Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ting at lave i Montmartre

Hvis du tager til Paris, skal du tage dig tid til at besøge Montmartre, det bohemeagtige kvarter. Du vil kunne opleve kunst i hvert eneste hjørne.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Ting at lave i Montmartre

Montmartre, Paris | ©John Gillespie

Et besøg i dette kvarter er en af de bedste ting, du kan gøre på din rejse til Paris. Den har bevaret sin traditionelle charme siden det 19. århundrede, hvilket gør den autentisk og unik. Den parisiske kunsts vugge får dig til at ånde liv og glæde i hvert hjørne.

Montmartre er ikke et stort sted, men der er masser af aktiviteter og seværdigheder, som man kan se på en enkelt dag, for eksempel. I denne artikel finder du alt det, du skal se og besøge for at lære Montmartre at kende.

1. Moulin Rouge

Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski
Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski

Et af Montmartres ikoner par excellence. Den mest kendte parisiske cabaret blev bygget i 1889. Et mytisk sted at tilbringe den parisiske nat. Du finder det i udkanten af Montmartre, i det røde lyskvarter (Pigalle).

Jeg råder dig til at afsætte en aften til at se deres utrolige Moulin Rouge-show, som varer omkring to timer, hvor du kan se de berømte Doriss-piger i en opvisning af den bedste originale musik og deres utrolige kostumer med fjer og pailletter. Du vil se den autentiske cancan!

Hvis du planlægger at tage til Moulin Rouge, skal du vide, at du kan tage af sted for at se showet, eller du har mulighed for at få middag plus show. Jeg anbefaler også, at du bestiller i forvejen, da der trods de to daglige shows (kl. 21.00 og 23.00, sidstnævnte kun fredag og lørdag indtil slutningen af marts), bliver billetterne hurtigt udsolgt, da det er et meget travlt og kendt sted.

Bemærk venligst, at denne forestilling indeholder delvis nøgenhed i flere øjeblikke af forestillingen, så den anbefales ikke til alle publikummer. Hvad angår prisenMoulin Rouge billetter: alt du skal videPrisen for at komme ind bare for at se showet er ca. 100€. Hvis du også ønsker at komme til middag, koster det omkring 200 € (med flere menuer at vælge imellem. Menuen består af 3 retter).

Køb billetter til Moulin Rouge

2. Café des Deux Moulins

Indgang til Café Des Deux Moulins.| ©Jgp1723
Indgang til Café Des Deux Moulins.| ©Jgp1723

Navnet siger dig måske ikke noget, men det er den kendte café, der optræder i filmen Amèlie, hvor hovedpersonen arbejder. Det er en så kendt café, at den nu er et næsten obligatorisk stop for alle besøgende på Montmartre.

Du finder den mellem Rue Lepic og Rue Cauchois. Café des Deux Moulins hedder den, fordi den ligger mellem de to mest symbolske møller i Paris: Moulin Rouge og Moulin de la Galette. Besøg det officielle websted her

Når du ankommer, vil du blive overrasket af farverne på den udvendige facade, der er helt rød som en passion. Du vil også bemærke alle de reklamer, der nævner filmen Amèlie, udefra. Når du først er inde, kan du genkende alle scenerierne med billeder af hovedpersonen, som er meget nærværende i udsmykningen af stedet.

I denne bar kan du bare tage en drink eller prøve de mest traditionelle parisiske bistroretter. Den er åben fra mandag til søndag (mandag til torsdag fra kl. 7.00 til 14.00, fredag, lørdag og søndag fra kl. 9.00 til 14.00).

Bestil en rundvisning på Montmartre

3. Bateau-Lavoir

Facade af Bateau-Lavoir.| ©Davequ
Facade af Bateau-Lavoir.| ©Davequ

Som du ved, var og er Montmartre stadig kunstnernes vugge i Paris, et kvarter hvor mange kendte malere, blandt andre, boede. Bateau-Lavoir er kendt for at have været mødested og bolig for mange af disse kunstnere, herunder Picasso.

Du finder det på Place Emile Goudeau. Selv om du har mulighed for at få en guidet tur, anbefaler jeg det ikke, da der ikke er meget at se. Alle nyttige oplysninger om stedet kan findes i butiksvinduet.

Som et kuriosum bør du vide, at dette sted brændte ned i en brand og år senere blev genopbygget. Det betragtes stadig som et historisk monument i Paris, og selv om det ikke er et sted, man skal bruge meget tid på under sit besøg på Montmartre, kan man, hvis man er fan af Picasso eller Van Gogh, tage derhen for at beundre facaden og butikken indenfor.

Bestil en rundvisning på Montmartre og Sacre Coeur

4. Place du Tertre

Place du Tertre| ©David Monniaux
Place du Tertre| ©David Monniaux

Den er kendt som malernes torv og er et af de mest travle steder i Montmartre. Du finder det i gåafstand fra Sacre Coeur. Pladsen er fuld af malere og kunstnere, der sælger deres værker. Du kan også få taget dit portræt der, hvis du ønsker det, da der er masser af kunstnere, der er klar til at tegne dig når som helst.

Pladsen er også omgivet af parisiske caféer og creperier, så du kan stoppe op og få en snack når som helst på dagen. Der er masser af souvenirs, og du skal vide, at dette er det billigste sted i Paris, hvis du vil have en souvenir med hjem fra din rejse.

På dette torv finder du ikke mindre end 300 kunstnere, der udstiller deres værker hver dag, hvilket gør det til et meget overfyldt sted, men jeg anbefaler dig at gå derhen, da det er et sted, der er erklæret som et historisk kvarter. Gå ikke glip af det!

5. Sacré Coeur (Sacré Coeur-basilikaen)

Sacre-Coeur-basilikaen| ©Superchilum
Sacre-Coeur-basilikaen| ©Superchilum

Sacré-Coeur-basilikaen er et af de mest repræsentative monumenter i Paris. Det ligger på toppen af Montmartre 130 meter overhavets overflade og byder på panoramaudsigt over hele den franske hovedstad. Dette sted, der blev bygget i det 19. århundrede, er dedikeret til Kristi hjerte.

Du kan komme til den til fods, via trapperne på Square Louise Michel eller med kabelbanen fra Place Saint Pierre. Fra basilikaen kan man gå op i kuplen og opleve den bedste udsigt over hovedstaden. Hvis du ønsker det, kan du også komme ind i krypten mod et tillæg.

Du kan komme gratis ind i Sacré Coeur-basilikaen. Du skal kun betale for at komme op i kuplen eller ned i krypten. Prisen er omkring 7 €. Og du kan gå alle ugens dage fra kl. 6.00 til 22.30.

6. Kirken Saint Pierre de Montmartre

Kirken Saint Pierre de Montmartre| ©Stephen Lea
Kirken Saint Pierre de Montmartre| ©Stephen Lea

Denne middelalderkirke er i modsætning til Sacre Coeur en fredfyldt oase uden turiststrømmene. Det er en af de ældste kirker i Paris. Du finder det på Rue du Mont-Cenis. Den er på grund af sin store historie blevet optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Den blev bygget i det 12. århundrede, og selv om den er den mindst kendte, var den den prestigefyldte kirke i klosteret Montmartre. Den blev fuldstændig ødelagt under den franske revolution og blev først genopført i det 14. århundrede. Det er et monument, der er værd at se, på grund af al den historie, det indeholder. Dens skønhed, både indvendigt og udvendigt, lader ingen være ligeglade.

Der er åbent fra tirsdag til søndag fra kl. 9 til 12 og fra kl. 15 til 18. Hvis du er interesseret i Paris' historie, vil jeg anbefale dig at tage derhen, du vil ikke blive skuffet!

7. Café Le Consulat

Café Le Consulat| ©Anshar
Café Le Consulat| ©Anshar

Du kan også stoppe for at spise frokost på Café Le Consulat. En velkendt café i Montmartre, der også er gennemsyret af historie. I denne café sad kunstnere som Van Gogh, Picasso og Monet blandt andre i det 19. århundrede og spiste i denne lækre bar-restaurant.

Du finder det lige rundt om hjørnet fra Sacre Coeur-basilikaen. Det ligger på Rue Norvins og har været åbent i årtier og er et velkendt sted i kvarteret på grund af den historie, der ligger bag det. På trods af alle de ændringer, der er sket i kvarteret, har denne café holdt åbent gennem alle forandringerne, hvilket gør den til et must i Montmartre.

Dette sted er også kendetegnet ved at have bevaret sin essens så godt siden åbningen og har således bevaret sin charme. Sæt dig ned og spis deres lækre omeletter, kød eller drik bare en lækker kaffe, mens du ser på udsigten omkring dig.

8. Mur des Je t'aime (Jeg elsker dig væg)

Væg med
Væg med "jeg elsker dig".| ©Shadowgate

Mur des Je t'aime er et monument dedikeret til kærligheden. Du finder den på Place des Abbesses. Dette værk af Frédéric Baron og Claire Kito er et andet monument, som du skal se under dit besøg på Montmartre, og et besøg på "Jeg elsker dig"-muren er et must i kærlighedens by!

Denne væg består af 40 kvadratmeter med ikke mindre end 600 fliser, hvorpå der er skrevet 311 "jeg elsker dig" på 250 sprog. Utroligt, ikke sandt?

Du kan gå rundt i parken, hvor det er placeret, og gå rundt eller bare sidde og kigge på vægmaleriet. Du skal bruge tid på at finde det sprog, du leder efter... men det er sjovt!

Der er gratis og gratis adgang til parken og Mur des Je t'aime. Du kan tage derhen, når du vil, og bruge lige så meget tid, som du vil.

9. Montmartre-museet

Montmartre-museet| ©Musée de Montmartre
Montmartre-museet| ©Musée de Montmartre

Selv om kun få turister besøger den, synes jeg, at den er et must, hvis du tager til Montmartre. Dette museum indfanger traditionen og kulturen i kvarteret, men det ligger også ved siden af den smukke Renoir-have, der er smuk.

Museet blev grundlagt i 1960 og har til huse i to bygninger: Hotel Dêmarne og Maison Bel Air. På et tidspunkt var dette museum hjemsted for mange internationalt kendte kunstnere som Renoir. Det var lukket i mange år, men i 2011 blev det genåbnet for offentligheden.

Musée de Montmartre rummer adskillige malerier, tegninger og plakater af mange af de kunstnere, der boede i Montmartre, såsom Lautrec, Modigliani og Utrillo, som fortæller os meget om kvarterets historie. Museet har også et rum, der udelukkende er dedikeret til dåse-dåseverdenen.

Ud over museets permanente udstilling finder du normalt en midlertidig udstilling, der omhandler kvarterets kulturelle liv, så du kan lære mere om områdets kultur og viden. Jeg vil også anbefale dig at få et Paris Pass for at få adgang til mange museer og de bedste seværdigheder i Paris.

Renoir-haver

Museet er omgivet af den guddommelige Renoir-have, et af de smukkeste og mest romantiske hjørner i Paris, hvor du kan se de eneste tilbageværende vinmarker i byen: Clos Montmartre-vinmarkerne.

Husk at besøge dette museum. Selv om Paris har meget større og mere historiske museer, er dette museum sjældent besøgt af turister, og det er et af de smukkeste i hovedstaden.Det tager ikke lang tid, og du kan også gå en dejlig tur gennem haven.

Den er åben fra mandag til søndag fra kl. 10 til 18 (i højsæsonen fra kl. 10 til 19). Adgang koster ca. 10 € for voksne, og børn under 10 år får gratis adgang.

10. Besøg Dali Paris

Indgang til Dali| ©Florian75018
Indgang til Dali| ©Florian75018

Dette Dalí-museum har en permanent udstilling af de bedste værker af denne surrealismens mester. Du vil kunne betragte mere end 300 værker af kunstneren og se nogle tredimensionelle skulpturer af forfatterens mest kendte billeder, som fortæller om malerens filosofi og dybt forankrede tro. Du vil finde nogle begrænsede og autentiske stykker. Mere end 600 meter er dedikeret til kunstneren. Du finder museet på adressen 11 Rue Poulbot.

Du kan også finde workshops for de yngste familiemedlemmer, som altid er relateret til indholdet af udstillingen. Under rundvisningen vil du kunne beundre alle kunstnerens facetter, hvor du kan se hans videnskabelige, litterære, filosofiske, teologiske og kunstneriske påvirkninger.

Selv om museet er for alle målgrupper, og både voksne og børn vil blive betaget af hans værker, er det muligt, at ikke alle værker vil behage alle. Hvis du er en beundrer af Salvador Dalís værker eller blot ønsker at lære mere om hans historie, må du ikke gå glip af dette museum - du vil ikke blive skuffet!
Du kan besøge museet alle ugens dage fra kl. 10 til 18. Adgang koster ca. 13 € for voksne, og børn under 8 år har gratis adgang.

Oplev Montmartre med Petit train de Montmartre

Petit train de Montmartre| ©Parisnet
Petit train de Montmartre| ©Parisnet

Måske har du lyst til at besøge alle de steder, der er nævnt i dette indlæg, til fods, men måske har du lyst til en anden oplevelse. Hvis du har lyst, har du mulighed for at besøge Montmartre ved at tage en tur med Petit train de Montmartre.

På dette tog vil du fordybe dig i dette berømte kvarter på en guidet tur i dets historie og kultur. Du vil opleve de bedste legender i byens mest bohemeagtige og kunstneriske kvarter.

Toget afgår fra to forskellige pladser, og turen foregår i to etaper: Den første fra Place Blanche til Place du Tertre (15 minutter) og den næste, den anden vej rundt fra Place du Tertre til Place Blanche (30 minutter). Du kan vælge, hvilken af dem du vil forlade først og tage dig god tid til at nå den næste, og du kan komme tilbage, når du vil.

Du vil se emblematiske steder som Moulin Rouge, Saint Vincent-kirkegården, Sacre Coeur-basilikaen, Saint Pierre-markedet, Montmartre-museet... blandt andre.

Afgangstiderne er:

  • Januar: lørdage og søndage fra kl. 10 til 18 med afgange hvert 30. minut.
  • Februar: mandag til søndag fra kl. 10 til 18 med afgang hvert 30. minut.
  • Marts: mandag til fredag fra kl. 10 til 18 med afgang hver time og lørdage og søndage fra kl. 10 til 18 med afgang hvert 30. minut.
  • April til september: fra kl. 10 til 19 hvert 30. minut. Juli og august fra kl. 10 til 22.
  • Fra oktober til december: fra kl. 10 til 17. Mandag til fredag afgange hver time, i weekenden afgange hvert 30. minut.

Prisen for Petit train de Montmartre er ca. 6 € pr. person.

Tag på en vandretur i Montmartre

Montmartre-kvarteret| ©Ed Webster
Montmartre-kvarteret| ©Ed Webster

Hvis du har lyst til at besøge Montmartre, men foretrækker at blive kørt på en fast rute, kan du altid vælge en guidet tur fra Paris. En programmeret tur, hvor du kan glemme alt og blive ført til de bedste steder i Montmartre. Steder, man ikke må gå glip af. En to timers rundvisning med en erfaren lokal guide, der får dig til at føle, at du ved det hele.

Jeg håber, at denne guide har hjulpet dig med at beslutte, hvilke steder du ikke bør gå glip af på dit besøg på Montmartre. Nyd det bohemeagtige kvarter!

Bestil en guidet tur på Montmartre