Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Tours

Det siges, at Rom er den evige by, og det er det også: i byens gader finder du kilometerlange strækninger med kunst og kultur. Gå ikke glip af denne liste over de bedste ture på engelsk for at lære den at kende og nyde den fuldt ud.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

Rom Tours

Piazza di Spagna | ©Daniel Basso

Rom er et frilandsmuseum. I hvert hjørne er der en statue, et springvand eller en bygning, som udstråler historie, og hertil kommer indbyggernes skikke og den udsøgte gastronomi. En guidet tur er den bedste måde at lære Rom at kende på, og da det store udvalg af ture kan være overvældende, hjælper jeg dig med at vælge den bedste.## 1. Besøg Vatikanet og det Sixtinske Kapel med en ekspertguide

Peterspladsen i Vatikanet
Peterspladsen i Vatikanet

At forlade Rom uden at besøge det Sixtinske Kapel ville være (næsten bogstaveligt talt) en dødssynd. Kapellets fresker er uden tvivl den største attraktion for de millioner af turister, der hvert år valfarter hertil, men du må heller ikke gå glip af Peterskirken, Peterspladsen og den enorme mængde kunst, du finder i Vatikanmuseerne. Det kan tage dage at lære alt dette i detaljer at kende, eller du kan begå den fejl at besøge stedet på egen hånd og vandre rundt uden at tænke på sammenhængen, symbolikken eller Vatikanets bedst bevarede hemmeligheder. Hvis du vil nyde dette område af Rom fuldt ud, er det vigtigt at tage på tur med en ekspertguide. Der er flere muligheder at vælge imellem: fra den mest økonomiske til den mest eksklusive, hvor du får adgang til Vatikanet tidligt om morgenen, før det åbner for offentligheden, så du kan nyde kunsten i stilhed, fred og ro og undgå menneskemængderne. Bestil altid billetterforhånd og online for at undgå at få for høje priser og frem for alt for at få billetter på den dag og det tidspunkt, du ønsker.

Bestil en guidet tur i Vatikanet og det Sixtinske Kapel

2. Colosseum og Forum Romanum, bedst indefra og med en lokal guide

Rundt om Colosseum Colosseum
Rundt om Colosseum Colosseum

står sikkert øverst på din ønskeliste over steder at besøge i Rom. Og det er ikke så underligt. Det, der i det gamle Rom var skueplads for de mest mytiske kampe mellem gladiatorer, er gået over i historien som et symbol, ikke kun for Rom, men for hele Italien. Hvis du er fascineret af det ydre, bør du ikke gå glip af Colosseums indre. I dag kan du besøge Colosseums indre og gå rundt på tribunerne og endda gå ind i arenaen, ligesom gladiatorerne selv gjorde, og nyde fornemmelsen af at rejse tilbage i tiden i et stykke tid. Du kan besøge Colosseum på egen hånd, men du vil få meget mere ud af det, hvis en lokal guide forklarer dig, hvad du ser, hvordan det blev bygget, og hvad kampene, som Colosseum var vært for, bestod af. Hvis du afslutter dit besøg med en guidet rundvisning på Forum Romanum og Palatinerhøjen, får du det sidste touch på din rundvisning i det gamle Rom. Uanset hvilken rundvisning du vælger, kan du springe de lange køer ved billetkontoret over hver dag. Her er de bedste af dem:

Bestil en guidet rundvisning i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

3. Rejs til jordens centrum med en guidet tur i katakomberne

Roms arkitektur
Roms arkitektur

Live Roms katakomber er en anden af Roms bedst bevarede hemmeligheder. Lidt væk fra centrum, hvor du følger den antikke Appian Way, kommer du til katakomberne, en utrolig velbevaret underjordisk krypt, hvor du kan besøge sarkofager og pavegrave og kunstneriske levn, der er mere end 1500 år gamle.

Selv om der er mere end 19 kilometer katakomber, tager besøget mindre end to timer, men man kan kun komme ind med en guide, så jeg anbefaler, at du bestiller en guidet tur i Sankt Callixtus' katakomber, hvis du har lyst til at fordybe dig i denne rejse fuld af legender og mystik.

Book en guidet tur i katakomberne og krypterne

4. Den mest komfortable løsning: rundtur i Rom med bus

Peterspladsen i Vatikanet
Peterspladsen i Vatikanet

Selv om Rom er en by at gå rundt i, er det nogle gange ikke inden for alles rækkevidde, og hvis dette er dit tilfælde, har du mulighed for at gøre det om bord på denne turistbus uden at give afkald på en specialiseret guide. Området, der dækkes af bussen, er større end det område, der dækkes af vandreturene, så jeg anbefaler også denne mulighed, hvis du har lidt tid under dit besøg. Selv om det kan virke som en udflugt, der forringer byens charme, er turistbussen en god idé for folk med nedsat mobilitet, med lidt tid i byen eller simpelthen for besøgende, der ankommer til byen midt om sommeren og leder efter en praktisk måde at komme rundt på, mens de undslipper varmen.

Desuden kan du bruge den som offentlig transportmiddel til at komme fra et interessant sted til et andet, da den har gratis stoppesteder og dækker de vigtigste punkter i byen. Tjek priser, tilgængelighed og ruter her:

Book en sightseeingbus til Rom

5. Oplev også omgivelserne omkring Rom

Trastevere-kvarteret
Trastevere-kvarteret

Det er klart, at Rom er den evige by, og navnet bedrager ikke: gaderne, monumenterne og museerne ville gøre det muligt for os at gå og opdage nye ting hver dag i årevis. Men din tid i byen varer ikke evigt, og hvis du har lyst til at udnytte din rejse til at udforske Roms omgivelser og lære lidt mere om den italienske kultur, er du heldig.

Der er masser af udflugter og guidede ture, som du kan tilmelde dig, hvis du har lyst til at koble af fra byens kaos og lære andre utrolige steder at kende som Pompeji, Firenze, Napoli eller endda de arkæologiske levn i Ostia eller Villa dell'Este og Hadrians Villa. Du vil se, at der er muligheder for enhver smag og budget, så dyk ned i denne liste for at vælge det, der passer bedst til din rejse:

Bestil en tur til Pompeii fra Rom

6. Nyd Roms charme på cykel

Typisk pizzeria i Trastevere
Typisk pizzeria i Trastevere

Atudforske Rom på cykel er en af de sjoveste ture, du kan tage på under din ferie i den evige by. Det er en aktivitet, der giver dig mulighed for at se mange interessante steder i Rom på kort tid, f.eks. det gamle Rom, Villa Borghese, byens centrum eller Colosseum og Trastevere-området, blandt mange andre steder. Cykelture i Rom varer normalt 3-4 timer, men fordelen er, at de kan gennemføres af alle slags rejsende, uanset deres fysiske form, da der findes både klassiske og elektriske cykler. Desuden vil du hele tiden blive ledsaget af en lokal guide, som vil føre dig til de mest tilgængelige steder, og undervejs vil du kunne stoppe fleksibelt for at tage de billeder, du ønsker.

Book en cykeltur i Rom

7. Lær om italiensk mad ved at tage på madtur i Rom

Nyd de mange forskellige pizzaer på Pizzeria Panattoni| ©Aimarmi
Nyd de mange forskellige pizzaer på Pizzeria Panattoni| ©Aimarmi

Når man tænker på Italien, tænker man også på det lækre italienske køkken. Et køkken, der har krydset grænser og erobret hjerter over hele verden. Ud over at nyde de gode retter på Roms restauranter har du på din rejse i Rom mulighed for at tage på en gastronomisk rundtur for at opdage de bedste lokale produktermarkeder som Campo de' Fiori og gourmetsteder i kvarterer som Trastevere eller det jødiske kvarter. Og det bedste af det hele: der er smagsprøver! Pizzaer, pasta, is, stegte artiskokker og mange andre typiske retter fra byen. Det bedste ved denne slags ture er, at de normalt ikke kun fokuserer på gastronomi, men at de også bruger tid på at besøge symbolske steder i Rom ( Trevi-fontænen, Den Spanske Trappe, Piazza Navona, Pantheon, Campo de Fiori osv.), og de vil give dig de bedste anbefalinger.Hvis du vælger denne mulighed, kan du endda tage på en rundtur i Rom, hvor du kan få et madlavningskursus med en professionel kok, hvor du kan lave en autentisk romersk pizza.

Book en madtur i Rom

8. Udforsk det bohemeagtige kvarter Trastevere, Roms mest bohemeagtige kvarter

Piazza Trilussa| ©Jim Naureckas
Piazza Trilussa| ©Jim Naureckas

Trastevere-kvarteret er et af de mest charmerende kvarterer i Rom. Sammenlignet med andre områder af byen, der er mere overfyldte med turister, har det en afslappet og bohemeagtig stemning, som du vil elske, og derfor må du ikke gå glip af en tur i Trastevere under din ferie i Rom. Hvis du har mulighed for det, vil jeg anbefale dig at vælge en privat tur, for på den måde kan du nyde byens vidundere i dit eget tempo og tilpasse ruten til de steder, du er mest interesseret i at se. Desuden vil du på de private Trastevere-ture skabe en meget tæt og afslappet atmosfære med guiden, hvilket gør udflugten til en meget underholdende oplevelse. Du vil endda kunne bede om personlige restaurantanbefalinger, som vil være nyttige under dit besøg, hvis du har lyst til at blive til middag i Trastevere.

Bestil en rundvisning i Trastevere og den jødiske ghetto

9. Hop på en Vespa og oplev Rom

På en Vespa| ©jor baeke
På en Vespa| ©jor baeke

Drømmer du om at efterligne Audrey Hepburn og Gregory Peck i filmen "Roman Holiday" og udforske den evige by på en Vespa? Dette er en af de sjoveste ture i Rom! Vespaen er et af de mest berømte symboler på italiensk kultur på grund af dens mange filmoptrædener, og det er en uforglemmelig oplevelse at udforske landets hovedstad på en af dem.

Hvis du ikke ved, hvordan man kører motorcykel, skal du ikke være bekymret, for på denne tur rejser du som passager, og undervejs vil du blive ledsaget af en privat chauffør, som vil vise dig de vigtigste monumenter og nogle fantastiske hemmelige steder. Og der vil være stop undervejs, så du kan tage alle de billeder, du har lyst til.

Lej en Vespa i Rom

10. Slentre gennem Roms gader under stjernerne

Roms gader om natten| ©Dylan Freedom
Roms gader om natten| ©Dylan Freedom

Jeg er sikker på, at en natlig rundtur i Rom vil være en af de oplevelser, som du vil nyde mest under dit ophold, og som du vil tage med dig som et helt særligt minde. Det må ikke mangle på din liste over ting, du skal lave i Rom! Byen er indhyllet i en romantisk og gådefuld atmosfære, og en gåtur gennem Roms monumentale gader, mens du ser dens kirker, paladser og pladser skinne, bliver en meget spændende oplevelse. Desuden er en af fordelene ved at tage en aftentur i Rom om natten i forhold til om dagen, at der normalt ikke er så mange mennesker i gaderne om natten, og at gåturen er meget roligere. Hvis du vil vide mere om denne slags aktiviteter, må du ikke gå glip af indlægget Bedste natlige ture i Rom, hvor du kan finde en masse forslag.

:::link|text=Book en privat natlig rundvisning i Rom|element=pa-177:::

---## De vigtigste stop på rundrejser i Rom

Trevi-fontænen
Trevi-fontænen

Groft sagt kan man dele Rom op i fire turistområder: Det gamle Rom med Colosseum og Forum Romanum som de vigtigste seværdigheder, Vatikanstaten med Peterspladsen som vartegn, Trastevere-kvarteret og Roms centrum med Trevi-fontænen, Pantheon og Piazza Navona som must-see steder. Medmindre den tur, du bestiller, dækker et specifikt kvarter eller område, dækker de normalt alle følgende stop:### Tritone-fontænen
Det er normalt mødestedet for turen og ligger på Piazza Barberini og er et barokfontæne designet af Bernini. Ud over at fortælle dig om myten om Triton vil guiden helt sikkert benytte sig af dette stop til at fortælle dig om journalisten Margaret Fuller, da der er en plakette på pladsen, der er dedikeret til hende.### Piazza Navona
Roms største torv med sine barokfontæner er et af de områder, der fortryller de fleste besøgende i den evige by. Der er mange legender om disse statuer, som repræsenterer de store floder i den periode, hvor de blev bygget (midten af det 17. århundrede); guiden vil forklare flere af dem og fortælle dig, hvilke der er de mest pålidelige.### Trevi-fontænen
Det er uden tvivl det mest repræsentative springvand i Rom og det største. Medbring småpenge, for du har sikkert hørt, at traditionen er at kaste dem baglæns: en for at vende tilbage til Rom og to for at finde kærligheden.### Pantheon
Din guide vil sandsynligvis bruge dette stop til at fortælle dig om Roms genforening, da det er i Pantheon, at resterne af Victor Emmanuel II, det genforenede Italiens første konge, hviler i Pantheon. Prøv ikke at miste tråden i forklaringerne, mens du betragter dette vidunder af romersk arkitektur; jeg advarer dig om, at det ikke er let. Der er gratis adgang.### Kirken Sankt Ignatius af Loyola
Denne kirke er bygget i barokstil mellem det 17. og 18. århundrede og rummer en model af et tempel dedikeret til verdens religioner og en meget speciel optisk illusion, som din Rom-rejseleder vil kunne fortælle dig om. Gratis adgang.### Hadrians tempel
Dette tempel i korintisk stil fra det første århundrede er det bedste sted at fortælle dig historien om Roms gamle kejsere. Din guide vil helt sikkert ikke gå glip af denne mulighed.## Organiser din guidede rundvisning i Rom

Villa Borghese-haverne
Villa Borghese-haverne

Sådan kommer du til mødestedet

Mødestederne for vandreture i Rom er normalt centrale steder. Tritonfontænen, Piazza Trilussa i Trastevere, Piazza del Popolo, Piazza de Campo de Fiori, Via Labicana... Jeg anbefaler, at du tager metroen til et centralt stop og derefter går til mødestedet (du kan bede din guide om et referencepunkt, når du bestiller turen).### Tidsplan
Du vil normalt kunne vælge mellem en række forskellige tidsplaner, når du tager på rundtur i Rom. Hvad angår ugedagene, er der normalt ture tilgængelige hver dag, men bemærk venligst, at de fleste af Roms museer er lukket om mandagen, så besøgende bør måske benytte lejligheden til at tage på sightseeing i byens centrum. Som i enhver storby er der i weekender og på helligdage mere trængsel i turistområderne.### Turernes varighed
Turene varer normalt mellem to og tre timer, afhængigt af hvilken mulighed du vælger. Vandreturene i det centrale Rom er lange nok til at du kan få historien om de mest symbolske steder at se og derefter gå rundt om dem igen i din fritid, men hvis du tager Colosseum og Forum Romanum på en vandretur, skal du huske, at den tid, du tilbringer inde i monumenterne, kan være kort, hvis du vil se dem i dybden.### Måltider
Medbring vand og noget at spise. Længere ture har normalt et 15-minutters stop midtvejs i turen. Afhængigt af, hvor du slutter turen, vil din guide sandsynligvis anbefale dig steder at spise eller spise væk fra byens almindelige travlhed og travlhed.### Ture med børn
Hvis det ikke er en lang tur, kan børnene klare det, da det er udendørs, og de kan løbe rundt og lege (det er ikke som på et museum, hvor de skal sidde stille), mens guiden viser dem seværdighederne. De afstande, der tilbagelægges på de fleste ture (især dem i byens centrum) er ganske overkommelige, men vær opmærksom på, at der ikke er plads til at sidde ned ved de fleste stop. > Anas rejsetips > > > Hvis du kan vælge en dato for din guidede tur, så undgå weekender og helligdage, da det er der, hvor de fleste turister har tendens til at være i centrum af Rom.## Tips til rejsende, der er interesseret i at tage på rundvisning i Rom

Piazza Navona-fontænen
Piazza Navona-fontænen

Det er vigtigt at finde et mødested, vælge tidspunkter og pakke rygsækken, men der er andre detaljer, du skal vide, før du tager på rundvisning i Rom. Her er mine bedste tips:

  1. Kontroller sproget. Du vil ikke have nogen problemer, da disse ture er tilgængelige på flere sprog (spansk, portugisisk, engelsk, tysk og fransk er de mest almindelige), men tjek tilgængeligheden på det valgte tidspunkt og sprog. Et andet tip er, at en byrundtur ikke er det rette tidspunkt til at øve sprog, du vil nyde det meget mere på dit modersmål. 2. Brug behagelige sko. Du vil gå i flere timer og stå i lang tid, da der nogle gange ikke er plads til at sidde ned under turen. Sørg for, at dine sko ikke er nye og ikke skurrer (pas på med sommersko). Tag for en sikkerheds skyld nogle plastre med dig. 3. Stil spørgsmål. Spørg efter anbefalinger til at spise som en lokal eller gå ud og feste, og spørg efter de bedste udsigtspunkter til at tage de bedste billeder, efter de mest originale souvenirs, du kan købe i Rom, efter skjulte steder, du ikke må gå glip af, efter udflugter, der kan supplere din rejse ... Stil så mange spørgsmål, du vil, for du har ikke altid en ekspertguide i byen til at svare dig. 4. Tag noter. OK, måske er det en overdrivelse, men personligt har jeg mere end én gang nydt de historier, jeg har fået fortalt på vandreture, så meget, at jeg har fundet mig selv i at tage noter på min mobiltelefon. På det seneste har jeg taget en notesbog og en kuglepen med mig på mine vandreture, fordi jeg ikke vil glemme noget. Det er også en god øvelse, hvis du senere skal lave en rejsenotatbog.

Hvis du er interesseret i rundvisninger i Rom, vil du også være interesseret i

Galleria Borghese| ©Mateus Campos Felipe
Galleria Borghese| ©Mateus Campos Felipe

Hvis du er en person, der nyder historier, detaljer og anekdoter bag store monumenter, kan du ikke forlade Rom uden at tage på de to vigtigste guidede ture: Colosseum og Vatikanet. Begge steder er vidunderlige at gå rundt og tage tusindvis af billeder, men man forstår dem ikke helt, før man får en guidet tur. Her er de vejledninger, jeg har skrevet om Bedste guidede Vatikan ture y Colosseum ture Hvis du vil ud af de slagne stier, foreslår jeg, at du besøger det utrolige Borghese-galleri (som også ligger i en af de smukkeste parker, jeg nogensinde har set). Dette er den artikel, jeg skrev om det, Borghese haver oggalleritureogbillettersom du kan læse for at organisere dit besøg.

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvor længe varer byrundturene normalt?

    De fleste ture i byen varer mellem 1 time og 30 minutter og 3 timer, så planlæg resten af dine aktiviteter med dette i tankerne.

  • Hvad er den bedste måde at komme rundt i Rom på?

    De fleste af Roms monumenter ligger i centrum af det historiske centrum, så det er normalt bedst at gå til fods for at komme rundt på Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe. Men her er et godt tip: Lej eller book en cykeltur, så du kan udforske byens skjulte perler og få mest muligt ud af din tid.

  • Hvad er de mest almindelige turistfejl, som man skal undgå?

    Den mest almindelige og største fejl: at man ikke køber billetter på forhånd. Sørg for at planlægge i forvejen, så slipper du for de lange ventetider i den romerske sol. Du skal ikke forsøge at ringe efter en taxa midt på gaden, da der er udpegede parkeringspladser til taxaer. Hvad angår kaffe, skal du være opmærksom på, at cappuccino normalt serveres til morgenmad, så resten af dagen kan du bestille en caffè macchiato eller caffè.