Kairo på 5 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Vil du have den bedste måde at se Cairo på 5 dage? Tag disse forslag til efterretning for at få mest muligt ud af Egyptens hovedstad.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

11 minutters læst

Kairo på 5 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Citadela Salah | ©Honza Soukup

Kairo har meget at se og gøre, og på fem dage kan du få den fulde oplevelse. Læs videre for at opdage den bedste rejseplan, hvis du ikke vil gå glip af noget.

Der er nogle steder i Egyptens hovedstad, som er et must-see. På denne tur foreslår jeg, at du lader dig imponere af pyramiderne, møder faraoerne, besøger museer, farer vild i charmerende kvarterer, en tur til Alexandria og selvfølgelig et krydstogt på Nilen. God fornøjelse!

Dag 1: Oplev Egyptens pragt: pyramiderne i Giza og det koptiske kvarter

Pyramiderne i Giza| ©Hipses
Pyramiderne i Giza| ©Hipses

Jeg foreslår, at du starter din rejse til Kairo med stil med et halvdagsbesøg ved pyramiderne i Giza og en spadseretur gennem et af byens smukkeste kvarterer: det koptiske kvarter. Er du klar til at kigge op og blive forbløffet?

Book en organiseret tur for at besøge pyramiderne i Giza: Cheops, Chephren og Mykerinus

Giza ligger 18 kilometer fra Cairo og er hjemsted for faraoernes pyramider Cheops, Chephren og Mycerinus. Hver af gravene er omgivet af et imponerende gravkompleks, der blev bygget for mere end 4000 år siden. Og selvfølgelig må jeg ikke glemme den berømte sfinks.

Hvis du rejser til Cairo, er et besøg i Giza umagen værd. For at få mest muligt ud af det, anbefaler jeg, at du tager på en organiseret tur: De tager sig af transporten og besøget ved pyramiderne med en guide, der er specialiseret i egyptisk historie.

Der er forskellige muligheder blandt disse ture: nogle af dem inkluderer, ud over forklaringerne og transporten til Giza, en kameltur (en meget cool oplevelse, som jeg anbefaler), frokost eller billetter til gravmonumenterne. Tjek de betingelser, de hver især tilbyder, og vælg det, du er mest interesseret i. Hvis du tager af sted på egen hånd og skal passe ind i tidsplanen, åbner komplekset mellem kl. 6.00 og 20.00, og billetterne til pyramiderne koster ca. mellem 4 € og 8 €.

Book din udflugt til Giza

Nyd at vandre rundt i de smalle gader i det koptiske kvarter

Det koptiske kvarter er et netværk af smalle gader fuldeaf overraskelser for den rejsende. Vil du vide alt, hvad der er at se i dette kvarter? Jeg vil fortælle dig om de mest emblematiske steder.

Det koptiske kvarter ligger inden for murene af den gamle fæstning Babylon. Du kan prøve at gå gennem gaderne og lade din intuition guide dig: Du vil helt sikkert støde på hjørner og monumenter undervejs, som vil gøre dig målløs, såsom Cairos hængende kirke, Sankt Georgs kirke, Sankt Sergius kirke eller Ben Ezra-synagogen. Alle disse steder er imponerende monumenter, der er koncentreret på et relativt lille område, så du kan komme rundt til fods.

Det er ikke et særlig stort kvarter, men det er så fuld af historie, at du kan tilbringe flere timer her. Hvis du vil lære alt om, hvad der skete i disse gader, anbefaler jeg også et besøg på det koptiske museum. Dets samlinger er fantastiske, og forklaringerne giver dig en klar idé om livet i Cairo og byens udvikling.

(Museet er åbent fra kl. 9 til 17, og du skal bestille billet. Billetter koster omkring 5 euro).

Slut dagen af med en middag i nabolaget

For at slappe af efter alt det, du har set i dag, anbefaler jeg, at du tager en drink i selve kvarteret. På den måde kan du ikke kun få et indtryk af monumenterne, men også af hverdagslivet.

Et meget hyggeligt sted i nærheden af Coptic Museum er HanaDaysKitchen, maden er typisk for denne del af Middelhavet, stedet er meget hyggeligt, og prisen er god (du kan spise for ca. 15 €).

Og hvis du gerne vil nyde byen om natten, så tag et kig på disse anbefalinger.

Book en udflugt til pyramiderne i Giza og det egyptiske museum

Dag 2: Rundtur i det historiske Cairo

Indgang til citadellet| ©Dan
Indgang til citadellet| ©Dan

På den anden dag af din rejse til Cairo foreslår jeg et besøg i Saladins Citadel og bygningerne i dette imponerende anlæg samt et besøg i Al Azhar Park og moskeen.

Start dagen med en historisk gåtur: besøg Citadellet

 • Cairo Citadel eller Saladins Citadel: Dette middelalderfort blev påbegyndt i det 13. århundrede på et forbjerg (så det har en god udsigt) for at forsvare byen mod korsfarerne.
 • Efterfølgende herskere i Cairo byggede videre på det indtil det 19. århundrede, så en tur rundt i dette anlæg vil give dig en god idé om byens historie: Der er meget at se i Saladins Citadel.
 • I dag er det på UNESCO's verdensarvsliste og er opdelt i to dele: den nordlige og den sydlige del, hvor det nationale militærmuseum og Muhammad Ali-moskeen ligger. Der er også andre bygninger, man ikke må gå glip af. Der er åbent fra kl. 9 til 16, og entreen koster ca. 4 euro.

Ana's Traveller Tip

Offentlig transport kører ikke til Citadellet, så jeg anbefaler at tage en taxa. Prisen afhænger selvfølgelig af dit udgangspunkt, men taxaerne i Kairo er meget rimelige: prisen for at køre til centrum er ca. 0,25 €, og prisen pr. kilometer er ca. 0,15 €. Du kan beregne de samlede omkostninger for din rejse her.

Beundre Alabaster-moskeen

Muhammad Ali-moskeen er også kendt som Alabaster-moskeen, fordi den er dækket af alabaster. Den er også berømt for at huse Muhammad Alis grav og for sin kuppel-på-kuppel-form.

Ret cool, ikke sandt? Åbningstiden er også fra kl. 9 til 16, men du skal betale en separat entré (ca. 3 euro).

Se dig i spejlet i Gawhara-paladset

Lige uden for indgangen til Citadellet ligger en bygning, der vil fange dit blik. Det er Gawhara eller Smykkepaladset, et palads, som Muhammad Ali designede som en privatbolig til sin kone.

Så snart man træder ind, er der et smukt forgyldt spejl, og dette palads husede også den berømte sal, hvorfra Ali regerede Egypten. Du kan også se de originale møbler og den lille have.

Book en tur til pyramiderne i Giza og det egyptiske museum

 • Tag en pause i Al Azhar Park: Det er på tide med en pause, synes du ikke? Denne park ligger ca. 7 km væk og kan nås med taxa på mindre end 15 minutter for ca. 5 €. Fra Al Azhar Park: Du kan nyde den unikke udsigt og de fredelige omgivelser. Du kan også benytte lejligheden til at slentre rundt, indånde den rene luft og få en drink på caféerne. Servicen er god, og omgivelserne er luksuriøse. Og endnu en ting! Den mere end 800 år gamle Ayyubid-mur eller Ayubi-mur blev opdaget her. Endnu en grund til at besøge dette magiske sted. Der er åbent mellem kl. 9 og 22, og det koster ca. 1 euro at komme ind.
 • Bliv imponeret af Al Azhar-moskeen: Denne utrolige bygning er hjemsted for det ældste universitet i verden. Al Azhar-moskeen ligger i El-Darb El-Ahmer (hvis du tager offentlig transport, er den nærmeste station Bab El-Shaaria) og kan besøges hver dag undtagen fredag fra kl. 9.00 til 11.00 og fra kl. 15.00 til 17.00. Der er gratis adgang, men det er kutyme at give drikkepenge til den person, der åbner dørene.

Slut dagen af med et lækkert mellemøstligt måltid

Meget tæt på Al Azhar-moskeen ligger en restaurant, jeg virkelig godt kunne lide. På 126 El Azhar Street ligger Kababgy El Azhar Fahrahat, hvor de tilbyder typisk mellemøstlig mad. De har specialiseret sig i grillet mad.

Der kan være mange mennesker, og restauranten er ikke særlig rummelig, men betjeningen er hurtig, og priserne er overkommelige. Du kan få en god middag for omkring 15 €.

Book en udflugt til pyramiderne i Giza og det egyptiske museum

Dag 3: Gå rundt i souken og på museet for islamisk kunst

Khan El Khalili-markedet| ©MohammedKhan12
Khan El Khalili-markedet| ©MohammedKhan12

På din tredje dag i Kairo foreslår jeg en meget speciel tur: Start ved den berømte Khan-El-Khalili souk, gå forbi Mirror Café og tilbring eftermiddagen på Museum of Islamic Art. Det er et sikkert hit.

 • Tagen tur gennem Khan-El-Khalili souk: Jeg anbefaler, at du starter din tredje dag i Kairo med en magisk oplevelse: besøg Khan-El-Khalili souk. Denne typiske egyptiske sou k er åben fra kl. 10 til 15, og her kan man finde alt: krydderier, smykker, tøj og pyntegenstande, gemt og stablet i de små butikker, som giver markedet dets form og identitet. Et must-see for rejsende i Kairo.
 • Spis frokost på El Fishawi, Mirror Café: Meget tæt på souken, i El Gamaliya, ligger en typisk café, der er berømt for sin atmosfære. Væggene er fulde af spejle, og caféens historie er fuld af legender: Det siges, at den har fået sit navn fra en gangster i basaren.
 • Oplev skattene i det gamle kvarter: Når du går mod museet for islamisk kunst, kan du nyde nogle af kvarterets skatte, såsom Bab Zuweila, en af portene i muren til den gamle bydel i Cairo. Du behøver ikke at booke eller betale entré; det er et friluftsmonument til glæde for alle, der kommer forbi. I nærheden ligger også Abdullahs palads, en imponerende bygning, hvor de tidligere kongelige kvarterer er blevet omdannet til et museum.
 • Nyd museet for islamisk kunst: I det gamle kvarter finder du også Cairo Museum of Islamic Art, som har en af de vigtigste samlinger i verden. De har værker fra det 7. til det 19. århundrede og ikke kun fra Egypten. En juvel. Museet ligger på 20 Square, Ghayt Al Adah. Det er åbent mellem kl. 9.00 og 17.00 og koster ca. 5 euro.
 • Prøv Cairos fisk og skaldyr på en lokal restaurant: Meget tæt på museet ligger der en fiskerestaurant, hvor du kan afslutte dagen med lokale produkter. Gambary Afandi er et sted, hvor du kan spise en god skaldyrsret for under 10 euro. Den ligger på 18 Sami Al Barodi, og du behøver ikke at bestille bord.

Book en udflugt til pyramiderne i Giza og det egyptiske museum

Dag 4: Tag på en uforglemmelig udflugt: Alexandria City Tour

Solnedgang i Alexandria| ©anitaconchita
Solnedgang i Alexandria| ©anitaconchita

Alexandria er et verdensberømt sted, så jeg anbefaler, at du ikke går glip af det. Der er organiserede ture, som henter dig på dit hotel og kører dig derhen med privat transport (det tager cirka to en halv time med bus), samtidig med at de fortæller dig historie og anekdoter om hvert af de steder, du besøger. Der er så meget at se, at de normalt tager hele dagen (ca. 12 timer).

De forskellige ture tilbyder ture, der normalt omfatter så interessante steder som det romerske amfiteater, katakomberne i Kom El Shoqafa, biblioteket i Alexandria og byen Quatby. Gå ikke glip af denne tur!

Book din tur til Alexandria

Rejs tilbage i tiden: Det romerske amfiteater

Gå ikke glip af Alexandrias romerske amfiteater (åbent fra kl. 9-17 og koster omkring 3 €, men hvis du tager med på en tur, vil de arrangere rejseplanen og billetterne).

Det var en udendørs forestillingshal, bygget i marmor og forberedt til at opføre skuespil for 800 mennesker. Kan du forestille dig det? Rundt om er der en smuk have og nogle mosaikker. Mosaikkerne hørte til badene ved siden af amfiteatret - spørg din guide!

 • Besøg katakomberne i Kom El Shoqafa: Disse katakomber er spektakulære. Åbningstiderne er fra kl. 8.00 til 16.00, og det koster ca. 4 € at besøge dem, men indgangen er normalt inkluderet i alle organiserede ture, fordi det er et must-see i Alexandria. Det er et af de monumenter, der hører til middelalderens 7 vidundere, og når du ser det, vil du forstå, at denne klassifikation er helt berettiget. Betagende.
 • Gå en turgennem biblioteket i Alexandria: Introduktioner er overflødige. Biblioteket i Alexandria er et bibliotek og kulturcenter, der er bygget til minde om antikkens berømte bibliotek, som brændte ned i Alexandrias brand. Det huser 8 millioner bøger, fire museer, fire andre kunstgallerier og et laboratorium til restaurering af manuskripter. Man må ikke gå glip af det. Der er åbent fra kl. 10.00 til 19.00, og indgangen koster ca. 4 €.

BeundreQuatbay Citadel: Citadellet er bygget på ruinerne af det berømte fyrtårn i Alexandria og er en forsvarsfæstning fra det 15. århundrede, som blev restaureret i det 20. århundrede. Det tjente sit formål i forskellige krigskonflikter i løbet af de sidste århundreder, men i dag huser det et flådemuseum og det oceanografiske museum i Alexandria

Book din udflugt til Alexandria

Dag 5: Tag afsked med Cairo med stil, og sejl ned ad Nilen

Krydstogt på Nilen| ©Ana Paula Hirama
Krydstogt på Nilen| ©Ana Paula Hirama

Jeg har bestilt nogle meget specielle ting til denne sidste dag i Kairo. Noget, der ikke er særlig almindeligt i denne by, er et udsigtspunkt, der er højt nok til at nyde byen i sin helhed. Jeg anbefaler, at du bestiger Cairo Tower og lader dig imponere. Besøg også det egyptiske museum, og gå frem for alt ikke glip af et krydstogt på Nilen, Egyptens vandige hjerte. Resten vil jeg fortælle dig om nedenfor, læs videre!

 • Besøg Gezira Island: Geriza Island er et stykke land, der ligger i Nilen. Den blev dannet i det 14. århundrede, men var ubeboet, indtil Mehmet Ali byggede et palads på den i 1830. Andre paladser fra senere herskere fulgte efter, og i dag er det også hjemsted for så interessante steder som Museum of Islamic Ceramics, Egyptian Museum of Modern Art,

og Cairo Opera House.

 • Nyd byen fra højderne: Klatre op i Cairo Tower Cairo Tower

er mere end 180 meter højt, højere end pyramiderne i Giza. Det blev bygget i det 20. århundrede, men arkitekten besluttede at bruge de samme materialer som i det gamle Egypten: det er lavet af granit. Du vil genkende det med det samme: Det er et telekommunikationstårn, der ligner en lotusblomst med sit metalgitterværk.

 • På toppen er der et observationsdæk, som du ikke kan gå glip af, samt en roterende restaurant, der giver gæsterne en 360º udsigt over byen (selvom jeg anbefaler, at du tjekker vejrudsigten, før du tager af sted, for nogle gange er Kairo dækket af en tyk tåge). Det er meget nemt at komme dertil, da det ligger i Zamalek-kvarteret på Gezira-øen, som er let tilgængelig med metrolinje 2. Entréen er omkring 4 euro, og der er åbent hele dagen fra kl. 8 til midnat.
 • Forkældig selv med en bid mad: Der er masser af spisesteder i nærheden af det egyptiske museum. Hvis du vil nyde egyptisk eller libanesisk mad i særlige omgivelser, har Carlton Hotel en udendørs restaurant i haven, Bab El Sharq, med udsigt over museet og mavedanseshows. Den er åben hver dag mellem kl. 17.00 og 01.30, og adressen er 1113 Corniche El Nil.
 • Brug eftermiddagen på det egyptiske museum: En 15 minutters taxatur fra souken (turen koster ca. 5 €) i Qsar El Nil ligger det egyptiske museum, som er et vidunder at gå på opdagelse i. Det har den vigtigste samling af faraoniske antikviteter i verden, men det har også tidligere og senere historiske levn: fra den præ-dynastiske periode til den græske og romerske oldtid.

Det er en unik og enorm samling, så for at få mest muligt ud af den, anbefaler jeg, at du lejer en guidet tur. Det er det hele værd.

Book din guidede tur på det egyptiske museum

Afslut din rejse med et krydstogt på Nilen

Som afslutning på din femdages tur til Cairo har jeg en helt særlig aktivitet til dig: et middagskrydstogt på Nilen. Denne flod er en fundamental del af byen og dens historie, og du har mange muligheder for at sejle på den.

Nogle krydstogter udnytter solnedgangen, andre er starten på en tur til Luxor eller Alexandria. Jeg foreslår, at du booker et middagskrydstogt med m avedanseshow til i aften.

Disse krydstogtervarernormalt3-4 timer og koster i gennemsnit mellem 30 og 50 euro, afhængigt af om de inkluderer et show eller menuen. En unik måde at sige farvel til Cairo på.

Book dit krydstogt på Nilen

Hvad synes du om rejseplanen? Egypten er et land så fuld af skatte, at det er uudtømmeligt for den rejsende, men med denne femdages tur kan du få en stor oplevelse.

Hvis du har flere dage til rådighed i området, anbefaler jeg, at du også besøger steder tæt på Cairo. For eksempel er nærliggende destinationer, som er meget værdifulde, Det Røde Hav, som er meget tilgængeligt fra Kairo, eller en organiseret udflugt til Fayoum. Jeg håber, du vil nyde Cairo lige så meget, som jeg gjorde. God rejse!