Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Tours

Det siges, at Rom er den evige by, og det er det også: i byens gader finder du kilometervis af kunst og kultur. Gå ikke glip af denne liste over de bedste ture på engelsk for at lære den at kende og nyde den fuldt ud.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

Rom Tours

Piazza di Spagna | ©Daniel Basso

Rom er et frilandsmuseum. I hvert hjørne er der en statue, et springvand eller en bygning, som udstråler historie, og hertil kommer indbyggernes skikke og gastronomiens udsøgte kvalitet. En guidet tur er den bedste måde at lære Rom at kende på, og da det store udvalg af ture kan være overvældende, hjælper jeg dig med at vælge den bedste.

1. Besøg Vatikanet og det Sixtinske Kapel med en ekspertguide

Peterspladsen i Vatikanet
Peterspladsen i Vatikanet

At forlade Rom uden at have besøgt det Sixtinske Kapel ville være (næsten bogstaveligt talt) en dødssynd. Kapellets fresker er uden tvivl den største attraktion for de millioner af turister, der hvert år tager på pilgrimsrejse hertil, men du må heller ikke gå glip af Peterskirken, Peterspladsen og den enorme mængde kunst, du finder i Vatikanmuseerne.

Det kan tage flere dage at lære alt dette i detaljer at kende, eller du kan begå den fejl at besøge det på egen hånd uden at overveje dets sammenhæng, dets symbolik eller Vatikanets bedst bevarede hemmeligheder. Hvis du vil nyde dette område af Rom fuldt ud, er det vigtigt at tage på tur med en ekspertguide. Desuden slipper du for køerne ved indgangen (hvilket er meget vigtigt, når man tænker på, at der er mange timers ventetid ved billetkontorerne).

Der er flere muligheder at vælge imellem: fra den mest økonomiske til den mest eksklusive, hvor du kan besøge Vatikanet tidligt om morgenen, før det åbner for offentligheden, så du kan nyde kunsten i stilhed, fred og ro og undgå menneskemængderne. Bestil altid billetterforhånd og online for at undgå at få for høje priser og frem for alt for at få billetter på den dag og det tidspunkt, du ønsker.

Book en guidet rundvisning i Vatikanet og det Sixtinske Kapel

2. Colosseum og Forum Romanum, bedst indefra med en lokal guide

Rundt om Colosseum
Rundt om Colosseum

Det står sikkert øverst på din ønskeliste over steder at besøge i Rom. Og det er ikke så underligt. Det, der i det gamle Rom var skueplads for de mest mytiske kampe mellem gladiatorer, er gået over i historien som et symbol, ikke kun for Rom, men for hele Italien. Hvis du er fascineret af det ydre, bør du ikke gå glip af Colosseums indre.

I dag er det muligt at besøge Colosseum indenfor og gå rundt på tribunerne og endda gå ind i arenaen, ligesom gladiatorerne selv gjorde, og nyde fornemmelsen af at rejse tilbage i tiden i et stykke tid. Ved siden af Colosseum ligger Forum Romanum og Palatinhøjen, som er et besøg værd.

Det er muligt at besøge monumentet på egen hånd, men du vil få meget mere ud af det, hvis en lokal guide forklarer, hvad du ser, hvordan det blev bygget, og hvad de kampe, som Colosseum var vært for, handlede om. Afslut dit besøg med en guidet rundvisning på Forum Romanum og Palatinhøjen, og det er den perfekte måde at afslutte din rundvisning i det gamle Rom på.

Uanset hvilken tur du vælger, kan du springe de lange køer ved billetkontoret over hver dag. Her er de bedste af dem:

Bestil et besøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

3. Rejs til jordens centrum med en guidet tur i katakomberne

Roms arkitektur live
Roms arkitektur live

Roms katakomber er en anden af Roms bedst bevarede hemmeligheder. Lidt væk fra centrum, langs den antikke Appian Way, kommer du til katakomberne, en utrolig velbevaret underjordisk krypt, hvor du kan besøge sarkofager og pavegrave og kunstneriske levn, der er mere end 1.500 år gamle.

Selv om der er mere end 19 kilometer katakomber, tager besøget mindre end to timer, men du kan kun komme ind med en guide, så jeg anbefaler, at du bestiller en guidet tur i Sankt Callixtus' katakomber, hvis du har lyst til at fordybe dig i denne rejse fuld af legender og mystik.

Bestil en tur i Roms katakomber

4. Den mest komfortable løsning: rundtur i Rom med bus

Peterspladsen i Vatikanet
Peterspladsen i Vatikanet

Selv om Rom er en by at gå rundt i, er det nogle gange ikke for alle, og hvis det er dit tilfælde, har du mulighed for at gøre det om bord på denne turistbus uden at give afkald på en specialiseret guide. Bussen dækker et større område end vandreturene, så jeg anbefaler også denne mulighed, hvis du har lidt tid til rådighed under dit besøg.

Selv om det kan virke som en udflugt, der forringer byens charme, er turistbussen en god idé for folk med nedsat mobilitet, som har lidt tid i byen eller blot for besøgende, der ankommer til byen midt om sommeren og leder efter en praktisk måde at komme rundt på, mens de undslipper varmen.

Desuden kan du bruge den som offentlig transportmiddel til at komme fra et interessant sted til et andet, da den har gratis stoppesteder og dækker de vigtigste punkter i byen. Tjek priser, tilgængelighed og ruter her:

Bestil Rom Sightseeing Bus

5. Oplev også omgivelserne omkring Rom

Trastevere-kvarteret
Trastevere-kvarteret

Det er klart, at Rom er den evige by, og navnet bedrager ikke: dens gader, monumenter og museer ville give os mulighed for at gå og opdage nye ting hver dag i årevis. Men din tid i byen varer ikke evigt, og hvis du har lyst til at udnytte din rejse til at udforske Roms omgivelser og lære lidt mere om den italienske kultur, er du heldig.

Der er masser af udflugter og guidede ture, som du kan tilmelde dig, hvis du har lyst til at koble af fra byens kaos og lære andre utrolige steder at kende som Pompeji, Firenze, Napoli eller endda de arkæologiske levn i Ostia eller Villa dell'Este og Hadrians Villa.

Du vil se, at der er muligheder for enhver smag og ethvert budget, så dyk ned i denne liste for at vælge det, der passer bedst til din rejse:

Bestil en udflugt til Pompeii fra Rom

6. Nyd Roms charme på cykel

Typisk pizzeria i Trastevere
Typisk pizzeria i Trastevere

Atudforske Rom på cykel er en af de sjoveste ture, du kan tage på under din ferie i Den Evige By.

Det er en aktivitet, der giver dig mulighed for at se mange interessante steder i Rom på kort tid, f.eks. det gamle Rom, Villa Borghese, byens centrum eller Colosseum og Trastevere-området, blandt mange andre steder.

Cykelture i Rom varer normalt 3-4 timer, men fordelen er, at de kan gennemføres af alle slags rejsende, uanset deres fysiske form, da der findes både klassiske og elektriske cykler. Desuden vil du hele tiden være ledsaget af en lokal guide, som vil føre dig til de mest tilgængelige steder, og undervejs vil du kunne stoppe fleksibelt for at tage de billeder, du ønsker.

Book en cykeltur i Rom

7. Lær om italiensk mad ved at tage på madtur i Rom

Nyd det store udvalg af pizzaer i Pizzeria Panattoni| ©Aimarmi
Nyd det store udvalg af pizzaer i Pizzeria Panattoni| ©Aimarmi

Når man tænker på Italien, tænker man også på landets lækre gastronomi. Et køkken, der har overskredet grænser og erobret hjerter over hele verden.

Ud over at nyde de vidunderlige retter på Roms restauranter har du under din rejse i Rom mulighed for at tage på en gastronomisk rundtur for at opdage de bedste lokale produkter på en tur rundt på markeder som Campo de' Fiori og gourmetsteder i kvarterer som Trastevere eller det jødiske kvarter.

Og det bedste af det hele: der vil være smagsprøver! Pizzaer, pasta, gelato, stegte artiskokker og mange andre typiske retter fra byen.

Det bedste ved denne type tur er, at de ikke kun fokuserer på gastronomi, men også bruger tid på at lære Roms seværdigheder at kende ( Trevi-fontænen, Den Spanske Trappe, Piazza Navona, Pantheon, Campo de Fiori osv.) og vil give dig de bedste anbefalinger til at spise som en lokal under dit besøg i Rom.

Hvis du vælger denne mulighed, kan du endda tage på en rundvisning i Rom, hvor du kan få et madlavningskursus med en professionel kok, hvor du kan lave en autentisk romersk pizza.

Book en madtur i Rom

8. Udforsk Roms boheme-kvarter Trastevere

Trilussa-pladsen| ©Jim Naureckas
Trilussa-pladsen| ©Jim Naureckas

Trastevere er et af Roms mest charmerende kvarterer. Sammenlignet med andre områder af byen, der er mere overfyldte med turister, har det en afslappet og bohemeagtig atmosfære, som du vil blive forelsket i.

Derfor må du ikke gå glip af en tur i Trastevere under din ferie i Rom. Hvis du har mulighed for det, vil jeg råde dig til at vælge en privat tur, for på den måde kan du nyde dens vidundere i dit eget tempo og tilpasse ruten til de steder, du er mest interesseret i at se.

Desuden vil du på de private ture i Trastevere skabe en meget tæt og afslappet atmosfære med guiden, hvilket gør udflugten til en meget underholdende oplevelse. Du vil endda kunne bede om personlige restaurantanbefalinger, som vil være nyttige under dit besøg, hvis du har lyst til at blive til middag i Trastevere.

Bestil en rundvisning i Trastevere og den jødiske ghetto

9. Hop på en Vespa og oplev Rom

På en Vespa| ©jor baeke
På en Vespa| ©jor baeke

Hvis du drømmer om at efterligne Audrey Hepburn og Gregory Peck i filmen "Roman Holiday" og opleve den evige by på en Vespa, så er dette en af de sjoveste ture i Rom!

Vespaen er et af de mest berømte symboler på den italienske kultur på grund af dens mange filmoptrædener, og det er en uforglemmelig oplevelse at udforske landets hovedstad på en af dem.

Hvis du ikke ved, hvordan man kører motorcykel, skal du ikke være bekymret, for på denne tur rejser du som passager, og undervejs vil du blive ledsaget af en privat chauffør, som vil vise dig de vigtigste monumenter og nogle fantastiske hemmelige steder. Og der vil være stop undervejs, så du kan tage alle de billeder, du har lyst til.

Lej en Vespa i Rom

10. Hav det sjovt på en tur i det kejserlige Rom på en tur med golfvogn

En anden god måde at tilbringe en uforglemmelig dag i Rom på er at sætte sig på en golfvogn og lade sig køre gennem det kejserlige Roms gader, mens chaufføren fortæller dig om monumenternes historie.

På en tre timers rundvisning kan du nyde den bedste udsigt over Colosseum, Pantheon og Circus Maximus, mens guiden fortæller dig om de store romerske kejseres kampe.

Når du kommer forbi Trevi-fontænen, kan du kaste din mønt og få taget et billede, for denne tur giver dig mulighed for at stoppe ved de mest symbolske steder, så du kan udforske deres hjørner og i ro og mag betragte de romerske monumenters skønhed.

Book en tur i golfvogn i Rom

11. Slentre gennem Roms gader under stjernerne

Gaden i Rom om natten| ©Dylan Freedom
Gaden i Rom om natten| ©Dylan Freedom

Jeg er sikker på, at en natlig rundtur i Rom vil være en af de oplevelser, som du vil nyde mest under dit ophold, og som du vil få et helt særligt minde fra.

Det må ikke mangle på din liste over ting, du skal lave i Rom! Byen er indhyllet i en romantisk og gådefuld atmosfære, og en spadseretur gennem Roms monumentale gader, mens du ser kirker, paladser og pladser funkle, er en meget spændende oplevelse.

En af fordelene ved at tage på en aftentur i Rom om natten i forhold til om dagen er også, at der normalt ikke er så mange mennesker i gaderne om natten, og at det er meget roligere at gå rundt. Jeg anbefaler dig at gøre det især i sommernætterne- det er simpelthen magisk!

Hvis du vil vide mere om denne slags aktiviteter, må du ikke gå glip af indlægget Bedste natlige ture i Rom, hvor du kan finde en masse forslag.


De vigtigste stop på rundrejsen i Rom

Trevi-fontænen
Trevi-fontænen

Groft sagt kan man opdele Rom i fire turistområder: Det gamle Rom med Colosseum og Forum Romanum som hovedpunkter, Vatikanstaten med Peterspladsen som referencepunkt, kvarteret Trastevere og Roms centrum med Trevi-fontænen, Pantheon og Piazza Navona som uundgåelige steder. Medmindre den tur, du bestiller, dækker et specifikt kvarter eller område, dækker de normalt alle følgende stop:

Tritone-fontæne

Det er normalt mødestedet for turen og ligger på Piazza Barberini og er et barokfontæne designet af Bernini. Ud over at fortælle dig om myten om Triton vil guiden helt sikkert benytte sig af dette stop til at fortælle dig om journalisten Margaret Fuller, da der er en plakette på pladsen, der er dedikeret til hende.

Piazza Navona

Roms største torv med sine barokfontæner er et af de områder, der fortryller de fleste besøgende i den evige by. Der er mange legender om disse statuer, som repræsenterer de store floder i den periode, hvor de blev bygget (midten af det 17. århundrede); guiden vil forklare flere af dem og fortælle dig, hvilke der er de mest pålidelige.

Trevi-fontænen

Det er uden tvivl det mest repræsentative springvand i Rom og det største. Medbring småpenge, for du har sikkert hørt, at traditionen er at kaste dem baglæns: en for at vende tilbage til Rom og to for at finde kærligheden.

Pantheon

Din guide vil sandsynligvis bruge dette stop til at fortælle dig om Roms genforening, da det er i Pantheon, at resterne af Victor Emmanuel II, det genforenede Italiens første konge, hviler i Pantheon. Prøv ikke at miste tråden i forklaringerne, mens du betragter dette vidunder af romersk arkitektur; jeg advarer dig om, at det ikke er let. Der er gratis adgang.

Kirken Sankt Ignatius af Loyola

Denne kirke er bygget i barokstil mellem det 17. og 18. århundrede og rummer en model af et tempel dedikeret til verdens religioner og en meget speciel optisk illusion, som din Rom-rejseleder vil kunne fortælle dig om. Gratis adgang.

Hadrians tempel

Dette tempel i korintisk stil fra det første århundrede er det bedste sted at fortælle dig historien om Roms gamle kejsere. Din guide vil helt sikkert ikke gå glip af denne mulighed.

Organiser din guidede rundvisning i Rom

Villa Borghese-haverne
Villa Borghese-haverne

Sådan kommer du til mødestedet

Mødestederne for vandreture i Rom er normalt centrale steder. Tritonfontænen, Piazza Trilussa i Trastevere, Piazza del Popolo, Piazza de Campo de Fiori, Via Labicana... Jeg anbefaler, at du tager metroen til et centralt stop og derefter går til mødestedet (du kan bede din guide om et referencepunkt, når du bestiller turen).

Tidsplan

Du vil normalt kunne vælge mellem en række forskellige tidsplaner, når du tager på rundtur i Rom. Hvad angår ugedagene, er der normalt ture tilgængelige hver dag, men bemærk venligst, at de fleste af Roms museer er lukket om mandagen, så besøgende bør måske benytte lejligheden til at tage på sightseeing i byens centrum. Som i enhver storby er der i weekender og på helligdage mere trængsel i turistområderne.

Turernes varighed

Turene varer normalt mellem to og tre timer, afhængigt af hvilken mulighed du vælger. Vandreturene i det centrale Rom er lange nok til at du kan få historien om de mest symbolske steder at se og derefter gå rundt om dem igen i din fritid, men hvis du tager Colosseum og Forum Romanum på en vandretur, skal du huske, at den tid, du tilbringer inde i monumenterne, kan være kort, hvis du vil se dem i dybden.

Måltider

Medbring vand og noget at spise. Længere ture har normalt et 15-minutters stop midtvejs i turen. Afhængigt af, hvor du slutter turen, vil din guide sandsynligvis anbefale dig steder at spise eller spise væk fra byens almindelige travlhed og travlhed.

Ture med børn

Hvis det ikke er en lang tur, vil børnene kunne klare det, da det er udendørs, og de kan løbe rundt og lege (det er ikke som på et museum, hvor de skal sidde stille), mens guiden viser dem seværdighederne. De afstande, der tilbagelægges på de fleste ture (især dem i byens centrum), er ganske overkommelige, men husk, at der ikke er plads til at sidde ned ved de fleste stop.

Anas rejsetips

Hvis du kan vælge en dato for din guidede tur, så undgå weekender og helligdage, da det er der, de fleste turister er i Roms centrum.

Tips til rejsende, der er interesseret i at tage på rundvisning i Rom

Piazza Navona-fontænen
Piazza Navona-fontænen

Det er vigtigt at finde et mødested, vælge tidspunkter og pakke din rygsæk, men der er andre detaljer, som du bør kende, før du tager på rundtur i Rom. Her er mine bedste tips:

 1. Kontroller sproget. Du vil ikke have nogen problemer, da disse ture er tilgængelige på flere sprog (spansk, portugisisk, engelsk, tysk og fransk er de mest almindelige), men tjek tilgængeligheden på det tidspunkt og sprog, du har valgt. Et andet tip er, at en byrundtur ikke er det rette tidspunkt til at øve sig i sprog, du vil nyde det meget mere på dit modersmål.
 2. Brug behagelige sko. Du vil gå i flere timer og stå i lang tid, da der nogle gange ikke er plads til at sidde ned under turen. Sørg for, at dine sko ikke er nye og ikke skurrer (pas på med sommersko). Tag for en sikkerheds skyld nogle plastre med dig.
 3. Spørg. Spørg om anbefalinger til at spise som en lokal eller gå ud og feste, og spørg om de bedste udsigtspunkter til at tage de bedste billeder, de mest originale souvenirs, du kan købe i Rom, skjulte steder, du ikke må gå glip af, udflugter, der kan supplere din rejse... Stil så mange spørgsmål, du vil, for du har ikke altid en ekspertguide i byen, der kan svare dig.
 4. Tag noter. OK, måske er det en overdrivelse, men personligt har jeg mere end én gang nydt de historier, jeg har fået fortalt på vandreture, så meget, at jeg har fundet mig selv i at tage noter på min mobiltelefon. På det seneste har jeg taget en notesbog og en kuglepen med mig på mine vandreture, fordi jeg ikke vil glemme noget. Det er også en god øvelse, hvis du senere skal lave en rejsenotatbog.

Hvis du er interesseret i rundrejser i Rom, vil du også være interesseret i

Galleri Borghese| ©Mateus Campos Felipe
Galleri Borghese| ©Mateus Campos Felipe

Hvis du er en person, der nyder historierne, detaljerne og anekdoterne bag de vigtigste monumenter, kan du ikke forlade Rom uden at tage på de to vigtigste guidede ture: Colosseum og Vatikanet. Begge steder er vidunderlige at gå rundt og tage tusindvis af billeder, men man forstår dem ikke helt, før man får en guidet tur. Her er de vejledninger, jeg har skrevet om Bedste guidede Vatikan ture y Colosseum ture hvis du er interesseret i at arrangere din egen guidede tur.

Hvis du vil ud af de slagne stier, foreslår jeg, at du besøger det utrolige Borghese-galleri (som også ligger i en af de smukkeste parker, jeg nogensinde har set). Dette er den artikel, jeg skrev om det, Borghese haver oggalleritureogbillettersom du kan læse for at organisere dit besøg.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor længe varer byrundturene normalt?

  De fleste ture i byen varer mellem 1 time og 30 minutter og 3 timer, så planlæg resten af dine aktiviteter med dette i tankerne.

 • Hvad er den bedste måde at komme rundt i Rom på?

  De fleste af Roms monumenter ligger i centrum af det historiske centrum, så det er normalt bedst at gå til fods for at komme rundt på Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe. Men her er et godt tip: Lej eller book en cykeltur, så du kan udforske byens skjulte perler og få mest muligt ud af din tid.

 • Hvad er de mest almindelige turistfejl, som man skal undgå?

  Den mest almindelige og største fejl: at man ikke køber billetter på forhånd. Sørg for at planlægge i forvejen, så slipper du for de lange ventetider i den romerske sol. Du skal ikke forsøge at ringe efter en taxa midt på gaden, da der er udpegede parkeringspladser til taxaer. Hvad angår kaffe, skal du være opmærksom på, at cappuccino normalt serveres til morgenmad, så resten af dagen kan du bestille en caffè macchiato eller caffè.