Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Conciergerie Museum Paris Billetter: hvordan man køber og priser

Besøg Musée Conciergerie i Paris, som fungerede som kongelig residens og var et berygtet fængsel i det 18. århundrede. Du vil lære om de forhold, som fangerne levede under, før de blev guillotineret.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Conciergerie Museum Paris Billetter: hvordan man køber og priser

Vista del museo | ©Bruno Abatti

Paris er en europæisk by, der anses for at være et centrum for verdenskunst på grund af sin mangfoldige arkitektur og historiske bygninger. Der er også mange museer, der huser store kunstværker og ikoniske monumenter i Paris, såsom Conciergerie-paladset, der er kendt som et vigtigt fængsel fra det 18. århundrede. Det er tilfældet med Conciergerie-paladset, der er kendt som et vigtigt fængsel fra det 18. århundrede.

Du kan besøge dette palads, der er blevet til museum, ved at købe generelle billetter eller gruppebilletter. Du kan beundre alle de arkitektoniske detaljer på facaden, hvælvinger, søjler, døre, vinduer og andre områder. Du kan også se hovedcellerne og gå op ad de trapper, som fangerne gik op ad, få minutter før de skulle i guillotinen. Der er ingen tvivl om, at Musée conciergerie er et must for alle, der elsker fransk historie, og som gerne vil se og opleve Paris.

Hvor meget koster billetter til Musée Conciergerie?

billetter i folks hænder| © Christian Dubovan
billetter i folks hænder| © Christian Dubovan

Billetter til Musée Conciergerie koster i gennemsnit 11,5 euro. For denne pris får man adgang til hele monumentet, dvs. de forskellige rum, gårdspladserne, hovedcellerne, køkkenerne, kapellet og andre områder af paladset.

Der er også billetter til grupper på ca. 20 personer, som i gennemsnit koster 9,5 euro pr. person. Billetter til skolegrupper koster 40 euro og er gyldige for i alt 40 personer: 35 elever og 5 voksne.

Alle disse muligheder kræver reservation[email protected]. De inkluderer også en specialiseret guide, som giver gruppen historiske og arkitektoniske oplysninger om hvert af de rum og områder, der besøges. Det gør besøget mere interessant og lærerigt.

Book billetter til Conciergerie de Paris

Hvordan køber man billetter til Conciergerie de Paris?

Kvinde, der betaler på salgsstedet| ©Екатерина С
Kvinde, der betaler på salgsstedet| ©Екатерина С

At købe billetter til Conciergerie-museet er en simpel opgave, som du har et par muligheder for. Du kan købe din billet direkte i billets alget, før du tager på turen.

I det første tilfælde skal du tage hen til Conciergerie-museet og stille dig i kø ved billetsalget. Afhængigt af antallet af mennesker kan du blive nødt til at vente et par minutter, før du foretager dit køb, som i øvrigt skal foretages kontant eller med kreditkort. Derefter modtager du din trykte billet, som du endelig kan starte din tur med.

Men hvis du vil købe dine billetter online, så er alt, hvad du behøver, din mobiltelefon. Gå derefter til Conciergerie-museets hjemmeside og følg de trin, der er angivet i billetkøbsområdet.

Hvad angår gruppebilletter, skal du foretage din reservation mindst 24 timer i forvejen, uanset om du køber dem i billetkontoret eller online. Hvis du har spørgsmål, bedes du kontakte museet på [email protected] eller ringe på 01 53 40 60 80.

Book billetter til Conciergerie de Paris

Hvilke typer billetter er tilgængelige? Er der skip-the-line-billetter til Musée Conciergerie de Paris?

Gruppe af mennesker på vej ind i museet| ©Екатерина С
Gruppe af mennesker på vej ind i museet| ©Екатерина С

Musée Conciergerie de Paris tilbyder generelle adgangsbilletter, så du kan gå rundt i paladset i dit eget tempo, og gruppeadgang med en specialiseret guide fra selve paladset.

Alternativt er der gratis adgang til Musée Conciergerie den første søndag i november, december, januar, februar og marts.

Du behøver ikke betale for adgang på nogen dag om året, hvis du fremviser et ID, der beviser følgende krav:

 • Under 18 år (undtagen hvis du kommer på et gruppebesøg).
 • EU-borger mellem 18 og 25 år.
 • Universitetsstuderende, der ikke er ældre end 30 år.
 • Underviser med speciale i kunsthistorie, grafisk kunst, arkitektur, landskabsarkitektur, design, film, fotografi, arkæologi og mode.
 • Journalist.
 • Handicappet person (i dette tilfælde kan den ledsagende person også komme gratis ind uanset alder, statsborgerskab eller erhverv).

Hvad angår skip-the-line-billetter, tilbyder museet ikke denne service mod betaling af en særlig billet. Der er dog mindre sandsynlighed for, at du skal vente, hvis du går til Conciergerie på mindre travle ugedage, dvs. tirsdage og onsdage.

Åbningstiderne spiller også en rolle, så du vil finde færre mennesker kl. 9.00, som er åbningstiden, eller kl. 17.00, kun 60 minutter før lukketid.** Du har også mulighed for at tilslutte dig en **rundvisning eller bruge et turistpas til at gå direkte igennem.

Book billetter til Conciergerie de Paris

Er billetter til Conciergerie de Paris inkluderet i nogen af byens turistpas?

Paris-pas| ©ViajandoDescubre
Paris-pas| ©ViajandoDescubre

Ja, billetter til Conciergerie de Paris er inkluderet i nogle af byens turist pas. Det er tilfældet med Paris Museum Pass, Paris Pass eller Go City Pass.

Det eneste, du skal gøre, er at downloade den pågældende applikation på din mobiltelefon, tjekke de tilbudte muligheder, betale prisen for det valgte pas elektronisk og foretage din reservation.

Derefter kan du gå til Conciergerie og gå direkte til billetkontoret uden at stå i kø, scanne QR-koden og gå ind i paladset for at nyde turen.

Køb et Paris Pass

Er der nogen billetter, der inkluderer en guidet tur i Conciergerie-museet i Paris, og er det det værd?

Folk inde på museet| ©bageltam
Folk inde på museet| ©bageltam

Ja, Conciergerie-museet tilbyder en guidet rundvisning for grupper på 20-40 personer, hvilket bestemt er umagen værd, da guiden, der står for rundvisningen, vil fortælle dig om paladsets historie og nogle interessante fakta.

Denne guideservice er dog ikke tilgængelig, hvis du kommer gratis ind i paladset eller betaler almindelig entré.

Er der rabat på billetter til Musée Conciergerie de Paris?

Indgang til museet| ©didimouman
Indgang til museet| ©didimouman

Ja, Musée Conciergerie de Paris tilbyder rabatterede billetter til store grupper på mindst 20 personer. Du sparer ca. 2,5 euro i forhold til den almindelige pris på 11,5 euro pr. person.

Er der særlige billetter til børn på Musée Conciergerie de Paris?

smilende barn| ©drizdan
smilende barn| ©drizdan

Børn kan komme **gratis ind **på Musée Conciergerie de Paris **alle ugens dage, medmindre de **er en del af en stor gruppe på skoleudflugt ** I så fald skal de betale 40 euro, dvs. 1 euro pr. person.

Hvorfor er det værd at købe billetter online i stedet for i billetkontoret på Musée Conciergerie de Paris?

person med bærbar computer og kort| © rupixen.com
person med bærbar computer og kort| © rupixen.com

Det kan især betale sig at købe billetter til Musée Conciergerie de Paris online i højsæsonen, da du betaler på forhånd og dermed sikrer dig adgang til monumentet.

Hvis du går direkte til billetkontoret i Conciergerie, kan du blive overrasket i sidste øjeblik og ikke komme ind den dag, du ønsker, på grund af trængsel forårsaget af private ture, skoleklasser eller turister.

Åbningstider for Conciergerie-museet i Paris

Museets ur| ©Raúl Alejandro Rodríguez
Museets ur| ©Raúl Alejandro Rodríguez

Musée Conciergerie de Paris er åbent for offentligheden hver dag året rundt undtagen 1. januar, 1. maj og 25. december.

Du kan komme ind i bygningen fra kl. **9.00 til ca. 45 minutter før lukketid kl. 18.00.

Hvor lang tid har du brug for til at besøge Musée Conciergerie de Paris?

gruppe af mennesker samlet| ©Katie
gruppe af mennesker samlet| ©Katie

Du vil kunne nå rundt i Musée Conciergerie de Paris på ca. 1 time og 30 minutter. Mange har dog brug for lidt mere tid til at udforske dette legendariske middelalderpalads i deres eget tempo.

Det er vigtigt at planlægge sin ankomsttid til Conciergerie-museet, da der ikke er direkte adgang. Alle besøgende skal igennem sikkerhedsområdet, som er en omkreds rundt om bygningen. Bagefter, ved indgangen, er der igen kontrol for at sikre, at museets regler overholdes.

Under alle omstændigheder tager det ikke mere end tre timer at komme ind i paladset og se det, så du har tid nok til at lave andre turistaktiviteter. Besøg for eksempel det gotiske kapel Sainte Chapelle, som kun ligger 40 meter fra Conciergerie-museet.

Billetbestilling til Sainte Chapelle og Conciergerie

Bedste tidspunkt at besøge Conciergerie-museet på i Paris

tom plads på museet| ©Gilles Messian
tom plads på museet| ©Gilles Messian

Når du overvejer et besøg på Musée Conciergerie, bør du huske på det sæsonbestemte vejr i byen, da det er en afgørende faktor for antallet af besøgende i paladset.

Ugedagen er også vigtig, da monumentet for eksempel har tendens til at være travlest på mandage, torsdage og lørdage efter kl. 15.

For eksempel betragtes Paris om vinteren som lavsæson på grund af den karakteristiske kulde i disse måneder. Derfor vil du ikke finde mange turister, der venter på at komme ind i Conciergerie-museet.

Det modsatte vil ske, hvis du tager til Paris om sommeren, hvor du vil se mange mennesker i gaderne og især i dette middelalderpalads.

På den anden side har efterårs- og forårsmånederne en tendens til at have en moderat tilstrømning af mennesker, hvilket kan defineres som en mellemting mellem vinter og sommer. I den forstand vil du ikke få problemer med at stå i kø.

Hvis du vil nyde dit besøg uden at støde på for mange mennesker, bør du under alle omstændigheder tage til Conciergerie tidligt om morgenen (mellem kl. 9.00 og 10.00) eller en time før lukketid (kl. 17.00).

Hvordan kommer man til Conciergerie-museet i Paris?

udsigt over museet fra søen| ©Gilles Letang
udsigt over museet fra søen| ©Gilles Letang

Musée Conciergerie ligger ved siden af det gotiske Sainte Chapelle-tempel på Île de Cité. Nærmere bestemt ligger paladset på 2 Boulevard du Palais, 75001 i Paris - Frankrig.

For at komme til Musée Conciergerie de Paris kan du bruge flere transportmidler:

 • Bus via linje 96, 85, 81, 58, 38, 27, 24 eller 21.
 • Metro ved at tage linje 14, 11, 7 og 1 fra Châtelet station eller linje 4 fra Cité station.
 • Tog på linje B eller C ved Saint-Michel station.

Det bedste er, at dette museum ligger tæt på flere interessante steder. Så når dit besøg er slut, kan du fortsætte med at udforske byen. Du har mulighed for at deltage i en af de bedste ture i Latinerkvarteret i Paris eller besøge Notre-Dame-katedralen, da disse steder ligger henholdsvis 342 og 453 meter væk.

Book en rundtur i Latinerkvarteret i Paris

Hvad du ikke må gå glip af på Conciergerie-museet i Paris

Genstande fra museets fængsel| ©Gilles Messian
Genstande fra museets fængsel| ©Gilles Messian

På Musée Conciergerie er alle detaljer vigtige fra det øjeblik, du ankommer til paladset. Du vil se den imponerende facade med de middelalderlige cylindriske tårne og nogle nygotiske elementer tilføjet i det 19. århundrede.

Det første af de middelalderlige rum, du finder, når du træder ind, er Våbenkrigssalen, der består af i alt ni sektioner og fire skibe, som var adskilt af robuste søjler og sidesøjler. Du vil også se de tilmurede vinduer, som engang lod lyset komme ind i salen.

Bagefter kan du gå gennem nogle af cellerne og forundres over genskabelsen. Der er ægte halm på gulvene, tidstypiske kar og jergones, som er madrasser lavet af tørret planteaffald.

Du vil også se en række mannequiner, der repræsenterer vagterne og fangerne. Du vil føle, at du befinder dig i 1700-tallets uhyggelige Conciergerie.

Der er også andre rum, som du ikke bør gå glip af i Conciergerie-museet:

 • Paladsetskøkkener. Det er middelalderlige rum, der blev bygget i det 14. århundrede. Desværre er det ikke altid muligt at få adgang til dette område, men du vil sandsynligvis være heldig under dit besøg.
 • Vagternes kvarter.
 • Girondinernes kapel.
 • Adgangsporten til fængslet, som Marie-Antoinette gik igennem på vej til sin henrettelse.
 • Marie-Antoinettes celle med en komplet installation af de møbler, hun brugte. Du kan også beundre en figur i naturlig størrelse af den førnævnte franske dronning.

Tips til at besøge Musée Conciergerie i Paris

Kvinden bag tremmerne| ©Katie
Kvinden bag tremmerne| ©Katie

Der er et par tips, du bør følge, når du besøger Musée Conciergerie de Paris. På den måde undgår du at få en dårlig oplevelse, og du hjælper med at bevare den gode tilstand af denne historiske arv.

Blandt anbefalingerne er følgende:

 • Undgå at bruge store tasker eller kufferter under dit besøg i Conciergerie, da de ikke er tilladte.
 • Hvis du tager turen med små børn, som stadig bruger bil, bør du sørge for, at bilen er lille og sammenklappelig. På den måde slipper du for besvær, når du går gennem røntgenmaskinen.
 • Medbring ikke skarpe genstande (knive, sakse, glasflasker osv.) i din taske.
 • Hvis du kommer til museet på segway eller cykel, kan du ikke komme ind med din hjelm eller sikkerhedselementer, der bruges til kørsel, da der ikke er noget særligt rum til at opbevare dem.
 • Respekter rækkefølgen af de enkelte skilte i paladset til rundvisningen.
 • Selvom det er tilladt for alle turister at tage billeder, er det ikke tilladt at bruge stativer eller stabilisatorer. Hvis du er fotograf, er der også nogle andre regler, du skal overholde, som er fastsat af det franske kulturministerium vedrørende optagelse af billeder for at dele kultur i den såkaldte digitale æra.