Santo Domingo dagsture fra Punta Cana

Udnyt din rejse til Punta Cana til at lære den dominikanske hovedstad at kende med en organiseret udflugt. På mindre end en dagsrejse kan du opleve Den Dominikanske Republiks historie.

Rubén Cordero

Rubén Cordero

11 minutters læst

Santo Domingo dagsture fra Punta Cana

Santo Domingo | ©zug55

Punta Cana ligger ved sammenløbet af det Caribiske Hav og Atlanterhavet. Det er et privilegeret område med hvide sandstrande, palmer og naturreservater. Her kan du nyde mange udendørs aktiviteter, udforske revene eller blot nyde nattelivet.

Punta Canas attraktioner er mange og varierede, men hvis du bliver i mindst en uge, anbefaler jeg, at du tager en dagstur til hovedstaden. Læs videre for at finde ud af alt, hvad du har brug for at vide.

1. En dag i Santo Domingo med frokost

Columbus Alcazar| ©Jahel Tamayo
Columbus Alcazar| ©Jahel Tamayo

Denne tur fokuserer på Zona Colonial, hovedstadens oprindelige kerne - det er et helt gågadeområde med caféer, butikker og restauranter.

Hovedstadens historiske bygninger er koncentreret her: Palacio Consistorial med sit elegante klokketårn, Ozama-fæstningen, ruinerne af San Francisco-klosteret og de spanske kolonisters huse.

Du bliver hentet på dit hotel i Punta Cana i et airconditioneret køretøj og ledsages til Santo Domingo. Gruppen består normalt af højst 49 rejsende og omfatter en ekspertguide, der forklarer hovedstadens historie med hovedvægten lagt på følgende seværdigheder:

 • Alcazar de Colon, det første befæstede palads i Amerika. Det er ikke dedikeret til den mere berømte Christopher Columbus, men til hans søn Diego, som var vicekonge af Indien mellem 1511 og 1526
 • Palacio Nacional, regeringssædet. Det blev tegnet af den italienske arkitekt Guido D'Alessandro og indviet i august 1947. Denne monumentale bygning blev opført på bestilling af Den Dominikanske Republiks tidligere diktator Rafael Leónidas Trujillo
 • Museo de las Casas Reales, den kulturelle institution, der fortæller om det caribiske lands kolonihistorie. Det husede både retten og guvernørernes residens. De forskellige rum illustrerer bl.a. piratangreb, sukkerindustriens historie og malerier fra perioden.
 • Catedral Primada de América, den ældste katedral på kontinentet. Det blev bygget i det 16. århundrede og er gotisk i stil

I den østlige del af byen, kun få minutter fra den koloniale zone, står Columbus-fyrtårnet, en kolossal betonkonstruktion, der hylder opdageren af den nye verden. Projektet blev tegnet af to arkitekter: J. L. Gleave og Teófilo Carbonell. Den minder svagt om en mayapyramide.

 • Varighed: over 10 timer
 • Pris: ca. 100 €
 • Anbefales til alle, der ønsker at opleve Den Dominikanske Republiks historie.

Book din udflugt til Santo Domingo fra Punta Cana

2. Rundtur i Santo Domingo med besøg ved Los Tres Ojos-søen

Los Tres Ojos Nationalpark| ©Vittorio Dell'Aquila
Los Tres Ojos Nationalpark| ©Vittorio Dell'Aquila

Denne rute er praktisk talt den samme som det enkle besøg i Santo Domingo, men omfatter indgangen til Los Tres Ojos National Park, som ligger få kilometer fra hovedstaden.

En bus med aircondition henter dig fra dit hotel i Punta Cana og kører dig til koloniområdet. Navnet på den første bosættelse var La Nueva Isabela, men nogle få år senere blev den omdøbt til Santo Domingo.

En ekspertguide vil føre dig gennem dette gågadeområde, som har maleriske hjørner og historiske bygninger, såsom Museo de las Casas Reales og Alcázar de Colón. Når du har lagt byen bag dig, kører bussen dig til Los Tres Ojos, et naturområde, der er kendetegnet ved tre krystalklare cenoter:

 • Lago de las Damas, hvor kvinder og børn tidligere badede her
 • La Nevera, hvor vandet er koldere og mørkere
 • Lago Azufre, hvor man tidligere troede, at de hvide klipper bestod af dette grundstof

Der findes faktisk et fjerde øje, Los Zaramagullones. Den blev opdaget senere, da den er omgivet af tæt vegetation. Disse fire søer blev skabt ved et stenskred for tusindvis af år siden.

Hvis du kan lide naturen, kan jeg anbefale dig at læse indlægget om dagsture til Saona Island. Det er en postkortdestination takket være de hvide sandstrande og palmerne, der omfavner havet. Sejladsen foregår med katamaran, og transporten til havnen er normalt inkluderet.

 • Varighed: mellem 10 og 12 timer
 • Pris: ca. 100 €
 • Anbefales til dem, der ønsker at kombinere et kulturelt besøg med en aktivitet i naturen.

Book din dagstur til Saona Island

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Den Dominikanske Republik?

Den Dominikanske Republik| ©Caldera's Photos
Den Dominikanske Republik| ©Caldera's Photos

Den Dominikanske Republik er et land i Caribien, og derfor skal man tage hensyn til regntiden. For at nyde de behagelige temperaturer og undgå orkaner anbefales det at rejse til øen mellem december og april. Alligevel er temperaturerne behagelige hele året rundt, og det er usandsynligt, at større storme når Punta Cana.

Hvis du ønsker at rejse til Caribien uden at bruge for meget, er oktober og november de bedste måneder. Der er færre turister, og hotelpriserne er mere overkommelige. Hvis du vil gå dybere ind i dette emne, anbefaler jeg dig at læse indlægget om det bedste tidspunkt at tage til Punta Cana.

Er der orkaner i Den Dominikanske Republik?

I det mellemamerikanske land svarer orkansæsonen stort set til sommeren. Normalt er august og september de mest ramte måneder. Der er dog nogle få faktorer, som man skal tage hensyn til:

 • Orkaner rammer ikke Den Dominikanske Republik hvert år
 • Hotellerne er forberedt på at klare storme
 • Overnatningen er meget billigere, da det er lavsæson
 • Minimumstemperaturerne falder normalt ikke under 24º C
 • Regnvejr er kortvarigt (mindre end 10 minutter).

Hvad vil jeg se på denne type udflugt?

Gaderne i Santo Domingo| ©pepoexpress
Gaderne i Santo Domingo| ©pepoexpress

Santo Domingo er ikke kun hovedstaden i Den Dominikanske Republik, men også den spanske krones første hovedsæde i den nye verden.

Den gamle bydel har bevaret spor fra øens koloniale fortid, men det er ikke det hele. Du kan også se mere moderne bygninger som f.eks. Columbus Fyrtårnet, der er en hyldest til den genovesiske navigatør.

Hvor mange dage skal jeg blive i Den Dominikanske Republik?

Sommer i Punta Cana| ©RLBrinkman
Sommer i Punta Cana| ©RLBrinkman

Det mellemamerikanske land er ikke særlig stort, men det har meget at byde på, især hvad angår naturen. Efter min mening er en uge et minimumsophold, men 10 dage i Punta Cana eller to hele uger er ideelt.

Du vil have masser af tid til at tage på udflugter og nyde de drømmestrande i Den Dominikanske Republik.

Hvad er de typiske retter i Den Dominikanske Republik?

Mofongo| ©mark hollander
Mofongo| ©mark hollander

De fleste udflugter til Santo Domingo omfatter frokost. Ved middagstid vil din guide tage dig med til en lokal restaurant, hvor du vil få mulighed for at smage de typiske retter fra Den Dominikanske Republik:

 • Mofongo, en ret med afrikanske rødder. Det er en slags puré, der fremstilles ved at mose stegte pisang, svineskaller og hvidløg. Det er det perfekte tilbehør til kødretter
 • Catibias, stegte kassava-frikadeller fyldt med ost eller kød. I Santo Domingo fremhævede kokken Anthony Bourdain catibias på Mesón De Bari i den koloniale zone (Calle Hostos 302)
 • Yaniqueques, landets mest populære gadekøkken. Det er en sprød stegt ret i form af en skive. Der findes både søde og salte varianter i alle hjørner af hovedstaden. Ifølge de lokale er den opstået som en efterligning af Johnny Cake, en pandekage fra Rhode Island, USA
 • Pasteles en hoja, den dominikanske version af tamales. De er lavet af en dej af plantain fyldt med kød og pakket ind i et bananblad. Traditionelt set findes de kun til jul
 • Sancocho, en kraftig suppe med rodfrugter, bælgfrugter, ris, grøntsager og kød. Hvis du er rigtig sulten, kan jeg anbefale dig at prøve Sancocho 7 carnes med kylling, forskellige udskæringer af svinekød, høne, oksekød, perlehøne og ged. I Den Dominikanske Republiks hovedstad kan du spise en mere moderne version på restauranten Buche de Perico (Calle El Conde 53)
 • Mangú, mosede grønne plantainer med rødløg som pynt. Denne ret stammer også fra Afrika, nærmere bestemt Congo
 • Bizcocho Dominicano, en svampet kage med et fyld af ananas, vanilje og appelsinsaft. Hvis du vil tage et stykke med hjem til dit hotel, kan jeg anbefale at gå til bageriet Fresco del Horno (Calle Lorenzo Despradel 20).

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Santo Domingo på egen hånd?

Eftermiddag i Santo Domingo| ©pepoexpress
Eftermiddag i Santo Domingo| ©pepoexpress

Hvis du vil have en ubekymret tur, er det bedst at booke en guidet tur. Du behøver ikke at bekymre dig om trafikpropper, du har en ekspertguide til din rådighed og nogle billetter til hovedstadens seværdigheder. Alt dette uden at koste dyrt.

Vejene i Den Dominikanske Republik er i god stand (de er ret nye), og køreturen fra Punta Cana tager ca. 2,5 timer. Men det er svært at køre bil på grund af den tætte trafik og den ringe respekt for færdselsreglerne.

Book din dagstur til Macau Beach fra Punta Cana

Kan jeg tage til Santo Domingo fra Punta Cana på egen hånd?

Ja, hvis du har bestilt en bil i lufthavnen, kan du komme til hovedstaden via Coral Highway og Eastern Highway. Køreturen tager ca. 2,5 timer, og der er vejafgifter.

Der er gratis parkering på gaden i Santo Domingo, men det er svært at finde en parkeringsplads. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du lader bilen stå på en betalt parkeringsplads.

Du kan også tage en bus. Selskabet Expreso Bávaro garanterer forbindelserne mellem de to steder. I Punta Cana afgår bilerne fra Cruze de Friusa og Cruze de Veron, og en enkelt tur (uden retur) koster ca. 400 dominikanske pesos (7,5 €).

Det er dog ikke muligt at reservere på forhånd, og hvis du vil sikre dig en plads, skal du være på stationen mindst 1 time før bussens afgang. Det er ikke særlig behageligt, og det er derfor, at de fleste turister vælger en organiseret tur.

Er det tilrådeligt at besøge Santo Domingo med børn?

Besøg på Trampolinmuseet| ©Atahualpa
Besøg på Trampolinmuseet| ©Atahualpa

Ja, det er en organiseret tur, og det betyder, at du ikke behøver at gå for langt, og du vil se nogle interessante seværdigheder. Udflugterne omfatter dog ikke de steder, som børnene måske vil elske mest, såsom Chinatown, Trampolin-børnemuseet eller Iberoamerika-parken.

Tror du, at denne aktivitet ville være for kedelig for dem, er det ikke noget problem! Takket være de gode temperaturer hele året rundt er der masser af muligheder for udendørs aktiviteter med børnene. Hvis du vil have flere idéer, anbefaler jeg, at du læser indlægget om de bedste ting at lave i Punta Cana med børn.

Er det sikkert at rejse til Den Dominikanske Republik?

Rundrejse i Santo Domingo| ©rial1975
Rundrejse i Santo Domingo| ©rial1975

Ja, Den Dominikanske Republik er et ret sikkert land. I hovedstaden er lommetyve mindre hyppige end i andre caribiske og sydamerikanske byer, men der er stadig nogle problemer, f.eks. turistsvindel og småtyverier på hotellerne (selv om antallet er faldende).

Hvilken typisk souvenir kan jeg købe i Santo Domingo?

Limé-dukker| ©NavalAntonio
Limé-dukker| ©NavalAntonio

Leder du efter en original gave eller souvenir? Her er en liste over de mest anbefalede muligheder:

 • Muñecas Limé, symbolet på Den Dominikanske Republik. De er farverige dukker med ansigtsløse ansigter og repræsenterer landets kulturelle blanding. I hovedstaden kan du købe dem i Mercado Modelo (Avenida Mella) og i andre gavebutikker i den koloniale zone
 • Kaffe, et af de mest eksporterede produkter. Den dyrkes i den nordøstlige del af øen og er kendetegnet ved sin syrlige og aromatiske smag. Du kan finde gode blandinger hos Casa Barista (Calle Victor Garrido Puello)
 • Amber og Larimar, to ædelsten, der udvindes fra den Dominikanske Republiks undergrund. Du kan finde dem i butikkerne på Calle El Conde
 • Ron, et andet typisk produkt fra øen. De mest kendte mærker er Brugal (grundlagt af en spanier, der bosatte sig i Puerto Plata), Bermúdez (det ældste) og Barceló. Hvis du vil have en god drink, før du beslutter dig, anbefaler jeg, at du bestiller et bord på Sugar Cane - La casa del ron ( Calle Arzobispo Meriño 204)
 • Chokolade, en afgrøde, der har været dyrket i landet siden det 16. århundrede. I Santo Domingo kan du købe barer og lækkerier hos Kahkow (Calle Las Damas 102). De arrangerer også guidede ture på deres gård.

Book din transfer fra lufthavnen til Punta Cana

Hvilke byer i Den Dominikanske Republik bør jeg ikke gå glip af?

Santa Barbara de Samana| ©Anton Bielousov
Santa Barbara de Samana| ©Anton Bielousov

Det caribiske land er ikke kun strande og hav. Det grønne indre er vidunderligt, og der er også charmerende byer. Her er nogle af de bedste:

 • Altos de Chavón, som er en kopi af en middelhavsby fra det 16. århundrede. Trods sit gamle udseende blev det færdiggjort i 1980'erne! Dens vartegn er San Estanislao-kirken, det arkæologiske museum og amfiteatret, som blev indviet med en forestilling af Frank Sinatra. Hvis du kan lide golf, kan jeg anbefale dig at tjekke den imponerende green på Dye Fore
 • Puerto Plata, landets første kommercielle havn, ud. Den blev grundlagt i det 19. århundrede, og den gamle bydel er en blanding af victorianske og neoklassiske bygninger. Dens vartegn er Fortaleza de San Felipe fra det 16. århundrede. Inden for gåafstand fra byen ligger to populære naturparker: Ocean World og et fristed for kapucineraber. Hvis du er interesseret i sidstnævnte, anbefaler jeg, at du læser indlægget om udflugter til Monkeyland fra Punta Cana
 • Santa Bárbara de Samaná, en by, der er kendt for sine maleriske små farverige huse. Det ligger i en fantastisk bugt og rummer et interessant museum om pukkelhvaler. Det er åbent mandag til fredag fra 8:30 til 15:00, og det koster ca. 3 € (efter valutakursen) at komme ind. Værd at se er også La Churcha, en kirke bygget af frigivne slaver
 • Barahona, karnevalsbyen. Det ligger i den vestlige del af landet, mere end 5 timers kørsel fra Punta Cana. Det er dog værd at køre for at komme til Villa Miriam-spaen, som består af naturlige pools, der er dannet af en flod
 • Santiago de los Caballeros, landets næststørste by. I nærheden dyrkes der tobak, og derfor er La Aurora Cigar World et must, et tobaksfirma, der arrangerer guidede ture - her kan du lære alt om cigarer! Et andet symbolsk punkt er Monumentet for Restaurationens helte, der kan genkendes på det store hvide tårn, der er 70 meter højt.
 • Concepción de La Vega, en by grundlagt af Christoffer Columbus. Den blev ødelagt af et jordskælv, men du kan stadig se ruinerne af Vega Vieja, som omfatter det gamle Fort Concepción.

Book din udflugt til Monkeyland

Hvad skal jeg medbringe til en ferie i Punta Cana/Santo Domingo?

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Det afhænger af, hvad du ønsker at gøre. Under alle omstændigheder er Den Dominikanske Republik et tropisk land, og luftfugtigheden er meget høj. Jeg anbefaler, at du bærer åndbart tøj for at mindske varmen. Hvis du rejser i regntiden, er det vigtigt med en mackintosh.

Selvfølgelig er badetøj et must, og det samme gælder klipklappere og en hat, der beskytter dig mod solen. Hvis du planlægger at lave anstrengende aktiviteter, som f.eks. en zip-line-oplevelse i Punta Cana, skal du pakke behageligt sportstøj og lukkede sko.

Generelt anbefaler jeg, at du medbringer (eller køber lokalt) en god insektspray. Desværre er myggene konstant til stede i nærheden af bassinerne, men hvis du rejser i den tørre sæson, vil antallet af myg være lavere.

Book dit zipline-eventyr i Punta Cana