Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Louvre med børn

Her er nogle tips, før du tager på Louvre med dine børn - de vil helt sikkert hjælpe!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Louvre med børn

Louvre-museet, Paris, Frankrig | ©Shvets Anna

Louvre i Paris er et af destørste kunstmuseer i verden, så stort, at det ville være umuligt at se alle de 380.000 værker, som museet udstiller, på en enkelt dag. Men at tage af sted med børn er et helt andet eventyr, for når de første tegn på kedsomhed viser sig, kan alt ændre sig.

Derfor kan nogle tips og råd hjælpe dig med at holde dit besøg med børn lige så interessant som altid. Forresten, hvis du tjekker priserne på Louvre-museet, er den første gode nyhed, at selvom voksne skal købe billetter for at komme ind på Louvre, kommer børn gratis ind!

Med børn er en guidet tur bedre

Guidede ture for børn| ©CaPPy BeNToN
Guidede ture for børn| ©CaPPy BeNToN

Det er rigtigt, at det er en fordel at booke en guidet tur på Louvre for alle, der ønsker at besøge museet, men hvis du tager afsted med børn, er det endnu mere interessant. Det skyldes, at du kan vælge en guidet tur specielt for børn, hvor guiden selv vil gøre det muligt for dem at deltage i besøget og bedre forstå, hvad hvert værk symboliserer, og hvad det betyder, samtidig med at det gør det lettere for dig at være mindre bekymret for børnene og mere for værkerne eller udstillingen generelt.

Husk, at der er guider, der er eksperter i at underholde børn på besøget, da de har guidet grupper i forskellige aldre i mange år. Desuden ved guiderne, hvilke værker der appellerer mest til børn, og hvordan de skal gribe forklaringerne an, så de er opmærksomme og nyder besøget. For ikke at nævne, at med en Louvre-guide vil besøget være kortere, men mere intenst, lige hvad børn forventer at høre! En anden billigere mulighed er at få en audioguide til børn.

Book en guidet tur på Louvre

Spis, før du ankommer til Louvre med børn

Pige spiser| ©cottonbro
Pige spiser| ©cottonbro

Louvre kræver, at man går en del, enten ved at booke en guidet tur eller gøre det på egen hånd. Det er vigtigt at ankomme med børn, der er veludhvilede og velernærede. Husk, at det er forbudt at spise eller tage mad med ind på museet.

Til frokost i nærheden af Louvre er der flere morgenmadssteder, der tilbyder en lækker morgenmad. Der er også et indkøbscenter inde i Louvre, hvis du trænger til en bid mad. Hvis du har endnu mindre tid, kan du tage mad med fra enhver café eller bar, der er åben.

Book en guidet tur på Louvre

Gør et toiletbesøg, inden du går ind i Louvre

Børn på museet| ©Eric Huybrechts
Børn på museet| ©Eric Huybrechts

Det er meget vigtigt at gå på toilettet, før man fortsætter, især efter et stort måltid og/eller en drink. Husk, at Louvre er et stort museum, og at udstillingerne nogle gange varer længere end forventet. Desuden har børn på grund af deres alder og stofskifte brug for at gå oftere end andre raske voksne.

Det er rigtigt, at Louvre også har toiletter til offentligheden, men det faktum, at det er så stort, gør det meget sandsynligt, at man farer vild, især når der er mange besøgende derinde.

Og hvis du booker en guidet tur på Louvre, vil det helt sikkert være besværligt for dig at miste en del af turen, mens du venter eller leder efter toiletterne.

Book en guidet tur på Louvre

Barnevogne er velkomne på Louvre

Folk med biler på museet| ©Martyn Davis
Folk med biler på museet| ©Martyn Davis

Babyer og Louvre er ikke uforenelige størrelser. Hvor udmattende det end kan lyde at gå op og ned med en barnevogn, skal du vide, at bygningen er perfekt udstyret og barnevognsvenlig. Det er rigtigt, at bygningen stammer fra det 12. århundrede, men konstante forbedringer har gjort Louvre til et af de bedst udstyrede museer i Paris, når det gælder bevægelseshæmmede.

Ikke nok med det, barnevogne er velkomne overalt på museet, og du vil sjældent føle dig utilpas. Der er elevatorer i Louvre, som er forbeholdt familier med spædbørn.

Når du ankommer til Pyramiden, vil du desuden bemærke, at der er separate køer til forskellige typer billetter, og hvis du har en "bevægelseshæmmet" billet, kan du stille dig i en anden kø. Bare rolig, hvis du kommer i god tid, er det sjældent, at du skal vente længere end de andre. Elevatorerne er lavet af glas og har et futuristisk præg, så børnene vil helt sikkert blive forbløffede.

Køb dine billetter til Louvre

Giv børnene et kort over Louvre

To personer kigger på kortet| ©Martyn Davis
To personer kigger på kortet| ©Martyn Davis

Den bedste måde at få børn til at føle sig godt tilpas på er ved at ::link|text=booke en guidet tur|element=pa-565::::, som vi sagde, og frem for alt ved at inkludere dem i det på en direkte måde og lade dem deltage. En af de bedste måder er at give dem et kort, så de begynder at se søgningen efter værker som en slags "skattejagt".

Derudover vil et kort også hjælpe dig med bedre at optimere din tur ved at gøre den mindre, men mere intens. Husk på, at det er praktisk talt umuligt at besøge alle værkerne på et enkelt besøg. Derfor anbefaler jeg, at du downloader det komplette kort, og hvis du har det printet ud, er det endnu bedre. Husk på, at museet har 5 etager, og at udstillingshallen er opdelt i 8 sektioner! Det er svært ikke at fare vild uden en guide og et kort.

Køb dine billetter til Louvre

Køb en bog, der kan fungere som guide i Louvre

Læsning for børn| ©ANTONI SHKRABA
Læsning for børn| ©ANTONI SHKRABA

At kende lidt til historien om de værker, man gerne vil se, er ekstremt vigtigt for at fange børns opmærksomhed og stimulere deres interesse. Hvis der er én ting, som alle børn er enige om, så er det, at de elsker at høre historier, så at få information på forhånd vil være afgørende for at holde den usikkerhed i live, i det mindste under besøget.

I butikkerne nær Louvre er der flere steder, hvor man kan købe bøger, der forklarer alle dele af museet, uanset hvilket sprog man foretrækker.

Jeg går ud fra, at hvis du køber billetter til Louvre, er det fordi, du er tiltrukket af museet og ved, hvad du vil se; men hvis det ikke er tilfældet, er der ikke noget at bekymre sig om. En hurtig gennemlæsning dagen før besøget på museet burde være nok.

Køb dine billetter til Louvre

Tag en kortere rundtur på Louvre

Sejren i Samothrake| ©Rodney
Sejren i Samothrake| ©Rodney

Når man tager afsted med børn, er det altid vigtigt at optimere turen så meget som muligt og om muligt gøre den kortere, selv om man kender museets åbningstider og har tid. Det er meget almindeligt, at når vi køber billetter til Louvre, vil vi gerne have mest muligt ud af besøget, og vi forsøger at se så meget, som tiden tillader. Men hvis du tager af sted med børn, er det meget vigtigt at tage hensyn til dem.

Så hvis du ikke bestiller en guidet tur, så prøv at se de mest essentielle dele af museet.

  • I Sully-fløjen kan du tage børnene med hen for at se Mona Lisa.
  • I Statuary Gallery kan du fokusere dit besøg på den smukke statue af Venus de Milo.
  • I Denon-fløjen kan du tage dem med til skulpturen Den bevingede sejr fra Samothrake.

Køb dine billetter til Louvre

Gør dig klar til Mona Lisa-paparazzi på Louvre

Mona Lisa| ©Matthias Mueller
Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Leonardo da Vincis Mona Lisa er praktisk talt synonym med Louvre. Dette italienske renæssancemaleri fra begyndelsen af det 16. århundrede har været udstillet på Louvre siden 1797. Besøgende står i kø for at se Mona Lisa, der er beskyttet af skudsikkert glas og bevogtet af vagter.

hvis du har børn med, skal du prøve at undgå at stoppe for længe i Mona Lisa-rummet i myldretiden, da det er let for børn at fare vild i trængslen. Jeg anbefaler heller ikke at besøge Louvre med børn på din rejse til Paris om sommeren på grund af det høje antal turister, du kan støde på. I øvrigt anbefaler jeg, at du besøger dette indlæg for at få flere generelle tips til din rejse til Paris.

Der er også altid journalister og paparazzi, der fotograferer de udtryk for beundring, som turister og besøgende føler foran dette ikoniske maleri, der er vurderet til næsten 2 milliarder euro.

Book en guidet tur på Louvre

Informer børnene om museets politik

Børn på Louvre| ©Joe Shlabotnik
Børn på Louvre| ©Joe Shlabotnik

På et museum som Louvre er der flere regler, der regulerer stedets funktion, og der er flere politikker, som man kan blive bortvist direkte fra, hvis man ikke overholder dem. Og desværre gælder disse regler for alle, også for børn.

Derfor bør børn, inden de går ind på museet, mindes om forbuddene inde på museet, da de af natur har en tendens til let at lade sig rive med, især hvis de er inde på et sted, der er designet til at tiltrække opmærksomhed. Blandt forbuddene er:

  • At røre ved værkerne
  • at drikke
  • At spise
  • At løbe
  • At tale højlydt

Book en guidet tur på Louvre

Giv børnene et kamera

Piger tager billeder| ©Ivan Samkov
Piger tager billeder| ©Ivan Samkov

Hvis du har booket et besøg på Louvre, bør du også lade børnene deltage direkte, og en af de bedste måder er at give dem et kamera og lade dem dokumentere deres besøg på museet.

Giv dem et kamera, og lad dem tage billeder af de værker, der interesserer dem mest. Dette simple faktum vil gøre dem meget mere opmærksomme og mindre kede af det.

Prøv dog at gøre det klart for dem, at blitz ikke er tilladt på Louvre-museet, og at det heller ikke er tilladt at tage billeder med en selfie-stick, da begge handlinger kan beskadige værkerne og/eller forstyrre museets funktion.

Køb billetter til Louvre