Dette er Louvre-museets gavebutik

Stop ved Carrousel Louvre, og nyd nogle af de mest interessante butikker i hjertet af museet.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Dette er Louvre-museets gavebutik

Udsigt over Carrousel Louvre | ©Manon Drogue

Carrousel du Louvre er et shoppingcenter i Paris, som er meget populært blandt både lokale og besøgende. Det er en god måde at tage en pause på efter at have besøgt de berømte malerier og kunstværker på Louvre, som jeg i øvrigt anbefaler, at du køber billet til i forvejen- det er ikke for ingenting, at det er det mest besøgte museum i verden!

Det eksklusive center haråbent syv dage om ugen og har snesevis af butikker, en gourmet food court og elegante og rummelige omgivelser. Hvis du leder efter et sted at spise i nærheden af Louvre, er Carrousel et godt valg. Det er også stedet at gå hen, hvis du leder efter nyt tøj, smykker, bøger eller en særlig gave til at tage med tilbage på flyet.

Hvad er der så specielt ved Louvre-butikken?

Gangene i shoppingcentret| ©Mohatatou
Gangene i shoppingcentret| ©Mohatatou

Opførelsen af Carrousel du Louvre blev set som en forlængelse af indgangen i et projekt, der begyndte i begyndelsen af 1990'erne. Carrousel du Louvre åbnede officielt i 1993 og er nu et af de mest populære shoppingcentre i det centrale Paris.

Det er ikke kun et indkøbscenter, men også et kunstnerisk rum, da det blev besluttet, at de middelalderlige ruiner skulle bevares på deres oprindelige placering. De er nu synlige i shoppingcentret Carrousel og udgør en integreret del af det.

Som om det ikke var nok, er der også blevet tilføjet skulpturer. Carrousel du Louvre spiller en mere end praktisk rolle for Louvre, da det huser dele af dets fortid. Karrusellen giver også adgang til museet.

Køb din billet til Louvre-museet

Louvre-butikkens arkitektur

Inde i Carrousel du Louvre| ©Zoran M.
Inde i Carrousel du Louvre| ©Zoran M.

Carrousel er også arkitektonisk imponerende: Den nederste del af den berømte glaspyramide (Pyramide du Louvre), designet af den kinesiske arkitekt I.M. Pei, er synlig fra shoppingcentret. Derudover indeholder Carrousel du Louvre et stort udstillingsområde, hvor der afholdes store årlige begivenheder, såsom fotoudstillingen i Paris.

Arbejdet på Grand Louvre og opførelsen af Carrousel afslørede de fantastiske fundamenter fra det kongelige palads. Det er ruinerne af Karl V's ringmur, en stenmur designet til at beskytte byen. Den del, der er synlig fra shoppingcentret Carrousel du Louvre, blev bygget i det 16. århundrede.

Hvad kan man købe i Louvre-butikken?

Æblebutik i Carrousel du Louvre| ©Lorenzo Viola
Æblebutik i Carrousel du Louvre| ©Lorenzo Viola

Shoppingcentret byder på mode, smykker, boligdesign, gaver, bøger og mange andre specialiserede butikker.

Ud over det store udvalg af butikker, herunder Apple Store, en Lancel-læderbutik og en Bickici-smykkebutik, huser Louvre-butikken de typiske franske mærker på ét sted:

  • Mariages Frères: Tesalon til en pause i løbet af en dag med sightseeing og shopping.
  • Fragonard: Mærke med speciale i kosmetik.
  • L'Occitane: Fransk kosmetik- og gavebutik af middel pris og høj kvalitet.
  • Comedie-Francaise: Sted, hvor man kan købe billetter til fransk komedieteater.
  • Hertz Biludlejning: Biludlejning i Paris, en rigtig god mulighed at overveje.

Køb din billet til Louvre-museet

Restaurant i Louvre-butikken - Bistrot Benoit

Inde i Bistrot Benoit på Louvre| ©leilavm
Inde i Bistrot Benoit på Louvre| ©leilavm

Restauranten Bistrot Benoit ligger i hjertet af museet, lige under pyramiden, og er den eneste restaurant i Louvre-butikken, hvorfor den også er kendt som "shoppingcentrets restaurant".

Restauranten tilbydermenuer og retter fra den franske gastronomi med en menu, der er helt fornyet af Michelin-stjernekokken Alain Ducasse, som blander det traditionelle med et moderne twist og tilbyder et stort udvalg af vine og andre drikkevarer til måltidet.

Der findes en frokostordning, hvor man kan få en forret, en hovedret og en dessert, som også kommer med et glas vin eller mineralvand og koster omkring 20-30 euro.) Men du kan også nyde maden endnu mere ved at bestille à la carte, som du ville gøre på en af Paris' fine restauranter. I dette tilfælde tilbyder Bistrot Benoit**(oprindeligt kaldet Cafe Grand Louvre**) dig flere muligheder for i ro og mag at nyde en treretters menu i unikke og prestigefyldte omgivelser.

Priser og åbningstider for Louvres boutique-restaurant

Bistrot Benoit er åben hver dag undtagen på særlige helligdage til morgenmad mellem kl. 9.00 og 11.30, derefter til frokost fra kl. 11.30 og lukker kl. 17.00. Der er også åbent om aftenen indtil kl. 21.45 på onsdage og fredage, undtagen om sommeren, hvor der er åbent hver dag.

Den gennemsnitlige à la carte-pris ligger mellem €20 og €50.

Stilen på restauranten i Louvre Shopping Centre

Bistrot Benoit byder besøgende velkommen hele dagen i en venlig og indbydende atmosfære. En autentisk ramme i hjertet af museet. Interiøret har en kunstnerisk stil med stole og borde lavet af zink, messing, træ og rødt fløjl (et ret formelt look, der passer perfekt til Louvre-museet). Derudover finder du også tjenere klædt i traditionel stil med hvide forklæder og butterfly.

Bistrot Benoit skiller sig ud under den prestigefyldte glaspyramide med et areal på 200 kvadratmeter og plads til 90 personer.

Louvre boutique konditori - Patisserie Paul

På Patisserie Paul| ©guidobsa
På Patisserie Paul| ©guidobsa

Et andet af de mest fremragende spisesteder i shoppingcentret er konditoriet. Selvom det er det eneste konditori i centret og tilbyder nogle af de mest velsmagende kager, crepes og croissanter, er det ikke et sted, hvor man bruger mange penge, og det er usandsynligt, at man finder noget, der koster mere end 8 euro. Det er også meget tætmuseets indgang.

De serverer også morgenmad om morgenen, hvilket er en meget smart mulighed for at spare tid og gå direkte til museet, især hvis du tager til Louvre med børn, selvom du skal bemærke, at det ikke åbner før kl. 10.30. Hvis du foretrækker at besøge Louvre tidligere på dagen og gerne vil spise morgenmad i nærheden, anbefaler jeg, at du tager til caféerne og spisestederne i nærheden af museet.

Det skal selvfølgelig siges, at Paul Patisserie tilbyder meget komplette morgenmadsmenuer i fransk stil med kaffe og croissant, den klassiske franske sandwich med skinke og smør eller en chokoladekage. Du kan endda stoppe op og få en let snack, hvis du vil besøge museet senere.

Nyttige oplysninger

  • Placering: Anden sal, lige under Louvre-pyramiden.
  • Åbningstider: Kontinuerlig service fra kl. 10.30 til 17.30.
  • Priser: Morgenmad mellem €8 og €12 pr. person.

Anbefalinger til dit besøg i Louvre-butikken

Louvre-pyramiden| ©Guilhem Vellut
Louvre-pyramiden| ©Guilhem Vellut

Shop ikke bare for shoppens skyld: Det er rigtigt, at shoppingcentret har mange elektronik- og tøjbutikker, men jeg anbefaler, at du kun køber ting, der er eksklusive for museet, og som du ikke kan købe andre steder. Det skyldes, at priserne på ting, der ikke er relateret til museet, generelt er dyrere.

Udnyt din placering til at komme ind på Louvre: Hvis du planlægger at besøge museet, og du allerede har købt dine billetter, anbefaler jeg, at du ikke forlader shoppingcentret, men går direkte til indgangen til Louvre-museet, denne indgang har samme navn som shoppingcentret: Carrousel du Louv re, og den er meget mindre overfyldt end hovedindgangen (Pyramide).

Køb din billet til Louvre-museet

Louvre-butikkens åbningstider

Inde i shoppingcentret Louvre| ©bongo vongo
Inde i shoppingcentret Louvre| ©bongo vongo

Carrousel du Louvre er åben hver dag fra kl. 9.00 til 22.00. Med nogle få undtagelser er butikkerne åbne fra kl. 10.00 til 20.00, alle ugens dage.

Vigtigt: Alle hjørner af Carrousel er tilgængelige for personer med handicap eller bevægelsesvanskeligheder.

Køb din billet til Louvre-museet

Sådan kommer du til Louvre-butikken

Omvendt pyramide inde i Louvre-museet| ©Carlos ZGZ
Omvendt pyramide inde i Louvre-museet| ©Carlos ZGZ

Shoppingcentret ligger på 99, rue de Rivoli. Hvis du tager metroen , anbefaler jeg stoppestedet Palais Royal-Musée du Louvre (linje 1). Men hvis du har dit eget transportmiddel, skal du huske på, at der er parkering ved Caroussel du Louvre.

Hvis du tager bussen, er linjerne 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81 og 95 nyttige. Du kan også bruge RER-togene til at komme dertil; stoppestedet Chatelet - Les Halles, hvor linje A, B og D stopper, ligger kun 650 meter fra restauranten. Du kan også bruge turistbusserne som transportmiddel, eller endda vandbusserne, der kører langs Seinen og sætter dig af ved stoppesteder nær Louvre-museet og Bistrot Benoit-restauranten.

Køb din billet til Louvre-museet