10 ting at gøre i Punta Cana med børn

Punta Cana synes at være et sted for voksenturisme, men intet kunne være længere fra sandheden. Børn kan også have det sjovt på denne tur.

Andressa García

Andressa García

11 minutters læst

10 ting at gøre i Punta Cana med børn

Punta Cana | ©Yulianto Poitier

Temaparker, strande med roligt, krystalklart vand og udendørs forlystelser er nogle af de bedste ting at se og lave i Punta Cana med børn. Men når du tager til dette caribiske rejsemål, er det vigtigt at huske på nogle få tips, der vil gøre dit (og deres) ophold sjovere.

Punta Cana er et mere end sjovt sted for de små, for ud over at besøge utrolige attraktioner kan de også se og nyde den caribiske natur og de arter, der lever i den. En af mine yndlingsattraktioner i Punta Cana er samspillet med delfinerne og vandparkerne.

1. Medbring alle børnenes dokumenter

Familie på stranden| ©Pixabay
Familie på stranden| ©Pixabay

Det er vigtigt, at du medbringer alle de dokumenter, der identificerer børnene, uanset om du er deres forældre eller ej, for i mange attraktioner vil du blive bedt om dokumenter som f.eks. fødselsattest, vaccinationskort eller anden identifikation, der kan bekræfte børnenes alder og helbred.

Undgå at skulle undlade at deltage i en aktivitet, fordi du ikke har disse dokumenter ved hånden ved nogle attraktioner. Hvis du f.eks. skal svømme med delfiner, er det vigtigt, at du medbringer børnenes fødselsattest for at bevise deres alder, så du kan benytte dig af tilbuddene for dem.

I denne forbindelse er det også vigtigt at fremlægge dette dokument for at vide, om barnet er gammelt nok til at deltage i den grundlæggende, mellemliggende eller fulde plan. Afhængigt af børnenes alder kan de svømme alene eller sammen med en voksen, og det er derfor, at der kræves dokumentation for barnet.

Hvis du besøger Punta Cana fra et andet land, er det vigtigt, at du medbringer barnets oplysninger med dig. Og hvis de ikke er dine børn, er det vigtigt, at du har en tilladelse fra deres forældre, som gør det muligt for dig at rejse og gå med de små i hele det dominikanske område.

2. Benyt dig af den gratis adgang for børn under 5 år til delfinsvømningen

Delfin Island| ©William Warby
Delfin Island| ©William Warby

I forbindelse med oplevelsen "Svøm med delfiner" har du også mulighed for at benytte dig af gratis adgang for børn under fem år. Afhængigt af det selskab, som du beslutter dig for at opleve denne oplevelse, kan du vælge mellem flere forskellige pakker for at svømme med delfiner.

Det gode er, at børn mellem et og fem år ikke betaler for at svømme med delfiner i alle oplevelser, fra den mest enkle til den mest komplette, og at de ikke behøver at betale for at svømme med delfiner. For at børn kan få gratis adgang, skal de naturligvis være ledsaget af en voksen, som tidligere har betalt entréen og valgt deres delfinsvømmepakke.

Du kan også benytte dig af tilbud til større børn, f.eks. rabat på billetter og andre fordele. For at finde ud af alle disse tilbud og kampagner er det bedst at tjekke online, før du tager ud for at opleve det.

3. Pak insektmiddel med til dit eventyr på den kulturelle vej

Scape Park| ©christophe gutowski
Scape Park| ©christophe gutowski

En af de mest interessante parker, som du kan besøge med de små, og hvor de vil have det sjovt i alle de attraktioner, der findes, er Scape Park. I denne park kan du lave forskellige udendørs aktiviteter, herunder den kulturelle rute, hvor du kan se kopier af Taino-indianernes, de spanske og dominikanske bønders boliger.

Det mest interessante ved denne aktivitet er, at den finder sted midt i den fugtige jungle, hvor myg og andre insekter er i overflod, og hvis du ikke beskytter dig mod dem, kan de være virkelig irriterende.

Det er en rute, som jeg anbefaler at tage med børn, fordi det altid er interessant for dem at lære om tidligere generationers liv, men det er vigtigt at passe på dem mod insektbid. Ud over at bruge afvisende cremer anbefaler jeg, at du klæder børnene i flere lag tøj, så de kan være kølige, men tildækkede, når de besøger kulturvejen, for at undgå insektbid.

Hvis du tager på en af udflugterne til Monkeyland fra Punta Cana, som er en anden interessant attraktion i jungleturismen, anbefaler jeg også, at du tager insektspray med for at undgå bid og irritation.

Book din udflugt til Monkeyland

4. Beskyt børn mod solen, når du besøger strandene

Brug af solcreme| ©RF._.studio
Brug af solcreme| ©RF._.studio

Punta Cana er et tropisk område, så vejret er ret varmt, og solen er ubarmhjertig. Solens stråler kan have en negativ indvirkning på børns hud og forårsage solskader hos børn. For at undgå dette er det vigtigt at dække dem med solcreme.

Den største solpåvirkning på strandene er fra kl. 11.00 til ca. 15.00. Det er derfor vigtigt, at du smører dig med nok solcreme og gentager det så mange gange som nødvendigt for at sikre, at de små hele tiden er beskyttet mod solens stråler. Især i Playa Saona, hvor solens stråler er intense det meste af dagen.

Tøv ikke med at leje parasoller, når du ankommer, så du også kan beskytte børnene mod solen. Og tøv ikke med at give dem halvt dækkende badetøjog endda en visir eller hat for at dække deres ansigt og forhindre dem i at blive generet af solen.

Book din dagstur til Saona Island

5. Sæt dem i en sammenhæng, før du besøger historiske og kulturelle steder

Besøg på Trampolinmuseet| ©Atahualpa
Besøg på Trampolinmuseet| ©Atahualpa

Inden du besøger Punta Cana, bør du vide, at Den Dominikanske Republik er et meget kulturelt land, som gerne viser turisterne Taino- og indfødte rødder i sin folkekultur. Derfor kan du finde mange interessante historiske steder at besøge, slotte og andre lignende bygninger.

Hvis du vil besøge disse steder med børn, anbefaler jeg, at du først fortæller dem om Den Dominikanske Republiks og Caribiens historie på en didaktisk måde og uden at gå i dybden, men kun med henblik på at de kan nyde besøget på denne type steder uden at kede sig.

Men hvis dine børn ikke bryder sig om at gå for meget og ikke er så ivrige efter at lære om historie, kan du tage dem med til Casco Histórico, hvor du kan leje guidede ture for børn mellem 2 og 12 år.

Book din udflugt til Santo Domingo

6. Gå til Chocomuseo i morgentimerne

Chocomuseo| ©cERVANTESd
Chocomuseo| ©cERVANTESd

Chokolade er helt sikkert en af de ting, som børn elsker mest, og derfor er Chocomuseo et ideelt sted at tage hen med dem, men jeg anbefaler, at du planlægger denne udflugt til morgenstunden, fordi turen omfatter en smagning.

Hvis du tager børnene med til Chocomuseo om morgenen, vil smagningen af alle de chokoladetyper, du kan forestille dig, give dem energi til at lave andre aktiviteter resten af dagen, og de vil også være mere opmærksomme på hver af gåturene.

En anden fordel ved at have denne aktivitet om morgenen er, at chokoladens virkning på børn vil aftage ved mørkets frembrud, når det er tid til at gå i seng. Desuden er det en glimrende idé at starte dagen og opfordre dem til at opleve andre lige så underholdende oplevelser i løbet af dagen i Punta Cana.

7. Inkluderer flydere til besøg i vandparker

Flydepige| ©Leo Rivas
Flydepige| ©Leo Rivas

Jeg anbefaler, at du medbringer flydebåde til børnene, hvis du vil besøge vandlande, og de vil også fungere, hvis du planlægger at tage børnene med i en swimmingpool eller på stranden. Dette er et must-have tilbehør til at sikre børnene og undgå ulykker under familiens fornøjelse.

På mange private steder, f.eks. i svømmebassiner og endda på offentlige strande, er børn ofte forpligtet til at bære disse typer flydere for at undgå ulykker. Men selv hvis de har flydere på, skal du passe på ikke at lade dem være alene på strande, i svømmehaller eller i vandparker. Der skal altid føres tilsyn.

Book din billet til Scape Park

8. Medbring elektroniske enheder til lange flyvninger

Børn med tablet| ©Harrison Haines
Børn med tablet| ©Harrison Haines

Hvis du rejser til Punta Cana fra andre dele af verden, og flyveturen er lang, anbefaler jeg, at du medbringer elektroniske enheder såsom tablets eller mobiltelefoner, så de ikke keder sig under flyveturen. Det kan også være utroligt nyttigt, hvis du skal på lange køreture.

Dette er også et meget funktionelt alternativ, hvis du skal stå i kø for at komme ind til en forlystelse, som du ikke har booket før. Men prøv altid at begrænse brugen af disse apparater til det, hvor de virkelig er nødvendige, og når du ønsker, at børnene skal deltage i gruppeaktiviteter, skal du blot undlade at bruge disse apparater.

9. Book så meget som muligt online, før du rejser med børn

Bestil online| ©Porapak Apichodilok
Bestil online| ©Porapak Apichodilok

Dette er et af de mest almindelige alternativer for dig. Hvis det kan være irriterende for voksne at stå i kø for at komme ind til de forskellige forlystelser, så tænk på det for børn. Tro det eller ej, men de bliver let udmattede, når de skal vente så længe, så hvis du vil bevare deres energi til resten af aktiviteten, er det bedre ikke at lade dem stå i kø.

For at undgå unødige køer er det bedst at foretage alle reservationer online, allerede inden du tager af sted på din rejse. En anden fordel ved denne mulighed er, at du kan spare penge, især i højsæsonen, fordi du kan bestille til en lavere pris, end du kan få, hvis du tager personligt hen på rejsen på tidspunktet for din rejse.

Ved at booke online kan du også få rabat på børnebilletter til de forskellige attraktioner, hvilket er en fordel, når du rejser med børn. Procentdelen af de lavere priser ved onlinebooking afhænger af det enkelte barns alder.

10. Tilbyder en række aktiviteter at vælge imellem

Sommer i Punta Cana| ©RLBrinkman
Sommer i Punta Cana| ©RLBrinkman

Børn elsker at vide, at de kan vælge at gøre det ene eller det andet, så det vil være en god idé, når du tager på ferie med dem hvor som helst. I Punta Cana er det meget nemmere at tilbyde alternativer, fordi de fleste af de aktiviteter, du kan lave her, er mulige at lave med børn.

Du kan foreslå enkle aktiviteter som f.eks. at besøge en strand, eller du kan foreslå andre aktiviteter som f.eks. at besøge en forlystelsespark, der findes i overflod i Punta Cana. I forlystelsesparker har du flere steder at tage hen, lige fra udendørs parker, hvor du kan opleve grotter og dyr fra området, til vand- og mekaniske parker, hvor du kan tilbringe en anderledes dag.

Så længe barnet har mulighed for at vælge, hvad det vil lave, vil det føle sig meget mere tr yg ved alle de aktiviteter, det skal lave på turen. Dette råd gælder især for ældre børn og unge, som allerede oplever vækstforandringer og ønsker at prøve mere af deres uafhængighed.

11. Medbring faldsikring som f.eks. hjelme og knæbeskyttere

Barn med knæbeskyttere og hjelm| ©clappstar
Barn med knæbeskyttere og hjelm| ©clappstar

Ja, du skal pakke nogle sikkerhedsforanstaltninger i din kuffert, især hvis du rejser med små børn, for der er steder, hvor du kan køre på segway eller endda tage en cykeltur, så det er bedst at holde børnene godt sikret under turen.

Mange af de steder, hvor de tilbyder denne service, lejer de normalt denne type udstyr, men det er ikke altid tilfældet, og de har ikke altid størrelser til små børn, så derfor anbefaler jeg, at du selv medbringer disse redskaber, så du kan sikre dig, at børnene altid er beskyttet.

12. Sørg for, at alle udflugter byder på morgenmad, frokost, aftensmad eller snacks

Morgenmad| ©Julian Jagtenberg
Morgenmad| ©Julian Jagtenberg

Det er meget vigtigt, for ellers skal du medbringe snacks til de små, især hvis du beslutter dig for at tage på safari i Punta Cana, da denne tur normalt tager ca. 7 timer.

Afhængigt af hvilket selskab du booker safari med, har du adgang til snacks eller ej. Derfor anbefaler jeg, at du spørger, om du har adgang til snacks under turen, før du tager børnene med på denne slags udflugter, så du ved, hvilken slags mad du skal medbringe til børnene.

Jeg kan varmt anbefale at tage børnene med på denne type oplevelse, og faktisk kan du finde masser af muligheder blandt de bedste udflugter fra Punta Cana, som børnene kan deltage i, og som de helt sikkert vil elske.

13. Besøg restauranter med særlige børnemenuer

Grillen| ©Cat Stam
Grillen| ©Cat Stam

Vi ved, at det er meget svært for børn at få lyst til at spise forskellige typer mad, især hvis det er mad, som de aldrig har prøvet før. Det samme kan ske, hvis du ønsker at gå på restaurant for at smage typisk lokal mad. I Punta Cana kan du derfor finde mange børnevenlige restauranter.

På de fleste af disse restauranter kan du bestille specialiserede børnemenuer, hvor pommes frites, kyllingenuggets og hamburgere er de mest udbredte og tilbudte. Du kan dog også kigge efter muligheder med sundere måltider til børn, da disse også er tilgængelige.

Nogle af disse børnevenlige restauranter omfatter: The Grill, Toc Beach Bar & Restaurant og Pastrata Punta Cana. På nogle af disse steder kan du også finde legepladser for børn, så de kan have det lidt sjovt, inden de fortsætter turen.

14. Udnyt de børnevenlige priser i lufthavne

Punta Cana Lufthavn| ©Sue
Punta Cana Lufthavn| ©Sue

Hvis du rejser fra andre lande til Punta Cana, skal du gå om bord på et fly, og i så fald kan prisen på en børnebillet falde. Disse billettilbud gælder generelt for børn mellem 3 og 7 år. Men hvis du rejser med børn under to år, kan nogle flyselskaber give dig en rabat på billetten.

Afhængigt af hvilken klasse du rejser på, kan du selvfølgelig vælge, hvor på flyet du vil rejse hen, men det er helt sikkert et plus, at du kan spare penge på børnebilletten.

Generelt kan man finde disse billetter til børn med rabat i lavsæsonen, så det er en god idé at tage til Punta Cana, når der er få turister, og det bedste tidspunkt at tage til Punta Cana og spare penge er fra april til september. På den måde kan du være sikker på at få rabat eller gratis flybilletter til de børn, der rejser med dig.

15. Bo på et hotel med attraktioner for børn

Punta Cana Hotel| ©mbell1975
Punta Cana Hotel| ©mbell1975

I Punta Cana er der mange overnatningssteder med legepladser til børn indenfor, hvilket er en stor fordel, hvis du rejser her med børn, fordi de ikke kun vil have det sjovt, når de forlader hotellet, men også indenfor faciliteterne.

Dette vil hjælpe dig med at hvile dig, hvis du skal til Punta Cana i 10 dage eller mere, og du ønsker at blive en dag på hotellet for at hvile dig, men børnene har så meget energi, at de vil fortsætte med at lege og nyde turen.

Generelt tilbyder de overnatningssteder, der har disse rum til børn, også attraktioner opdelt efter alder, dvs. at de ældre børn har et rum for sig selv, og de yngre børn har også et mere sikkert rum til at nyde legeområdet.