Colosseum ture

Hvis Colosseum er overraskende udefra, er det noget af et spektakel indeni. Et besøg med en specialiseret guide vil løfte oplevelsen og tage dig tilbage i tiden for at opdage gladiatorernes verden i det gamle Rom.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Colosseum ture

Colosseum i Rom | © Jametlene Reskp

Der er mange steder i Rom, som gør dig målløs bare ved at se på dem, men Colosseum vil vinde dit hjerte og din sjæl som rejsende.

Den billigste løsning

Colosseum-rundvisning med Forum Romanum og adgang til arenaen

Udforsk Colosseum med en guidet tur og adgang til arenaområdet.

Oplev Colosseum som en romersk gladiator. Gå rundt om hvert hjørne og kom endda ind i arenaområdet, hvor de største forestillinger i det gamle Rom blev opført.

Jeg fortæller dig alle detaljerne, så dit besøg i verdens mest berømte amfiteater bliver uovertruffent. Denne3-timers guidede tur tager dig tilbage i tiden. Du får mulighed for at besøge dette gladiatortempel sammen med en ekspert, som vil fortælle dig detaljer om historien og anekdoter.


Den mest komplette løsning

Rundvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatiner

Oplev Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen med en ekspertguide

Rejs til det antikke Rom, og få en komplet oplevelse med denne guidede tur til de steder, der markerede imperiets historie og skæbnen for nutidens civilisation.

Du vil kunne tage utallige unikke billeder og få mest muligt ud af en af de vigtigste attraktioner i den romerske hovedstad.Anbefales, hvis... du vil have den fulde oplevelse af Colosseum, men ikke har meget tid at afsætte til oplevelsen... Besøg demest ikoniske punkter i den romerske hovedstad, og hvad der konsoliderede imperiet i fortiden.

Denne 3-timers tur tager dig med på en rejse gennem fortiden, og du vil kunne føle dig som en gladiator eller en kejser. Du vil hele tiden være ledsaget af enprofessionel guide, som vil fortælle dig fakta og begivenheder på det samme sted, hvor de fandt sted.


Anbefales, hvis... du har lidt tid i Rom og vil spare tid, så du slipper for at løbe tør for billetter. ---


Sammenligning af guidede ture

 • Colosseum-rundvisning med Forum Romanum og adgang til arenaen
 • Fra 242 kr
 • 3 timer
 • Colosseum (med adgang til arena) + Forum Romanum
 • Med guide
 • Book nu
 • Rundvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatiner
 • Fra 375 kr
 • 3 timer
 • Colosseum + Forum Romanum + Palatinerhøjen
 • Med guide
 • Book nu

Sådan vælger du den bedste guidede tur i Colosseum

Detaljer fra Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil
Detaljer fra Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil

Det er ikke let at vælge de bedste guidede ture i Colosseum, for der er mange muligheder for alle budgetter.

Generelt er det vigtigste at se efter, at de inkluderer billetter (så du undgår overraskelser ved at skulle betale ekstra ved døren og også at skulle stå i kø), og du kan vælge mellem dem med adgang til arenaen eller dem, der også inkluderer en tur til Forum Romanum og Palatinerhøjen I Hellotickets inkluderer alle muligheder billetter medadgang uden køer, og afhængigt af dit budget kan du vælge mellem de forskellige muligheder. Desuden har de alle gratis afbestilling, hvis din rejse bliver ændret i sidste øjeblik. Du kan finde dem alle her:

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvor længe varer de guidede ture i Colosseum?

Detalje af Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil
Detalje af Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil

Generelt varer de guidede ture i Colosseum og Forum tre timer. Først tænkte jeg, at det ikke var længe nok, men det gik op for mig, at hvis man besøger Colosseum med en specialiseret guide, er tiden dobbelt så lang, som hvis man var på egen hånd.

Der findes også en ekspresrundvisning i Colosseum, som kun varer halvanden time, hvis man ikke har så meget tid eller bare foretrækker en kortere rundvisning. Senere vil jeg sammenligne min oplevelse med andre rejsende, som var med på længere rundvisninger, og de fleste var enige om det samme: Det var svært at holde opmærksomheden hele tiden, og de sidste forklaringer var for tunge.

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Besøg Colosseum i en lille gruppe

Detaljer om det indre af Colosseum| ©Unsplash
Detaljer om det indre af Colosseum| ©Unsplash

Der er mange fordele ved at besøge Colosseum på en guidet tur: Du lærer om dets historie, legender og arkitektur. Med ture, der også inkluderer entrébilletter og et guidet besøg på Forum Romanum og Palatinerhøjen, er oplevelsen desuden meget mere komplet.

Men hvis du er på udkig efter et mere intimt og autentisk besøg, anbefaler jeg at vælge en tur i en lille gruppe. Hvis den gennemsnitlige generelle tur til Colosseum og Forum er på 25 personer, er der andre ture som denne, der har mulighed for et gennemsnit på16 personer.

Du kan overveje denne mulighed, hvis du rejser med en stor gruppe, og på denne måde vil guiden være praktisk talt privat for dig. Efter turen kan jeg sige, at det, jeg satte mest pris på, var det faktum, at vi kunne besøge Colosseumuden at vente eller stå i kø, i en gruppe på 25 personer og med adgang til områder, som man normalt ikke ser på den individuelle tur på egen hånd.

Det var noget, jeg elskede at gøre under mit besøg i Rom. Anas rejsetip Hvis du vil have en fantastisk udsigt over Forum uden at betale entré, skal du gå fra Piazza del Campidoglio.

Hvad skal man se, når man besøger Colosseum og Forum Romanum?

Udsigt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash

Her er de sædvanlige stop på alle ture, men hvis du vælger den private guidede tur til Colosseum og Forum Romanum, kan du afvige fra standardruten og bede guiden om at skræddersy den, så den passer til din smag.

Colosseum i Rom

Dette er turens hovedpunkt og det, der bliver brugt mest tid på. De fleste af os havde set Gladiator og kendte til de gladiator- og dyrekampe, der fandt sted i det romerske amfiteater, men hvad jeg f.eks. ikke vidste, og hvad vi fik at vide på turen, var, at der også blev genskabt søslag her.

Det var meget interessant at forestille sig Colosseum i en anden sammenhæng og at se, hvordan alle de forestillinger, der fandt sted her, var mulige takket være den maksimale udnyttelse af amfiteatrets teknik.

Palatinerhøjen

Tæt på Colosseum og ved siden af Forum er dette et af de ældste punkter i byen og den mest centrale af Roms syv bakker. Jeg husker meget godt, at de valgte dette sted til at fortælle os historien om Romulus og Remus, da det var her, Romulus grundlagde byen.

Hvis du ikke kender historien eller har glemt den, anbefaler jeg, at du ikke slår noget op før besøget og lytter til guidens forklaringer, som om det var første gang, du fik historien fortalt. Selv hvis du vælger den almindelige gruppetur til Colosseum, kommer du også til at besøge denne del af Forum, da den er inkluderet.

Forum Romanum

Efter at have set Palatinerhøjen gik vi videre til Forum Romanum; det var en af de dele, jeg glædede mig mest til, for under den individuelle rundvisning er der ingen information tilgængelig for bedre at forstå, hvad vi ser. På den guidede tur til Forum Romanum, Palatinerhøjen og Colosseum har du nok mere tid til at stille spørgsmål til guiden, men de er alle meget professionelle og vil forsøge at besvare dine spørgsmål under besøget.

Efter at have udpeget de forskellige dele af Forum (Saturn-, Venus- og Vesta-templerne osv.) forklarede han os, hvilke aktiviteter og ceremonier der fandt sted her.

Vi vidste alle, at denne enklave var centrum for det romerske sociale liv, men jeg tror, at vi efter forklaringerne virkelig forstod hvorfor.

Book et besøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Organiser din guidede tur til Colosseum i Rom

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Har du allerede booket dit besøg i Colosseum? Her er nogle anbefalinger, som du bør kende, så du ikke får ødelagt dit besøg i et af de vigtigste monumenter i den romerske by, når du først er der.

Hvad du skal tage med

Når du pakker din rygsæk, må du ikke glemme den voucher, du modtager via e-mail, når du booker turen (billetterne får du af guiden); hvis du ikke kan printe den ud, skal du ikke bekymre dig, for det er nok at vise din e-mail eller give dine oplysninger. Det er meget varmt i Colosseum og især i Forum, så medbring vand, hat, solcreme og køligt tøj, hvis det er sommer. Selvom de guidede ture normalt ikke er lange, skal du medbringe noget at spise, da mad normalt ikke er inkluderet i turene i dette område.

Sådan kommer du til mødestedet

Mødestedet vil næsten altid være i nærheden af Colosseum, og guiden vil fortælle dig, hvordan du finder det, så du ikke farer vild. For at komme til Colosseum fra centrum af Rom kan du tage metrolinje B til Colosseo-stoppestedet (den nemmeste løsning), bus C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller sporvogn nummer 3. Hvis du bor i centrum af Rom, kan du også gå derhen; Colosseum er tilgængeligt til fods, selvom det ikke ligger i centrum.

Spisning i området

Hvis du afslutter din tur til Colosseum og Forum ved frokost- eller middagstid, er det bedst at holde sig væk fra området for at undgå menneskemængder og overophedet mad (en synd i betragtning af de pizzaer og pastaer, du kan få i Rom), men på den guidede tur har du mulighed for at bede guiden om at anbefale et nærliggende sted, der ikke er for turistet, til et mere autentisk måltid.

Colosseum-ture med børn

Hvis du skal besøge Colosseum med børn, kan den private guidede tur til Colosseum og Forum være en god mulighed, for hvis der er børn i gruppen, introducerer de ofte anekdoter, som kan interessere dem, og tilpasser en del af talen til dem. Man kan dog også finde ture, der er helt tilpasset børn, og det kan være en god mulighed for at vække deres interesse for stedets historie.

Særlige muligheder

Hvis du rejser med en person med nedsat mobilitet, skal du sørge for, at den guidede tur, du vælger, er tilpasset denne gruppe. Colosseum har flere kørestole til rådighed for besøgende.

Book en aftenrundvisning i Colosseum og undergrunden

Praktiske tips til guidede ture

Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Billeder

Det vigtigste tip, jeg vil give dig, er nyttigt for enhver guidet tur i Rom. Hvis du elsker at fotografere, er der hundredvis af steder i Rom, som vil glæde dig, men prøv ikke at tage for mange billeder under den guidede tur.

Du får masser af tid til at tage billeder af Colosseum udefra. Under besøget skal du nyde forklaringerne og lade dig forføre af omgivelserne. Til gengæld er her et par steder, hvorfra du kan tage imponerende billeder af disse to monumenter:

 • Udsigten over Forum fra Piazza del Campidoglio og de kapitolinske museer er spektakulær, og du skal ikke betale entré som ved andre udsigtspunkter i byen.
 • Mellem gaderne Via del Colosseo og Via Nicola Salvi er der et højt punkt, hvorfra du kan tage et fantastisk billede af Colosseum. Jeg anbefaler også, at du, selv om amfiteatret ikke kommer "helt" med på billedet, prøver at eksperimentere på forskellige tidspunkter af dagen fra pladsen omkring det.

Pas på varmen

Jeg må også gentage, at man skal være forsigtig med de høje temperaturer. Husk, at Forum er en esplanade, hvor der ikke er nogen skygge, og at varmen kan være meget intens under besøget. Tag rigeligt med vand med, så du kan få væske og beskytte dig mod solen.

Hvad skal man gøre med rygsække og bagage?

Endelig skal du være opmærksom på, at du ikke kan komme ind i Colosseum med store rygsække eller bagage, så undgå at tage denne guidede tur dagen før du rejser til lufthavnen eller lige efter ankomsten uden at stoppe ved dit hotel.

Andre guidede ture, du måske er interesseret i

Vatikanets museer| ©Ana Rey
Vatikanets museer| ©Ana Rey

Sammen med Colosseum er Vatikanmuseerne det mest symbolske sted i Rom, og de har så meget at byde på, at det er værd at besøge dem sammen med nogen, der kan fortælle dig alt om deres historie på en underholdende måde. Du kan læse denne artikel, som jeg skrev om Bedste guidede Vatikan ture.

Jeg vil ikke glemme Galleria Borghese, som er et af de mest spektakulære steder i byen, og som ofte går ubemærket hen blandt turister. Jeg efterlader dig her guiden til Borghese haver oggalleritureogbilletter

Hvis du foretrækker mere komplette ture i byen, kan jeg anbefale dig at læse Rom Tours. Jeg er sikker på, at du vil finde den, der passer bedst til din smag, da udvalget af ture og guidede besøg i byen er uendeligt!

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen