Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Colosseum ture

Colosseum er overraskende udefra, men indefra er det et sandt skuespil. Hvis du besøger den med en specialiseret guide, vil det give dig en endnu bedre oplevelse og føre dig tilbage i tiden og give dig et indblik i gladiatorernes verden i det gamle Rom.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Colosseum ture

Colosseum i Rom | © Jametlene Reskp

Der er mange steder i Rom, som vil gøre dig målløs bare ved at se på dem, men Colosseum vil vinde dit hjerte og din sjæl som rejsende. Jeg vil fortælle dig alle detaljerne, så dit besøg i verdens mest berømte amfiteater bliver uovertruffen.

Sådan vælger du den bedste guidede rundvisning i Colosseum

Det er ikke let at vælge de bedste guidede ture til Colosseum, for du kan finde mange muligheder for alle budgetter. Generelt er det vigtigste at kigge efter, at de omfatter billetter (så du undgår overraskelser med at skulle betale ekstra i døren og også at skulle stå i kø), og du kan vælge mellem dem med adgang til arenaen eller dem, der også omfatter en rundvisning på Forum Romanum og Palatinerhøjen

I Hellotickets omfatter alle muligheder billetter med adgang uden kø, og afhængigt af dit budget kan du vælge mellem de forskellige muligheder. Desuden har de alle gratis afbestilling, hvis din rejse bliver ændret i sidste øjeblik. Du kan finde dem alle her:

Bestil en rundvisning i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvor længe varer en rundvisning i Colosseum?

Detalje af Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil
Detalje af Colosseums facade| ©Adèle Beausoleil

Generelt varer de guidede rundvisninger i Colosseum og Forum tre timer. Først syntes jeg ikke, at det var længe nok, men jeg fandt ud af, at når man besøger stedet med en guide, er tiden dobbelt så lang, som hvis man besøger det på egen hånd. Der er også en ekspresrundvisning i Colosseum, som kun varer halvanden time, hvis du ikke har så meget tid eller bare foretrækker en kortere rundvisning.

Senere vil jeg sammenligne min oplevelse med andre rejsende, der har været på længere ture, og de fleste af dem var enige om det samme: det var svært at holde opmærksomheden hele tiden, og de sidste forklaringer var alt for tætte.

Bestil et besøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Besøg Colosseum i en lille gruppe

Detaljer om det indre af Colosseum| ©Unsplash
Detaljer om det indre af Colosseum| ©Unsplash

At besøge Colosseum på en guidet tur har mange fordele: du får et grundigt kendskab til dets historie, legender og arkitektur. Med ture, der også omfatter entré og et guidet besøg på Forum Romanum og Palatinhøjen, er oplevelsen desuden meget mere komplet. Men hvis du er på udkig efter et mere intimt og autentisk besøg, anbefaler jeg, at du vælger en tur i en lille gruppe.

Hvis den gennemsnitlige generelle rundvisning i Colosseum og Forum er på 25 personer, er der andre rundvisninger som denne, hvor der er mulighed for i gennemsnit 16 personer. Du kan overveje denne mulighed, hvis du rejser med en stor gruppe, og på denne måde vil guiden være praktisk talt privat for dig.

Da turen var færdig, kan jeg sige, at det, jeg satte mest pris på, var, at vi kunne besøge Colosseum uden at vente eller stå i kø, i en gruppe på 25 personer og med adgang til områder, som man normalt ikke ser på en individuel rundvisning på egen hånd. Det var noget, jeg elskede at gøre under mit besøg i Rom.

Anas rejsetips

Hvis du vil have en betagende udsigt over Forum uden at betale entré, skal du gå fra Piazza del Campidoglio.

Hvad du vil se på et besøg i Colosseum og Forum Romanum

Udsigt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash

Her er de sædvanlige stop på alle ture, men hvis du vælger den private guidede rundvisning i Colosseum og Forum Romanum, kan du afvige fra standardruten og bede guiden om at skræddersy den efter din smag.

Colosseum i Rom

Dette er hovedpunktet på turen, og det er her, der bruges mest tid. De fleste af os havde set Gladiator og kendte til de gladiator- og dyrekampe, der fandt sted i det romerske amfiteater, men hvad jeg f.eks. ikke vidste, og hvad vi fik at vide under besøget, var, at der også blev genskabt søslag her.

Det var meget nysgerrigt at forestille sig Colosseum i en anden sammenhæng og se, hvordan alle de shows, der fandt sted her, var mulige takket være den maksimale udnyttelse af amfiteatrets teknik.

Palatin Hill

Den ligger tæt på Colosseum og ved siden af Forum og er et af de ældste punkter i byen og den mest centrale af de syv bakker i Rom. Jeg husker meget gerne, at de valgte dette sted til at fortælle os historien om Romulus og Remus, da det var her, at Romulus grundlagde byen.

Hvis du ikke kender historien eller har glemt den, anbefaler jeg, at du ikke slår noget op før besøget og lytter til guidens forklaringer, som om det var første gang, du fik historien fortalt. Selv hvis du vælger den standard guidede gruppetur i Colosseum, vil du også besøge denne del af Forum, da den er inkluderet.

Forum Romanum

Efter at have set Palatinerhøjen gik vi videre til en rundvisning på Forum Romanum; det var en af de dele, jeg så mest frem til, fordi der under den individuelle rundvisning ikke er nogen information tilgængelig for bedre at forstå, hvad vi ser. På den guidede tur til Forum Romanum, Palatinhøjen og Colosseum har du sandsynligvis mere tid til at stille dine spørgsmål til guiden, men de er alle meget professionelle og vil forsøge at besvare dine spørgsmål under besøget.

Efter at have vist os de forskellige dele af forummet (Saturns, Venus', Vesas templer osv.) forklarede han os, hvilke aktiviteter og ceremonier der fandt sted her. Vi vidste alle, at denne enklave var centrum for det romerske samfundsliv, men jeg tror, at vi efter forklaringerne forstod hvorfor.

Bestil et besøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Organiser din guidede rundvisning i Colosseum i Rom

Inde i Colosseum| ©Unsplash
Inde i Colosseum| ©Unsplash

Har du allerede booket dit besøg i Colosseum? Her er nogle anbefalinger, som du bør kende, så du ikke får nogen problemer, der kan ødelægge dit besøg på et af de vigtigste monumenter i den romerske by, når du først er der.

Hvad du skal medbringe

Når du pakker din rygsæk, må du ikke glemme den kupon, du modtager via e-mail, når du bestiller turen (billetterne får du af guiden); hvis du ikke kan udskrive den, skal du ikke være bekymret, for det er nok at vise din e-mail eller oplyse dine oplysninger. Det er meget varmt i Colosseum og især i Forum, så medbring vand, en hat, solcreme og køligt tøj, hvis det er sommer. Selv om de guidede ture normalt ikke er lange, skal du medbringe noget at spise, da der normalt ikke er mad inkluderet i turene i dette område.

Sådan kommer du til mødestedet

Mødestedet vil næsten altid være i nærheden af Colosseum, og guiden vil fortælle dig, hvordan du finder det, så du ikke kan gå glip af det. For at komme til Colosseum fra Roms centrum kan du tage metrolinje B til Colosseo-stoppestedet (den nemmeste løsning), bus C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller sporvogn nr. 3. Hvis du bor i Roms centrum, kan du også gå derhen; Colosseum er tilgængeligt til fods, selv om det ikke ligger i centrum.

Spise i området

Hvis du afslutter din rundvisning i Colosseum og Forum ved frokost- eller middagstid, er det bedst at holde dig væk fra området for at undgå menneskemængder og overophedet mad (en synd i betragtning af de pizzaer og pastaretter, du kan få i Rom), men på en guidet rundvisning har du mulighed for at bede guiden om at anbefale et sted i nærheden, der ikke er for turistet, til et mere autentisk måltid.

Colosseum-ture med børn

Hvis du skal besøge Colosseum med børn, kan en privat guidet rundvisning i Colosseum og Forum være en god mulighed, for hvis der er børn i gruppen, introducerer de ofte anekdoter, der kan interessere dem, og tilpasser en del af talen til dem. Under alle omstændigheder kan du også finde ture, der er helt tilpasset børn, og som kan være en god mulighed for at vække deres interesse for stedets historie.

Særlige muligheder

Hvis du rejser med en person med nedsat mobilitet, skal du sørge for, at den guidede tur, du vælger, er tilpasset denne gruppe. Colosseum har flere kørestole til rådighed for besøgende.

Bestil en natlig rundvisning i Colosseum og Undergrounds

Praktiske tips til guidede ture

Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Udsigt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Fotos

Det vigtigste tip, som jeg vil give dig, gælder for alle guidede ture i Rom. Hvis du elsker at fotografere, er der hundredvis af steder i Rom, der vil glæde dig, men prøv ikke at tage for mange billeder under den guidede tur.

Du vil have god tid til at tage billeder af Colosseum udefra, og under besøget kan du nyde forklaringerne og lade dig forføre af omgivelserne. Til gengæld er her et par steder, hvorfra du kan tage imponerende billeder af disse to monumenter:

  • Udsigten over Forum fra Piazza del Campidoglio og de kapitolinske museer er spektakulær, og du skal ikke betale entré som ved andre udsigtspunkter i byen.
  • Mellem gaderne Via del Colosseo og Via Nicola Salvi er der et højt punkt, hvorfra du kan tage et fantastisk billede af Colosseum. Jeg anbefaler også, at du, selv om amfiteatret ikke kommer til at fremstå "helt" i billedet, prøver at eksperimentere på forskellige tidspunkter af dagen fra pladsen omkring det.

Pas på varmen

Jeg må også gentage, at man skal være forsigtig med de høje temperaturer. Husk på, at Forum er en esplanade, hvor der ikke er skygge, og at varmen kan være meget intens under besøget. Tag rigeligt med vand for at give dig væske og beskytte dig mod solen.

Hvad skal du gøre med rygsække og bagage?

Endelig skal du huske, at du ikke kan komme ind i Colosseum med store rygsække eller bagage, så undgå at tage denne guidede tur dagen før du tager til lufthavnen eller lige efter ankomsten uden at stoppe ved dit hotel.

Andre guidede ture, som du måske er interesseret i

Sammen med Colosseum er Vatikanmuseerne Roms mest symbolske sted og har så meget at byde på, at det er værd at besøge dem sammen med en person, der kan fortælle dig alt om deres historie på en underholdende måde. Du kan læse denne artikel, som jeg har skrevet om Bedste guidede Vatikan ture.

Jeg vil ikke glemme Galleria Borghese, som er et af de mest spektakulære steder i byen, og som ofte går ubemærket hen af turisterne. Jeg giver dig her en vejledning i Borghese haver oggalleritureogbilletter så du kan konsultere den.

Hvis du foretrækker mere komplette rundvisninger i byen, anbefaler jeg, at du læser Rom Tours. Jeg er sikker på, at du kan finde den, der passer bedst til din smag, da udvalget af ture og guidede besøg i byen er uendeligt!

Bestil et besøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen