Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Colosseum ture

Hvis Colosseum er overraskende udefra, er det noget af et skue indeni. Hvis du besøger det med en specialiseret guide, bliver oplevelsen endnu bedre, og du bliver taget med tilbage i tiden for at opdage gladiatorernes verden i det gamle Rom.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Colosseum ture

Colosseum i Rom | © Jametlene Reskp

Der er mange steder i Rom, hvor man bliver målløs bare af at se på dem, men Colosseum vil vinde dit hjerte og din sjæl som rejsende. Jeg vil fortælle dig alle detaljerne, så dit besøg i verdens mest berømte amfiteater bliver uovertruffent.

Den billigste løsning

Colosseum-rundvisning med Forum Romanum og adgang til arenaen

Udforsk Colosseum med en guidet tur og adgang til arenaområdet.

Oplev Colosseum som en romersk gladiator. Gå rundt om hvert hjørne og kom endda ind i arenaområdet, hvor de største skuespil i det antikke Rom blev opført.

Denne 3-timers guidede tur tager dig tilbage i tiden. Du får mulighed for at se dette gladiatortempel sammen med en ekspert, som vil fortælle dig detaljer om dets historie og anekdoter.

Du vil kunne tage utallige unikke fotos og få mest muligt ud af en af de vigtigste attraktioner i den romerske hovedstad.

Anbefales, hvis... du gerne vil have den fulde oplevelse af Colosseum, men ikke har meget tid at afsætte til oplevelsen.


Den mest komplette løsning

Rundvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatiner

Oplev Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen med en ekspertguide

Rejs til det antikke Rom, og få en komplet oplevelse med denne guidede tur til de steder, der prægede imperiets historie og skæbnen for nutidens civilisation.

.

Besøg de mest ikoniske punkter i den romerske hovedstad, og hvad der konsoliderede imperiet i fortiden. Denne 3-timers tur vil tage dig med på en rejse gennem fortiden, og du vil kunne føle dig som en gladiator eller en kejser.

Du vil hele tiden være ledsaget af en professionel guide, som vil fortælle dig fakta og begivenheder på samme sted, hvor de fandt sted.

Anbefales hvis... du har lidt tid i Rom og vil spare tid, så du ikke løber tør for billetter.Opsparingspakken

Tilbud: guidet rundvisning i Coloseum og Forum Romanum + Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Besøg Vatikanet og Colosseum på én tur, og glem alt om køer.

Rejs til det antikke Rom, og få en komplet oplevelse med denne guidede tur til de steder, der prægede imperiets historie og skæbnen for nutidens civilisation.

.

Fordyb dig i det gamle Roms og katolicismens krinkelkroge. Besøg intet mindre end Vatikanet og Colosseum på én tur med en ekspertguide. Spadser gennem Forum Romanum og Palatinerhøjen. Oplev historier og kuriositeter, der formede forløbet og påvirkede samfundet i dag.

Denne guidede heldagstur tager dig til de mest emblematiske punkter i Rom, så du får en komplet og detaljeret oplevelse uden at bekymre dig om køer eller ventetid.

Anbefales, hvis... du har meget lidt tid til at udforske byen og ønsker at maksimere hvert punkt på din rejseplan uden at skulle tænke på indgangsgebyrer eller ruten.

Sammenligning af guidede ture

 • Colosseum-rundvisning med Forum Romanum og adgang til arenaen
 • Fra 344 kr
 • 3 timer
 • Colosseum (med adgang til arena) + Forum Romanum
 • Med guide
 • Book nu
 • Rundvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatiner
 • Fra 294 kr
 • 3 timer
 • Colosseum + Forum Romanum + Palatinerhøjen
 • Med guide
 • Book nu
 • Tilbud: guidet rundvisning i Coloseum og Forum Romanum + Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel
 • Fra 626 kr
 • Halv dag
 • Vatikanmuseerne + Det Sixtinske Kapel + Colosseum + Forum Romanum + Palatinerhøjen
 • Med guide
 • Book nu

Sådan vælger du den bedste guidede tur til Colosseum

Detalje af Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil
Detalje af Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil

Det er ikke nemt at vælge de bedste guidede ture i Colosseum, for der er mange muligheder for alle budgetter. Generelt er det vigtigste at se efter, at de inkluderer billetter (så du undgår overraskelser med at skulle betale ekstra i døren og også at skulle stå i kø), og du kan vælge mellem dem med adgang til arenaen eller dem, der også inkluderer en tur til Forum Romanum og Palatinerhøjen

I Hellotickets inkluderer alle muligheder billetter med adgang uden køer, og afhængigt af dit budget kan du vælge mellem de forskellige muligheder. Desuden har de alle gratis afbestilling, hvis din rejse bliver ændret i sidste øjeblik. Du kan finde dem alle her:

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvor længe varer de guidede ture i Colosseum?

Detalje af Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil
Detalje af Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil

Generelt varer de guidede ture i Colosseum og Forum tre timer. Først syntes jeg ikke, det var længe nok, men det gik op for mig, at hvis man besøger Colosseum med en specialiseret guide, tager det dobbelt så lang tid, som hvis man var på egen hånd. Der findes også en ekspresrundvisning i Colosseum, som kun varer halvanden time, hvis man ikke har så meget tid eller bare foretrækker en kortere tur.

Senere vil jeg sammenligne min oplevelse med andre rejsende, som har været på længere ture, og de fleste af dem var enige om det samme: Det var svært at holde opmærksomheden hele tiden, og de sidste forklaringer var for tætte.

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Besøg Colosseum i en lille gruppe

Detaljer af det indre af Colosseum| ©Unsplash
Detaljer af det indre af Colosseum| ©Unsplash

At besøge Colosseum på en guidet tur har mange fordele: Du lærer om dets historie, legender og arkitektur. Og med ture, der også inkluderer indgangsbilletter og et guidet besøg på Forum Romanum og Palatinerhøjen, bliver oplevelsen meget mere komplet. Men hvis du er på udkig efter et mere intimt og autentisk besøg, anbefaler jeg, at du vælger en lille gruppetur.

Hvis den gennemsnitlige generelle tur til Colosseum og Forum er på 25 personer, er der andre ture som denne, der har mulighed for et gennemsnit på 16 personer. Du kan overveje denne mulighed, hvis du rejser med en stor gruppe, og på denne måde vil guiden være praktisk talt privat for dig.

Efter turen kan jeg sige, at det, jeg værdsatte mest, var det faktum, at vi kunne besøge Colosseum uden at vente eller stå i kø, i en gruppe på 25 personer og med adgang til områder, der normalt ikke ses på den individuelle tur på egen hånd. Det er noget, jeg elskede at gøre på mit besøg i Rom.

Ana's Traveller Tip

Hvis du vil have en fantastisk udsigt over Forum uden at betale entré, skal du gå fra Piazza del Campidoglio.

Hvad skal man se, når man besøger Colosseum og Forum Romanum?

Udsigt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash

Her er de sædvanlige stop på alle ture, men hvis du vælger den private guidede tur til Colosseum og Forum Romanum, kan du afvige fra standardruten og bede guiden om at skræddersy den, så den passer til din smag.

Colosseum i Rom

Dette er turens hovedpunkt og det, der får mest tid. De fleste af os havde set Gladiator og kendte til de gladiator- og dyrekampe, der fandt sted i det romerske amfiteater, men hvad jeg for eksempel ikke vidste, og hvad vi fik at vide på turen, var, at der også blev genskabt søslag her.

Det var meget interessant at forestille sig Colosseum i en anden kontekst og at se, hvordan alle de shows, der fandt sted her, var mulige takket være den maksimale udnyttelse af amfiteatrets teknik.

Palatinerhøjen

Tæt på Colosseum og ved siden af Forum er dette et af de ældste punkter i byen og det mest centrale af Roms syv bakker. Jeg husker meget godt, at de valgte dette sted til at fortælle os historien om Romulus og Remus, da det var her, Romulus grundlagde byen.

Hvis du ikke kender historien eller har glemt den, anbefaler jeg, at du ikke slår noget op før besøget og lytter til guidens forklaringer, som om du fik historien fortalt for første gang. Selv hvis du vælger den guidede standardgruppetur til Colosseum, vil du også besøge denne del af Forum, da den er inkluderet.

Det romerske forum

Efter at have set Palatinerhøjen gik vi videre til Forum Romanum; det var en af de dele, jeg så mest frem til, for under den individuelle rundvisning er der ingen information tilgængelig, så vi bedre kan forstå, hvad vi ser. På den guidede tur til Forum Romanum, Palatinerhøjen og Colosseum har du sandsynligvis mere tid til at stille spørgsmål til guiden, men de er alle meget professionelle og vil forsøge at besvare dine spørgsmål under besøget.

Efter at have udpeget de forskellige dele af Forum (templerne for Saturn, Venus, Vesta osv.) forklarede han os, hvilken slags aktiviteter og ceremonier der fandt sted her. Vi vidste alle, at denne enklave var centrum for det romerske sociale liv, men jeg tror, at vi efter forklaringerne virkelig forstod hvorfor.

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Organiser din guidede tur til Colosseum i Rom

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Har du allerede booket dit besøg i Colosseum? Her er nogle anbefalinger, du bør kende, så der ikke er noget, der kan ødelægge dit besøg i et af de vigtigste monumenter i den romerske by, når du først er der.

Hvad skal du medbringe?

Når du pakker din rygsæk, må du ikke glemme den voucher, du modtager via e-mail, når du booker turen (billetterne får du af guiden); hvis du ikke kan printe den ud, skal du ikke bekymre dig, for det er nok at vise din e-mail eller give dine oplysninger. Det er meget varmt i Colosseum og især på Forum, så medbring vand, hat, solcreme og køligt tøj, hvis det er sommer. Selvom de guidede ture normalt ikke er lange, skal du medbringe noget at spise, da mad normalt ikke er inkluderet i turene i dette område.

Sådan kommer du til mødestedet

Mødestedet vil næsten altid være i nærheden af Colosseum, og guiden vil fortælle dig, hvordan du finder det, så du ikke farer vild. For at komme til Colosseum fra Roms centrum kan du tage metrolinje B til Colosseo-stoppestedet (den nemmeste løsning), bus C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller sporvogn nummer 3. Hvis du bor i Roms centrum, kan du også gå derhen; Colosseum ligger ganske vist ikke i centrum, men det er tilgængeligt til fods.

Spisning i området

Hvis du afslutter din tur til Colosseum og Forum ved frokost- eller middagstid, er det bedst at holde sig væk fra området for at undgå menneskemængder og overophedet mad (en synd i betragtning af de pizzaer og pastaer, du kan få i Rom), men på den guidede tur har du mulighed for at bede guiden om at anbefale et nærliggende sted, der ikke er for turistet, til et mere autentisk måltid.

Colosseum-ture med børn

Hvis du skal besøge Colosseum med børn, kan den private guidede tur til Colosseum og Forum være et godt valg, for hvis der er børn i gruppen, introducerer de ofte anekdoter, der kan interessere dem, og tilpasser en del af talen til dem. Men du kan også finde ture, der er helt tilpasset børn, og det kan være en god mulighed for at vække deres interesse for stedets historie.

Særlige muligheder

Hvis du rejser med en person med nedsat mobilitet, skal du sørge for, at den guidede tur, du vælger, er tilpasset til denne gruppe. Colosseum har flere kørestole til rådighed for besøgende.

Book en nattur i Colosseum og undergrunden

Praktiske tips til guidede ture

Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Fotos

Det vigtigste tip, jeg vil give dig, er nyttigt for enhver guidet tur i Rom. Hvis du elsker at fotografere, er der hundredvis af steder i Rom, der vil begejstre dig, men prøv ikke at tage for mange billeder under den guidede tur.

Du har masser af tid til at tage billeder af Colosseum ude fra. Under besøget skal du nyde forklaringerne og lade dig forføre af omgivelserne. Til gengæld er her et par steder, hvorfra du kan tage imponerende billeder af disse to monumenter:

 • Udsigten over Forum fra Piazza del Campidoglio og de kapitolinske museer er spektakulær, og du skal ikke betale entré som ved andre udsigtspunkter i byen.
 • Mellem gaderne Via del Colosseo og Via Nicola Salvi er der et højt punkt, hvorfra du kan tage et fantastisk billede af Colosseum. Jeg anbefaler også, at selv om amfiteatret ikke kommer "helt" ud i billedet, så prøv at eksperimentere på forskellige tidspunkter af dagen fra pladsen omkring det.

Pas på varmen

Jeg er også nødt til at gentage, at du skal være forsigtig med de høje temperaturer. Husk på, at Forum er en esplanade, hvor der ikke er skygge, og at varmen kan være meget intens under besøget. Tag masser af vand med for at hydrere dig selv og beskytte dig mod solen.

Hvad gør man med rygsække og bagage?

Endelig skal du være opmærksom på, at du ikke kan komme ind i Colosseum med store rygsække eller bagage, så undgå at tage denne guidede tur dagen før, du rejser til lufthavnen, eller lige ved ankomsten uden at stoppe ved dit hotel.

Andre guidede ture, du måske er interesseret i

Vatikanets museer| ©Ana Rey
Vatikanets museer| ©Ana Rey

Sammen med Colosseum er Vatikanmuseerne det mest emblematiske sted i Rom og har så meget at byde på, at det er værd at besøge dem med en person, der kan fortælle dig alt om deres historie på en underholdende måde. Du kan tjekke denne artikel, jeg skrev om Bedste guidede Vatikan ture.

Jeg vil ikke glemme Galleria Borghese, som er et af de mest spektakulære steder i byen, og som ofte går ubemærket hen blandt turisterne. Jeg efterlader dig her guiden til Borghese haver oggalleritureogbilletter som du kan konsultere.

Hvis du foretrækker mere komplette ture i byen, anbefaler jeg, at du læser Rom Tours. Jeg er sikker på, at du vil finde den, der passer bedst til din smag, da udvalget af ture og guidede besøg i byen er uendeligt!

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen