Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dubai-ørkenen: quad-cykeleventyr

Har du lyst til et adrenalinfyldt eventyr under din ferie i Dubai? Tag til Lahbab-ørkenen for at køre på quad bike gennem klitterne og se nogle utrolige landskaber.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

Dubai-ørkenen: quad-cykeleventyr

I ørkenen | ©Leif Bergerson

Har du nogensinde kørt på en quad bike? Det er en af de mest spændende oplevelser, du kan få på en tur til Dubai-ørkenen. Intet kan sammenlignes med følelsen af at glide hen over de tårnhøje sandklitter med flere kilometer i timen på et af disse køretøjer.

Fra 47 € kan du køre på quad bike i Lahbab-ørkenens fascinerende landskab og supplere dette lille eventyr med andre eventyrlige aktiviteter som sandboarding, dune bashing i en 4x4 eller en buggy-tur. Du får spænding og spænding!

Men der er ikke kun action på denne udflugt - der er også tid til at slappe af og se solnedgangen og tage billeder af ørkenlandskabet. Kontrasten til byens skyskrabere vil efterlade dig målløs, så lad os tage et kig på, hvad disse quadcykelture i Dubai-ørkenen handler om!

1. Hvad quadbike-oplevelsen byder på i Dubai-ørkenen

Quadcykling i Dubai| ©Hisham Binsuwaif
Quadcykling i Dubai| ©Hisham Binsuwaif

Quadcykling i Dubai-ørkenen er et af de fedeste minder, du vil tage med dig fra din tur til De Forenede Arabiske Emirater. Du får mulighed for at udforske det smukke landskab i Lahbab-ørkenen og tage nogle fantastiske solnedgangsbilleder over sandklitterne.

Men hvis du vil se stedet fra et helt andet perspektiv og opleve lidt eventyr, kan jeg anbefale dig at opleve adrenalinruset ved at køre på quadmotorcykel i Dubai-ørkenen i fuld fart.

Hvorfor tage denne tur?

Hvis du er en ekstremsportsentusiast, er der ingen tvivl om, at quadcykling i Lahbab-ørkenen vil være en oplevelse, du aldrig glemmer. At glide hurtigt op og ned ad klitterne er en svimlende og spændende fornemmelse, og det er stærkt vanedannende!

Book din quadcykeltur i Dubai

2. Hvordan er quadcykelture i Dubai?

Nyd turen| ©Adrien Delforge
Nyd turen| ©Adrien Delforge

Quadcykling i ørkenen er normalt en del af en tur, der omfatter andre aktiviteter i disse unikke omgivelser, f.eks. sandboarding eller dune bashing i et 4x4 off-road køretøj.

Efter al den action vil der også være tid til hvile og afslapning. Mange af disse Dubai-ørkenudflugter omfatter frokost eller middag med underholdning og en række forskellige workshops på baggrund af arabisk kultur. Så som du kan se, er dette super komplette aktiviteter, hvor du kan nyde naturen og Dubai-kulturen på en meget original måde.

Hvad omfatter disse udflugter normalt?

 • Quadcykling i Dubai-ørkenen
 • Dunebashing med en professionel chauffør
 • Sandboarding i klitterne
 • Korte kamelture
 • Stop i ørkenen for at se solnedgangen
 • Frokost eller middag med show og workshops
 • Transport til og fra hotel
 • Engelsktalende autoriseret safariguide

Hvor længe vil du kunne køre på quad bike i ørkenen?

Generelt vil du have 30-45 minutter til quadkørsel, og resten af tiden vil blive fordelt mellem alle de andre aktiviteter.

Er det farligt at køre på quad bike?

Som alle andre eventyraktiviteter er quadcykler forbundet med en vis risiko, så du bør tage forholdsregler, når du kører på dem.

Da de har fire hjul og ikke to, bliver mange mennesker overmodige, men du må ikke lade din vagt falde, da det er et ustabilt køretøj, og du skal være meget forsigtig med ikke at vælte.

Hvis du aldrig har kørt quad bike før, og du kører for første gang i Dubais ørken, har du den fordel at få hjælp fra en instruktør, som detaljeret forklarer dig, hvordan du håndterer køretøjet, og hvordan du tager sikkerhedsudstyret korrekt på. Desuden guider monitoren normalt konvojen gennem klitterne under ruten og vil give dig assistance, når du har brug for det.

For at nyde oplevelsen fuldt ud er det meget vigtigt at følge alle instruktørens anvisninger og ikke lade sig rive med af adrenalinruset.

Hvor er quadbiking i Dubai?

Quadcykelture finder normalt sted i Lahbab-ørkenen, et unikt sted i regionen, der er kendetegnet ved høje, smukke røde sandklitter. Det er et fantastisk sted til eventyrsport og nogle af de smukkeste solnedgange på planeten.

Book din ørkensafari-tur i ørkenen med en quad-safari

3. Hvad er priserne for quadcykelture i Dubai-ørkenen?

Kontant| ©cottonbro
Kontant| ©cottonbro

Fra 62 £ kan du booke en udflugt til Dubai-ørkenen og køre på quadbike gennem klitterne i uforlignelige omgivelser.

Under denne aktivitet kan du ud over at køre på quad bike også stige op på en 4x4 offroadbil til dune bashing eller surfe i sandet på et sandboard. Hvis du kan lide ekstremsport, bør du afsætte noget tid under dit ophold i byen til at prøve disse discipliner. Ikke kun for selve aktiviteten, men også for at udforske Lahbab-ørkenen, et af de smukkeste hjørner i De Forenede Arabiske Emirater.

Prisen er det helt og aldeles værd, da det er en meget komplet udflugt. Ud over at se smukke landskaber og dyrke ekstremsport giver det dig også mulighed for at gøre en lille kulturel fordybelse gennem en brunch eller middag og show i en beduinlejr.

På den ene side vil du lære den typiske gastronomi i området lidt bedre at kende, og på den anden side vil du overvære en meget underholdende demonstration af arabisk musik, dans og folklore. I artiklen Udflugter med middag og show i Dubais ørken fortæller jeg dig i dybden, hvad de består af. De er fantastiske!

Og hvad angår prisen på en udflugt af denne type, råder jeg dig til at tage et kig på indlægget Hvor meget koster det at besøge Dubais ørken: priser på udflugter, da der er en dybdegående gennemgang af dette spørgsmål, så du bedre kan tilrettelægge dit budget for at opfylde denne drøm.

Book din quadcykeltur i Dubai

4. Hvornår er det bedste tidspunkt at tage på quadcykeltur i ørkenen i Dubai?

Fire personer på quadcykling i ørkenen| ©Andre Mouton
Fire personer på quadcykling i ørkenen| ©Andre Mouton

Det bedste tidspunkt

Da Dubai har et subtropisk ørkenklima, vil det altid være varmt, uanset hvornår du rejser til byen, uanset hvornår du rejser til Dubai. Om sommeren kan termometrene dog let stige op i 50'erne, så det er ikke det bedste tidspunkt at tage en tur til ørkenen og køre på quadbike.

Hvis du vil opleve dette, anbefaler jeg forår eller efterår, som også er varme årstider, men ikke så varme som sommeren, så du kan nyde udendørsaktiviteter uden den kvælende varme. Det er også mellemsæson i Dubai, så det er lidt billigere, end hvis du vælger vinteren.

Priserne stiger ganske vist mellem december i Dubai og marts i Dubai, men temperaturerne er de mest behagelige på året og overstiger normalt ikke 30 grader. Hvis budgettet ikke er et problem, er denne årstid et godt tidspunkt at tage på quadcykling i Dubai-ørkenen.

Hvis du vil vide mere om byens klima, må du ikke gå glip af indlægget Bedste tidspunkt at rejse til Dubai, så du kan planlægge din rejse og alle de aktiviteter, du skal lave under dit ophold!

Den bedste dag

Alle dage er en god dag til et eventyr i Dubais ørken, men især fredag er den ugentlige hviledag i den islamiske kultur, og du kan derfor udnytte, at mange butikker lukker den dag, til at komme ud af byen.

Der er ikke meget at lave, så det er en god idé at tage til Lahbab for at komme lidt væk og få noget adrenalinfyldt quadbike-sjov. Du vil se nogle fantastiske landskaber, og du kan filme dig selv, mens du kører på et af disse køretøjer gennem de enorme ørkenklitter. Er dette en god plan eller ej?

Det bedste tidspunkt

Om morgenen**, hvis du har kort tid eller ikke kan tåle varmen**

Dette afhænger lidt af din tidsplan under dit ophold. Hvis du f.eks. kun skal tilbringe et par dage i byen(2 dage i Dubai eller 3 dage i Dubai for at hvile dig), er det bedst at vælge en tidsplan om morgenen, da udflugterne starter tidligt (mellem kl. 7 og 10) og varer ca. 4 timer, så når du vender tilbage, har du hele eftermiddagen fri til at gøre andre ting, du har ventet på i byen.

Morgenture er også en god mulighed, hvis du ikke kan tåle varmen og foretrækker at stå tidligt op for at udnytte de køligere temperaturer i de tidlige timer af dagen.

Om eftermiddagen, hvis du opholder dig flere dage i Dubai og er på udkig efter en komplet oplevelse

Men hvis du planlægger at tilbringe mere tid i Dubai (ca. 5 dage i Dubai eller 7 dage i Dubai sightseeing) og varmen ikke betyder noget for dig, så kan du tage eftermiddagsturen, efter min mening er oplevelsen af at besøge Lahbab-ørkenen og køre på quadmotorcykel i dette spektakulære hav af rødligt sand meget mere global, hvis du vælger en eftermiddagstur, fordi udflugterne er længere (de varer ca. 6 eller 7 timer), og du laver en masse andre aktiviteter som sandboarding, dunebashing i 4x4, en kameltur, mavedans eller fotografering i traditionelle arabiske dragter, blandt andet.

Eftermiddagsudflugter til Dubais ørken starter normalt omkring kl. 14.30 eller 15.00, så du kan tilbringe eftermiddagen i vildmarken med eventyrsport, se solnedgangen over spektakulære landskaber og spise under stjernerne i en beduinlejr, inden du tager tilbage til byen.

Hvis du får chancen, er mit råd at vælge eftermiddagsturen på quadcykling i ørkenen - den er meget længere, fyldigere og sjovere!

Book din quadbike-safari-tur i ørkenen

5. Tips til at besøge Dubai-ørkenen og køre på quadbike

Folk, der kører en quad bike| ©Monica Ippoliti
Folk, der kører en quad bike| ©Monica Ippoliti

For at få mest muligt ud af din oplevelse på quadbike i Dubai-ørkenen anbefaler jeg, at du tager disse tips til efterretning.

Om quadcykling

 • Quadcykling er en risikabel aktivitet, så jeg anbefaler, at du tegner en forsikring i tilfælde af et uheldigt uheld. Disse ture er normalt forsikret, men du bør tegne din egen forsikring for en sikkerheds skyld, da sundhedsvæsenet er meget dyrt i Dubai.
 • Følg instruktørens anvisninger nøje, når du kører på quad bike.
 • Quadcyklerne har ingen karrosseri, så beskyttelsesudstyr er vigtigt (godkendte hjelme, arm- og benbeskyttere samt arm- og benbeskyttere).
 • Når du kører quad, må du ikke dreje styret kraftigt, da køretøjet kan vælte. Den bedste måde at bevare din sikkerhed på er at køre jævnt.
 • Kør quad'en siddende og uden at tage fødderne af fodstøtterne. På den måde undgår du unødige risici.
 • Kør quad'en med en hastighed, der passer til dine og køretøjets evner. Kør ikke for hurtigt, da quad'en ellers kan spille dig et beskidt puds.
 • Quadracing er forbudt, så lad være med at komme op at slås med dine medkørere. Da de har fire hjul, giver disse køretøjer en falsk følelse af sikkerhed, og du kan nemt komme i farlige situationer, hvis du ikke håndterer dem korrekt.

Om dagen i ørkenen

 • Pak noget medicin mod køresyge med i din rygsæk, da du på udflugten vil foretage flere ekstreme aktiviteter, som kan give dig kvalme på et tidspunkt.
 • Husk at hydrere ofte og vent ikke, til du er tørstig. Det er meget varmt i ørkenen, og du vil lave mange anstrengende aktiviteter under vandreturen, så medbring masser af vand og en isotonisk drik til at genopfriske din energi.
 • Ørkenvarmen kan også give dig hovedpine, så glem ikke at pakke en hat og noget medicin i din førstehjælpskasse.
 • Påfør solcreme med SPF 50, så ørkensolen ikke brænder din hud. Medbring også solbriller for at beskytte dine øjne mod det intense sollys.
 • På en dagstur til Dubai-ørkenen og for at beskytte dig mod varmen om dagen er det bedst at bære løstsiddende tøj af kølige stoffer, der dækker hele kroppen. Temperaturen kan dog falde dramatisk om natten, så pak noget varmt tøj, hvis du bliver til et middagsshow.
 • Hvad angår fodtøj, er det bedst at have lukkede sko på til quadcykling. Andre sko vil ikke være behagelige.

Hvis du kunne lide disse små "tips", kan du i indlægget Tips til besøg i Dubai-ørkenen få flere nyttige anbefalinger, som helt sikkert vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af dette spændende eventyr i klitterne.

Book din quadcykeltur i Dubai

6. Hvilke andre ekstreme sportsgrene kan du dyrke i Dubai-ørkenen?

Sandboarding| ©Maria Borisenko
Sandboarding| ©Maria Borisenko

Ud over quadbiking kan du dyrke andre ekstreme sportsgrene i Dubais ørken, herunder sandboarding (surfing på sandet i høj fart), dune bashing i en 4x4 (du glider ned ad klitterne som en rutsjebane) eller en buggy-tur (hvor du får fornemmelsen af at svæve over ørkenen).

Hvis du er en action- og risikoentusiast, vil du få en fantastisk tid på denne type udflugt, da du vil få mulighed for at prøve alle disse aktiviteter i et stykke tid og opleve uforglemmelige øjeblikke. Du vil også få mulighed for at se Lahbab-ørkenens unikke landskab og tage nogle fantastiske billeder til dit mindealbum.

For at finde ud af, hvad disse aktiviteter går ud på, og hvad du kan lave, hvis du deltager i en af dem, anbefaler jeg dig at læse indlæggene Dubai-ørkenen: Sandboarding i klitterne eller Dubai-ørkenen: Buggy-udflugter.

Book din ørkensafari-tur med quad safari