Det bedste tidspunkt at tage til Disneyland Paris

Disneyland Paris er et magisk land, hvor der er garanti for sjov 365 dage om året, men der er særlige sæsoner, som du ikke vil gå glip af. Her er alle de detaljer, du har brug for at vide.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minutters læst

Det bedste tidspunkt at tage til Disneyland Paris

Disneyland Paris, Frankrig | ©Thomas Evraert

I Disneyland Paris stopper festen aldrig, parkerne er åbne hele året rundt til glæde for publikum, og sæsonerne med særlige shows fulde af magi og farver følger efter hinanden.

Denne virkelighed medfører betydelige fordele såvel som nogle bemærkelsesværdige ulemper. På den ene side er der altid masser at se og lave i Disneyland, uanset hvornår på året du beslutter dig for at tage på eventyr; på den anden side kan spørgsmålet om, hvad der er den bedste tid på året at tage til Disneyland, være kompliceret. Jeg vil i hvert fald forklare det hele for dig nedenfor:

Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Disneyland Paris?

Vogn til juleparade| ©Found Around Disney
Vogn til juleparade| ©Found Around Disney

Julen i Disneyland Paris er uden tvivl det bedste tidspunkt at besøge parken på. I denne periode er alle detaljer, shows og dekorationer nøje udtænkt for at forbløffe os, begejstre os og få os til at drømme som børn.

  • Indstillingen: Holdet, der står for juleudsmykningen i Disneyland Paris, gør en stor indsats for at skabe glæde hos de besøgende. Et gigantisk 24 meter højt juletræ er installeret på Town Square; Main Street er forvandlet til en julelandsby, der guider dig på vej til Torneroses Slot.
  • Showene: Mange nye ceremonier er inkluderet i denne periode. I løbet af dagen er der to karakterparader, og om aftenen er der den traditionelle juletræstænding med Mickey og Minie i spidsen.
  • Figurerne: Julen er det perfekte tidspunkt at se vores Disney-figurer klædt i deres festlige pynt. Mine favoritter? Julemanden Fedtmule og den altid bedårende Stitch i sit røde og hvide outfit.
  • Festen starter tidligt: Disneys julesæson er normalt tilgængelig fra den anden uge i november. Hvis du vil have mest muligt ud af de bedste dage, råder jeg dig til at købe dine billetter til Disneyland Paris i de sidste to uger af november og undgå weekender, hvis du kan.

Book din dagsbillet til Disneyland

Det bedste tidspunkt, hvis du vil spare penge i Disneyland

Besøg Disney i Paris| ©Patricia Ferreira
Besøg Disney i Paris| ©Patricia Ferreira

Disneyland er en af de bedste destinationer at rejse til fra Paris. Hvis du er på ferie i Lysets By, og du vil udnytte muligheden for at besøge Disney på et budget, er min anbefaling strategisk at vælge de billigste tidspunkter på året.

De billigste måneder i Disneyland er januar og september, nærmere bestemt de to første uger i begge måneder. Disse sæsoner falder sammen med skolestart og dermed afslutningen på ferien. Den eneste ulempe er, at hvis du planlægger at rejse til Paris med børn, vil det være meget svært at matche deres tidsplan for at nyde disse oplevelser.

Book din dagsbillet til Disneyland

Det bedste tidspunkt, hvis du vil undgå menneskemængderne

Disneyland Paris| ©David Jafra
Disneyland Paris| ©David Jafra

Hvis du vil undgå menneskemængder på din tur til Disneyland, er det mindst travle tidspunkt om vinteren, men efter nytår. Som et generelt tip kan du planlægge din tur på de første dage i ugen. Fra tirsdag til torsdag, hvis det ikke falder sammen med en helligdag, vil du finde kortere køer ved de mest populære attraktioner, og du kan nemt reservere bord på Disneylands mest populære restauranter.

Nedenfor er et specifikt udvalg af datoer, hvor du kan besøge Disneyland og undgå menneskemængderne. Disse datoer er fundet ved at se på parkens besøgshistorik over de sidste par år; de er især nyttige, hvis du kun opholder dig en dag i Disneyland eller to dage i Disneyland og gerne vil se det hele.

  • Januar: Fra den anden uge i måneden, fra mandag til fredag, vil du finde få besøgende; jeg anbefaler, at du lader juletravlheden passere.
  • Februar: Kun i den første uge af måneden er der lidt trafik, resten af måneden er moderat og med høj trafik hver dag i slutningen af måneden.
  • Marts: Som i januar falder antallet af besøgende betydeligt fra den anden uge i måneden og fra mandag til fredag. Undgå altid weekender og Mardi Gras-ferien den 6. marts.

Book din flerdagsbillet til Disneyland

Det bedste tidspunkt, hvis du vil nyde det gode vejr

Alice's Labyrint i Disneyland Paris| ©Stéphane
Alice's Labyrint i Disneyland Paris| ©Stéphane

Foråret i Disneyland er det bedste tidspunkt at nyde parken med godt vejr og et mindre euforisk Disney. Ud over et mildt vejr, der nogle gange bliver sommerligt, er der udvidede åbningstider i weekenderne. Men hvis du vil undgå menneskemængder, er weekender ikke den bedste løsning, og det er franske helligdage og skoleferieuger heller ikke.

Selvom foråret i Disneyland ikke har nogen faste shows i øjeblikket, er der smukke parader med vogne fulde af blomster og de sædvanlige figurer, der liver op til festen. På denne årstid har parkens haver en særlig fremtrædende plads, hvor skulpturer, der repræsenterer vores yndlingsanimationer, er placeret. Alices Labyrint vækkes til live igen, og i forårssæsonen er det ikke overraskende, at Hattemageren eller Den Hvide Kanin deltager i paraderne og vognene.

Marvel Superheroes gør sig også bemærket med et lysshow og akrobatik, der underholder alle fans. Ud over at se figurerne på scenen kan du få taget et billede sammen med: Spider-Man, Captain America, Iron Man, Scarlet Witch, Black Widow, Thor og mange flere.

Book din dagsbillet til Disneyland

Det bedste tidspunkt, hvis du skal af sted for første gang

Indgang til parken| ©Thomas Evraert
Indgang til parken| ©Thomas Evraert

Hvis det er din første gang i Disneyland, er sommeren det bedste valg. Selvom der er en udbredt idé om, at denne årstid bør undgås for enhver pris på grund af tilstrømningen af turister, mener jeg personligt, at denne årstid byder på nogle interessante kvaliteter.

Det er rigtigt, at der er flere mennesker, der besøger Disneyland på grund af skoleferien, men det er også rigtigt, at menneskemængden på denne tid af året er lidt bedre fordelt. I modsætning til resten af året, hvor weekenderne altid er meget overfyldte, er belastningen lidt mere jævnt fordelt om sommeren.

Men den vigtigste grund til at vælge dette tidspunkt, hvis det er første gang, du er i Disney, er uden tvivl muligheden for at nyde parken i længere tid takket være de udvidede sommeråbningstider. I denne periode lukker parkerne normalt kl. 23.00, så du har masser af muligheder for at nyde forlystelserne og de udendørs shows. Vejret bliver også ret behageligt, især tidligt på sæsonen, hvor sommervarmen endnu ikke har ramt os så hårdt.

Vil du nyde godt af Disneys sommer uden menneskemængderne? Planlæg din rejse i juni i begyndelsen af sommeren i Paris og mellem mandag og torsdag i ugen.

Det bedste tidspunkt, hvis du vil nyde de spektakulære dekorationer.

Jule-Mikey og Minnie| ©Disney-Me
Jule-Mikey og Minnie| ©Disney-Me

Halloween i Disneyland Paris er den anden store fest i kalenderen. Ligesom i juletiden er temaet meget stærkt med dekorationer, der er lavet specielt til denne tid af året, med Halloween-inspirerede menuer og Disney-figurer, der giver alt.

OmgivelserneTo steder, man ikke må gå glip af, er:

  • Torneroses slot. Prinsesse Auroras slot, som ligger for enden af Main Street i det centrale område af parken, hjemsøges af den onde Maleficent, og de fortryllede træer fra eventyret invaderer igen murene og haverne og giver dem et skræmmende udseende.
  • Restauranten Fuente de Oro: Dette sted har altid været Disneyland Paris' mexicanske restaurant; til Halloween hylder den den mexicanske Fiesta de Muertos, og dens udsmykning er helt i tråd med filmen Coco. Hele pladsen er fyldt med guirlander, gigantiske alebrijes og selvfølgelig catrinas smukke dødningehoved og korslagte knogler.

Karakterer Gå ikke glip af muligheden for at få taget et billede med Jack Skeleton, den virkelige konge af Halloweentown; du kan finde ham i en fotoboks eller sammen med Sally i Haunted Mansion. Maleficent vandrer også rundt i gaderne, oftest i området nær spøgelsesslottet.

ShowsDe eventyrlige skurke går på friluftsscenen ved siden af Torneroses slot og synger deres yndlingssange. Blandt de optrædende er Ursula, Maleficent, Cruella, The Evil Queen og mange flere.

AttraktionerTo attraktioner, man ikke må gå glip af på Halloween, er: The Haunted House og Tower of Terror.

Book din flerdagsbillet til Disneyland