Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste ting at lave i Paris med børn

Paris er ikke kun den bedst mulige destination for en romantisk ferie. Hvis du rejser med børn, er der også garanti for sjov med blot et par enkle tips. Det er ikke for ingenting, at den franske hovedstad har et af de bedste tilbud om familieunderholdning på kontinentet.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minutters læst

Bedste ting at lave i Paris med børn

Udsigt over Triumfbuen, Paris | ©Mika Baumeister

Når man rejser til Paris med børn, tænker de fleste på Disneyland. Men der er masser af ting at se og lave i Paris, så de små kan nyde deres tur. Hvis du organiserer det godt og husker på, at du er nødt til at ændre et par ting, kan byen være meget underholdende for hele familien.

Fra de spektakulære haver, hvoraf mange har attraktioner for børn, til selve monumenterne er der nok attraktioner til, at oplevelsen bliver indgraveret i hukommelsen hos de yngste medlemmer af familien. Her er nogle tips og forslag til at gøre din tur til en succes.

Disneyland Paris, et besøg du ikke må gå glip af, hvis du rejser med børn.

Disneyland Paris| ©Sean MacEntee
Disneyland Paris| ©Sean MacEntee

Juvelen i kronen, når man besøger byen med børn, er uden tvivl at få mest muligt ud af turen til alt det, der er at gøre og se i Disneyland Paris.

Denne forlystelsespark er perfekt til timevis af sjov, men det er vigtigt at købe et pas for at undgå køerne, hvis man ikke vil bruge mere tid på at vente, end man gør på de mest populære Disneyland-attraktioner. Med Disneys restauranter og services bliver det svært at få børnene ud af parken, når besøget er slut.

Køb billetter til Disneyland Paris

En personlig guidet tur i Paris er den mest bekvemme måde at rejse med familien på

Guidet tur med børn| ©MTSOfan
Guidet tur med børn| ©MTSOfan

Når man besøger en så stor by som Paris, med så mange steder at se og med stor afstand mellem dem, kan træthed få børn til at have det svært.

En af måderne at undgå dette på, mens man stadig besøger de steder, man gerne vil besøge, er at starte med at tage en organiseret tur eller en udflugt rundt i Paris, hvis man gerne vil ud af byen. Hvis du rejser med børn, er mit råd at vælge en af dem, der giver dig mulighed for at skræddersy turen. Det er trods alt dig, der kender dine børn bedst, så du ved, hvilke steder der vil tiltrække deres opmærksomhed.

Desuden vil denne måde at besøge byen på give dig mulighed for at lære den lidt bedre at kende og derefter bevæge dig rundt på egen hånd, uden at glemme guidernes informative arbejde. Mange af dem er vant til at have børn i gruppen, så de vil helt sikkert vide, hvordan man vækker deres interesse for det, de ser.

Book en guidet tur i Paris

Turistbussen er en anden god mulighed for at komme rundt med børn

Sightseeing-bus i Paris| ©Tilemahos Efthimiadis
Sightseeing-bus i Paris| ©Tilemahos Efthimiadis

Hvis du synes, at metroen er for kompliceret til at tage med børn, tilbyder byen et virkelig interessant alternativ: Paris' turistbusser.

De giver dig mulighed for at lære Paris at kende på en behagelig måde og i dit eget tempo, uden at de små trænges. Da der er flere af dem med forskellige stoppesteder, er det ikke noget problem at komme til næsten alle de steder, du ønsker at besøge, med den fordel, at du kan stige af og på så mange gange, du vil.

Desuden er toppen af bussen ikke overdækket, hvilket er noget, børn har tendens til at elske. Endelig har mange en audioguide på spansk, så du kan få information om de steder, du kører igennem.

Endelig er batobussen en lignende mulighed som turistbussen. Det er en båd, der sejler langs Seinen og stopper ved de vigtigste monumenter på bredden. Børn vil helt sikkert nyde at komme rundt i byen på en båd.

Book en sightseeingbus i Paris

Tag dem med på en uforglemmelig oplevelse: Eiffeltårnet med børn

Eiffeltårnet med børn| ©Mario A. P.
Eiffeltårnet med børn| ©Mario A. P.

At rejse til Paris med børn betyder ikke, at man skal undlade at besøge byens vigtigste monumenter. Men hvis du vil have, at de skal hygge sig og ikke kede sig, er du nødt til at ændre den måde, de ser dem på, og introducere aktiviteter, som de kan se frem til.

Udsigten fra Eiffeltårnet kan for eksempel være fascinerende for de små. Det er altid en god idé at gå op, og ved indgangen får de desuden et spil med en figur, der hedder Gus Gus, som de kan opdage nogle interessante fakta om monumentet sammen med.

En af de faktorer, du skal huske på, når du tager børnene med på denne plan, er at klatre op i Eiffeltårnet. Selvom trapperne er spektakulære, kan de være for lange for de små. På den anden side er elevatoren meget mere behagelig og derfor mere passende for dem.

Hvad jeg aldrig ville glip af, er muligheden for at gå op i Eiffeltårnet med en guide, der vil forklare alle tårnets hemmeligheder og kuriositeter.

Køb dine billetter til Eiffeltårnet

Et must: Notre Dame

Notre Dames facade| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dames facade| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Det samme gælder, hvis du kan tage dem med op på Notre Dame-katedralens terrasser. Ikke alene kan de beundre udsigten, men du kan også fortælle dem Disney-versionen af historien om den berømte pukkelryg.

Book en børnerundvisning i Notre Dame

Stop ikke ved monumenterne: andre oplevelser for de små

Besøg Ballon de Paris,| ©Aero4
Besøg Ballon de Paris,| ©Aero4

Ud over det obligatoriske besøg til de store parisiske ikoner er der andre mindre kendte aktiviteter, som børn kan nyde i et stykke tid.

 • Gå ikke glip af Paris Zoo, også kendt som Vincennes Zoo. Det er et enormt område med fem biozoner, der adskiller de indfødte dyr fra hvert kontinent, og hvor du kan opdage mere end 180 dyrearter.
 • Besøg Paris Aquarium, et af de ældste i verden, hvor du bogstaveligt talt kan røre ved fiskene. Gå på opdagelse i havets dyb blandt mere end 13.000 arter, se havfrueshowet eller hajdammen. Et perfekt sted at tage hen med børn.
 • Besøg Le Grand Rex Studios, en tidligere biograf i art deco-stil. Dette er en fantastisk mulighed for filmfans, både unge og gamle, da du kan komme rundt i studierne, se på første hånd, hvordan filmens special effects udvikles, og se arkivet med fotos af dine filmidoler.
 • Tag en tur i Ballon de Paris, en varmluftballon, der stiger 150 meter over den franske hovedstad. Hvis du vil opleve dette, skal du bare tage til Parc André Citroën fra kl. 9.00 om morgenen.
 • Grevin Wax Museum: Næsten alle børn elsker voksfigurer, og dette parisiske museum er ingen undtagelse.
 • FlyView Paris virtual reality-oplevelse: Selvom børn under 6 år ikke er tilladt, kan du være sikker på, at hvis du tager afsted med børn over 6 år, vil de nyde oplevelsen af at se Paris på en helt anden måde.

Book billetter til Paris Zoo

Parker og haver: udendørs sjov

Tuileriernes have| ©Roland Turner
Tuileriernes have| ©Roland Turner

Hvis man rejser til Paris om foråret eller sommeren, kan man nyde byens haver. Når man rejser med børn, er disse grønne områder perfekte til at give dem mulighed for at flygte fra byens stress og jag. Mange af dem indeholder også legepladser, som vil glæde de små.

 • Jardin des Tuileries: Denne have ligger tæt på Musée d'Orsay og Louvre og har et pariserhjul, gynger og en karrusel. Det er et ideelt sted at tage en pause mellem museumsbesøgene.
 • Luxembourg-haven: Ud over selve parkens skønhed er denne have berømt for sit dukketeater, så meget, at den normalt er fuld af parisiske familier på de dage, hvor der er forestilling. Der er også en karrusel, og man kan sejle en tur.
 • Champ de Mars: Den ligger lige ved foden af Eiffeltårnet, så du kan bruge lidt tid der, når du er kommet ned fra tårnet. Der er flere områder med gynger og madboder, hvis man har lyst til en lille familiepicnic.

Museer ja, men med begrænsninger

Museet set udefra| ©Pedro Szekely
Museet set udefra| ©Pedro Szekely

En af de tvivl, du sikkert vil have, når du forbereder din rejse til Paris med børn, er, om de vil være i stand til at følge med tempoet på nogle af museerne. Det er selvfølgelig ikke det bedste at tvinge dem til at tilbringe en hel dag på Louvre, men du behøver heller ikke at opgive disse besøg.

Udover det faktum, at mange parisiske museer er gratis for børn under en vis alder, hvis du forbereder dit besøg godt og forkorter det, vil de helt sikkert være i stand til at nyde det. Hvis man følger eksemplet fra Louvre, er det første, man skal gøre (efter at have købt billetter på forhånd for at undgå kø), at afgrænse de rum, man vil besøge.

Et andet vigtigt aspekt er at tjekke, om museet har aktiviteter for børn, som det er tilfældet med Louvre. Louvre har f.eks. familiepunkter om søndagen med entertainere, der giver tips til, hvordan man besøger museet, så børnene ikke keder sig. Du kan også booke en guidet tur på Louvre og fortælle dem, at du kommer med børn, så der kan tages højde for det.

Andre museer at besøge med børn

Der er en bred vifte af museer i den franske hovedstad, og nogle af dem er sjovere for børn end andre. Her er en kort liste over dem, der kan være mere velegnede for børn:

 • Cité des Sciences et de l'Industrie de Paris. På dette fantastiske videnskabsmuseum kan du lære ved at undersøge med eksperimenter, optiske illusioner og videnskabelige udstillinger samt besøge planetariet. Den bedste måde at uddanne sig på, mens man har det sjovt på samme tid!
 • Rodin-museet. Dets mindre størrelse plus det faktum, at en del af samlingen er placeret i de smukke haver, kan være en fordel, når man besøger museet med børn. Haverne er også udstyret med liggestole og steder, hvor man kan købe en is.
 • Naturhistorisk museum. Dette er uden tvivl et af de museer, der kan tiltrække børn mest. Gallerierne gemmer på et stort antal genstande relateret til den naturlige verden. Det er meget attraktivt at besøge Palæontologi-galleriet med dinosaurfossiler og sabeltandede tigre.
 • Museet for magi. Dette museum i Le Marais er meget mindre kendt, men det er et af de bedste steder at tage børnene med hen. Ved billetkontoret overrasker de dem med et lille trick, og det indre er fyldt med genstande fra magiens verden.

Book billetter til Cité des Sciences

Find arrangementer for børn i Paris

Cirque Bouglione| ©DXR
Cirque Bouglione| ©DXR

Som enhver anden storby byder Paris på et stort antal shows for familiens yngste medlemmer. At bruge en formiddag eller en eftermiddag på at se et af dem vil gøre deres oplevelse mere fornøjelig.

Disse shows spænder fra dukker til tryllekunstnere, sangere til historiefortællere. Her er nogle af de mest populære for børn:

 • Les Pestacles: Hvert år mellem juni og september er ParcFloral de Paris fyldt med koncerter og musikalske shows for børn.
 • Workshops og lege på Paris Plages: Paris' berømte flodstrande har en række arrangementer, som de små kan nyde under deres ophold. Blandt de sjoveste er aktiviteterne i BHML (biblioteker uden for bymurene).

(biblioteker uden for murene).

 • Cirque Bouglione, det ældste cirkus i Europa: Mellem oktober og marts åbner Cirque Bouglione dørene for at præsentere sit nye repertoire. Det ligger i det 11. arrondissement, i Bastille-området.
 • Little Villette-programmet: I La Villette-parken kan du nyde aktiviteter for børn og teenagere hele året rundt, fra cirkusforestillinger til filmforevisninger, trylle- og dukketeater.

Forlystelsesparker, ud over Disneyland Paris

Asterix-parken| ©Vinicius Pinheiro
Asterix-parken| ©Vinicius Pinheiro

På trods af sin velfortjente berømmelse er Disneyland Paris ikke den eneste forlystelsespark, man bør besøge på en tur til den franske hovedstad. Asterix Park er således virkelig interessant for de små. Den er mindre overfyldt end den foregående og har en mere didaktisk vision, og mange synes, at den er mere interessant og sjov end Disney.

I selve Paris kan du besøge Jardin d'Acclimatation, en park, hvor aktiviteter kombinerer attraktioner med kultur og natur. Her er cirkus og pædagogiske workshops, og der er mulighed for at se bondegårdsdyr, se dukketeater eller tage på bådtur.

Sådan kommer du rundt i Paris med børn

Metro i Paris| ©FranceHouse
Metro i Paris| ©FranceHouse

Selv om du har bestilt en organiseret tur til nogle af besøgene, vil spørgsmålet om, hvordan du kommer rundt i Paris, stadig være vigtigt, hvis du rejser med børn.

Det indlysende førstevalg er den ekstraordinære parisiske metro, men i nogle tilfælde vil det ikke være praktisk. Stationer (hvoraf nogle er rigtige turistattraktioner) har ikke elevatorer, så hvis du rejser med en klapvogn, vil du få det meget svært. Desuden er indgangsdørene som regel smalle, så du bliver nødt til at bede om at få åbnet en særlig dør, hvis du har en stor klapvogn.

Hvis dine børn er ældre, kan metroen være en god mulighed. Du skal bare passe på ikke at miste dem af syne på de travleste stationer og lige før du ankommer til det stop, du er interesseret i.

Hvis du derimod bliver i mere end to dage og planlægger at bruge denne transport meget, er den billigste løsning at købe Ticket t+-kortet, som giver børn 50% rabat. Børn under 3 år kan til gengæld bruge metroen gratis.