisk stil. I gaderne finder du kirker, museer og monumenter, der vil fange din opmærksomhed fra første øjeblik.

Under dit ophold kan du købe de bedste billetter i Prag og besøge steder som det middelalderlige astronomiske ur, Prags borg, Museum of Illusions og Museum of the Senses... Men det er bare nogle få.

1. Billetter til det astronomiske ur i Prag

Prags astronomiske ur om natten|©Christian Roland
Prags astronomiske ur om natten|©Christian Roland

Prags astronomiske ur, der ligger på facaden af rådhusbygningen, er en must-see attraktion, og du kan købe billetter online eller i det fysiske billetkontor.

Du vil blive forbløffet over den velbevarede struktur og de antikke dele som den astronomiske kvadrant og stjernetegnsringen. Fra klokketårnet kan du også nyde en privilegeret panoramaudsigt over byen.

Under besøget vil du lære om den historiske og kulturelle betydning af dette middelalderlige ur, se stjernetegnene stå på linje, lære at aflæse de cykliske oplysninger, konstellationernes, stjernernes og planeternes position. Og hvis du kigger ind i uret, kan du se de 12 apostle passere.

  • Pris: fra €24.

Køb en billet til det astronomiske ur i Prag

2. Billetter til Prags borg

Den anden gård i Prags borg|©Ricardo Fernandez Quijada
Den anden gård i Prags borg|©Ricardo Fernandez Quijada

Ved at købe en billet til P rags borg får du mulighed for at gå rundt i verdens største arkitektoniske kompleks, som er blevet anerkendt af UNESCO som verdensarv, i dit eget tempo.

Vitus-katedralen, det gamle kongepalads, Sankt Georgs-basilikaen, Krudttårnet, Den Gyldne Gyde og Rosenberg-paladset.

Du vil blive forbløffet over den historiske og kulturelle udstilling, som bygningerne, der omkranser Prags borg, byder på, hvad enten det er gennem deres arkitektur, møbler eller kunst, der udstilles i salene.

  • Pris: fra €29.

Køb en billet til Prags borg

3. Billetter til Lobkowicz-paladset og Prags borg

Hvis du vil se Prags borg på en anden måde, anbefaler jeg at købe en billet til Lobkowicz-paladset og Prags borg. Paladsdelen er normalt ikke inkluderet i alle billetter, men det er et must, da det huser et af de største kunstgallerier i byen.

Ud over paladset kan du få adgang til fire andre områder såsom Sankt Georgs Basilika, Den Gyldne Gade, Sankt Vitus Katedralen og Det Gamle Kongelige Palads.

Med denne billet inkluderer besøget på Lobkowicz-paladset en audioguide, og du kan også gøre turen i dit eget tempo.

  • Pris: fra €31.

Køb billetter til Lobkowicz-paladset og Prags borg

4. Billetter til kommunismens museum i Prag

Hvis du køber billetter til Museum of Communism i Prag, kan du fordybe dig i den tjekkoslovakiske kommunistiske æra, som begyndte i 1948 efter det sovjetisk-støttede statskup og sluttede i 1990.

Udover at se en dokumentarfilm om kommunismen i Prag, kan du gå rundt i lokalerne i dit eget tempo og se forskellige genstande fra perioden. Hvis du er vild med historie, må du ikke gå glip af dette museum på dit besøg i Prag.

  • Pris: fra €17.

Køb billetter til Museum of Communism i Prag

5. Billetter til Žižkov TV-tårnets observatorium

Fra Žižkov TV Tower Observatory kan du nyde en af de mest imponerende panoramaudsigter over byen fra en højde på næsten 100 meter.

Du får også en kikkert installeret i tårnet, så du kan se nærmere på monumenterne. Og det bedste er, at når du køber billetter til Žižkov TV Tower med fast-track-adgang, behøver du ikke at stå i kø.

  • Pris: fra €14.

Køb billetter til Žižkov TV Tower

6. Billetter til en Mozart-koncert + middag

Mozart er kendt over hele verden, men i Prag er han særligt værdsat som et idol. Det skyldes, at han under sit ophold i byen uropførte sin symfoni nr. 38, et af hans største værker.

Takket være dette kan du få en af de smukkeste oplevelser i Prag, hvis du er musikelsker. Ved at bestille billetter til en Mozart-koncert + middag kan du lytte til nogle af komponistens mest emblematiske værker live i de drømmeagtige omgivelser i den neobarokke Boccaccio-balsal.

  • Pris: fra 92 €.

Book billetter til en Mozart-koncert + middag

7. Billetter til Black Light Theatre i Prag

Sort lysteater eller black light theatre er en type liveforestilling, der foregår i totalt mørke og bruger speciel belysning til at fremhæve de stoffer og materialer, som skuespillerne bruger. Et andet kendetegn er, at det er en stum forestilling.

Selvom man kan bestille billetter til sort teater i forskellige dele af verden, er Prag den by, hvor det har haft størst succes. Så min anbefaling er, at du ikke går glip af dette unikke og visuelt hypnotiske show.

  • Pris: fra 23 €.

Book billetter til det sorte teater

8. Billetter til Madame Tussauds Prag

Elsker du voksmuseer? I Prag kan du også opleve et, og det anbefales især, hvis du tager afsted med børn.

Det i Prag har hverken mere eller mindre end 40 figurer af kendte mennesker, som du kan tage billeder med og have det sjovt med nogle interaktive elementer, der ledsager dem.

Og det bedste ved at bestille billetter til Madame Tussauds i Prag gennem Hellotickets er, at adgangen er uden køer, så du behøver ikke at vente.

  • Pris: fra €15.

Book billetter til Madame Tussauds i Prag

9. Billetter til Museum of Illusions i Prag

Museum for illusioner i Prag|©Andrea Baldassarri
Museum for illusioner i Prag|©Andrea Baldassarri

Når dukøber en billet til Museum of Illusions Prague, er du garanteret en surrealistisk oplevelse med uforglemmelige øjeblikke. Alt dette takket være mere end 150 områder med interaktive 3D- og 2D-udstillinger, som også vil give dig den perfekte baggrund for utrolige fotografier.

Du vil ikke stoppe med at blive forbløffet over de optiske illusioner og kunstneriske tricks, du vil opdage under din rundtur på museet.

Du vil blive helt vild, når du forvandler dig til King Kongs snack, går hen over loftet i rummet, forvandler dig til en kæmpe eller en dværg, når du går ind i det magiske rum, blandt andet.

  • Pris: fra €14.

Køb en billet til Museum of Illusions Prague

10. Billetter til Sansenes Museum i Prag

Sansenes Museum|©fsolans
Sansenes Museum|©fsolans

Oplev en interaktiv oplevelse på Museum of Senses i Prag. Du vil blive forbløffet over mere end 90 udstillinger med visuelle effekter og tricks, der vises i 17 rum.

Du vil teste din høre-, syns-, lugte- og følesans med alle de sjove illusioner: en seng af nåle, en ørken af klitter, en spejlsal, en vild jungle og meget mere.

Ud over at stimulere din fantasi og snyde dine sanser gennem alle disse mentale udfordringer, vil du også lære, hvordan lyde laves til animationer - gå ikke glip af at købe en billet til Museum of the Senses i Prag!

  • Pris: fra €11.

Køb billet til Sansenes Museum i Prag

11. Udflugt til Karlovy Vary fra Prag

Karlovy Vary - Tjekkoslovakiet|©Eduardo Ortín
Karlovy Vary - Tjekkoslovakiet|©Eduardo Ortín

I byen Karlovy Vary, kun to timer fra Prag, kan du komme væk fra menneskemængden. Slap af i de termiske kilder i denne kurby, mens din hud drager fordel af alle mineralerne i vandet.

På denne endagsoplevelse vil du også opdage en gynge fra det 19. århundrede. Du vil blive forbløffet over synet af denne fontæne, som udsender ca. 2.000 liter vand i minuttet ved en maksimal temperatur på 72ºC. Du bliver nødt til at kigge op i 12 meters højde.

Book en tur til Karlovy Vary fra Prag