Saona Island Dagsture fra Punta Cana

Den bedste måde at besøge Saona Island på fra Punta Cana er med en komplet tur. Heldigvis kan du vælge mellem flere muligheder for denne udflugt.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutters læst

Saona Island Dagsture fra Punta Cana

Punta Cana | ©Roman Mktn

Saona Island er beskyttet af Bávaro Barrier Reef, så du kan svømme i det 68 kilometer lange uberørte, bølgefri vand. Besøg i mangroven, naturreservater, strande, naturlige pools og reservater er blandt de bedste ting at lave i Punta Cana.

Katamaran, speedbåd, helikopter eller ubådsture - der er mange oplevelser at hente, når man rejser fra Punta Cana til Saona Island. Det eneste, du skal gøre, er at vælge det bedste tidspunkt at besøge den dominikanske ø på og booke den tur, der passer dig bedst.

1. Katamaran- og speedbådstur til Saona Island

Øen Saona| ©Wernner
Øen Saona| ©Wernner

Forestil dig sceneriet: turkisblå strande, vild vegetation overalt, kæmpestjerner, havskildpadder, gyldent sand, koralrev og en festlig atmosfære. Det er, hvad denne katamaranudflugt til Isla Saona tilbyder dig.

Turen starter normalt med afhentning på dit hotel og tager dig til Bayahibe, hvor du går ombord på en katamaran, der sejler direkte til en idyllisk strand, den populære Natural Pool of Isla Saona.

Så snart båden ankrer op, kan du se fiskene omkring dig, og du vil også kunne se asteroider. Hvis din rejse til denne dominikanske ø er motiveret af søstjernereservatet, anbefaler jeg, at du planlægger dit besøg i Punta Cana i januar, den bedste tid på året til stjernekiggeri.

På stranden kan du regne med, at turen er animeret med god musik, snacks og drinks. Omkring middagstid spiser man som regel frokost på stranden, og efter en sjov dag vender man tilbage til opsamlingsstedet.

Interessante detaljer

 • Pris: Fra 74 €.
 • Varighed: 9 timer.
 • Hvad turen normalt omfatter: Transport til og fra dit hotel. Frokostbuffet med typisk dominikansk mad. Lette snacks. Ubegrænset antal nationale drikkevarer.
 • Fordele: Dette er den ideelle plan for rejsende, der ønsker at tilbringe en anderledes dag på stranden i et festligt rum for voksne.
 • Ulemper: Grupperne har tendens til at være store.

Book din udflugt til Saona Island fra Punta Cana

2. Tur til øen Saona og Altos de Chavón

Altos de Chavón| ©Tammy Green
Altos de Chavón| ©Tammy Green

Kombiner et besøg på Saona Island med en middelhavslandsby i Caribien og Cotubanama National Park med denne dagstur fra Punta Cana. Den er helt sikkert på niveau med de Macao Beach-ture, der tilbydes i området.

Når I har samlet gruppen, kører I til La Romana, hvor I slentrer gennem Altosde Chavón, en malerisk middelhavslandsby, hvor I finder Altos de Chavóns regionale arkæologiske museum.

Denne lille by er et land med kultur og passion for kunst, hvilket er grunden til, at den er bedre kendt som kunstnernes by, og dens gader veksler mellem Middelhavets rekreation ogdet caribiske hav.

På vej mod øen Saona

Efter gåturen går gruppen om bord på en speedbåd i Bayahibe, hvor turens andet interessepunkt, El Peñon, en klippe omgivet af de første taino-indianeres land, øens oprindelige indbyggere, snart kommer til syne.

Guiden forklarer stedets historie, mens båden sejler gennem mangroven for at kaste anker ved Saona-øens naturlige pool, en strand med krystalklart vand beskyttet af et stort koralrev.

På stranden kan du plaske i havet, deltage i de underholdende aktiviteter, der er forberedt af entertainerne, opdage søstjernerne, flagre mellem fiskestimerne eller bare nyde de drinks, som din operatør har sørget for.

Omkring middagstid serveres en typisk frokost, og festen fortsætter på båden. Om eftermiddagen bliver du kørt tilbage til dit udgangspunkt.

Detaljer af interesse

 • Pris: Fra 94 €.
 • Varighed: 10 timer.
 • Hvad turen kan omfatte: Shuttleservice til og fra de vigtigste hoteller i Punta Cana. Professionel guide-service. Indgang til Altos de Chavón. Entré til øen Saona. Typisk dominikansk frokost. Åben bar med nationale drinks.
 • Fordele: Kombinerer land- og søturisme ved at inkludere den dominikanske version af en middelhavslandsby og det caribiske landskab, og resultatet fanger både turisternes og de lokales opmærksomhed.
 • Ulemper: Gruppekapaciteten på 50 personer kan være for stor for nogle rejsende.

Book din udflugt til Isla Saona og Altos de Chavón fra Punta Cana

3. Tur til øen Saona i ubåd med dykning og snorkling.

Snorkling på øen Saona| ©cn4117
Snorkling på øen Saona| ©cn4117

Turen fra Punta Cana til øen Saona tager lidt over en time. Undervejs vil du opdage en undervandsverden med forskellige strukturer og farver. Faktisk er vandet så krystalklart, at det er svært at tro, at det er virkeligt. Det er derfor, det er bedst at se det selv med et dyk i Det Caribiske Hav.

Den bedste måde at nyde synet på er om bord på en turistubåd, og det er, hvad denne type tur tilbyder.

Panoramaudsigten, du får fra ubådens ovenlysvinduer, er smuk. Tag dine billeder, og oplev det første møde med havets fauna, som denne tur tilbyder, en favorit hos de små (noter denne aktivitet blandt dine ting at lave i Punta Cana med børn.

Dykning og snorkling

Isla Saona er et dominikansk paradis for dykkere på alle niveauer. Få mest muligt ud af et dyk, og prøv derefter en af de bedste snorkeloplevelser i Punta Cana.

Svøm af hjertens lyst, eller grib din maske og snorkel for at snorkle i det lave vand. Ved middagstid kan du tage en pause på den hvide sandstrand, hvor der venter dig en frokostbuffet med ubegrænsede drikkevarer.

På vej tilbage stopper båden ved den naturlige pool, hvor søstjernerne findes. Udflugten slutter ved udgangspunktet.

Detaljer af interesse

 • Pris: Fra 139 €.
 • Varighed: 10 timer.
 • Hvad turen kan omfatte: Frokostbuffet. Åben bar med nationale drikkevarer. Tur rundt på Saona Island og Saona Natural Pool. Shuttleservice til og fra dit hotel.
 • Fordele: Havfaunaen på Saona Island er levende og varieret. Ombord på ubåden kan du nyde udsigten eller tage dine billeder siddende på båden. Du er sikker på at få øje på de berømte søstjerner i området.
 • Ulemper: Ubådens kapacitet er 30 personer, og afhentningen fra de forskellige hoteller tager tid.

4. VIP-helikopterudflugt til strandene på Saona Island

Helikopter på øen Saona| ©Vittorio Dell'Aquila
Helikopter på øen Saona| ©Vittorio Dell'Aquila

Svømning, eksklusive strandbesøg, hummerfrokost og en uforglemmelig panoramaudsigt over Isla Saona er forudsætningerne for denne type udflugt. Kom, det er en oplevelse, der stimulerer sanserne i det dominikanske Caribien.

Efter afhentning fra dit hotel eller din villa bliver du kørt til heliporten i Bavaro, hvor der venter dig en velkomstdrink, inden du går om bord på helikopteren for at flyve til Isla Saona.

Det bliver en halv time i stor højde, hvorfra du kan se Barrier Reef i al sin pragt samt Bayahibe, Natural Pool of Saona, Cotubanama National Park og mange andre af øens juveler fra oven.

Efter turen lander du på en eksklusiv strand, hvor du kan tage en dukkert i det krystalklare vand, som du lige har set for dine fødder. Efter en times plasken i det caribiske hav venter en saftig treretters frokost, drinks og ubegrænsede cocktails på jer, mens I daser i det hvide sand.

Detaljer af interesse

 • Pris: Fra €325.
 • Varighed: 3 timer.
 • Hvad turen normalt omfatter: Transport til og fra hotellet eller villaen i Punta Cana. Et souvenirbillede. 50 - 60 minutters helikoptertur til og fra Saona Island. Frokost med VIP-menu (bl.a. skaldyrspaella og hummer). Ubegrænsede alkoholiske drikkevarer og cocktails.
 • Fordele: Udsigten er spektakulær (dette er fotografernes yndlingstur på Saona Island). Det giver et anderledes perspektiv at nyde Det Caribiske Hav uden menneskemængder og med luksuriøs opmærksomhed.
 • Ulemper: Den 3 timer lange tur går hurtigt.

5. Privat tur til Saona Island for grupper

Skildpadde-reservatet.| ©Angel Ramos
Skildpadde-reservatet.| ©Angel Ramos

På denne tur mødes gruppen normalt på hovedparkeringspladsen i Bayahibe for at gå ombord på en privat båd til Saona Island.

Havbrise, kokospalmer, mangrover og turkisblåt vand danner baggrund for denne 1 times tur, der snart når frem til et af de smukkeste steder på Saona: Playa del Toro, hvor man kan tage en svømmetur og se de første fiskestimer på turen.

Herefter fortsætter turen gennem fiskerlandsbyen Mano Juan, hvor skildpaddereservatet ligger. Her vil du lære at skelne mellem de forskellige arter på øen.

I slutningen af turen har du tid til frokost i området. Specialiteten er hummer, og priserne er rimelige, så du kan nyde det.

Derefter vender du tilbage til båden for at sejle gennem mangroverne i Catuano-kanalen. Dette økosystem er hjemsted for et stort antal marine arter som hummere, skildpadder og endda små caribiske hajer. Derfra når du det sidste stop, Natural Pool, mødestedet par excellence for alle bådene.

Detaljer af interesse

 • Pris: Fra 450 € for 15 personer.
 • Varighed: 10 - 11 timer.
 • Hvad turen kan omfatte: Transport med båd udelukkende for gruppen. Transport til og fra dit hotel eller din villa.
 • Fordele: Den private båd undgår menneskemængder og er normalt fleksibel med sin rejseplan, det er en af de anbefalede bådture i Punta Cana.
 • Ulemper: Turen tager dig langs smukke strande, men inkluderer ikke yderligere tjenester som f.eks. entré til naturreservater, mad eller drikke. Maden er dog som regel rimelig på Saona Island.

Book en snorkeludflugt i Punta Cana

6. Udflugt til strandene på Isla Saona

Los Flamencos-stranden| ©pepoexpress
Los Flamencos-stranden| ©pepoexpress

Når du er blevet hentet på dit hotel, bliver du kørt til Bayahibe, hvor du går ombord på båden og sejler til Playa Palmilla, Playa Los Flamencos og Playa Caleta. På turen udforsker vi et mystisk skibsvrag, spadserer gennem mangrove, hvide sandbanker og Sea Turtle Conservation Centre, som ligger på Playa Mano de Juan, og vi møder havstjerner.

Turen går langs fire idylliske strande, omgivet af tropiske fisk og karetteskildpadder på koralrevene. Sidst på eftermiddagen søger gruppen tilflugt blandt de endeløse rækker af palmer til en frokostbuffet. Hvis du ønsker det, kan du tilføje hummer til din tallerken mod et ekstra tillæg.

Sidst på dagen bliver du skålet i dominikansk rom, inden du bliver kørt tilbage til dit udgangspunkt. Tjek dette klip og se den destination, der venter dig.

Interessante detaljer

 • Pris: Fra 99 €.
 • Varighed: 9 - 10 timer.
 • Hvad turen kan omfatte: Speedbådstur til fire strande omkring Saona Island. Indgang til nationalparken Cotubanama. Frokostbuffet. Ubegrænset antal nationale drikkevarer. Transport til og fra hotel eller villa.
 • Fordele: Det er en enestående tur, der giver dig mulighed for at se smukke nationalparker, mangrover, et skildpaddereservat og søstjerner.
 • Ulemper: Shuttleservicen kører til og fra alle hotellerne i en bus eller minibus. Du kommer til at bruge mindst 2 timer (1 time hver vej) på shuttlen.

Book din udflugt til Saona Island fra Punta Cana

Tips til en udflugt til Saona Island

Familie på stranden| ©Pixabay
Familie på stranden| ©Pixabay
 • Medbringvandtætte kameraer. På øens overflade kan du tage smukke billeder, men de virkelige skatte er under havet, og billederne, der sælges på øen, koster fra 10 € til 30 € (ja, jeg overdriver ikke). Jeg ved ikke, hvad du synes, men jeg synes, det er værd at investere i et kamera.
 • Husk på, at rejsen fra Punta Cana til Isla Saona tager 1 time og 15 minutter. Det er mere end to timer tur/retur. De ture, der tilbydes med 3 timer, giver faktisk mulighed for en reduceret tid på øens strande. Ture på mere end 6 timer er de bedste dagsture i Punta Cana.
 • Hvis du rejser med små børn, skal du selv finde vej til udflugtsstederne - hvorfor? Hver arrangør har en bus eller minibus, der dagligt samler op til dagens tur. Ofte tager det 1-2 timer at komme fra dit hotel eller din villa til havnen, hvilket kan være ubehageligt for de små.
 • Beskyt søstjernerne. Disse arters farver er utroligt tiltrækkende, og det er selvfølgelig en fornøjelse at røre ved dem, men vær venlig at beskytte den marine fauna ved at undgå kontakt med dem. Iagttag dem på afstand, tag så mange billeder, du vil, men tag dem ikke op af havet, da den stress, du skaber, kan slå dem ihjel.

Det bedste tidspunkt at tage til Saona Island

En dag på øen Saona| ©nicolas_gt_photographe
En dag på øen Saona| ©nicolas_gt_photographe

Klimaet er tempereret, og vandet er roligt hele året rundt, men hvis du er interesseret i at finde karetteskildpadderne i Mano de Juan Sea Turtle Sanctuary - det største og mest kendte på øen - skal du booke dit besøg på Saona Island mellem august og september.

For dem, der er mere interesserede i kæmpe røde søstjerner, anbefaler jeg, at du planlægger dit besøg på Saona Island i januar, når disse asteroider er rigelige.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Saona Island på egen hånd?

Båd og Saona Island| ©Roman Mktn
Båd og Saona Island| ©Roman Mktn

Der er kun fire måder at komme til Saona Island på:

 • Ved at kombinere katamaran og privat båd (på grund af katamaranernes dimensioner skal du skifte til mindre fartøjer i Bayahibe).
 • Med direkte private både.
 • Med ubåd.
 • Med helikopter.

Der er ingen landrute mellem Punta Cana og denne dominikanske ø. Hvis du beslutter dig for at tage af sted på egen hånd, bliver du nødt til at leje tjenester til hver strand, du beslutter dig for at besøge, så det bedste alternativ er at besøge Saona Island med en tur eller udflugt.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er Isla Saona kendt for?

  Isla Saona er vokset i popularitet i de senere år på grund af sine uberørte strande, turkise vand og afsides beliggenhed. Øen er også en del af Parque Nacional del Este, dvs. at hele øen er et beskyttet naturreservat, så dyreliv som søstjerner og andet må ikke forstyrres under strenge regler.

 • Hvilke film er blevet optaget på Isla Saona?

  Saona Island er bedst kendt som optagelsessted for Den Blå Lagune, men den har også lagt scene til Pirates of the Caribbean, King Kong (Peter Jacksons version) og Bounty-chokolade-reklamen.

 • Hvor lang tid tager det at komme til Isla Saona fra Punta Cana?

  Sandheden er, at det er ret nemt at komme til øen, enten med motorbåd eller katamaran fra kysten i Bayahibe. Det er dog vigtigt at bemærke, at det tager omkring 3,5 timer at komme til Bayahibe fra Punta Cana med bus. Af denne grund er Isla Saona ikke turen værd for mange, men du går glip af uberørte strande, betagende natur og en af de unikke oplevelser, Den Dominikanske Republik har at byde på.