Colosseum og Forum Romanum med børn

Det er en fantastisk idé at tage til Rom som familie, men som på alle rejser med børn er der en finesse i det. Her er et par tips til at få jeres besøg i Colosseum til at gå glat.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Colosseum og Forum Romanum med børn

Colosseums indre med en gruppe, der besøger arenaen. | Ahmed Almakhzanji

Hvis du planlægger en tur til Rom med familien, og der er en lille pige med i gruppen, skal du ikke være bekymret: Colosseum vil overraske dem. Det er rigtigt, at det kan være et langt besøg, så det kræver en smule organisering for at få det til at lykkes. Det skal jeg fortælle dig!

Køb dine billetter online og i god tid for at undgå køer

Indgang til Colosseum| ©Justine Camacho
Indgang til Colosseum| ©Justine Camacho

Dette vil altid være mit første tip til alle, der planlægger at besøge Colosseum og Forum Romanum, men hvis der er børn i gruppen, er det vigtigt at undgå køer.

Hvis du køber dine billetter til Colosseum på forhånd, undgår du lange køer i solen, hvor de små naturligvis vil miste tålmodigheden (og energien). Desuden er priserne ikke kun de samme, men online har du også større frihed til at vælge dato, tidspunkt og sammenligne billettyper og priser.

Der er normalt ret mange mennesker omkring amfiteatret, så du vil føle dig privilegeret, når du kommer derhen med dine billetter i hånden og undgår køer.

Bemærk venligst, at børn under 18 år har særlige betingelser for billetpriser og guidede ture, så når du bestiller dine billetter, skal du angive deres alder for at kunne få rabat.

Bestil dine billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Fordyb dem i historien

Oplev historien| ©Matthew Waring
Oplev historien| ©Matthew Waring

En af de ting, der aldrig slår fejl, er at introducere dem til det antikke Roms og Colosseums fascinerende historie. Ved at fortælle dem lidt om, hvordan livet var i Romerriget, hvordan gladiatorerne klædte sig osv., vil de helt sikkert lade deres fantasi få frit løb og føle sig som om de er stjernerne i en film.

Der er historier, tegneserier og endda nogle tegneseriekapitler, som kan hjælpe dig med at opsummere historien eller forberede dem på det, der venter dem i Rom.

Desuden er der omkring Colosseum normalt folk klædt i typiske gladiatorkostumer, som er klar til at tage billeder med børn (og voksne), hilse på dem og imponere dem med deres rustning og deres kufferter. Hvis du supplerer oplevelsen med den interaktive udstilling Velkommen til Rom, vil de gå endnu gladere herfra.

Bestil et besøg i Colosseum med virtual reality-briller

Kom forberedt med snacks og forfriskninger

Sænk dig og slå varmen| ©barnimages.com
Sænk dig og slå varmen| ©barnimages.com

Selv hvis du ikke rejser til Rom om sommeren, vil du sandsynligvis få en meget varm dag (eller i hvert fald en masse sol) i Colosseum og Forum Romanum. Husk, at der er meget lidt skygge, så det er nødvendigt at beskytte sig mod solen.

Sæt solcreme på, en hat og tøv ikke med at have nogle forfriskninger eller snacks med i rygsækken, hvis de skulle blive sultne eller tørstige under besøget. Der vil du se boder, der sælger is og sodavand, hvilket også kan være en god idé for at få kræfterne tilbage.

Book dine billetter til Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Besøg først Colosseum og derefter Forum Romanum

Forum Romanum| ©Antônia Felipe
Forum Romanum| ©Antônia Felipe

Besøget inde i Colosseum er uden tvivl det mest interessante: dimensionerne og mængden af detaljer, tunneller og gallerier, der er bevaret, er utrolige. Det er også den mest intense del af besøget, så det er bedst at gøre det så hurtigt som muligt, når energiniveauet stadig er meget højt.

Bagefter kan du tage en pause og hvile dig omkring Colosseum, inden du tager en behagelig gåtur for at besøge Forum Romanum, hvor du har mere tid til at beslutte, hvor meget tid du vil bruge, hvor mange detaljer du vil gå i dybden osv.

Nogle billetpakker giver dig mulighed for at besøge Colosseum den ene dag og Forum Romanum den næste dag, hvilket kan være en god mulighed, hvis du rejser med meget små børn, eller hvis du opdager, at de er for trætte efter besøget i amfiteatret. Husk i øvrigt, at billetter til Forum Romanum er inkluderet i alle Colosseum-ture og -billetter, hvilket gør det muligt at besøge Colosseum uden at betale ekstra - et godt tip!

Book en guidet rundvisning i Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Tidligt om morgenen er bedst

Colosseum belyst af det tidlige morgenlys.| ©Rudoni Productions
Colosseum belyst af det tidlige morgenlys.| ©Rudoni Productions

Ud over at børnene ikke vil være så trætte på det tidspunkt af dagen, er det vigtigt at besøge Colosseum i den kølige del af dagen for at få mest muligt ud af det.

Tidligt om morgenen er der desuden normalt ikke så mange besøgende eller store grupper, hvilket vil være mere behageligt, når det gælder om at være opmærksom på detaljerne, tage billeder eller endda tage en pause under besøget for at genoplade batterierne. Du har dette og andre tips i min liste over tips til at besøge Colosseum og Forum Romanum i denne artikel.

Når du er færdig med at gå rundt i området, venter resten af Rom på dig, så du kan udforske byens historiske centrum i dit eget tempo.

Book dine billetter til Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Udforsk idéen om en guidet rundvisning i virtual reality

Barn, der nyder VR| ©Jessica Lewis
Barn, der nyder VR| ©Jessica Lewis

Hvis dine børn er elskere af nye teknologier, vil de helt sikkert nyde denne specialiserede guidede tur, der er forberedt med dem i tankerne. Blandt de mange muligheder for en guidet rundvisning i Colosseum er der en mulighed, der omfatter en virtual reality-genoptagelse af det gamle Rom og Colosseum.

Under hele besøget i Colosseum vil du blive ledsaget af en guide, som vil give dig særlige briller, så du kan sammenligne den nuværende tilstand af Forum og Colosseum med scener fra den periode, som du vil føle, at du oplever på første hånd.

Desuden vil det at være ledsaget af en specialiseret guide gøre besøget meget sjovere og holde dem underholdt og nysgerrige, så du ikke behøver at bekymre dig om konstant at optage deres tid.

Bestil et besøg i Colosseum med virtual reality-briller

Føl dig som en filmstjerne med et besøg i Colosseum-arenaen

Atstige ned i selve amfiteaterarenaen er en oplevelse, som de yngste medlemmer af familien ikke må gå glip af. Ud over at få et andet perspektiv på dens tribuner og en overraskende udsigt over dens tunneller og underjordiske gallerier vil de føle sig som hovedpersonerne i en gladiatorfilm fra Romerriget.

Det er et begrænset område, og antallet af siddepladser er mere begrænset, så du kan kun besøge det som en del af en guidet tur i selskab med en ekspertguide, som vil give dig et indblik i udviklingen gennem tiden af denne mærkelige arena, hvor gladiatorkampe og kampe mellem mennesker og eksotiske dyr blev afholdt for at underholde offentligheden og kejserne.

Ideel til at tage nogle af de bedste fotografier på din rejse. Hvis du vil have flere detaljer om dette forslag, må du ikke gå glip af artiklen om besøget i arenaen og Colosseums undergrund.

Book din guidede rundvisning i Colosseum med adgang til arenaen

Nyd en rejse tilbage i tiden med en guidet rundvisning

Med en guidet rundvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen kan du dykke ned i historien om disse symbolske steder på en sjov og underholdende måde for de yngste medlemmer af familien. En rejse gennem tiden for at opleve episke historier fra fortællingen af en ekspertguide, der ledsager jer under hele turen.

Desuden kommer I forbi uden at stå i kø, hvilket er meget vigtigt at tage hensyn til, når I tager af sted med børn, da de lettere bliver trætte, og selvfølgelig for at få mere tid til at nyde andre fritidsaktiviteter i Rom med de små som en rundtur med bussen, en tur på elcykel eller se Roms voksmuseum.

Book en guidet rundvisning i Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Hvis du har en barnevogn, er det bedst at efterlade den på hotellet.

Inde i Colosseum| ©rjzaar
Inde i Colosseum| ©rjzaar

Colosseum og Forum Romanum har trapper, brostensbelagte eller sandede gulve, og selv i Colosseum finder du gallerier og tribuner, som det næsten er umuligt at komme ind i med en klapvogn.

Hvis du ønsker, at dit besøg skal forløbe gnidningsløst og uden afbrydelser, er det bedst ikke at tage din klapvogn med til dette område (der er andre steder i Rom, hvor det er lettere at klare sig med en klapvogn, f.eks. i Vatikanet eller i gaderne i det historiske centrum).

Til besøget i Colosseum eller Forum Romanum anbefaler jeg, at hvis din lille endnu ikke er gammel nok til at gå, bør du overveje at bære ham eller hende i en rygsæk eller bæresele, så du kan bevæge dig mere frit rundt.

Book dine billetter til Colosseum, Forum og Palatinhøjen

Planlæg dine måltider

Smag den lækre romerske mad| ©Pinar Kucuk
Smag den lækre romerske mad| ©Pinar Kucuk

Et andet vigtigt punkt under dit besøg i Colosseum og Forum Romanum er, hvor du skal spise før eller efter dit besøg. Som du vil se, har området ikke meget at byde på, så inden du sætter dig ned på det første sted, du støder på, anbefaler jeg, at du tjekker min artikel om de bedste spisesteder i nærheden af Colosseum. Så er du sikker på at få det rigtige.

Book en madtur i Trastevere, Campo dei Fori og den jødiske ghetto