De bedste creperier i Paris

Crêpes er en typisk fransk ret, som er kendt over hele verden. I dette indlæg kan du finde de bedste crêperier i Paris.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

De bedste creperier i Paris

Crêpes | ©Rachel Claire

Hvis du tager til Paris, må du ikke gå glip af de autentiske crêpes. Denne internationalt berømte ret er berømt for sin alsidighed, da den kan spises med en bred vifte af produkter. Uanset om de er salte eller søde. En lækker og billig ret, som du bare må prøve.

Hvis du er nået til dette indlæg, vil du sikkert gerne vide, hvilke crêperier i Paris, der er de bedste at gå på. Måske vil du gerne slippe af med trangen og prøve en autentisk crêpe, eller du har lyst til at tage en tur rundt i Paris for at vælge den bedste restaurant i Paris

Du finder et væld af dem, fra de mindste gadeboder, til traditionelle gamle crêperier eller meget mere moderne stilfulde steder. Vær opmærksom!

1. La Crêperie Bretonne

Crepe fra La Crêperie Bretonne| ©Marina
Crepe fra La Crêperie Bretonne| ©Marina

På Crêperie Bretonne Crêperie Bret onne finder du de mest traditionelle og muligvis de lækreste crêpes i Paris. I denne lille, hyggelige restaurant kan du prøve de typiske søde og salte varianter samt deres glutenfri versioner lavet med 100 % boghvede.

De har en meget original menu med meget forskellige varianter, der tager dig ud over det sædvanlige. Deres lækre opskrift har været en familietradition i 80 år. En hemmelig opskrift, der vil få dine hår til at rejse sig. Derudover finder du på menuen et stort og varieret udvalg af drinks og cider, som tjenerne vil anbefale dig med en masse kriterier.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: Du finder den på 56 Rue Du Montparnasse. Det er også en restaurant, hvor åbningstiderne overraskende nok er længere end det parisiske gennemsnit.
 • Åbningstider: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag fra 11.45 til 15.00 og fra 18.00 til 23.00, og lørdag og søndag fra 11.45 til 23.00. Om onsdagen vil dette creperie være lukket.
 • Gennemsnitspris: La Bretonne tilbyder fremragende værdi for pengene. Deres crêpes er meget store, mættende og lækre og koster omkring €12. Jeg lover, at du ikke bliver skuffet!
 • Jeg anbefaler: Crêpe L'épiphanie med knasende skorpe, hjemmelavet blåbærsyltetøj, vaniljeis og flødeskum - enkelt og lækkert!

2. Crêperie Suzette

Crêperie Suzette forret| ©FossNadin
Crêperie Suzette forret| ©FossNadin

En anden fantastisk mulighed for en lækker crêpe i Paris er Crêperie Suzzette. Denne restaurant, som har været åben i over 10 år, tilbyder en omfattende menu med de bedste søde og salte crêpes, og du vil ikke vide, hvilken du skal vælge!

Ud over det store udvalg af crêpes finder du på menuen forskellige salater, is og endda en drikkevaremenu med mælk eller naturlige frugtshakes. Fra mandag til fredag (undtagen på helligdage) finder du også en daglig menu til under 10 euro, hvor du kan vælge mellem en salt og en sød crêpe med en drink inkluderet. Et ideelt sted at gå hen, hvis du f.eks. rejser til Paris med børn.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: Der er flere afdelinger af denne restaurant, men jeg anbefaler, at du tager til den, der ligger på 24 Rue des Francs Bourgeois. Den ligger meget tæt på Notre Dame-katedralen, som er den første af dem alle.
 • Åbningstider: Der er åbent alle ugens dage. Åbningstider: Mandag til fredag fra 12.00 til 15.00 og fra 19.00 til 22.30 og i weekenden fra 12.00 til 22.30.
 • Gennemsnitspris: Crêperie Suzettes priser er ret billige. Du kan få en lækker salt crêpe fra omkring 6 euro eller en sød crêpe fra omkring 5 euro. Prisen stiger afhængigt af, hvor mange produkter du vælger.
 • Jeg anbefaler: Prøv den provencalske galette med friske svampe, emmentalerost og provencalsk sauce.

3. Breizh Café Le Marais

Crepe med spinat og æg fra Breizh Café Le Marais| ©Sham k
Crepe med spinat og æg fra Breizh Café Le Marais| ©Sham k

Dette creperie er den elegante version af at spise de bedste crêpes. Breizh Café har en Michelin-stjerne og tilbyder en bred vifte af smage og teksturer, der er en gourmetrestaurant værdig. Du finder også butikker og et hotel på stedet. Breizh Cafés smagsmagi er nået til Japan - forestil dig, hvilket niveau den er på!

Alle deres ingredienser er certificeret økologiske og af en overlegen kvalitet, der kommer fra de bedste leverandører. Du finder de bedste traditionelle crêpes og galettes, såvel som de mest innovative kombinationer og udførelser. Menuen byder også på gourmetforretter som østers og et udvalg af de bedste cidere til at ledsage dine retter.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: Du finder Breizh Café Le Marais109 Rue Vieille du Temple, meget tæt på et af de bedste museer i Paris: Picasso National Museum. Her kan du spise en crêpe eller galette efter at have tilbragt dagen med at beundre det prestigefyldte museum og nyde dets kunst.
 • Åbningstider: Åbent alle ugens dage fra kl. 10 til 20.
 • Gennemsnitspris: Prisen pr. person er overkommelig, når man tager ingrediensernes og retternes virtuositet og kvalitet i betragtning. Du finder crêpes og galettes fra omkring 6 euro for de mest enkle. De specielle crêpes koster fra ca. 10 euro.
 • Jeg anbefaler: Crêpe med pocherede ferskner, hindbærsauce, vaniljeis og frisk mynte.

4. Crêperie Bretonne Fleurie fra L'Épouse Du Marin

Crêperie Bretonne Fleurie fra L'Épouse Du Marin| ©Labux
Crêperie Bretonne Fleurie fra L'Épouse Du Marin| ©Labux

Dette maleriske og hyggelige lille sted med en søfartsatmosfære har lækre crêpes og galettes. Selv om det har tre etager, er der altid overfyldt, og det er svært at komme ind uden at lægge mærke til menneskemylderet. Der er ikke meget variation, men produkterne er lækre, og du vil nyde at smage på crêpes og derefter fortsætte på din rute. Du kan altid tage en cykeltur. Det er en behagelig måde at komme hurtigere frem til alle seværdighederne på.

Crêpes og galettes kan fremhæves, og du skal vide, at dejen er meget tro mod den traditionelle, og du vil elske den. De søde crêpes er også et must, fordi de er så velsmagende. Jeg anbefaler at bestille galetten med gedeost, bacon og æg, den er lækker. Til dessert foreslår jeg, at du bestiller Gwen Ha Du, du vil nyde chokoladesaucen og vaniljeisen. Jeg foreslår, at du prøver deres kaffe og cider.

Priserne er meget rimelige. De går fra ca. 3 € for den mest enkle crêpe med smør til de mere specielle versioner med flere produkter til ca. 11 €.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: 67 Rue de Charonne, parallelt med Boulevard Saint Germain. Du kan spise frokost her efter at have besøgt f.eks. den ældste kirke i Paris: Benediktinerklosteret Saint Germain.
 • Åbningstider: Du kan komme alle ugens dage fra kl. 12.00 til 14.30 og fra kl. 19.00 til 23.00. De lukker ikke på nogen af ugens dage, så få mest muligt ud af din gåtur og beslut dig for at tage af sted!
 • Gennemsnitspris: Priserne er meget rimelige. De spænder fra omkring 3 euro for den enkleste crêpe med smør til de mere specielle versioner med flere produkter til omkring 11 euro.
 • Jeg anbefaler: Pære-crêpe med vaniljeis, salidou og mandler.

5. Crêperie Josselin

Crêperie Josselin| ©Marki-KaB
Crêperie Josselin| ©Marki-KaB

Hvis du vil prøve autentiske hjemmelavede crêpes i Paris, kan du gøre det mange steder. Men der er altid et par stykker, der skiller sig ud fra resten, og mange anbefaler, at du tager til Crêperie Josselin. Det er et sødt, lille sted med en personlig charme, som ikke vil efterlade dig ligeglad. Det er værd at bemærke, at selvom der altid er fyldt op på grund af stedets succes, vil du føle dig lige så godt tilpas, som hvis du var hjemme.

Retterne er rigelige og slet ikke overdådige. Dejen til galettes og crêpes er traditionel med sin karakteristiske smørsmag, som den skal være. Der er så mange varianter på menuen, at man ikke ved, hvilken man skal vælge. Betjeningen er hurtig, så hvis du har travlt, men gerne vil spise en lækker crêpe, er dette stedet for dig!

De har også en fast menu, hvor du kan få en galette og en crêpe med en drink for omkring 12 €.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: Du kan besøge creperie Josselin på 67 Rue du Montparnasse. Det ligger i gåafstand fra Luxembourg-haven.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra kl. 11.30 til 23.00 på det tidspunkt, du ønsker, da de ikke lukker ved middagstid. Lukket om mandagen på grund af personalehvil.
 • Gennemsnitspris: Josselins priser er ganske overkommelige og økonomiske. Du kan spise en galette for ca. 10 € og en sød crêpe for ca. 7 €. Hvis du vil drikke en lækker cider, koster en flaske omkring 8 euro.
 • Jeg anbefaler: Prøv galetten med figensyltetøj, ost og bacon - et fabelagtigt valg af kontraster!

6. La Petite Crêperie

La Petite Crêperie| ©Julie F
La Petite Crêperie| ©Julie F

Dette crêperie i centrum af Paris er en anden god mulighed for en lækker crêpe. Du kan spise, mens du nyder suset i de parisiske gader, eller mens du beundrer de utrolige malerier og billeder af kunstnere på væggene. Et varmt og lyst sted fuld af farver, der får dig til at føle dig godt tilpas.

På menuen finder du flere typer crêpes, der skiller sig ud med deres tematiske navne. Selvom der ikke er så mange valgmuligheder, kan du finde vegetariske valgmuligheder, hvis det er det, du leder efter. Hvis du vil have en glutenfri variant, kan du vælge at få din crêpe lavet med boghvede, og du kan ændre ingredienserne efter din smag. Der er masser af forretter som f.eks. salater.

Det er værd at bemærke den hurtige og venlige betjening. Du kan også få den typiske parisiske menu med galette + crêpe og en drink for omkring 13 €.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: Du finder La Petite Crêperie på 85 Rue Albert, som ligger meget tæt på den ene side af Seinen. Det er også tæt på, hvis du vil besøge katakomberne i Paris.
 • Åbningstider: Der er åbent fra mandag til lørdag fra 11.30 til 15.00 og fra 19.00 til 23.00.
 • Gennemsnitspris: Priserne er relativt normale. Du kan spise en galette for omkring 12 €, og til dessert kan du bestille en crêpe for omkring 6 €.
 • Jeg anbefaler: Hvis du er den vovede type, så prøv galetten med montbeliardpølse, urtekartofler, emmentaler, løgconfit, æg og peberrodscreme.

7. La Crêperie des Canettes

Crêpes fra La Crêperie des Canettes| ©Cecile
Crêpes fra La Crêperie des Canettes| ©Cecile

Dette crêperie i Paris er et sandt hit. Deres crêpes er lækre, og du vil elske dem! Selvom stedet er meget lille og hyggeligt, vil du elske det. Desuden bør du vide, at det er et sted, der besøges af lokale, og det er et plus, ikke?

Du finder adskillige typer galetter og crêpes på menuen, med fisk, kød, grøntsager, ost**, de mest traditionelle crêpes**... Du vil have svært ved at vælge mellem så mange varianter, for deer allelækre! Vegetariske retter fås også på forespørgsel.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: Dette crêperie ligger kun et par gader fra Luxembourgpaladset og dets haver. Som navnet antyder, finder du det på 10 Rue des Canettes.
 • Åbningstider: Alle dage fra mandag til lørdag fra 11:30 til 23:00, uafbrudt.
 • Gennemsnitspris: Det er et anbefalet sted i området, bortset fra at priserne er meget overkommelige på grund af kvaliteten og beliggenheden. Du kan spise de mest klassiske crêpes fra €5, og de mest "eksklusive" koster fra €8.
 • Jeg anbefaler: Hvis du elsker ost, så prøv Roquefort-galetten med valnødder og crême fraîche.

8. Crêpe de Brocéliande

Spise på La crêpe de Brocéliande| ©Quentin T
Spise på La crêpe de Brocéliande| ©Quentin T

La crêpe de Brocéliande, der har været åben siden 1982, laver de de bedste traditionelle crêpes med de bedste produkter og på den mest økologiske og naturlige måde. Du kan smage galettes og crêpes lavet på boghvede eller hvede, med eller uden garniture, på den mest konventionelle måde.

Tjenerne vil anbefale de bedste muligheder for både crêpes og drikkevarer. De udmærker sig også ved hurtig service og venligt personale. Du finder et bredt udvalg på menuen, og de har også bakker og produkter til at tage med. Det er et lille sted, som det er almindeligt i parisiske restauranter. Så jeg anbefaler, at du bestiller bord, ellers kommer du til at vente.

Priserne er meget rimelige og ligger omkring de samme eller meget tæt på andre creperier af samme kvalitet. Priserne spænder fra omkring 8 € til 16-17 € for de mest specielle og gourmet-crepes.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: Dette creperie ligger på 15 Rue des Trois Frères, kun få skridt fra den berømte I love you-mur. Et godt sted at gå hen efter en spadseretur gennem de parisiske gader.

 • Åbningstider: Onsdage, torsdage og fredage fra kl. 12 til 15 og fra kl. 19 til 22.30, lørdage fra kl. 12 til 23 og søndage fra kl. 12 til 22. Mandag og tirsdag er der åbent hele dagen.

 • Gennemsnitspris: Priserne er meget rimelige og ligger på samme niveau eller meget tæt på andre creperier af samme kvalitet. Priserne spænder fra omkring 8 € til 16-17 € for de mest specielle og gourmet-crepes.

 • Jeg anbefaler: Prøv galette med løgconfit, æble, bacon, æg og ost - lækkert!

9. Au Petit Grec

Crêpe fra Au Petit Grec| ©Auptitgrec
Crêpe fra Au Petit Grec| ©Auptitgrec

I dette creperie kan du smage nogle af de bedste crêpes i Paris. De hævder at have de lækreste og sundeste crêpes, hvor ironisk det end kan lyde. Men ja, det er en kendsgerning på grund af deres friske råvarer med alle deres næringsstoffer.

Deres knasende tekstur vil ikke efterlade dig ligeglad, din mund vil løbe i vand! Det er et meget lille sted, hvor du bliver nødt til at stå i kø på grund af mængden af mennesker, der er kendere af deres crêpes og galettes, men det er det hele værd! Men hvis du foretrækker det, kan du bestille det til at tage med og spise det, mens du fortsætter med at besøge de bedste kvarterer i Paris.

Du vil blive overrasket over de mange varianter af galetter og crêpes, du finder. Og jeg må sige, at jeg synes, priserne er meget billige i forhold til, hvor velsmagende de er.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer duderhen: Der er to steder i Paris, hvor du kan prøve Au P'tit Grec's crêpes. Det ene ligger på 68 Rue Mouffetard, meget tæt på Panthéon i Paris, og det nyåbnede sted ligger på 9 Rue Victor Cousin, mellem Panthéon og Luxembourg-haven.

 • Åbningstider:Åbningstiderne for begge er mandag til søndag fra kl. 11.00 til kl. 20.30 non-stop.

 • Gennemsnitspris: Fra det mest klassiske og traditionelle til det mest specielle. Priserne varierer fra ca. 3 € til ca. 10 € for salte galetter og fra 2 € for søde crêpes. Ret billigt, ikke sandt? Tag derhen, og lad dem ikke fortælle dig om det!

 • Jeg anbefaler: Da dette er et sted, hvor du kan lave dine egne crêpes, skal du ikke overdrive. Chokoladecrêpes med kokos og banan er lækre!

10. Chez Nicos

Chez Nicos| ©Nico A
Chez Nicos| ©Nico A

Dette sted er fantastisk, hvis du vil have en hurtig crêpe. Stedet er, som de fleste af dem, meget lille, og man kan vente på at få en plads indenfor, men jeg anbefaler, at man bestiller den, så man kan tage den med og fortsætte med at udforske Paris' gader, mens man spiser en lækker crêpe eller galette.

Chez Nicos har et bredt udvalg af søde og salte crêpes, så mange, at du ikke har noget valg! Hvis der er én ting, der skiller sig ud ved dette crêperie, så er det størrelsen. Så store, at det vil virke, som om du ikke kan spise op, men ikke desto mindre vil du ikke kunne holde op med at spise! Og hvis du foretrækker det, kan du bestille og få det leveret, hvor du vil. Ud over søde og salte crêpes finder du også et bredt udvalg af Paninnis på menuen, hvis du har lyst til lidt afveksling.

Interessante detaljer

 • Sådan kommer du derhen: Chez Nicos ligger på 44 Rue Mouffetardaet par gader væk fra Panthéon i Paris.

 • Åbningstider: Dette creperie har de længste åbningstider af alle de muligheder, jeg har nævnt i denne guide. Det har åbent alleugens dage fra kl. 10 til kl. 2. Perfekt, hvis du får en craving i Paris om natten og gerne vil spise en crêpe i sidste øjeblik!

 • Gennemsnitspris: Priserne her er ret billige, normalt ikke mere end ca. 7 €, både for søde crêpes og salte galetter. En ret billig pris for det, du får.

 • Jeg anbefaler: Alle valgmuligheder fra dette crêperie er gode, da man også kan lave crêpes efter eget ønske og tilføje, hvad man har lyst til. Uanset hvad du bestiller, er det et godt valg.

Hvorfor skal man spise på et crêperie?

Sød crêpe| ©Eva Elijas
Sød crêpe| ©Eva Elijas

Som du måske ved, er crêpes en af de vigtigste retter i fransk gastronomi, som også er kendt over hele verden. Jeg er sikker på, at du er faldet for dens charme mange gange og har haft lyst til at lave dem selv, har du ikke? Det er en enkel, lækker og meget alsidig ret, som du kan spise med et utal af forskellige produkter, hvad enten de er søde eller salte.

Af samme grund må du ikke gå glip af muligheden for at prøve en autentisk crêpe eller galette, hvis du besøger Paris. Og når man er i Paris, finder man et crêperie for hver eneste meter på grund af det store antal steder, der laver dem. Jeg tror ikke, du kan nøjes med at vælge ét sted, så du skal nok tage på en smagningstur og vælge det bedste efter dine kriterier - det er det bedste at gøre! Nyd turen og spis masser af crêpes!

Tips til at vælge det bedste crêperie i Paris

Crêpe| ©Marina M
Crêpe| ©Marina M

Der er ikke noget sæt tips til, hvordan man vælger bedre eller dårligere. Jeg er simpelthen nødt til at fortælle dig, at hvis du er i Paris, vil du smage de bedste crêpes. Den traditionelle opskrift er unik, og hvert sted laver den på sin egen måde, men du vil sjældent blive skuffet. Det, jeg kan fortælle dig, er, at det bedste, en crêpe skal have, er at være gennemstegt.

Der er et par ting, man skal huske på. I Frankrig er de fleste crêpes eller, hvis det ikke er muligt, de fleste galettes (salte crêpes) normalt lavet af boghvede- eller hvededej. Først og fremmest skal en crêpe smage af smør. Hvis den har den smag, er det et af de vigtigste kendetegn ved en autentisk fransk crêpe.

For det andet skal crêpen være knasende, når man spiser den. Hvis den ikke har den konsistens, eller hvis den er blød eller sej, er det ikke en rigtig crêpe.

Nå, det var alt for denne guide til de bedste crêperier i Paris. Jeg har udvalgt de bedste steder til dig, og jeg håber, at du vil nyde dem og ikke blive skuffet - nyd Paris og dets crêpes!

Book en gastronomisk tur i Paris