Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan besøger du Colosseums Arena

At besøge det indre af Colosseum vil uden tvivl være et af højdepunkterne på din rejse til Rom, men hvis du også vælger muligheden for at komme ned i arenaen, bliver oplevelsen uden sidestykke.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

Sådan besøger du Colosseums Arena

Det indre af Colosseum | Ben Lee

Colosseum var skueplads for tusindvis af kampe og hjemsted for gladiatorerne i det antikke Rom, og det er fuld af forviklinger, og væggene gemmer på historier, som vi alle gerne vil høre, når vi rejser til Rom.

Den mest autentiske oplevelse ved at besøge Colosseum er den, hvor man ser arenaen og det underjordiske niveau, hvorfra man får et unikt perspektiv og føler, hvad gladiatorerne følte, da de sprang ind i ringen. Det kræver, at du tager på en guidet tur til Colosseum med undergrund og Forum Romanum.

Den mest komplette løsning

Colosseum-rundvisning med undergrund og Forum Romanum

Oplev magien i den italienske hovedstads mest ikoniske vartegn

Se Colosseum uden køer, udforsk det underjordiske område, genoplev arenaens historie og slentre gennem forummet på denne tre timer lange guidede tur.

Med denne guidede tur til Colosseum med undergrund og Forum Romanum får du en fantastisk oplevelse, hvor du ser Colosseum i Rom og Forum Romanum, som du aldrig havde forestillet dig det. En ekspertguide vil give dig alle detaljerne og fortælle dig de mest episke historier om de skuespil, der fandt sted i arenaen.

Derudover besøger du Colosseum Arena og går ned i undergrunden, et område, der har været lukket i årevis, og som viser Colosseums mørkere side, hvor gladiatorerne i det gamle Rom forberedte sig fysisk og mentalt, før de gik ud i arenaen for at kæmpe for deres liv. Har du nogensinde spekuleret på, hvad gladiatorerne tænkte og følte i de øjeblikke før kampen? Ved at tage med på denne tur kan du opleve det på egen krop.

Anbefales, hvis... du vil lære Colosseum at kende i sin helhed, med alle dets kroge og hjørner, historier og kampe.

Hvordan er besøget i arenaen og Colosseums undergrund?

Guidet rundtur i arenaen| ©Rafaella Ferraro
Guidet rundtur i arenaen| ©Rafaella Ferraro

Besøget i Colosseums arena med adgang til det underjordiske niveau er meget mere eksklusivt end et standardbesøg i resten af amfiteatret. Pladskapaciteten er mindre, og derfor er der langt færre turister, der får lov til at træde ind i denne specielle del af Colosseum.

Hvis du køber dine billetter til Colosseum på Hellotickets, vil du se, at det er muligt at besøge Colosseum med underjordisk adgang og Forum Romanum (dette inkluderer også Palatinerhøjen).

Book dit besøg i Colosseum med underjordisk adgang

Hvor meget koster det at besøge Colosseum Arena og undergrunden?

Nyd den historie, der er skjult i Colosseum| ©Ruben Ramirez
Nyd den historie, der er skjult i Colosseum| ©Ruben Ramirez

Prisen for en guidet tur, der inkluderer arenaen og undergrundsniveauet, er fra 96 €. Det er mere eksklusive områder, hvor ikke alle grupper eller besøgende kan komme ind, og du vil kun kunne få adgang til dette område med en ekspertguide.

Sammenlignet med prisen for en standardtur, som ikke inkluderer disse to områder, er prisen 44 €, men det er værd at betale lidt mere for at komme ned i amfiteatrets indre.

Book dit besøg i Colosseum med Underground

Er det værd at besøge Colosseum Arena og undergrunden?

Oplev arenaens hemmeligheder| ©Mathew Schwartz
Oplev arenaens hemmeligheder| ©Mathew Schwartz

Ja, at besøge Colosseum Arena og det underjordiske niveau vil være den vigtigste del af dit besøg i amfiteatret: Du vil ikke kun have adgang til at betræde arenaen, som de rigtige gladiatorer gjorde, men du vil også få et meget mere detaljeret perspektiv på alle de underjordiske tunneler, der krydsede Colosseum nedenunder.

Forklaringerne varierer en smule, guiden vil gå mere i detaljer med, hvad der foregik bag kulisserne i hver kamp, han vil forklare, hvordan arenaen fungerede, og du vil opleve en ægte rejse tilbage i tiden på første hånd. Hvis du besøger Colosseum sammen med børn, vil denne del få dem til at tabe pusten.

Book dit besøg i Colosseum med undergrundsbilletter

Hvor længe varer besøget i Colosseum Arena og Underground?

Adgang til tribunerne i Colosseum| ©Mathew Schwartz
Adgang til tribunerne i Colosseum| ©Mathew Schwartz

Besøget i arenaen og undergrunden er en del af resten af den guidede tur til Colosseum: I Hellotickets er der for eksempel guidede ture, der tager dig til begge steder og varer tre timer i alt. Varigheden inkluderer også en gåtur gennem Forum Romanum. Der er også en guidet tur, som ikke omfatter undergrunden.

Hvis du ikke vil bruge så meget tid på besøget, er der Colosseum express-ture, som kun varer en time og springer Forum Romanum og Palatinerhøjen over, men de inkluderer ikke adgang til Arena og undergrunden, så du går glip af det bedste; og der er også billetter til Colosseum med adgang til Arena, Forum Romanum og Palatinerhøjen fra 29 €, men de ekskluderer adgang til undergrunden, og du vil ikke blive ledsaget af en guide, så du vil ikke få så meget ud af besøget.

Book dit besøg i Colosseum med undergrundsbane

Hvad vil jeg se på den guidede tur, der inkluderer adgang til Colosseum Arena og undergrunden?

Genoplev legenderne med din guide| ©Ahmed Rasheed
Genoplev legenderne med din guide| ©Ahmed Rasheed

Colosseums nuværende tilstand

I dag er halvdelen af gulvet i Colosseum dækket af sand (dette er en genskabelse, ikke den oprindelige arena), og den anden halvdel er åben for luften og afslører tunnellerne, hvor de vilde dyr ventede på, at det blev deres tur til at kæmpe på scenen.

Den bedste udsigt over amfiteatret indefra

Dette layout giver dig ikke kun den bedste udsigt over Colosseum, så du kan stå midt i "ringen" og forestille dig, hvor imponerende disse tribuner fyldt med romere, der jublede over deres idoler, var.

Detaljeret udsigt over gallerierne og undergrunden

Du vil også kunne kigge ind i de autentiske gallerier (som også er meget velbevarede) og forstå, hvordan forestillingerne fungerede. For eksempel kan du se, hvordan det falddørssystem, der blev udviklet til at løfte de vilde dyr op på scenen, fungerede, eller hvordan det blev omdannet til en scene for søslag. Et sandt værk af ingeniørkunst i det antikke Rom.

Historierne om kampene

Guiden vil fortælle dig flere anekdoter og legender: for eksempel vil han fortælle dig, hvorfor gulvet i Colosseum var dækket af sand: for at absorbere blodet fra kampene og forhindre, at man gled og faldt under showet. Uhyggeligt, ikke sandt?

Hvordan vil det se ud i fremtiden?

Bemærk, at der i øjeblikket er et projekt i gang, som går ud på at dække Colosseums gulv helt til og føre det tilbage til dets antikke tilstand, helt dækket af sand.

Selvom denne rekonstruktion vil holde monumentet mere tro mod, hvad det engang var, og give bedre mulighed for at bevare gallerier og underjordiske tunneler, er det muligt, at besøget vil miste den del af interessen i fremtiden, så hvis du snart skal til Rom, så benyt lejligheden nu til at besøge Colosseum Arena, før det bliver forvandlet.

Book dit besøg i Colosseum med underjordiske tunneller