Paris om sommeren

Paris udnytter det gode vejr til at tilbyde et stort antal arrangementer i gaderne. Sommeren er også den tid, hvor vigtige begivenheder som 14. juli og Tour de France finder sted.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

11 minutters læst

Paris om sommeren

Paris fra luften | ©Marishalaugh

Om sommeren byder Paris ud over sine mange attraktioner på en række aktiviteter, hvor man udnytter det gode vejr til at nyde gaderne. Det er et godt tidspunkt for besøgende, da mange parisere traditionelt forlader byen på grund af ferie, og stemningen har tendens til at være mere afslappet.

Sommertemperaturerne i Paris indbyder til at nyde byens parker og forlænge dagen til langt ud på aftenen. Den franske hovedstad hjælper med at forlænge dagene med et omfattende kulturprogram med en overvægt af udendørsarrangementer.

1. Slap af på stranden under Paris Plages

Paris Plages| ©ParisInfo
Paris Plages| ©ParisInfo

Da du planlagde din sommerferie til Paris, forventede du sikkert ikke at få mulighed for at tage på stranden. Du har næsten helt sikkert planlagt en tur til Versailles fra Paris for at nyde sommersolen, men den franske hovedstad byder på så meget mere.

I de sidste par år har bystyret afholdt Paris Plages, en begivenhed, der varer hele juli og august for at få mest muligt ud af det gode vejr.

På disse datoer udnytter Paris flodbredderne til at skabe rigtige flodstrande, med sand og det hele. Områderne, hvor de afholdes, er fulde af parisere, der planter deres parasoller og liggestole blandt palmerne.

Paris Plages handler ikke kun om at nyde en dag på stranden i hjertet af byen, men har også mange aktiviteter for voksne og børn. Du kan finde alt fra børneworkshops til madboder, kanoture, brætspil og udstillinger.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Paris Plagues finder sted i flere forskellige områder. Det første er Parc Rives de Seine, fra Pont des Arts til Pont de Sully, på højre side af floden. Herfra har du udsigt til Notre Dame-katedralen, Musée d'Orsay og Louvre. Et andet område, der er værd at besøge (især hvis du kan lide at svømme), er Bassin de la Villette, der ligger ved Quai de Loire på Canal de l'Ourcq. Endelig er Trocadero-haverne blevet føjet til arrangementerne.
 • Åbningstider: Strandene i Parc Rives de Seine er åbne hver dag fra kl. 10 til 18.30, mens dem i Bassin de la Villette kan bruges mellem kl. 10 og 22 på hverdage eller mellem kl. 10 og midnat på lørdage og søndage.

Book en guidet tur i Paris

2. La Fête des Tuileries (Tuileriernes fest)

Tuileriernes Have| ©Roland Turner
Tuileriernes Have| ©Roland Turner

En af de smukkeste haver i Paris, Tuilerierne, pynter op om sommeren til glæde for de små og mange voksne. Hvis du er i byen på disse datoer, anbefaler jeg, at du tager en tur rundt på messen, der finder sted der.

I de to varmeste måneder er haven vært for en messe, hvor du kan finde omkring 60 attraktioner, fra spøgelsestog til et spejlpalads, inklusive karruseller designet i stil med begyndelsen af det 20. århundrede og aktiviteter som karabinskydning.

Hvis du tager til Paris med børn, kan de også deltage i lege som andefiskeri, hoppe på trampoliner, tage deres første skridt med klatring eller glide ned ad den store rutsjebane.

Jeg kan forsikre dig om, at selv hvis du ikke tager af sted med børn, vil du nyde turen langs hovedgaden. Du kan give dig hen og nyde en is, parisiske crepes, candyfloss eller en varm sandwich.

Denne tilbagevenden til barndommen kan fuldendes med en lille picnic i haven. Der findes næppe en mere afslappende oplevelse i den franske hovedstad. For at forstærke denne følelse har arrangørerne besluttet, at der ikke vil være nogen musik på messen.

Praktiske oplysninger

 • Åbningstider: Messen åbner kl. 11.00 og lukker først kl. 23.45 (hverdage) eller 0.45 (fredage, lørdage og aftenen før helligdage).
 • Priser: Du skal ikke betale noget for at komme ind på messen, men du skal betale prisen for hver attraktion.

Book en guidet tur i Paris

3. "L'été du Canal" (Sommeren på kanalen),

Sommer på kanalen| ©Pascal POGGI
Sommer på kanalen| ©Pascal POGGI

Canal de l'Ourcq-området fejrer også sommerens ankomst med aktiviteter for alle. Hvis du tager med, kan du deltage i workshops, tage på små krydstogter, overvære koncerter og mange andre arrangementer som f.eks. udendørs biograf eller street art.

I flere år har Bassin de la Villette (Villette-dammen) fået større og større betydning i byens somre. Det ligger i byens 19. arrondissement og er blevet et af de livligste områder i Paris, når det gode vejr nærmer sig.

Blandt de mest populære aktiviteter er de bådture, der finder sted i weekenderne i juli og august. Nogle af disse små krydstogter på 10 kilometer har forskellige temaer, så alle kan vælge det, der tiltaler dem mest.

Praktiske oplysninger

 • Hvornår: starter normalt omkring den 6. juli og varer til den sidste uge i august.
 • Pris: Der er gratis adgang til messen, men der er et gebyr for aktiviteterne.

Book en guidet tur i Paris

4. Museernes nat

Facaden på Musée de Nuit| ©Lonni Besançon
Facaden på Musée de Nuit| ©Lonni Besançon

Museernes nat afholdes normalt i begyndelsen af juli og er en ekstraordinær mulighed for at besøge de bedste museer i Paris.

Ikke alene er der gratis adgang hele natten, men der er også særlige udstillinger, workshops og underholdning af enhver art. I de senere år har en række nye og interessante digitale formater også fået en central plads. I de senere år er en række nye og interessante digitale formater også kommet i centrum.

Om aftenen kan du tilmelde dig forskellige typer guidede ture med et andet perspektiv end dem, du kan booke om dagen. Du kan også nyde musikalske optrædener i nærheden af museerne.

Køb din billet til de bedste museer i Paris

5. Fejr den 14. juli

Parade den 14. juli| ©DR
Parade den 14. juli| ©DR

Højdepunktet i den parisiske sommer (og i hele landet) er fejringen af den franske helligdag den 14. juli. På denne dag har hovedstaden et intenst festligt og kulturelt program til minde om den berømte stormning af Bastillen, der startede den franske revolution.

Hvis du er så heldig at være i Paris på denne dato, skal du tage til Champs Elysées for at se den overdådige militærparade, der løber langs Champs Elysées. Glem ikke at kigge op for at se, hvad jeg vil beskrive som en luftballet.

Få ting er så spektakulære som det betagende fyrværkeri ved foden af selve Eiffeltårnet om aftenen, mens en særlig koncert spiller. Ideelt set vil man gerne se det fra plænen på Champs de Mars, men fyrværkeriet kan ses fra store dele af byen.

Uden for Champs Elysées fejres også den 14. juli. Et imponerende antal arrangementer afholdes forskellige steder i løbet af dagen. Louvre-museet har også taget initiativ til at give gratis adgang til sine permanente samlinger.

En 14. juli på Seinen

Som sagt er der mange steder i Paris, hvorfra man kan se fyrværkeriet den 14. juli, men få tilbyder en så spektakulær oplevelse som fra en båd.

På denne dag er der ofte særlige Seine-krydstogter, som ud over at tilbyde middag i romantiske omgivelser giver dig mulighed for at beundre fyrværkeriet fra en anden synsvinkel. Hvis du har mulighed for det, er det virkelig en af de aktiviteter, du ikke bør gå glip af.

Book dit krydstogt på Seinen

6. Udnyt sommerudsalget til at købe

Udnyt udsalget| ©Polina Tankilevitch
Udnyt udsalget| ©Polina Tankilevitch

Det er velkendt, at Paris er en af de byer, hvor det er svært at modstå vinduesshopping, især for de luksusmærker, der findes i de mest spektakulære shoppingarkader.

Alene de høje priser betyder, at besøgende i byen ikke vender tilbage med et stort antal tasker fulde af varer, men denne ulejlighed kan reduceres kraftigt, hvis du rejser om sommeren.

Fra begyndelsen af juli til slutningen af august finder de såkaldte "soldes", sommerudsalget, sted i Paris. I denne periode kan du finde rabatter på mellem 30% og 70% af den oprindelige pris. Desuden har disse rabatter en tendens til at stige med tiden og kan nå op på 80% i slutningen af august.

Hvis du vil udnytte din rejse til Paris til at kigge efter luksusmærker, anbefaler jeg, at du besøger Galeries Lafayette eller Printemps, to steder, der er værd at besøge for deres skønhed, især ved juletid i Paris. I begge shoppingcentre finder du tøj og modetilbehør til en meget mere overkommelig pris.

Et andet trick til at få mest muligt ud af disse udsalg er at gå til outlets. Det mest iøjnefaldende er La Vallée Village, som har specialiseret sig i luksusmærker.

7. Tour de France

Tour de France| ©Marco Bertorello
Tour de France| ©Marco Bertorello

En af de store dage i den parisiske sommer er afslutningen på Tour de France. Verdens vigtigste etapeløb i cykling slutter altid i juli (dagen varierer fra år til år) i uforlignelige omgivelser: Champs Elysées.

Cykelentusiaster eller dem, der bare vil nyde den farverige begivenhed, kan se seværdighederne langs ruten. Normalt kører feltet fra Concorde til Tuilerierne og passerer gennem førnævnte Champs Elysées.

På denne dag klæder hele Paris sig ud for at byde cyklisterne velkommen, og der spilles musik i mange af byens hjørner.

Hvis du vil efterligne cyklisterne, men ikke på samme dag, kan du booke en af de sjoveste ture i Paris, som tager dig gennem gaderne på en cykel.

Book din cykeltur i Paris

8. La Nuit aux Invalides (Invalidernes nat)

Nationalpaladset Invalides| ©Daniel Vorndran
Nationalpaladset Invalides| ©Daniel Vorndran

En af de mest interessante ting, man kan lave om aftenen i Paris, hvis man rejser om sommeren, er at se lyd- og lysshowet Nuit aux Invalides.

Stedet er Nationalpaladset Invalides, et kompleks bygget i det 17. århundrede til at huse franske soldater, når de havde nedlagt våbnene. Paladset er en af de mest besøgte attraktioner i Paris, både på grund af dets ubestridelige arkitektoniske værdi og fordi det huser Napoleons grav.

Paladsets gårdhave er hver sommer vært for et vidunderligt lyd- og lysshow med forskellige temaer afhængigt af årstiden. Kirken du Dôme, som ligger i samme kompleks, er også ofte oplyst med levende lys.

Praktiske oplysninger

 • Datoer: fra den første uge i juli til den sidste uge i august, fra tirsdag til lørdag. I juli starter showet kl. 22.30, mens det i august starter en halv time tidligere.
 • Pris: der er forskellige priser, fra €5 til ca. €25.

9. Musik- og filmfestivaler over hele byen

Open Air Festival| ©Villete
Open Air Festival| ©Villete

Alene antallet af festivaler, der finder sted i Paris i løbet af sommeren, gør det næsten umuligt at vælge bare én. Hvis du tjekker kalenderen i forvejen, kan du helt sikkert finde en, du kan lide, uanset datoen. Her er de mest interessante:

 • European Festival of Young Talents, perfekt for elskere af klassisk musik. I løbet af sommeren afholdes disse koncerter i Marais-distriktet med de mest lovende unge musikere.
 • Paris Jazz Festival De fabelagtige haver i Parc Floral danner hver sommer rammen om byens vigtigste jazzfestival.
 • Opera en Plein Hvis du er til opera, må du ikke gå glip af en af de koncerter, der afholdes mellem juni og september. Denne festival har ikke et enkelt spillested, da du kan finde forestillinger forskellige steder i Ile-de-France.
 • Friluftsbiograf: Selvom der er et bredt udvalg af film, kan jeg især anbefale Silhouette-festivalen (kortfilm). Forestillingerne finder sted forskellige steder i det 19. arrondissement, bl.a. i parkerne.

10. Nyd terrasserne i Paris

Le Perchoir terrasse| ©Marïka V
Le Perchoir terrasse| ©Marïka V

Selvom nogle terrasser kan besøges på andre tidspunkter af året, herunder vinteren i Paris, er intet tidspunkt bedre end sommeraftener.

Ud over de faste terrasser er byen fuld af midlertidige steder, såsom de såkaldte rooftop-barer. Her kan man nyde det gode vejr med en uforlignelig udsigt over byen, næsten som hvis man kiggede op i Eiffeltårnet.

På disse udendørs terrasser kan man også få sig en drink og slappe af efter lange dage med sightseeing i Paris:

 • Le Perchoir åbner hver sommer på terrassen til et af de mest centrale stormagasiner i hovedstaden, BHV Marais. Det eneste problem er, at det er så populært, at det er svært at finde en plads.
 • Gare d'Austerlitz: Denne togstation har også en fantastisk sommerterrasse, hvor du kan tilbringe aftenen, og som er nem at komme til med metroen.
 • La Javelle lige ved bredden af Seinen, ved siden af Parc André Citroën. Der er ofte liveoptrædener, og i nærheden er der en interessant foodtruck, hvor man kan få lidt at spise.
 • Le Jardin Municipal ligger i den indre gård i banken Credit Municipal de Paris i Marais-kvarteret.

Temperatur i Paris om sommeren

Solskin om sommeren| ©David Brooks
Solskin om sommeren| ©David Brooks

Som resten af året kan temperaturerne i Paris om sommeren være lidt af en overraskelse. Således er mange dage præget af en ret kølig brise eller endda regn.

Tendensen i denne sæson er dog, at det er varmt. De højeste temperaturer ligger normalt mellem 24 og 30 grader, men i de senere år har der været flere hedebølger med stigende hyppighed og temperaturer på op til 40 grader.

Når mørket falder på, køler temperaturen lidt ned og holder sig på omkring 15°C, hvilket indbyder til at gå ud og nyde terrasserne og nattelivet.

August i Paris er den måned, hvor årets højeste temperaturer nås, hvilket sammen med den høje luftfugtighed kan forårsage nogle kortvarige tordenbyger. Mit råd er altid at tjekke vejrudsigten, før du planlægger din daglige tur.

Sommerens turistmængder i Paris

Turister ved Eiffeltårnet| ©David Brooks
Turister ved Eiffeltårnet| ©David Brooks

Det er ingen hemmelighed, at højsæsonen i Paris finder sted i sommermånederne. Det betyder en enorm tilstrømning af besøgende, da vi ikke må glemme, at den franske hovedstad er den anden by i verden, der modtager flest turister hvert år.

Denne enorme tilstrømning betyder en stigning i køerne for at komme ind til de største turistattraktioner, hvilket gør det vigtigere at købe billetter for at undgå at skulle vente på steder som Eiffeltårnet eller Louvre-museet.

Et andet aspekt, man skal tage i betragtning, er, at pariserne har tendens til at tage på ferie i august måned. Byen synes da at være i turisternes hænder, hvilket giver en ret besynderlig fornemmelse.

Køb din billet til Eiffeltårnet

Priser i Paris om sommeren

Penge| ©cottonbro
Penge| ©cottonbro

Priserne på flybilletter, hoteller og andre steder, som turisterne besøger, stiger meget om sommeren. For at prøve at spare penge (uden at gå glip af noget) kan du altid prøve et par små tricks, såsom at lede efter restauranter lidt længere væk fra de største turistattraktioner.

Du kan også bytte restauranter ud med byparker en dag og holde en dejlig picnic i en af dem.

Hvis dubooker fly og hotel i god tid, får du som regel lavere priser, så begynd at lede, så snart du ved, at du vil rejse.

At få fat i Paris Pass, byens mest populære turistkort, kan også være en god måde at spare penge på. Med det i hånden får du betydelige rabatter på adgang til mange af Paris' attraktioner, såsom Triumfbuen og nogle af Paris' bedste museer.

I et par år nu har Paris Pass ikke længere inkluderet et kort til Paris' metro, så det kan også være en god idé at få et af dem, der sparer på hver tur.