Bedste ting at gøre i Punta Cana

Når man hører Punta Cana, er det første, man tænker på, strande og solrige dage, og ja, det er rigtigt. Men jeg vil også vise dig mange andre attraktioner, du kan se på øen.

Andressa García

Andressa García

13 minutters læst

Bedste ting at gøre i Punta Cana

Punta Cana | ©John Prefer

Punta Cana, som ligger i Den Dominikanske Republik, tilbyder et stort antal strande og steder at solbade i næsten hele området. Det ligger tæt på Santo Domingo, hovedstaden i Den Dominikanske Republik, og for at komme dertil skal du have transfer fra Punta Cana lufthavn.

Men det er ikke kun en stranddestination, du kan også lære en del af den dybe dominikanske jungle at kende, hvor du finder meget mere at lave end buggy-ture. Når det gælder gastronomi, anbefaler jeg øen for de mest intense smage af kakao og kaffe og frem for alt for at prøve de forskellige traditionelle spiritusser i Punta Cana.

1. Svøm i det turkisblå vand ved Playa Bávaro

Bavaro Strand| ©Cat Stam
Bavaro Strand| ©Cat Stam

Et drømmeagtigt sceneri er en del af det, der venter dig på Playa Bávaro. Det er en af de bedste og mest fortryllende strande i Den Dominikanske Republik. Den har krystalklart, men turkisblåt vand på samme tid. En af de aktiviteter, jeg bedst kan lide ved denne strand, er, at du herfra kan opleve nogle af de bedste båd- og katamaranture i Punta Cana.

Men dette er også et sted, der ikke kun har strande, sol og fint hvidt sand at byde på, men også forskellige fritidscentre rundt omkring, som du også kan besøge for at shoppe eller endda nyde det kommercielle liv i Punta Cana.

En af de bedste måder at lære stedet at kende på er at tage på en udflugt til Bávaro strand, som du kan blande med en tur til Catalinas-øerne og en snorkeloplevelse. En strand, du kan besøge på alle tider af året, uanset hvornår du vælger det bedste tidspunkt at tage til Punta Cana.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: Hvis du vil fra centrum af Punta Cana til stranden, kan du tage en taxa, privat transport som en varevogn eller en bus. Man kan også tage offentlige transportmidler, men det kan tage lidt længere tid.
 • Fordele ved denne destination: Det er både familievenligt og et godt sted at tage hen med vennerne. Man kan snorkle, feste, sejle på katamaran og endda besøge nogle af vandparkerne i nærheden af stranden. Du kan også tage en helikopter, hvis du vil flyve over stranden.
 • Ulemper ved denne destination: Som en af de mest berømte strande i Punta Cana har den en tendens til at være ret populær blandt turister på alle årstider.
 • Pris: Det er gratis at være på stranden. Hvis du vil derhen, skal du betale for transporten. Man skal også betale for de aktiviteter, man ønsker at lave på stranden.

Book din udflugt til Playa Bávaro med snorkeltur

2. Tag med hele familien til Playa Juanillo

Juanillo Strand| ©Yuri Adrian
Juanillo Strand| ©Yuri Adrian

Hvis du leder efter en familiedestination, aktiviteter og ting at lave i Punta Cana for børn og hele familien, så er du nødt til at besøge Playa Juanillo. Den ligger i det område, der kaldes Cap Cana, og omkring stranden finder du nogle af de bedste resorts i Den Dominikanske Republik.

Derudover er en af de bedste ting at lave på Playa Juanillo at sidde på stolene, der er placeret omkring de forskellige restauranter på øen. Det er en familievenlig strand og et must-see rejsemål på din 7-dages rejse til Punta Cana.

Det er ikke kun spisning og solbadning, du kan lave på Juanillo Beach, du har også mulighed for at dyrke vandsport som windsurfing og kitesurfing. Du kan endda leje kajakker. En anden sjov oplevelse, du kan få på denne strand, er at deltage i sportsaktiviteter som volleyball.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: For at komme til stranden fra centrum af Punta Cana kan du tage en privat bus eller en taxa. Man kan også tage offentlig transport til indgangen til stranden.
 • Fordele ved denne destination: Det er en ren familiestrand, hvor man kan tage hen med børn. Du kan være til stede ved udendørs og sportslige aktiviteter. Hvis du er heldig, kan du være vidne til et bryllup på afstand. Du kan finde forskellige spisesteder.
 • Ulemper ved denne destination: For at bruge faciliteterne skal du betale.
 • Pris: Det er gratis at opholde sig på stranden, men hvis du vil bruge faciliteterne i det omkringliggende område, skal du betale et minimumsgebyr på 20 euro, som giver dig ret til at bruge de forlængede stole.

3. Svøm med delfiner på Dolphin Iceland

Delfin Island| ©William Warby
Delfin Island| ©William Warby

Blandt de bedste ting at lave i Punta Cana er dette en af mine favoritter, og det skyldes, at du ikke kun kan svømme med delfiner, men også forstå, hvordan deres naturlige liv er under vandet, og forstå lidt mere om deres intelligens som art.

Dette er en oplevelse, som du helt sikkert vil nyde sammen med børn, fordi disse dyr kan være virkelig venlige over for de små. Du kan vælge forskellige turistvirksomheder til at opleve dette eventyr, som sammen med udflugterne til Monkeyland fra Punta Cana er nogle af de mest underholdende eventyroplevelser, du vil opleve på denne destination.

Hver af de virksomheder, der tilbyder denne service, har forskellige pakker, så du kan nyde det med din familie, venner og med husets børn. Afhængigt af hvilket firma du vælger, vil du have adgang til den ene eller anden fordel på din tur.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: Du kan få denne oplevelse gennem en udflugt, der tager dig fra det hotel, hvor du bor, til det sted, hvor du skal svømme med delfiner. Du kan også komme dertil med taxa eller endda med offentlig transport.
 • Fordele ved denne destination: Den er ideel for seniorer. Det er en af de bedste oplevelser for familier.
 • Ulemper ved denne destination: Ikke egnet for gravide kvinder eller folk med rygproblemer. Børn under 2 år kan ikke deltage i denne oplevelse.
 • Pris: Du kan finde planer om at svømme med delfiner fra 75 euro og opefter. Prisen varierer alt efter, hvilken plan du vælger.

4. Kør dybt ind i junglen i en flintestensbuggy

Af Buggy| ©funbuggy
Af Buggy| ©funbuggy

En Flintstones buggy adventure tour er en af de oplevelser, man ikke må gå glip af i Den Dominikanske Republik. Det er et sæt køretøjer i Flintstones-stil, som du kan køre rundt i de fleste af Den Dominikanske Republiks landlige områder i.

Denne tur finder sted i nærheden af Bávaro strand, så hvis du er tæt på stranden, kan du opleve dette eventyr. Turen går langs stranden, gennem øens jungleområder, og du kommer gennem mudder og andre interessante steder, men du kommer aldrig på offentlige veje, hvilket gør det til en af de mest komplette og bedste udflugter i Punta Cana.

En anden interessant ting ved denne type tur er, at du får adgang til de forskellige huler, der ligger meget tæt på, hvor buggyerne lejes til denne oplevelse. Det firma, der står for denne type tur, er helt økologisk, fordi det udvinder sin elektricitet fra vinden.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen til fods, hvis du bor i centrum af Bávaro. Du kan også tage en taxa eller endda offentlig transport til Buggy Adventures.
 • Fordele ved denne destination: Du vil rejse gennem de mest uudforskede steder i Den Dominikanske Republik. Oplevelsen er fuldstændig miljøvenlig, uden brug af kommerciel elektricitet.
 • Ulemper ved denne destination: Generelt tilbydes der ikke mad, snacks eller drikkevarer under turen. Denne tur anbefales ikke til gravide kvinder eller folk med rygproblemer.
 • Pris: Du kan opleve denne tur for ca. 120 euro pr. person.

Book din flintstones buggy-tur rundt på øen

5. Oplev en tur rundt på øen i en 4x4-jeep

I jeep| ©PuntaCana JustSafari
I jeep| ©PuntaCana JustSafari

En favoritoplevelse for de fleste turister i Punta Cana er at besøge og køre rundt på hele øen i et 4x4-køretøj. Det er en af de landlige ture, som du vil synes bedst om på grund af det store antal steder, du kan besøge på turen.

Du kan vælge mellem mange ruter rundt på øen, men på næsten dem alle får du mulighed for at se jungleområdet, strandene og mangroverne, som er så populære i den dominikanske geografi. Du vil få en unik oplevelse, der blander en af de bedste zip line-ture og oplevelser i Punta Cana med en af de bedste ekstreme ture i området omkring Punta Cana.

På nogle af disse ruter vil du også have mulighed for at komme op på en hest for at komme rundt på andre dele af øen på ryggen af en af disse heste. Man kan også tage turen på hesteryg alene, men det afhænger af, hvilken type udflugt man vælger.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: Disse udflugter starter som regel i centrum af Punta Cana, så det er nemt at komme derhen. Hvis du bor i nærheden, kan du gå derhen. Du kan også komme dertil med offentlig transport eller taxa, hvis du foretrækker det.
 • Fordelene ved denne destination: Det er en oplevelse for hele familien, og det er noget, som børn elsker at gøre. Det er også en god plan, hvis du tager afsted med din partner. I vil lære øen at kende fra en helt anden vinkel. Du vil lære meget mere end bare strande at kende.
 • Ulemper ved denne destination: Den er ikke egnet til gravide kvinder eller folk med rygproblemer. Turene inkluderer generelt ikke snacks og drikkevarer.
 • Pris: Afhængigt af hvilken type udflugt du vælger, kan du finde denne type eventyr til priser fra 65 euro pr. person.

Book din 4WD Macau Beach Tour

6. Slap af og tag smukke billeder på Macao Beach

Macao Strand| ©Darleny Lopez
Macao Strand| ©Darleny Lopez

En tur til Macao Beach fra Punta Cana er en af de oplevelser, man ikke må gå glip af på øen. Landskabet er ideelt til at tage smukke billeder. Desuden vil det fine, gyldne sand få dig til at føle dig godt tilpas fra det øjeblik, du ankommer.

Playa Macao er en meget kommerciel strand, fordi den ligger midt mellem forskellige resorts. Da den ligger i et så kommercielt område, vil du også kunne finde forskellige spisesteder og overnatningsmuligheder meget tæt på stranden.

Det er et sted, du kan besøge med venner og familie. Landskabet er ledsaget af et stort antal klipper, der gør stedet imponerende og gør det til det perfekte sted at sætte pris på øens forskellige kontraster.

Når det kommer til, hvad man kan lave på denne strand, er vandsport som surfing og kitesurfing nogle af de mest populære. Det er endda et godt sted til nogle Punta Cana snorkeloplevelser.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: Den bedste måde at komme til stranden på er i bil, enten med udlejningsbil eller taxa, som er de hurtigste og mest komfortable muligheder. Du kan også komme dertil med bus og tage en rute, der fører dig til selve stranden.
 • Fordele ved denne destination: En af de bedste fordele ved denne strand er, at du ikke behøver at betale for opholdet på stedet. Det er en strand, der anbefales til unge mennesker og vandsportseventyrere.
 • Ulemper ved denne destination: Den er ikke egnet til børn, fordi den byder på store og stærke bølger samt virkelig stærk vind.
 • Pris: Det koster ikke noget at være på stranden. Men transporten til stranden kan koste dig op til 25 euro, afhængigt af hvilken type transport du vælger. Hvis du vil dyrke sport på stranden, skal du også betale for leje af udstyr til at dyrke denne sport.

7. Besøg de smukkeste steder i Scape Park

Scape Park| ©Aaron Hawkins
Scape Park| ©Aaron Hawkins

I Cap Cana, et af de mest privilegerede områder i Punta Cana, finder du Scape Park, et sted, der blander alt det bedste, øen har at byde på, på ét sted. Parkens attraktioner er for enhver smag, fra de mest eventyrlystne voksne til børn, der gerne vil opleve alt det sjove, som Punta Cana har at byde på.

Svævebanen er en af de attraktioner, du vil synes bedst om i denne park, og det samme gælder den kulturelle tur, som er en rute, man tager inden for parkens faciliteter for at lære om den vej, som de oprindelige folk, der boede i dette område i kolonitiden, fulgte.

Udflugterne til Juanillo-stranden og besøget i Iguabonita-hulen er en del af de sjove oplevelser, du får i parken. Det er en af de aktiviteter, du ikke kan undlade at inkludere i din rejseplan over ting, du skal besøge i Punta Cana på 10 dage.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: Du kan tage parkens bus, som har returtid kl. 17 om eftermiddagen. Den tager dig normalt direkte til det sted på øen, hvor du bor.
 • Fordele ved denne destination: Det er en god oplevelse at tage på med børn og familier i alle aldre. Man får set det bedste af Punta Cana på ét sted. Der er inkluderet transport, som henter dig og kører dig til og fra dit overnatningssted.
 • Ulemper ved denne destination: For at få mest muligt ud af denne park med få mennesker skal man planlægge sit besøg i lav- eller mellemsæsonen.
 • Pris: Adgangspriserne til parken varierer alt efter, hvilken pakkerejse du vælger. Men priserne kan variere fra 130 euro for den mest basale pakke pr. person.

Book dine billetter til Scape Park

8. Sats dit held på Punta Canas kasinoer

Punta Cana Casino| ©GoodDiamant
Punta Cana Casino| ©GoodDiamant

Hvis der er én ting ved det dominikanske natteliv, som du ikke må gå glip af, så er det de misundelsesværdige kasinoer. Steder, hvor man ikke kun kan spille, men også hygge sig med vennerne og nyde de bedste cocktails i Punta Cana med en god musikalsk og unægtelig caribisk atmosfære.

Natten i Caribien og især den dominikanske nat har en charme og en smag, der er lige så varm som klimaet, og blandt de bedste steder at teste stedets festlige atmosfære er kasinoerne. Blandt de mest kendte er Hard Rock Café i Punta Cana og Avalon samt mange andre.

Men for at nyde en god casinoaften med dine venner eller din partner, kan du enten tage alene til et af dem eller booke et ophold på et resort. De fleste resorts på øen tilbyder gæster og turister meget moderne casinoer, der er velegnede til den bedste voksenunderholdning.

Nyttige fakta

 • Sådan kommer du derhen: I næsten hele Punta Cana er der forskellige kasinoer, som du helst kan nå med taxa eller privatbil i de timer, hvor kasinoet er i drift. Nogle kasinoer tilbyder også gratis transport til deres besøgende.
 • Fordele ved denne destination: Det er en god oplevelse at starte med den dominikanske nat. Det er en god plan for par. Det giver dig mulighed for at prøve lykken med at spille.
 • Ulemper ved denne destination: Det er ikke en god mulighed, hvis du rejser med børn. Det er en meget risikabel aktivitet for både erfarne gamblere og begyndere.
 • Pris: Du skal ikke betale noget for at komme ind på kasinoet, men hvis du beslutter dig for at spille, skal du vide, at du kan satse fra 10 euro og opefter.

9. Besøg den økologiske park Ojos Indígenas

Den økologiske park Ojos Indígenas| ©Andres C
Den økologiske park Ojos Indígenas| ©Andres C

Dette er et naturreservat, der har fået sit navn på grund af de mange ferskvandslaguner, der findes i parken, og på grund af fundet af visse elementer, der indikerer, at disse områder oprindeligt var beboet af taino-indianerne, som var de første indbyggere på øen i tiden før den europæiske kolonisering.

I dag er dette reservat beskyttet som et område for videnskabelige studier og rekreation for offentligheden. Det er et godt sted at komme i kontakt med naturen, da der i det indre findes et stort antal dyre- og plantearter, hvoraf mange er endemiske for Punta Cana.

Et andet kendetegn ved denne økologiske park er, at man i hver af de 12 ferskvandslaguner, der findes i reservatet, kan se tilapia, rejer og ferskvandsskildpadder.

Vandet er krystalklart og vil lokke dig til at tage en dukkert. Hvis du ikke har lyst til at tage på udflugt fra Punta Cana til Saona Island, kan du få en sjov og interessant oplevelse i dette økologiske reservat.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til reservatet i privatbil, taxa eller endda på en byrute, der fører dig tæt på Puntacana Group Foundation.
 • Fordele ved denne destination: Det er et ensomt sted, hvor du kan slappe af og komme i kontakt med naturen. Det er en tur, hvor du kan tage børnene med. Den er velegnet til alle typer mennesker.
 • Ulemper ved denne destination: Reservatet bør generelt besøges om sommeren og ikke om vinteren.
 • Pris: For at besøge dette kompleks skal du betale fra 50 euro per person for indgangen.

10. Smag den traditionelle dominikanske gastronomi

Punta Cana-mad| ©msafari2425
Punta Cana-mad| ©msafari2425

Men hvis du besøger Punta Cana, må du selvfølgelig ikke gå glip af at smage en af Den Dominikanske Republiks karakteristiske smage, chokolade. Du kan heller ikke tage af sted uden at smage håndlavet dominikansk kaffe.

Du kan prøve køkkenet i Punta Cana eller tage en tur til Santo Domingo fra Punta Cana for at smage på det dominikanske køkken.

Og hvis du tør prøve andre typer stærke drikke, skal du prøve Mamajuana, en traditionel dominikansk drik, der let kan efterlade en smule effekt på din krop, hvis du ikke prøver den forsigtigt.

Hvis du vil lære Punta Canas typiske retter at kende, kan du tage på en gastronomisk tur, der tager dig rundt i hele Punta Cana-området, og som ud over at vise dig vigtige historiske aspekter også tager dig med ud at smage på de forskellige smage i den dominikanske nationalgastronomi.

Men der er også specifikke steder, som du kan besøge for at lære om den traditionelle fremstilling af chokolade og kaffe, og et af disse steder er kendt som ChocoMuseo. Her lærer du ikke kun om chokoladefremstillingsprocessen, men du får også mulighed for at smage det endelige produkt.

Interessante fakta

 • Sådan kommer du derhen: Normalt afgår denne type udflugter fra centrum af Punta Cana og tilbyder transport fra overnatningsstedet og tilbage igen.
 • Fordele ved denne destination: Det er en god oplevelse, hvis man rejser som par eller med venner. Det giver dig mulighed for at lære den kulturelle og gastronomiske side af Den Dominikanske Republik at kende. Det er velegnet til alle typer mennesker, undtagen dem med kostrestriktioner.
 • Ulemper ved denne destination: Den er blandt andet ikke specialiseret til veganere og folk med allergi over for visse fødevarer. Hvis det er tilfældet for dig, så sørg for at have dine sikkerhedsforanstaltninger på plads.
 • Pris: En tur for at opdage den dominikanske gastronomi kan koste fra 30 euro pr. person.