Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dagsture til Fujairah fra Dubai

Dubai er et af de mest interessante rejsemål i Mellemøsten, men det er ikke det eneste behagelige sted i De Forenede Arabiske Emirater. Derfor inviterer jeg dig til at lære alle detaljerne om en tur, der tager dig fra Dubai til byen Fujairah.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

8 minutters læst

Dagsture til Fujairah fra Dubai

Grand Sheikh Zayed-moskeen, Fujairah Fujairah Forenede Arabiske Emirater | ©Nick Fewings

Når du er på en rejse til et sted som Dubai, er det logisk, at du ønsker at udforske hver eneste detalje af byen, da du ved, at det er en af de mest turistede destinationer på planeten. Men når du har tid nok til en udflugt til byens udkant, er det også en af de bedste ting at se og gøre i Dubai. Vel vidende, at du på et tidspunkt vil vende tilbage til denne moderne og kosmopolitiske by.

Med det i tankerne vil jeg i dette indlæg forklare alt, hvad du behøver at vide om en tur til Fujairah. Fujairah er et af de bedste steder i De Forenede Arabiske Emirater, hvor man kan nyde vandaktiviteter på den smukke og maleriske kyst ved Omanbugten.

1. Hvordan er en dykke- eller snorkeltur til Fujairah fra Dubai?

Snorkel| ©Subtle Cinematics
Snorkel| ©Subtle Cinematics

Fujairah er som sådan ikke en meget turistet destination i De Forenede Arabiske Emirater, det er faktisk en relativt lille by sammenlignet med Dubai og har kun få turistattraktioner, idet man ved, at Emiraternes hovedstad og selve Dubai er de mest interessante destinationer for internationale besøgende.

En af de største attraktioner er dog den kilometerlange kystlinje direkte ud til Omanbugten. Omanbugten er en del af Det Arabiske Hav, der har en betydelig stor mangfoldighed af marin flora og fauna. Dette gør den til en af de bedste destinationer for professionel dykning ud for den arabiske halvøs kyst.

Disse udflugter er beregnet til grupper på højst otte personer. Samtidig skal du også tage hensyn til, at Fujairah er en by, der ligger ca. en time fra Dubais centrum. Derfor er kun 2 timer af udflugten afsat til at tage til og fra dette sted, som ligger i den anden ende af landet.

Jeg vil gerne fremhæve, at denne type udflugt omfatter alt det nødvendige udstyr til at nyde dykningen eller snorklingssessionen. Samt adgang til hvileområder for at tage et bad, inden man vender tilbage til Dubai, og der er ledsagelse af sodavand, drikkevarer og naturlige frugtsafter. Der er ingen aldersbegrænsninger, men det er vigtigt, at du har et dykkercertifikat. Afhentning og aflevering i Dubai sker direkte på dit hotel.

Detaljer om interesse

  • Pris: Når man ved, at dette er en af de bedste ture eller udflugter i Dubai, er det logisk, at prisen er lidt høj. Prisen pr. person er mellem 110 og 140 € ca., husk at denne pris inkluderer transfer, guidens honorar, alle ledsagende drikkevarer, båden og også de to dykkersessioner eller den konventionelle snorkeltur.
  • Varighed: Den samlede varighed af denne udflugt er normalt omkring otte timer. Jeg vil gerne påpege, at to af disse timer udelukkende går til transporten fra Dubai til Fujairah, hvilket betyder, at dykkersessionerne og bådturen for at komme til stedet normalt tager ca. 4-5 timer.
  • Transportmiddel: Der er normalt tale om en gruppe på højst otte personer, så en minibus, minivan eller to syv-sæders køretøjer med plads til dykkerudstyr er muligt. Båden er normalt en almindelig sportsfiskerbåd.
  • Fordele ved disse udflugter: Denne mulighed er bekvem, da Omanbugten har bedre dykker- og snorkellokaliteter end den del af Peshawar-bugten, der ligger tættere på Dubai. Desuden er prisen økonomisk, da der er to dyk på udflugten i tilfælde af dykning.
  • Ulemper ved disse udflugter: Nogle mennesker har ikke tid til at rejse fra Dubai til en anden by og tilbage igen, eller føler sig simpelthen ikke trygge ved at rejse tværs over landet. Hvis dette er dit tilfælde, vil jeg opfordre dig til at læse om 10 praktiske tips til rejser til Dubai, som vil få dig til at føle dig sikker hele tiden.

Få mere at vide om de bedste ture og udflugter fra Dubai

Hvordan bestiller man en tur til Fujairah fra Dubai?

Bustur til Dubai| ©Pixabay
Bustur til Dubai| ©Pixabay

Der er flere muligheder for dig, hvis du vil booke en tur til Fujairah fra Dubai. Men den mest komfortable, den mest bekvemme og den mest praktiske til enhver tid er et online køb af denne service. Med en online booking kan du vælge en dato og et tidspunkt, der passer dig. Samtidig kan du også se prisvariationerne på forskellige tidspunkter af året, og det giver dig også mulighed for at garantere, at du har en plads præcis, når du har brug for den.

Bemærk, at de fleste turisttjenester i Dubai bookes online. Ligesom Dubai Marina-krydstogterne, der tager dig til et af de smukkeste kvarterer i Dubai, eller billetterne til de bedste sightseeingbusser i Dubai, der giver dig en meget mere omfattende rundvisning.

Du har også mulighed for at købe disse typer ture direkte hos et rejsebureau i Dubai. Problemet med den idé er, at du bliver nødt til at shoppe rundt for at nå frem til en pris, der virkelig fungerer, og selv da er du ikke garanteret at opnå en relativ besparelse.

Marina Cruises

Varighed af udflugter til Fujairah fra Dubai

Bådtur| ©Get Your Guide
Bådtur| ©Get Your Guide

Alle udflugter, der tager dig til Fujairah fra Dubai, varer normalt mindst fem timer. Men hvis de omfatter underholdningsaktiviteter som dem, jeg har nævnt, så strækker de sig normalt over syv timer.

Du er nødt til at værdsætte det faktum, at en snorkelsession, en tur til stranden eller en dykkertur er de vigtigste aktiver i denne by. Fujairah er et meget mere beskedent sted end Dubai og mangler monumenter af betydning. I hvert fald ud over de forter, der ligger ca. 2 km fra byens centrum.

Under alle omstændigheder skal du vide, at en dykkertur til denne destination er en af de bedste ting at lave i Dubai på en syv-dages tur eller endda en tur, der strækker sig lidt længere. For sandheden er, at De Forenede Arabiske Emirater er et land, som man skal beundre i sin helhed. En tur til Abu Dhabi eller til Omanbugten kan derfor anbefales.

Hvad vil jeg se på en sådan udflugt?

Kamelture i ørkenen| ©Yasin Gündogdu
Kamelture i ørkenen| ©Yasin Gündogdu

Det første, du vil se på en tur som denne, er den imponerende ørkenudstrækning, der adskiller Dubai fra kysten ved Omanbugten. Undervejs kan du nyde at køre langs et ret imponerende netværk af motorveje, der kom ud af ingenting som følge af denne islamiske nations økonomiske succes.

Når du nærmer dig byen Fujairah, begynder du at køre gennem et bjergrigt terræn, der udgør en del af det eneste relativt højtliggende område i hele landet. Til sidst når du frem til byen, og på dette tidspunkt nærmer du dig marinaen, hvor en båd venter på dig for at sejle dig til de steder, hvor du kan nyde en snorkling eller dykning.

Det er klart, at det er forskellige ruter, da snorkling er en lavvandet udforskning, mens dykning skal foregå i en del af havet, der er dybt nok til at være værd at tage med. Uanset hvad, vil I efter denne tur besøge en strandklub, hvor I kan vaske jer i brusere, der er skabt specielt til dette formål, og nyde et godt hvil, inden I tager tilbage til Dubai.

Husk, at I på denne del af turen har mulighed for at spise frokost, hvis I ønsker det, eller I kan også bevare appetitten til en dejlig elegant middag på en af Dubais bedste restauranter. Når I vender tilbage til byen, vil I helt sikkert kunne tage på en sightseeingtur i Dubais 5 mest seværdige kvarterer.

Tips til en tur til Fujairah fra Dubai

Medbring solcreme og et kamera| ©Wendy Wei
Medbring solcreme og et kamera| ©Wendy Wei

Der er egentlig ikke mange råd, jeg kan give dig vedrørende en tur til Fujairah fra Dubai, for det er en fremragende planlagt tur, hvor alle de logistiske aspekter er taget hånd om af det rejsebureau, der tager dig med til denne bys kyst.

En ting jeg dog kan gøre klart er, at du ikke behøver at bekymre dig om, hvad du skal have på i og omkring Dubai i forbindelse med denne type plan. Der er ingen begrænsninger for, hvilken type tøj du skal have på, især ikke i forbindelse med dykning, hvor du skal bruge særligt udstyr med en meget specifik dragt.

Jeg kan også råde dig til at tage en meget god solcreme med dig for at beskytte dig mod solens stråler. Samt nok snacks til at klare din appetit, hvis den skulle opstå på et ubelejligt tidspunkt. Jeg vil også råde dig til at tage på denne oplevelse, hvis du er i Emiraterne om vinteren, da det er det bedste tidspunkt at rejse til Dubai og andre dele af landet på grund af temperaturfaldet, som gør den arabiske varme mere tålelig.

Hvor meget koster en tur til Fujairah fra Dubai?

Vidunderlig nat i Dubai Dunes| ©GFFW PHOTOGRAPHY
Vidunderlig nat i Dubai Dunes| ©GFFW PHOTOGRAPHY

I gennemsnit vil en udflugt fra Dubai til Fujairah altid koste omkring 100 euro. Den dyreste del af turen er den private transport gennem ørkenen, som er et ideelt sted at nyde den bedste sanbording i Dubais klitter.

Bemærk, at disse typer udflugter næsten altid er fokuseret på en meget specifik aktivitet som f.eks. snorkling eller dykning. I virkeligheden er Fujairah ikke et turistmål par excellence. Det er faktisk et samfund for forretningsmænd og iværksættere, som har brug for at bo i denne del af landet på grund af nærheden til nogle olieudvindingsfelter.

Det betyder, at de priser på 150 euro og 110 euro, som jeg har nævnt, er helt passende, især når man ved, at dykkerturen omfatter to dyk to forskellige steder.

Hvilke steder bør jeg ikke gå glip af, når jeg tager på en udflugt til Fujairah fra Dubai?

Dykning| ©tslane888
Dykning| ©tslane888

Ud over stranden og ud over strandklubben, som du også besøger på disse ture, er der næppe andre seværdigheder, der er værd at besøge. I hvert fald på en udflugt, der er fokuseret på at nyde en dykker- eller snorkelsession.

Det er dog også almindeligt, at sådanne ture har et kort stop, inden de vender tilbage til Fujairah Fort. Denne historiske fæstning blev bygget i det 16. århundrede og har tre runde tårne, som stadig er stort set intakte den dag i dag.

Hvorfor tage en tur til Fujairah fra Dubai?

Det Arabiske Hav| ©Dutchflavour
Det Arabiske Hav| ©Dutchflavour

Sådanne udflugter anbefales på grund af det faktum, at de giver dig mulighed for at udforske De Forenede Arabiske Emirater på en mere omfattende og kompleks måde. Det er også en betydeligt økonomisk oplevelse, da den omfatter en privat transport til en anden del af landet og en hjemkomst direkte til din indkvartering i Dubai.

Det faktum, at du også har mulighed for at nyde en dykkersession i et så interessant hav som Det Arabiske Hav, er en anden faktor, der også gør denne oplevelse til en yderst anbefalelsesværdig plan, når du besøger Dubai.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Fujairah fra Dubai på egen hånd?

Dubai Sightseeing Bus| ©Alan & Flora Botting
Dubai Sightseeing Bus| ©Alan & Flora Botting

En guidet tur, hvor du kun skal bekymre dig om at stige på en minibus og derefter vende tilbage til dit hotel, er det bedste alternativ, du har til rådighed, hvis du ønsker at se de naturlige attraktioner ved kysten. Sandheden er, at den anden mulighed, som du har til rådighed, ville være at tage en offentlig transportrute.

I dette tilfælde står du over for en rejsetid på ca. to og en halv time. Med bil ville det kun tage en time. Du skal også tilpasse dig specifikt til de køreplaner, som disse busruter opererer med, og som kan ændres i løbet af året, hvilket giver større relevans for turistsæsonerne.

Når du rejser uden en logistisk planlægning fra et bureau, skal du også gå rundt i hele byen for at finde et selskab, der tilbyder dykkertjenester. Så når du lægger alle priserne sammen på, hvad denne service ville koste dig, plus busturen plus transportomkostningerne fra den offentlige transportstation til de forskellige steder i byen, kan du fordoble den oprindelige pris for den guidede udflugt.