Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du fra Orly lufthavn til Paris

Din ferie i Paris starter med en landing i Orly lufthavn? Der er flere muligheder for at komme ind til centrum af den franske hovedstad. Find ud af, hvilken der passer dig bedst

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Sådan kommer du fra Orly lufthavn til Paris

Landing af fly | ©Nguyen Hung

Orly-lufthavnen, som har to terminaler (syd og vest), er den næststørste lufthavn i Paris, så mange rejsende lander der med kufferten fuld af spænding og lyst til at besøge den franske hovedstad. Hvis det er tilfældet for dig, vil det glæde dig at vide, at du har mange muligheder for at komme fra lufthavnen til Paris og starte din rejse.

Selvom forbindelserne, især togforbindelserne, ikke altid er de bedste, er der mange alternativer, såsom private transfers eller busser, som vil give dig mulighed for at rejse de 20 kilometer fra Orly til Paris hurtigt og komfortabelt. Jeg vil fortælle dig, hvad disse alternativer er, og hvilket der passer bedst til dine behov.

En privat transfer: roen ved eksklusivitet

Venter på transfer| ©Daria Shevtsova
Venter på transfer| ©Daria Shevtsova

Kan du huske de filmscener, hvor hovedpersonen ankommer til lufthavnen, og en chauffør venter på ham? Det er ikke altid fiktion, og faktisk kan chaufføren have dit navn på skiltet. Dette er uden tvivl den store fordel ved at leje en privat transfer fra Orly lufthavn til Paris, eksklusiviteten ved at have nogen, der venter på dig, så snart du lander for at tage dig til dit hotel.

Ved at leje denne service undgår du enhver unødvendig ventetid: en professionel chauffør kommer for at hente dig i Orly lufthavn for at tage dig til dit hotel uden forsinkelse. Hvad kunne være bedre? Og hvis din destination af en eller anden grund ikke er et hotel, men en bolig, et hus eller endda en tog- eller busstation, vil han også være i stand til at køre dig derhen. Som jeg sagde, er denne service eksklusiv, unik og personlig for dig.

Skal jeg booke den private transport på forhånd?

Hvis du vil booke en privat bil fra Orly til Paris, skal du huske at gøre det i god tid. Du skal angive dine flyoplysninger og også den fulde adresse, du ønsker at blive kørt til i Paris. Når du lander i Paris, er alt, hvad du skal bekymre dig om, at hilse på chaufføren og følge ham til et moderne og komfortabelt køretøj, han vil endda hjælpe dig med din bagage!

Hvis det ikke er nok, er der efter turen ikke noget bedre end at forfriske dig med en flaske vand, som chaufføren tilbyder, sove et stykke tid eller endda læse et magasin under rejsen. Der findes ingen bedre måde at starte sit besøg i Paris på, synes du ikke?

Hvad tid henter I mig?

Den store fordel ved at ansætte en privat transfer fra Orly Lufthavn til Paris er, at tidsplanen er indstillet efter dine behov. Hvis du er vant til at tage offentlig transport og skulle vente på, at den ankommer, så glem det, for chaufføren, der på forhånd kender tiderne for dit fly, vil vente på dig, når du lander, så længe du gør det i de timer, hvor tjenesten er aktiv (cirka fra kl. 4 til 23 hver dag i ugen).

Ankomsttiden vil variere afhængigt af, hvor dit hotel ligger, og trafikken den pågældende dag, men jeg kan fortælle dig, at rejsen vil tage ca. 40 minutter, hvilket er den tid, det tager at tilbagelægge afstanden mellem Orly og Paris' centrum.

Praktiske oplysninger:

 • Rejsetid: afhænger af afstanden mellem Orly og dit hotel, men det vil tage ca. 40 minutter.
 • Pris: fra 35 euro.
 • Fordele ved at bruge dette transportmiddel: en personlig og behagelig rejse.
 • Anbefales, hvis: du vil slippe for bekymringer og komme hurtigt og komfortabelt til Paris.

Book din lufthavnstransport til Paris

En delt transfer: en komfortabel og økonomisk mulighed

Indgang til lufthavnen| ©Tilemahos Efthimiadis
Indgang til lufthavnen| ©Tilemahos Efthimiadis

Når du lander i Orly efter flere timers rejse, glæder du dig til at komme direkte til centrum af Paris. Hvis du ikke har lyst til at bruge en masse penge på privat transport eller tage offentlig transport, kan du booke en delt transfer med en lille gruppe andre turister.

Denne mulighed er bestemt praktisk og økonomisk. På den ene side giver det dig mulighed for at hvile dig efter din rejse uden at bekymre dig om, hvornår dit stop ankommer, om der er plads til din bagage, eller om du skal gå til dit hotel.

På den anden side gør det prisen mere overkommelig at dele omkostningerne ved transfer med andre rejsende. Og du kommer højst til at vente 15 minutter, før du kører, og ruten er planlagt i detaljer, så der ikke er unødvendige mellemstop eller stop, hvor ingen stiger af, som det kan ske i offentlig transport med en forudbestemt rute.

Hvordan booker jeg en delt transfer?

Når du kender flytiderne og det hotel, hvor du skal bo, kan du booke en delt transfer. Da du allerede ved, hvornår du lander, og hvor du skal hen, vil du blive bedt om at give disse oplysninger, og når bookingen er bekræftet, vil du få tilsendt en voucher, som du kan vise chaufføren på mødestedet. Derudover vil ruten være designet til at være effektiv, og ventetider og stop vil blive holdt på et minimum.

Du vil dog ikke kunne vælge afgangs- og ankomsttidspunkt, da de vil gøre det for dig. Når ruten oprettes, vil der blive taget højde for dit ankomsttidspunkt, så du bliver placeret i en gruppe med andre turister, der lander i Orly på samme tidspunkt. På den måde behøver ingen at vente for længe, og du kan komme til Paris så hurtigt som muligt.

Ruten er også skabt ved at undgå for mange stop og gruppere folk, der skal til det samme hotel eller det samme område. Når du kører ind i Paris, vil du derfor forsøge ikke at gøre mere end 4 eller 5 stop. I alt vil det tage dig omkring halvanden time at komme til Paris fra Orly.

Praktiske oplysninger:

 • Rejsetid: afhængigt af afstanden mellem lufthavnen og overnatningsstedet og antallet af stop kan rejsen tage mellem en time og halvanden time.
 • Pris: fra €25 (prisen kan stige, hvis der medbringes mere end ét stykke bagage pr. person).
 • Fordele ved at bruge dette transportmiddel: økonomisk og meget komfortabelt.
 • Anbefales,hvis: du vil til Paris med samme komfort som privat transport, men til en mere overkommelig pris.
 • Et sidste råd: Hvis du rejser med børn til Paris, skal du tilføje det som en observation, så der er børnesæder til rådighed.

Book din lufthavnstransport til Paris

Toget: en hurtig løsning, men med transfer påkrævet

Venter på toget| ©Chris Yunker
Venter på toget| ©Chris Yunker

Orly lufthavn er ikke altid godt forbundet, især ikke når det gælder tog. Selvom det er hurtig transport, er der ingen lokal togstation i Orly lufthavn. Der er dog flere muligheder, som med en kort transfer kan bruges til at komme fra Orly til Paris med tog på cirka 40 minutter.

Sporvogn 7 + metro 7

Hvis du ikke har noget imod at skifte tog ved ankomsten til Paris, anbefaler jeg dette alternativ: Tag sporvogn 7 fra Orly lufthavn, og efter en rejse på ca. 30 minutter kommer du til Villejuif-Louis Aragon station, hvor du kan tage metrolinje 7, der har stop som Châtelet og Opera.

Selvom den samlede rejsetid tager omkring en time, er det en meget økonomisk løsning, da den fulde billetpris er omkring €4 (du skal kun bruge to enkeltbilletter til Paris). Frekvensen er også ret høj (mellem 8-15 minutter), og den er tilgængelig fra kl. 5.30 til midnat hele ugen, hvilket gør den til et meget tilgængeligt og prisbilligt alternativ.

Praktiske oplysninger:

 • Rejsetid: cirka en time.
 • Pris: omkring 4 euro.
 • Fordele ved at bruge dette transportmiddel: Det er den billigste løsning.
 • Anbefales hvis: du ikke har travlt med at komme til centrum af Paris og gerne vil spare penge.

Orlyval + linje B i RER (regionaltog i Paris)

Orlyval er uden tvivl et af de store transportfremskridt, som byen Paris har valgt. Hvor utroligt det end kan virke, er det et automatisk tog uden chauffør. På ca. 6 minutter og for ca. 9 euro tager Orlyval dig fra en af Orlys terminaler til Antony, et stoppested, hvor du kan tage RER B, som stopper forskellige steder i det centrale Paris.

For en samlet pris på omkring 12 € kan du komme til stationer som Luxembourg, Saint Michel Notre Dame, Châtelet Les Halles eller Gare du Nord på omkring 35 minutter.

Desuden er frekvensen ret høj (Orlyval cirka hvert 8.-15. minut og RER B hvert 5. minut). Bemærk venligst, at servicen kun er tilgængelig mellem kl. 6.00 og 23.35.

Praktiske oplysninger:

 • Rejsetid: ca. en halv time.
 • Pris: ca. 12 euro.
 • Fordele ved at bruge dette transportmiddel: Hurtighed og gode forbindelser til byens centrum.
 • Anbefales, hvis: du ikke har noget imod at skifte tog, og du gerne vil kunne komme til forskellige dele af det centrale Paris.

Bus 183 + linje C i RER (Paris' regionaltog)

Linje C på Paris RER stopper ikke i Orly lufthavn, men fra Orly lufthavn kan du tage bus 183 til Pont de Rungis stoppestedet, hvor der er forbindelse til RER på ca. 10 minutter. Når du er på toget, tager det 50 minutter at køre til centrale steder som Eiffeltårnet og Saint-Michel Notre Dame. Den samlede pris for rejsen er omkring 6 euro, og begge billetter kan købes i kombination fra automaterne i lufthavnen eller på bus 183.

Frekvensen er passende (ca. hvert 15. minut), og tjenesten lukker mellem 23:22 og 4:50.

Praktiske oplysninger:

 • Rejsetid: cirka en time.
 • Pris: fra 6 euro.
 • Fordele ved at bruge dette transportmiddel: overkommelig pris.
 • Anbefales, hvis: du ikke har noget imod at tage en transfer, før du når centrum af Paris.

Book din transfer fra lufthavnen til Paris

Bussen: en økonomisk mulighed

Orlybus afgår fra lufthavnen| ©ParisO
Orlybus afgår fra lufthavnen| ©ParisO

De forskellige parisiske buslinjer er uden tvivl en god mulighed, hvis du ankommer til Orly lufthavn, da de forbinder Paris med lufthavnens to terminaler. Desuden ligger prisen, selvom den varierer afhængigt af den valgte linje, fra omkring €2 til €12, hvilket gør bussen til et meget interessant alternativ til at komme til Paris.

Orlybussen

Denne shuttlebus forbinder Orly-lufthavnens to terminaler med den sydlige del af Paris, så hvis du bor i den sydlige del af Paris, er Orlybus et godt alternativ, som vil bringe dig derhen på ca. 30 minutter. Den er også ret billig og koster omkring 9 euro.

Orlybus-ruten kører fra Orly til Denfert-Rochereau station, som, selvom den ligger i det sydlige Paris, er godt forbundet med metro og regionaltog (RER).

Du kan nemt købe en enkeltbillet i lufthavnens billetkontor eller i bussen, når du stiger på, men hvis du køber et Navigo Zones 1-4-kort (transportkortet til Paris), skal du være opmærksom på, at det inkluderer Orlybussen.

Bemærk, at selvom Orlybussen kører ret ofte (ca. hvert 10. minut), er den kun tilgængelig fra kl. 5.30 (hvor den første afgang fra Denfert-Rochereau er ca.) til midnat (hvor den forlader Orly for sidste gang). Hvis dit fly ankommer uden for disse tidspunkter, er dette derfor ikke en mulighed for dig.

Praktiske oplysninger:

 • Rejsetid: cirka en halv time.
 • Pris: omkring 9 euro.
 • Fordele ved at bruge dette transportmiddel: værdi for pengene og hurtighed.
 • Anbefales hvis: du vil direkte til centrum uden at skulle skifte.

Bybuslinje 183

Hvis du vil have et billigt alternativ, kan du tage bus 183, som koster ca. 2 euro og tager ca. 40 minutter fra den sydlige terminal i Orly lufthavn til stoppestedet Porte de Choisy.

Ulempen ved at tage bus 183 er, at du skal skifte på metrostationen Porte de Choisy for at komme til din endelige destination, hvilket betyder mere rejsetid og også køb af en anden billet.

Hvis du foretrækker det, kan du også komme til Pont de Rungis station på ca. 10 minutter med bus og derfra tage RER C (regionaltog), som har forbindelse til det centrale Paris.

Praktiske oplysninger:

 • Rejsetid: ca. 50 minutter.
 • Pris: ca. 2 euro.
 • Fordele ved at bruge denne transportform: meget økonomisk alternativ.
 • Anbefales hvis: du vil spare penge og kan skifte senere.

Book din transfer fra lufthavnen til Paris

Taxa eller VTC: en dyrere, men meget komfortabel løsning

Taxa i Paris| ©joiseyshowaa
Taxa i Paris| ©joiseyshowaa

Som en af de største lufthavne i Paris har Orly en stor tax aholdeplads, der venter på at køre dig til centrum af Paris, og du kan fortælle dem, hvor du vil hen. Mit råd er at gå direkte til udgang L i den sydlige terminal eller B i den vestlige terminal for at sikre, at du får en officiel taxa. En anden meget hurtig og sikker mulighed er at bestille en VTC-tjeneste på forhånd, da Uber er tilgængelig i Paris, ligesom andre franske apps som Marcel eller LeCab.

Rejsetiden såvel som prisen afhænger af den endelige destination. Generelt kan jeg huske, at det koster mellem €30 og €40 at komme til centrum af Paris, da det er omkring disse beløb, at den generelle pris for transporten blev fastsat, men du kan altid tjekke med taxachaufføren, eller hvis du tager en Uber, kan du tjekke det på selve appen. Bemærk, at prisen også kan stige, hvis du har meget bagage med. Med hensyn til tiden kan rejsen tage mellem 40 minutter og en time, hvis man tager højde for den parisiske trafik.

Under alle omstændigheder synes jeg, at taxaen er en god mulighed, hvis du rejser i en gruppe, og du ikke kender det nøjagtige tidspunkt, hvor flyet lander, eller hvis du har en forsinkelse, der forhindrer dig i at nå et andet transportmiddel som tog eller bus.

Praktiske oplysninger:

 • Rejsetid: cirka 40 minutter.
 • Pris: fra 30 euro.
 • Fordele ved at bruge dette transportmiddel: Der er ingen mellemliggende stop, og du kommer direkte til Paris.
 • Anbefales, hvis: du ikke ved, hvornår dit fly ankommer, og du rejser i en gruppe.

Ved du allerede, hvordan du kommer fra Orly lufthavn til Paris? Lysets by venter på dig, så vælg det transportmiddel, der passer bedst til dine behov, og nyd det.

Book din lufthavnstransport til Paris

Sammenlign de forskellige muligheder

Her er en oversigt over de forskellige muligheder, så du hurtigt kan vælge den, der passer dig bedst:

 • Privat transfer
 • Tidsplan: fra kl. 04.00 til kl. 23.00 om aftenen.
 • Varighed: ca. 40 minutter
 • Pris: fra 52 €.
 • Fordel: eksklusiv, unik og personlig service
 • Delt transport
 • Tidsplan: svarer til privat transport
 • Varighed: mellem en time og halvanden, ca.
 • Pris: fra 25 €.
 • Fordel: økonomisk og meget komfortabel løsning.
 • Sporvogn 7 + metro 7
 • Køreplan: fra kl. 5.30 til kl. 00.30.
 • Varighed: ca. en time
 • Pris: ca. 4 €.
 • Fordel: meget økonomisk løsning
 • Orlyval + RER linje B
 • Køreplan: fra kl. 6.00 til kl. 23.35.
 • Varighed: ca. en halv time
 • Pris: ca. 12 euro
 • Fordel: meget hurtig, selvom den inkluderer en transfer
 • Bus 183 + RER linje C
 • Køreplan: fra kl. 5 om morgenen til kl. 23.20 om aftenen.
 • Varighed: ca. 50 minutter
 • Pris: fra 6 euro
 • Fordel: billig, men inkluderer transport
 • Bus (Orlybus)
 • Køreplan: fra kl. 5.30 til kl. 00.30
 • Varighed: ca. en halv time
 • Pris: omkring 9 €.
 • Fordel: værdi for pengene og hastighed.
 • Bybus linje 183
 • Køreplan: det tilrådes at tjekke før din rejse.
 • Varighed: ca. 50 minutter
 • Pris: ca. 2 euro
 • Fordel: meget billig
 • VTC eller taxa
 • Køreplan: det anbefales at tjekke før din rejse.
 • Varighed: Omkring 40 minutter
 • Pris: fra 30 €.
 • Fordel: det er direkte