Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dubai-ørkenen: oplevelsen af at sove i en ørken

Har du lyst til et uforglemmeligt eventyr i Dubais ørken? Der er intet som at overnatte på et så betagende sted - du vil elske det!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Dubai-ørkenen: oplevelsen af at sove i en ørken

Tur med overnatning i Dubai | ©Sid Balachandran

Der er mange ting at lave i Dubai, men du vil næppe nogensinde få en lignende oplevelse som at sove i ørkenen, i en beduinlejr under stjernerne. Det vil være et meget specielt minde om din ferie!

Vil du vide, hvad denne aktivitet består af, og hvordan du får mest muligt ud af det? I dette indlæg vil jeg fortælle dig alt om, hvordan du kan sove i Dubais ørken.

At sove i Dubais ørken, en uforglemmelig oplevelse

Overnatning i ørkenen| ©Samy Al Olabi
Overnatning i ørkenen| ©Samy Al Olabi

Under en rejse til Dubai må man ikke gå glip af en tur i ørkenen - det er en fantastisk oplevelse, man ikke må gå glip af!

Turister vælger som regel en tur til Lahbab-ørkenen for at se det smukke landskab, tage billeder og dyrke ekstremsport i klitterne. Denne plan er ideel, hvis du tilbringer kort tid i Dubai, omkring 3 til 4 dage.

Men hvis du er på udkig efter et lille eventyr, anbefaler jeg, at du overnatter i Dubais ørken. Ud over alt det ovenstående kan du også nyde en sjov middag og et show under stjernerne, og næste morgen kan du se solopgangen over sandet. Det er den perfekte plan, hvis du planlægger at tilbringe omkring 5 dage eller en uge i byen.

Hvorfor tage på denne tur?

Hvis du er eventyrlysten og gerne vil opleve den lokale kultur fra en helt anden vinkel, vil en tur til Dubais ørken for at dyrke ekstremsport og sove i det uforlignelige landskab i dette naturreservat være et vidunderligt og unikt minde fra din rejse, som du aldrig vil glemme.

Book en tur til Dubais ørken

Hvordan er soveturene i Dubais ørken?

Nyd aftenen i Dubai| ©Umar Khan
Nyd aftenen i Dubai| ©Umar Khan

Denne type tur varer som regel næsten en hel dag. De starter om eftermiddagen, hvor et køretøj henter dig på dit hotel og kører dig til Lahbab-ørkenen.

Der er alt klar til, at du kan prøve sandboarding, dune bashing eller quad biking i et par timer, så du får dagens spænding!

Når du har fået adrenalinen til at pumpe med alle mulige sportsgrene, er det tid til at slappe af og nyde beduinlivsstilen- du er i Dubai!

Først får du mulighed for at se den magiske solnedgang over ørkenens rødlige sandklitter (du vil ikke kunne lade være med at tage billeder), og derefter deltager du i en fabelagtig middag og et show, der vil sætte dig i kontakt med arabisk kultur og folklore på en anderledes måde.

Dagens højdepunkt kommer, når du sover i et telt under stjernerne i Dubais ørken. At lytte til nattens stilhed i hjertet af ørkenen er en meget imponerende fornemmelse.

Næste morgen, før morgenmaden, anbefaler jeg, at man står tidligt op for at se solopgangen - det er en lige så fantastisk oplevelse som solnedgangen!

Hvad inkluderer disse udflugter normalt?

 • Transfer til og fra hotellet.
 • Engelsktalende safariguide.
 • Velkomstaperitif med snacks og arabisk slik.
 • Sandboarding i klitterne.
 • Dunebashing med professionel chauffør.
 • Quad-cykling.
 • Ridning på kamel.
 • Stop i ørkenen for at se solnedgangen.
 • Middag i beduinstil med show og workshops.
 • Madras, puder og soveposer i teltet.
 • Morgenmad med arabisk te eller kaffe, mælk, frugt og dadler.

Hvor finder disse ture sted i Dubai?

Lahbab-ørkenen er normalt den valgte ramme for disse ture. Det er et unikt sted i regionen og er kendetegnet ved enorme røde sandklitter.

Book en tur til Dubais ørken

Hvad er prisen for en Dubai Desert Sleeping Tour?

Kontant| ©cottonbro
Kontant| ©cottonbro

Fra £100 kan du få en billet til at deltage i en af de sovende ture i ørkenen.

Der er mange operatører i byen, der tilbyder den slags aktiviteter, så før du booker din plads, vil jeg råde dig til at se på alle mulighederne og sikre dig, at den, du vælger, inkluderer alle de oplevelser, du gerne vil have i Dubais ørken.

Hvis du vil have en idé om, hvor meget sådan en udflugt kan koste, vil jeg råde dig til at kigge på indlægget Hvor meget koster det at besøge Dubais ørken: priser på udflugter.

Kan jeg sove i ørkenen på egen hånd?

Det kan være fristende at leje en bil og begive sig ud i det ukendte, men hvis du vil opleve at sove i Dubais ørken, er den eneste mulighed at hyre en lokal operatør, for du kan ikke tage på denne tur på egen hånd.

Det kan ikke anbefales at tage ud i ørkenen, hvis man ikke kender terrænet. Hvis der skulle ske noget, er der ingen dækning eller internet, og det kan være meget farligt.

Book en tur i Dubais ørken

Hvad tid vælger du at sove i Dubais ørken?

Camping i Dubais ørken| ©traveljunction
Camping i Dubais ørken| ©traveljunction

Selvom der er både morgen- og eftermiddagsåbningstider for at besøge Dubais ørken, skal du vælge en eftermiddagstur, hvis du vil sove i ørkenen.

Denne slags ture starter normalt omkring kl. 14.30 eller 15. 00 for at give dig tid nok til at udnytte de sidste timers dagslys ved at lave forskellige udendørs aktiviteter(kamelridning, sandboarding, quad biking, buggy, dunebashing ...) og til at se solnedgangen i solnedgangen. I så idylliske omgivelser er det magisk!

Om aftenen bliver du kørt til beduinlejren, hvor du spiser middag med show og workshops for at indsnuse den lokale kultur(Tanoura-dans, falkoner-show, ildshow, henna-workshops, mavedans, traditionelle kostumer osv.)

Og endelig går du til dit telt for at tilbringe natten i Dubais ørken under stjernerne. Næste dag, inden du vender tilbage til dit hotel, kan du sige farvel til dette specielle landskab med en lækker morgenmad i arabisk stil.

Hvor lange er turene til Dubais ørken?

Hvis du sover i ørkenen, varer disse ture omkring 16 timer. Det er betydeligt længere end en almindelig ørkentur, som normalt varer omkring 2-7 timer.

Den faktor, der normalt afgør, hvor lang tid du tilbringer i ørkenen, er antallet af aktiviteter, du laver i ørkenen.

En aktivitet, der udelukkende er dedikeret til ekstremsport, er ikke det samme som en, der også inkluderer en middag og et show og muligheden for at sove i ørkenen.

Book en ørkentur i Dubai

Hvornår er det bedst at sove i Dubais ørken?

At sove i ørkenen| ©Josh Stover
At sove i ørkenen| ©Josh Stover

Den bedste dag

Dubais ørken er en af byens mest fantastiske turistattraktioner, som du kan besøge på alle dage.

Men fredag er et godt tidspunkt at besøge den, fordi det i den islamiske kultur er den ugentlige hviledag. Det betyder, at mange af byens butikker er lukkede på denne dag, og at der ikke er meget at lave. Så du kan benytte lejligheden til at flygte ud i naturen og opleve en anden slags dag væk fra de typiske skyskrabere.

Den bedste tid på året

Uanset hvilken dato du vælger at rejse til Dubai, skal du vide, at byen altid er varm på grund af det subtropiske ørkenklima i området. Du skal være forberedt på de høje temperaturer!

Men hvis du ikke har nogen kalenderproblemer, og du har fleksibiliteten til at rejse, er det bedst at vælge et tidspunkt at rejse til Dubai, hvor varmen ikke er ekstrem. Med andre ord forår, efterår eller vinter, for om sommeren kan termometrene nemt stige til 50°C, og varmen er uudholdelig i ørkenen.

Hvad priserne angår, er Dubai en dyr by, men afhængigt af hvilken sæson du rejser i, kan du spare lidt penge.

Hvis du f.eks. har et stramt budget, er det bedste tidspunkt at rejse til Dubai forår(marts, april, maj) og efterår(september, oktober, november), fordi det er mellemsæson.

På den anden side, hvis du er på budget, er vinteren(december, januar, februar) et godt tidspunkt at overveje, selv om det er højsæson. Sommeren(juni, juli, august) er lavsæson på grund af den kvælende varme i byen. Priserne er naturligvis billigere.

Book en tur til Dubais ørken

Tips til at sove i Dubais ørken

Vidunderlig nat i Dubais klitter| ©GFFW PHOTOGRAPHY
Vidunderlig nat i Dubais klitter| ©GFFW PHOTOGRAPHY

Hvis du allerede har besluttet dig for at tage en tur til Dubais ørken for at sove der, skal du tage disse tips til efterretning for at få mest muligt ud af oplevelsen.

 • Ørkenen er varm om dagen og kold om natten. Til tider kan termometrene falde til under frysepunktet. Tag nogle tæpper og varmt tøj med, så du ikke fryser.
 • Det er ofte sådan, at de laveste temperaturer forekommer kort før daggry. Så hvis du planlægger at stå tidligt op for at se dette fænomen i ørkenen, råder jeg dig til at tage en varm sweatshirt med for at beskytte dig mod kulden og så tage den af, som dagen skrider frem.
 • Tag det mestnødvendige med ud i ørkenen i en rygsæk. Pyjamas, skiftetøj, en hat til at beskytte dig mod solen, solcreme og solbriller. Den skal ikke være for stor eller den samme kuffert, som du ankom til Dubai med. Du har ikke lyst til at slæbe din bagage gennem ørkenen.
 • Tag en hat, tykke sokker og et halstørklæde med. Temperaturen falder markant om natten, hvilket kombineret med luftfugtigheden kan få dig til at føle dig endnu koldere. For at undgå at vågne op med hovedpine skal du tage en hue og et halstørklæde med for at beskytte de områder af din krop, som tæppet ikke dækker, når du sover.
 • Pak nogle snacks i din rygsæk. Selvom du vil blive tilbudt velkomstsnacks, aftensmad og morgenmad under ørkenturen i Dubai, er det en god idé at pakke dine egne snacks, hvis du skulle blive lækkersulten inden frokosttid.
 • Tag en powerbank med til at oplade dine enheder. Selvom der ikke er internet eller dækning i ørkenen, vil du gerne tage masser af billeder og videoer som souvenirs i løbet af dagen og natten. Da batterierne i din mobiltelefon og dit kamera er begrænsede, vil du sandsynligvis være nødt til at tilslutte dem til en powerbank for at oplade dem.
 • ofte væske i ørkenen. Der er meget varmt, og du kommer til at lave mange fysisk krævende aktiviteter i løbet af turen, så vent ikke, til du bliver tørstig, men drik masser af vand.
 • Tag en lille førstehjælpskasse med. Ud over at sove i ørkenen kommer du til at lave en masse aktiviteter, nogle af dem risikable. Tag lidt medicin med til køresyge, hovedpine og mavepine.
 • Med hensyn til fodtøj, så brug ikke åbne sko i ørkenen. Vælg i stedet lukkede sko.

Dette er blot nogle få nyttige tips, du kan bruge, når du vandrer i ørkenen.

For at finde flere tips, som du kan bruge under denne oplevelse, anbefaler jeg dig at læse indlægget 10 tips til at besøge Dubais ørken, som helt sikkert vil hjælpe dig med at organisere denne plan!

Book en tur til Dubais ørken