Bedste ting at lave i Paris med børn

Hvis du rejser med børn til den franske hovedstad, er der garanti for sjov med blot et par enkle tips. Oplev et af de bedste familieunderholdningstilbud i Europa.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

10 minutters læst

Bedste ting at lave i Paris med børn

Udsigt over Triumfbuen, Paris | ©Mika Baumeister

Når man rejser til Paris med børn, tænker de fleste på Disneyland. Men der er masser af ting at se og lave i Paris, så de små kan nyde deres tur. Fra de spektakulære haver til selve monumenterne er der attraktioner for de yngste medlemmer af familien.

Her er nogle tips og forslag til at gøre din tur til en succes og efterlade et varigt indtryk på familiens yngste medlemmer.

1. Nyd Disneyland Paris, besøget du ikke må gå glip af, hvis du rejser med børn.

Disneyland Paris| ©Sean MacEntee
Disneyland Paris| ©Sean MacEntee

Juvelen i kronen, når man besøger byen med børn, er uden tvivl at få mest muligt ud af turen til alt det, der er at gøre og se i Disneyland Paris.

Denne forlystelsespark er perfekt til et par timers sjov, men det er vigtigt at købe et pas for at undgå køerne, hvis du ikke vil bruge mere tid på at vente, end du gør på Disneylands mest populære attraktioner. Her er de to tilgængelige muligheder:

Med Disneys restauranter og tjenester bliver det svært at få børnene ud af parken, når besøget er slut.

Køb billetter til Disneyland Paris

2. Tag på en guidet tur i Paris, den mest behagelige måde at rejse med familien på

Guidet tur med børn| ©MTSOfan
Guidet tur med børn| ©MTSOfan

Når man besøger en så stor by som Paris, med så mange steder at se og så stor afstand mellem dem, kan træthed gøre det svært for børnene. En af måderne at undgå dette på, samtidig med at man besøger de steder, man gerne vil se, er at starte med at tage på en organiseret tur eller udflugt rundt i Paris. Her er mine favoritmuligheder:

Hvis du tager afsted med børn, er mit råd at vælge en af dem, der giver dig mulighed for at tilpasse turen. Det er trods alt dig, der kender dine børn bedst, og derfor vil du vide, hvilke steder der vil tiltrække deres opmærksomhed.

Desuden vil denne måde at besøge byen på give dig mulighed for at lære den lidt bedre at kende og derefter bevæge dig rundt på egen hånd uden at glemme guidernes informative arbejde. Mange af dem er vant til at have børn i gruppen, så de vil helt sikkert vide, hvordan man vækker deres interesse for det, de ser.

Book en privat rundtur på Île de la Cité for børn

3. Oplev Paris komfortabelt med sightseeingbussen

Sightseeingbus til Paris| ©Tilemahos Efthimiadis
Sightseeingbus til Paris| ©Tilemahos Efthimiadis

Hvis du synes, at metroen er for kompliceret at tage med børn, tilbyder byen et virkelig interessant alternativ: Paris' turistbusser, som giver dig mulighed for at opdage Paris komfortabelt og i dit eget tempo uden at overfylde de små.

Da der er flere af dem med forskellige stoppesteder, vil det ikke være noget problem at komme til næsten alle de steder, du ønsker at besøge, med den fordel, at du kan stige på og af så mange gange, du vil. Desuden er toppen af bussen ikke overdækket, og det er noget, som børn elsker. Endelig har mange af dem en audioguide på spansk, så du kan få information om de steder, du kører igennem. Her er de vigtigste:

Endelig er batobussen en lignende mulighed som turistbussen. Det er en båd, der sejler langs Seinen og stopper ved de vigtigste monumenter på bredden. Børn vil helt sikkert nyde at komme rundt i byen på en båd.

Paris Big Bus natbus turbus

4. Få en uforglemmelig oplevelse ved Eiffeltårnet.

Gåtur til Eiffeltårnet| ©Isabella Barreto
Gåtur til Eiffeltårnet| ©Isabella Barreto

At rejse til Paris med børn betyder ikke, at man ikke skal besøge byens vigtigste monumenter. Men for at de skal have det sjovt og ikke kede sig, skal du ændre den måde, de ser dem på, og introducere aktiviteter, som de kan se frem til. Udsigten fra Eiffeltårnet kan for eksempel være fascinerende for de små. Det er altid en god idé at gå op, og ved indgangen får de desuden et spil med en figur, der hedder Gus Gus, som de skal opdage nogle kuriositeter om monumentet med.

En af de faktorer, du skal huske på, når du tager børnene med på denne plan, er klatringen op i Eiffeltårnet. Selvom trapperne er spektakulære, kan de være for lange for de små. På den anden side er elevatoren meget mere behagelig og derfor mere passende for dem.

Og hvad jeg aldrig ville glip af, er muligheden for at gå op i Eiffeltårnet med en guide, der vil forklare alle tårnets hemmeligheder og kuriositeter. Nedenfor fremhæver jeg alle de muligheder, der findes, med og uden guide, med og uden elevator, så du kan vælge den, der passer bedst til dine interesser:

Book din guidede tur i Eiffeltårnet

5. Udforsk andre oplevelser for de små

På besøg i Ballon de Paris| ©Aero4
På besøg i Ballon de Paris| ©Aero4

Ud over det obligatoriske besøg til de store parisiske ikoner er der andre mindre kendte aktiviteter, som børn kan nyde i et stykke tid.

 • Gå ikke glip af Paris Zoo, også kendt som Vincennes Zoo. Det er et kæmpe område med fem biozoner, der adskiller de indfødte dyr fra hvert kontinent, og hvor du kan opdage mere end 180 dyrearter.
 • Besøg Aquarium de Paris, et af de ældste i verden, hvor du bogstaveligt talt kan røre ved fiskene. Gå på opdagelse i havets dyb blandt mere end 13.000 arter, se havfrueshowet eller hajtanken. Et perfekt sted at tage hen med børn.
 • Besøg Le Grand Rex Studios, en tidligere biograf i art deco-stil. Dette er en fantastisk mulighed for filmfans, både unge og gamle, da du kan komme rundt i studierne, se på første hånd, hvordan filmens specialeffekter udvikles, og se arkivet med fotos af dine filmidoler.
 • Tag en tur i Ballon de Paris, en varmluftballon, der stiger 150 meter over den franske hovedstad. Hvis du vil opleve dette, skal du bare tage til Parc André Citroën fra kl. 9.00 om morgenen.
 • Besøg Grevin Wax Museum: Næsten alle børn elsker voksfigurer, og dem på dette parisiske museum er ingen undtagelse.
 • Oplev FlyView Paris virtual reality-oplevelsen: Selvom børn under 6 år ikke er tilladt, kan du være sikker på, at de vil nyde oplevelsen af at se Paris på en helt anden måde, hvis du tager afsted med børn over 6 år.

Book billetter til Paris Zoo

6. Besøg de bedste museer i Paris

Udvendigt billede af museet| ©Pedro Szekely
Udvendigt billede af museet| ©Pedro Szekely

Et af de spørgsmål, du sikkert vil stille dig selv, når du planlægger en tur til Paris med børn, er, om de kan klare tempoet på nogle af museerne. Det er selvfølgelig ikke det bedste at tvinge dem til at tilbringe en hel dag på Louvre, men du behøver heller ikke at opgive disse besøg.

Udover det faktum, at mange parisiske museer er gratis for børn under en vis alder, hvis du forbereder dit besøg godt og forkorter det, er det sikkert, at de kan nyde det. Hvis du følger eksemplet med Louvre, er det første, du skal gøre, at bestille billetter til Louvre-museet uden at stå i kø og at afgrænse de rum, du vil besøge.

Et andet vigtigt aspekt er at tjekke, om museet har aktiviteter for børn, som det er tilfældet med Louvre. Louvre har f.eks. familiepunkter om søndagen med entertainere, der giver tips om, hvordan man besøger museet, så børnene ikke keder sig. Du kan også booke en guidet tur på Louvre og fortælle dem, at du kommer med børn, så der kan tages højde for det.

Andre museer at besøge med børn

Der er en bred vifte af museer i den franske hovedstad, og nogle af dem er sjovere for børn end andre. Her er en kort liste over dem, der kan være mere velegnede til børn:

 • Cité des sciences et de l'industrie de Paris: På dette fantastiske videnskabsmuseum kan du lære ved at undersøge med eksperimenter, optiske illusioner og videnskabelige udstillinger, samt besøge planetariet. Den bedste måde at uddanne sig på, mens man har det sjovt på samme tid!
 • Rodin Museum: Dets mindre størrelse samt det faktum, at en del af samlingen er placeret i de smukke haver, kan være en fordel, når man besøger museet med børn. Desuden er disse haver udstyret med liggestole og steder, hvor man kan købe en is.
 • Natural History Museum: Dette er uden tvivl et af de museer, der kan tiltrække børn mest. Dets gallerier gemmer på et stort antal genstande, der er relateret til den naturlige verden. Det er meget attraktivt at besøge palæontologi-galleriet med dinosaurfossiler og sabeltandede tigre.
 • Det magiske museum: Dette museum i Le Marais er meget mindre kendt og er et af de bedste steder at tage børn med hen. Ved billetkontoret overrasker de dem med et lille trick, og det indre er fyldt med genstande fra magiens verden.

Book billetter til Cité des Sciences

7. Gå ikke glip af Notre Dame

Notre Dame-facaden| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dame-facaden| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Det samme gælder, hvis du kan tage dem med for at se Notre Dame-katedralen udefra, som på grund af branden i 2019 fortsat er lukket. Men bare rolig, der er virtuelle ture, der giver dig mulighed for at lære arkitekturen i den majestætiske katedral at kende på en fordybende måde, før den brændte ned. Udnyt besøget til at fortælle dine børn Disney-versionen af historien om den berømte pukkelryg.

Book en virtuel rundvisning i Notre Dame

8. Hav det sjovt udendørs i parkerne og haverne

Tuileries-haven| ©Roland Turner
Tuileries-haven| ©Roland Turner

Hvis man rejser til Paris om foråret eller sommeren, kan man nyde byens haver. Når man rejser med børn, er disse grønne områder perfekte til at give dem mulighed for at flygte fra byens stress og jag. Mange af dem indeholder også legeområder, der vil glæde de små.

 • Jardin des Tuileries: Denne have ligger i nærheden af Musée d'Orsay og Louvre og har et pariserhjul, gynger og en karrusel. Det er et ideelt sted at holde pause mellem museumsbesøgene.
 • Luxembourg-haven: Ud over selve parkens skønhed er denne have berømt for sit dukketeater, så meget, at den normalt er fuld af parisiske familier på de dage, hvor der er forestilling. Der er også en karrusel, og man kan sejle en tur.
 • Champ de Mars: Den ligger lige ved foden af Eiffeltårnet, så du kan bruge lidt tid der, når du er kommet ned fra tårnet. Der er flere områder med gynger og madboder, hvis man har lyst til en lille familiepicnic.

Reservation til Jardin d'Acclimatation de Paris

9. Se forlystelsesparker ud over Disneyland Paris

Asterix-parken| ©Vinicius Pinheiro
Asterix-parken| ©Vinicius Pinheiro

På trods af sin velfortjente berømmelse er Disneyland Paris ikke den eneste forlystelsespark, man kan besøge på en tur til den franske hovedstad. Asterix Park er således virkelig interessant for de små. Den er mindre overfyldt end den foregående og har en mere didaktisk vision, og mange synes, at den er mere interessant og sjov end Disney.

I selve Paris kan du besøge Jardin d'Acclimatation, en park, hvor aktiviteter kombinerer attraktioner med kultur og natur. Her er cirkus og pædagogiske workshops, og man kan også se bondegårdsdyr, se dukketeater eller tage på bådtur.

En anden interessant mulighed for at udforske med de små er at bestille billetter til Paris Zoo, en 14,5 hektar stor park med 180 specielle dyr.

Book billetter til Paris Zoo

10. Find arrangementer for børn i Paris

Cirque Bouglione| ©DXR
Cirque Bouglione| ©DXR

Som enhver stor hovedstad byder Paris på et væld af ting at se og lave og shows, der henvender sig til familiens yngste medlemmer. At bruge en formiddag eller eftermiddag på at se et af dem vil gøre deres oplevelse mere fornøjelig.

Disse shows spænder fra dukketeater til tryllekunstnere, sangere til historiefortællere. Her er nogle af de mest populære for børn:

 • Les Pestacles: Hvert år mellem juni og september er Parc Floral de Paris fyldt med koncerter og musikalske shows for børn.
 • Workshops og lege på Paris Plages: Paris' berømte flodstrande har en række arrangementer, som børn kan nyde under deres ophold. Blandt de sjoveste er aktiviteterne i BHML (ekstra-murale biblioteker).
 • Cirque Bouglione: Det ældste cirkus i Europa: Mellem oktober og marts åbner Cirque Bouglione dørene for at præsentere sit nye repertoire. Det ligger i det 11. arrondissement i Bastille-området.
 • Little Villette-programmet: I La Villette-parken er der aktiviteter for børn og teenagere hele året rundt, lige fra cirkusforestillinger til filmforevisninger, tryllekunst og dukketeater.

Sådan kommer du rundt i Paris med børn

Metro i Paris| ©FranceHouse
Metro i Paris| ©FranceHouse

Selv om du har bestilt en organiseret tur til et par besøg, vil spørgsmålet om, hvordan man kommer rundt i Paris, stadig være vigtigt, hvis du rejser med børn. Det oplagte førstevalg er den ekstraordinære parisiske metro, men i nogle tilfælde vil det ikke være praktisk. Stationerne (nogle af dem er turistattraktioner) har ikke elevatorer, så hvis du rejser med en klapvogn, vil du få det meget svært. Desuden er indgangsdørene som regel smalle, så du bliver nødt til at bede om at få åbnet en særlig dør, hvis du har en stor klapvogn.

Hvis dine børn er ældre, kan metroen være en god mulighed. Du skal bare passe på ikke at miste dem af syne på de travleste stationer og lige før du ankommer til det stop, du er interesseret i.

Hvis du derimod bliver i mere end to dage og planlægger at bruge denne transport meget, er den billigste løsning at købe Ticket t+-kortet, som giver børn 50% rabat. Børn under 3 år kan til gengæld køre gratis med undergrundsbanen.

Book turistbussen til Paris