Disneyland Paris i julen

Til jul i Disneyland Paris er hver en detalje orkestreret, så du kan få en enestående oplevelse og have det sjovt i magiske omgivelser.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minutters læst

Disneyland Paris i julen

Disney i Paris | ©Zino Scheers

Julen i Disneyland Paris er en seriøs affære. Så seriøst, at man allerede i november begynder at varme motoren op ved at sætte de første dekorationer op og lave de første shows, og i december er programmet lige dele overrumplende, magisk og hjertevarmt.

Disneyland Paris betragtes som en af de største attraktioner på kontinentet. Ud over de sjove forlystelser og attraktioner er alt ved dette sted designet til at få dig til at forelske dig i fortryllelsen og ønske at komme tilbage igen og igen. Det siger sig selv, at det er det perfekte sted, hvis du rejser til Paris med børn.

Nytårsfest i Disneyland Paris

Juleshow| ©Touring Club
Juleshow| ©Touring Club

Hvert år nytårsaften arrangerer Disneyland Paris en enestående fest med masser af aktiviteter, parader, shows og masser af fyrværkeri! Programmet for nytårsaften starter omkring kl. 19, men min anbefaling er at ankomme til parken omkring kl. 17 for at nyde begyndelsen af festen.

En DJ underholder hele aftenen, og forskellige figurer fra Disneys magiske verden laver shows. Desuden tilbyder restauranterne i Disney-parken særlige menuer nytårsaften.

Efterspørgslen på denne fest er stor, så jeg råder dig til at bestille din dagsbillet til Disneyland tidligt, så du ikke løber tør for dine billetter til Disneyland Paris.

Book din dagsbillet til Disneyland

Festlige dekorationer og farver i parken

Juleparade| ©Touring Club
Juleparade| ©Touring Club

I hele højsæsonen er Disneyland Paris indhyllet i julens magi.

Et 24 meter højt funklende træ står og byder dig velkommen på Town Square, den store hal er fyldt med julelys, som guider dig på vej til Torneroses slot, og flere gange om dagen sner det på Main Street USA.

Dette er kun hovedområdet i Disneyland Park, men når du går dybere ind i parken, vil du bemærke, at juledetaljer og dekorationer er overalt, hvor du kigger, som på butikkernes tage og på figurernes tøj. Derfor er det et af de bedste tidspunkter at tage til Disneyland på, og det bedste tidspunkt at bestille en flerdagsbillet til Disneyland.

Book din flerdagsbillet til Disneyland

Tur for at møde Disney-figurerne og julemanden

Jule-Mikey og Minnie| ©Disney-Me
Jule-Mikey og Minnie| ©Disney-Me

Fra tidligt om morgenen slentrer dine yndlingsfigurer fra Disney rundt i parken, og du kan tage billeder med dem. Det sjoveste? De er alle klædt i deres 100% juletema. Selv Jack Skeleton fra "The Nightmare Before Christmas" viser sin karakteristiske julemandsdragt med falsk skæg.

Men den mest ikoniske julefigur i Disneyland er uden tvivl julemanden, som du kan møde hver dag i "Meet Mickey Mouse"-huset indtil, selvfølgelig, juleaften.

At møde julemanden er en af de bedste ting at gøre i Disneyland i julen, så tag ikke af sted uden at få taget et billede med hans fantastiske kane, der holder parkeret ved indgangsporten.

Book din dagsbillet til Disneyland

Særlig julemenu på parkens restauranter

Café de la Brousse| ©Ali A
Café de la Brousse| ©Ali A

Uanset om det er bordservering eller takeaway, deltager Disneyland Parks restauranter og madboder i den festlige atmosfære ved at forberede særlige menuer.

Fra lækre varme drikke og sæsonbetonede retter til honningkager, julefarvede burgere og desserter med juletema - der er tænkt på alle detaljer for at bidrage til den visuelle oplevelse.

Til fastfood

  • Café de la Brousse
  • Cookie Kitchen
  • Cool Post
  • Cowboy Cookout Barbecue

Til gratis buffet

Restauranter

Disney-prinsessernes fortryllede vals

Prinsessernes vals| ©DLP Report
Prinsessernes vals| ©DLP Report

Dette show, som kaldes Royal Sparkling Winter Waltz, er muligvis det korteste i Disneyland Paris, men jeg vil stadig anbefale det. Det varer 15 minutter og finder sted på den udendørs plads lige ved siden af Torneroseslottet.

Scenen er smukt dekoreret med farverige juletræer, og prinsesserne danser en romantisk vals sammen med deres prinser.

Dette er den bedste mulighed for at se prinsesserne helt tæt på, og showet gentages normalt 2-3 gange om dagen, afhængigt af sæsonprogrammet. Det er en god idé at sætte sig ind i Disney-parkernes tidsplaner, ankomme tidligt og få en god plads til showene.

Mickeys julebigband

Mickeys julebigband-show| ©DLP Report
Mickeys julebigband-show| ©DLP Report

Her kan du nyde en julekoncert med Mickey Mouse og hans venner, der optræder med et live bigband. Det berømte show lå oprindeligt i Videopolis Theatre, men flyttede til Animagique Theatre i Walt Disney Studios Park for et par år siden.

Mickey Mouses fabelagtige trommespil og det "franske touch" i showets koreografi er en sand fornøjelse.

Nogle af sangene på repertoiret omfatter live-versioner af White Christmas, Father Christmas is Coming to Town, Here Comes Father Christmas, A Holly Jolly Christmas og Frosty The Snowman.

Book din dagsbillet til Disneyland

Attraktionen "Its a small world

Attraktionen Its a small world| ©CheshireScalliArt
Attraktionen Its a small world| ©CheshireScalliArt

Den mytiske attraktion It's a small world er et obligatorisk stop på en Disneyland-tur. Den betragtes som en af de bedste attraktioner i Disneyland Paris, og den ligger i Fantasyland.

Forlystelsen består af en afslappet bådtur langs en vandvej med mere end 300 animatroniske dukker, hvis traditionelle kostumer repræsenterer kulturer fra hele verden.

Ved juletid genopfinderDisney denne forlystelse med smukke juledekorationer og nye farver. Så hvis du har set den før, er det tid til at tage tilbage og booke din flerdagsbillet til Disneyland.

Book din flerdagsbillet til Disneyland

Mad og julesange på Café Hyperion

Uden for Café Hyperion| ©Salin M
Uden for Café Hyperion| ©Salin M

Når du bestiller din dagsbillet til Disneyland i julen, kan du planlægge din rute, så du spiser på Café Hyper ion og nyder din frokost i forbindelse med et juleshow.

Det er især dejligt med skærmen over scenen, som under hele showet viser sangteksterne, så publikum kan synge sammen med de optrædende og Disney-figurerne.

Dette juleshow opføres normalt fire gange om dagen, to gange om morgenen og to gange om aftenen. Hvis du ikke ønsker at spise i caféen, kan du nyde julesangene stående foran scenen i et særligt område.

Book din dagsbillet til Disneyland

Disneys franske side i L'Hiver Gourmand

L'Hiver Gourmand| ©ED92
L'Hiver Gourmand| ©ED92

I vinterhalvåret er La Place de Rémy hvert år vært for L'Hiver Gourmand, et julegourmetmarked, der hylder den parisiske gastronomi.

Jeg anbefaler en tur rundt på Place de Rémy i skumringen, når juleudsmykningen tænder alle sine fantastiske lys. Indretningen her er anderledes end i resten af parken, da den minder om en pænere, men lige så levende fransk stil.

Madboderne er arrangeret i små, elegante røde hytter. Peberkager, gammeldags varm cider, gløgg, mousserende Disney-champagne, søde pandekager, franske crepes, nøddesuppe? Du vil mangle mave til at prøve tingene!

Juleshopping i Disneyland

Shopping i Disney| ©Disney Dan
Shopping i Disney| ©Disney Dan

Disneylands festligt dekorerede butikker er det perfekte sted at finde dine julegaver. Det bedste ved at besøge Disneyland er, at de souvenirs, man finder i butikkerne, er virkelig holdbare, så man ikke bare får noget pænt, men også en gave, der holder længe.

I Disneyland finder du to butikker med juledekorationstemaer: Boutique du Château og Merlin l'Enchanteur - julekuglerne med Mickey Mouse-ører er virkelig søde!

Book din dagsbillet til Disneyland

Juleparaden eller kavalkaden

Vogn til juleparade| ©Found Around Disney
Vogn til juleparade| ©Found Around Disney

Et af højdepunkterne ved ethvert besøg i Disneyland er paraden af vogne. I juleferien er denne begivenhed omdøbt til Mickey and his Sparkling Christmas Parade, og Disney Worlds stjernefigurer kører på fem store, smukt dekorerede vogne. Man må ikke gå glip af paraden:

  • Mickeys vogn med hans venner.
  • Disney Princess-vognen.
  • Klokkeblomst-vognen.
  • Julemandens vogn i hans kane.

Juleparaden finder sted to gange i løbet af vintersæsonen, og min favorit er helt klart versionen om dagen, hvor vognene er spektakulært oplyst.

Juletræstændingsceremonien

Tænding af træet| ©Hayden Pronto-Hussey
Tænding af træet| ©Hayden Pronto-Hussey

Et andet ikonisk øjeblik i Disneyland Paris ved juletid er juletræstændingen. Forestillingen er blevet en tradition og en af de mest ventede begivenheder for fans, der kommer hvert år i julen.

Træet er 24 meter højt og står på Town Square i hele julen, og der er masser af plads til de store menneskemængder, der deltager i ceremonien.

Mickey, Minnie, julemanden og andre figurer vil synge julesange under nattehimlen og afslutte showet med at vække det gigantiske juletræ til live.

Disney Illuminations-showet

Illumination og pyroteknisk show over slottet| ©Zino Scheers
Illumination og pyroteknisk show over slottet| ©Zino Scheers

Showet, der afslutter en magisk dag i Disney, er kendt som Disney Illuminations. Det varer ca. 20 minutter og finder sted hver dag uden for Torneroseslottet.

slottets facade vil du se alle mulige historier cirkulere fra Den Lille Havfrue til Frost til Find Nemo og endda Star Wars og Pirates of the Caribbean. Historierne bliver bragt til live gennem et spil af lys og lyd, med vandstråler og fantastiske pyrotekniske effekter.

I julen kan man se smukke budskaber om fred og kærlighed i slutningen af showet, så når fyrværkeriet er forbi, skal man vente et par minutter mere på overraskelsen.

Disney Village og dens juleudsmykning

Dekorationer| ©Joyful Trips
Dekorationer| ©Joyful Trips

Efter din dag i Disneyland kan du tage dig tid til at slentre gennem Disney Village.

Det er en plads fuld af butikker og restauranter lige uden for Disneyland, hvor du også finder spektakulære juledekorationer.

Vinteren er det bedste tidspunkt at nyde Disney Village, fordi parkerne lukker lidt tidligere på denne årstid.

Book din flerdagsbillet til Disneyland

Disneyland Paris i juletiden

Besøg Disney i Paris| ©Patricia Ferreira
Besøg Disney i Paris| ©Patricia Ferreira

I juleferien er antallet af turister i Disneyland Paris fortsat højt på trods af vinterkulden.

Men ved at følge disse tips til at besøge Disneyland kan du planlægge din ferie og så vidt muligt undgå de store menneskemængder. I løbet af december måned er tilstrømningen af besøgende som følger:

  • De første to uger af måneden, før den 20. december, er de mindst overfyldte, og du vil kunne nyde det fulde program af juleshows. Den eneste undtagelse i denne periode er weekenderne (fredag, lørdag og søndag), hvor antallet af besøgende stiger betydeligt.
  • Fra omkring den 20. december og frem til nytår er strømmen af mennesker overvældende, alle ugens dage.

Hvis du vil booke en endagsbillet til Disneyland i december, og du har fleksibilitet i din tidsplan, skal du vælge de første 14 dage i måneden og prøve at tage af sted mellem mandag og torsdag.

Book din dagsbillet til Disneyland