Dette er Moulin Rouge-showet i Paris

Du kender eller har sikkert hørt om Moulin Rouge, den mest berømte kabaret i verden. Men ved du, hvad der foregår bag dørene? Find ud af det her

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

Dette er Moulin Rouge-showet i Paris

Moulin Rouge, Frankrig | ©Lola Delabays

Året 1889 var fødselsåret for to af Paris' vigtigste symboler. Det ene var Eiffeltårnet, og det andet, som vi beskæftiger os med i dag, er Moulin Rouge. Ved foden af Montmartre, ved foden af Montmartre, rejste dette særegne underholdningssted sig, som med tiden er blevet den mest berømte kabaret i verden.

På ydersiden er den berømte røde vindmølle et af de mest fotograferede ikoner i Paris, men hvad foregår der bag dørene? Hvordan er showet? Hvis du kommer med mig, finder vi ud af, hvordan showet er, og alle de oplysninger, du har brug for at vide om det.

Sådan får du billetter til Moulin Rouge

Folk står i kø for at købe billetter| ©Viator.com
Folk står i kø for at købe billetter| ©Viator.com

Det første, du skal vide, er, at Moulin Rouge-showet er så berømt, at de hænger "udsolgt"-skiltet på hvert eneste show, de laver. Så den bedste og næsten eneste måde at få billetter til Moulin Rouge med middag og transport er online. Og så langt i forvejen som muligt, hvis du vil have en plads på de datoer, du ønsker.

Min anbefaling er at købe billetter mindst en måned i forvejen. Og hvis du skal af sted på en fredag eller i en weekend, så endnu længere tid i forvejen. Som en sidste udvej kan du prøve at få billetter ved billetkontoret, men det er næsten umuligt at finde pladser samme dag.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

Hvor meget koster billetter til Moulin Rouge-showet?

Folk venter på at komme ind| ©Joan Oger
Folk venter på at komme ind| ©Joan Oger

Der er flere muligheder med forskellige tilføjelser, der gør dine billetter dyrere. Den mest basale koster mellem 70 og 90 euro afhængigt af datoerne og passene og inkluderer billetten plus en halv flaske champagne. På det grundlag kan du tilføje en middag til din billet eller vælge VIP-pladser, hvilket øger prisen til omkring 150 euro eller endda mere på nogle datoer.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

Hvad du kan forvente af Moulin Rouge-showet

Moulin Rouge-showet| ©Larry Koester
Moulin Rouge-showet| ©Larry Koester

Selvom navnet Moulin Rouge er kendt over hele verden, er sandheden, at det show, det er vært for, har et andet navn. Féerie er det officielle navn, og det er et show af sjældent sete proportioner. Det består af mere end 80 artister, herunder dansere, jonglører, akrobater osv. De såkaldte "Doriss Girls" eller "glade piger" populariserede den berømte parisiske Cancan.

Kostumer spiller også en stor rolle i showet. De optrædende bærer mere end 1000 italiensk designede kjoler med fjer, rhinsten og pailletter, alt sammen i takt til et soundtrack fremført af 80 musikere og 60 korsangere.

Showet varer næsten to timer og er opdelt i 4+1 akter, hver med sit eget tema:

  • 1. akt: Moulin Rouge i går, i dag og for evigt.

Showet begynder med, at lyset slukkes, tæppet går op, og vi bliver introduceret til hele kompagniet. Det første nummer er en blanding af musik og dans, som trofast repræsenterer essensen af, hvad Moulin Rouge var, er og altid vil være.

  • 2. akt: Sandokan og piraterne

Denne anden akt drejer sig om figuren Sandokan, som er skabt af italieneren Emilio Salgari. Gennem dans og scener med pirattema får vi fortalt en historie om eventyr, fare og romantik.

  • 3. akt: Cirkus

Her træder akrobater, klovne, jonglører og endda miniatureheste ind på scenen med et cirkusshow fuld af bevægelse, lys og et fantastisk soundtrack. Denne akt slutter med den store parade af Doriss-pigerne og Doriss-danserne.

  • 4. akt: Moulin Rouge fra 1900 til...

Denne del er en hyldest til de parisiske kvinder fra begyndelsen af det 20. århundrede og kulminerer med den berømte French Cancan. Det var denne dans, der gjorde Moulin Rouge absolut berømt for sine akrobatiske og sensuelle bevægelser, som har begejstret publikum i over 100 år.

  • Akt 4+1. Internationale kunstnere

For at runde aftenen af efter at have set hele showet, inviterer Moulin Rouge internationale kunstnere til at glæde publikum med deres optrædener. Alt fra akrobater til dansere og sangere har indtaget denne historiske scene.

Alt i alt er "Féerie" et show af utrolige proportioner. Det lever helt sikkert op til de forventninger, der er skabt af Moulin Rouge og Cancans historiske berømmelse.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

Forestillingsplan for Moulin Rouge

Moulin Rouge om natten| ©Leandro Kibisz
Moulin Rouge om natten| ©Leandro Kibisz

Moulin Rouge har 2 forestillinger om dagen, 7 dage om ugen, hver dag året rundt, undtagen ved sjældne lejligheder. Den første forestilling er kl. 21.00 og den anden kl. 23.00.

Hvis du vil have dit middagspas inkluderet, tilbydes der kun middag til forestillingen kl. 21.00, selvom der serveres middag kl. 19.00, før forestillingen starter. Hvis du vælger denne mulighed, skal du ankomme mellem 18:45 og 19:30. For alle andre pass anbefales det at ankomme mindst en halv time før, men bemærk venligst, at siddepladser, undtagen VIP-pladser, er efter først-til-mølle-princippet.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

Kort historie om Moulin Rouge

Moulin Rouge om dagen| ©Dennis Jarvis
Moulin Rouge om dagen| ©Dennis Jarvis

Moulin Rouge blev åbnet i 1889 af Joseph Oller, en spansk entreprenør, og Charles Zidler. Ligesom Eiffeltårnet blev det åbnet for at drage fordel af den internationale udstilling, der blev afholdt det år i den franske hovedstad.

I begyndelsen var stedet kendt som en natklub med øgenavnet "kvindernes palads", og selvom det ikke startede dårligt, begyndte det dårlige ry snart at tage hårdt på det. For at genopfinde stedet og give det nyt liv, renoverede ejerne det ved at tilføje den berømte røde mølle, der kroner facaden, til ære for de gamle møller, der engang befolkede Montmartre-bakken, og ændrede deres forretningsstrategi.

Den skiftede navn til Moulin Rouge, begyndte at være vært for de mest populære kabaretforestillinger i byen og blev et underholdningssted. Det etablerede sig hurtigt som nummer 1 i Paris. Dette var æraen kendt som**"belle epoque**" i Paris, hvor lyst og spektakel var dagens orden.

Kunstneren Tolouse Lautrec spillede også en nøglerolle i Moulin Rouges historie ved at blive dens plakatkunstner. Det er ikke den eneste legende, der knytter sig til den røde mølle.

Siden da har Moulin Rouge, altid bakket op af sin berømmelse, gennemgået flere stadier og tilpasset sine shows til tiden, men altid bevaret sin status som et ikon i Paris.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

Kan jeg se Moulin Rouge med børn, og er det egnet til børn?

Showets danser| ©Viator.com
Showets danser| ©Viator.com

Overraskende nok, og i modsætning til hvad du måske tror, er Moulin Rouge-showet egnet til børn i Paris. Børn fra 6 år er velkomne, men de skal altid være ledsaget af en voksen. Ulempen for de små er showtiderne og prisen på billetterne.

Det er ikke almindeligt, at børn går ind, så der er ingen rabat for mindreårige. Menuerne indeholder dog en børneret. Du skal også være opmærksom på, at atmosfæren i området omkring Moulin Rouge i timerne efter showet måske ikke er passende.

Hvilket niveau af fransk skal jeg tale for at se Moulin Rouge?

Inde i forestillingens teater| ©lin padgham
Inde i forestillingens teater| ©lin padgham

Sprog er slet ingen hindring for at nyde showet. Forestillingen går ind gennem øjne og ører, uden at man behøver anstrenge sig for at forstå, hvad der sker på scenen. Kostumerne, scenografien, danserne og hele ensemblet taler for sig selv.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

Hvad er dresscoden til dette show?

En del af anden akt af showet| ©ParisCabaret
En del af anden akt af showet| ©ParisCabaret

Dresscoden på Moulin Rouge er ikke særlig streng og enklere, end du måske tror. Hold dig til ordet**"formel**", og du vil ikke få nogen problemer. Bare lad være med at gå i joggingtøj eller shorts.

Skal jeg spise middag før eller efter forestillingen? Vil restauranterne være åbne hele vejen rundt?

Middag ved forestillingen| ©Viator.com
Middag ved forestillingen| ©Viator.com

Det afhænger af, om du har valgt middagsbilletten eller ej. Hvis du vælger at spise på Moulin Rouge, vil du blive tilbudt forskellige muligheder med mytiske navne relateret til stedet, såsom Toulouse-Lautrec-menuen. Maden er på niveau med showet og består af en forret, hovedret og dessert, altid ledsaget af en flaske champagne. Husk, at middagen kun er tilgængelig med 21:00-passet.

Hvis du foretrækker at spise ude, er der en række spisemuligheder i det omkringliggende område tæt på Moulin Rouge. Restauranterne i området serverer mellem kl. 19.00 og 22.00, så uanset hvilket pass du vælger, bør du altid spise inden da.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

Hvorfor anbefaler vi dette show?

Showets danser| ©Roderick Eime
Showets danser| ©Roderick Eime

Det er nemt at påpege, at dette er det mest berømte kabaretshow i verden. Men virkeligheden går langt videre end det. Det er en mere komplet oplevelse. Det starter med selve stedet, hvis Belle Epoque-æstetik i sig selv er værd at se. Hvad angår selve showet, er der kun få shows som dette på grund af de mange ressourcer: Kostumerne, lyset, kulisserne, lydsporet og selvfølgelig alle de optrædende er på højeste niveau.

Måden at opleve det på er også unik. Der er få steder, hvor man kan nyde en forestilling som denne siddende ved et bord, ledsaget af en flaske champagne eller en god middag, hvis man foretrækker det. Af alle disse grunde, og flere til, som jeg opfordrer dig til at opdage, kan "Féerie"-showet på Moulin Rouge varmt anbefales, hvis du besøger Paris.

Tips om Moulin Rouge

Et andet af numrene på Moulin Rouge| ©ParisCabaret
Et andet af numrene på Moulin Rouge| ©ParisCabaret

For at få mest muligt ud af Moulin Rouge-showet er her et par tips, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din Moulin Rouge-oplevelse:

  • Det vigtigste er at købe dine billetter så lang tid i forvejen som muligt, da efterspørgslen er meget stor, især i weekenden.
  • Når du har købt dine billetter og tager hen til Moulin Rouge for at nyde showet, skal du huske, at pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet. Hvis du vil have den bedste udsigt, skal du være der mindst en halv time i forvejen. Dette gælder dog ikke for VIP-billetter, som allerede er reserveret.
  • Moulin Rouge har sin egen bagageservice. Det koster 2 euro, og du skal efterlade dine tasker og kameraer der.
  • Du kan efterlade din frakke i bagageopbevaringen, hvis du vil, men jeg anbefaler, at du tager den med dig, hvis du fryser, da det kan blive lidt køligt i salen.
  • Indenfor er det ikke tilladt at tage billeder eller videoer på grund af copyright-problemer i forbindelse med showet. Men der er en officiel fotograf, som kommer ud til dig, hvis du vil forevige øjeblikket. Prisen for et foto er dog høj, omkring 20 euro.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport