Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Tours

Det siges, at Rom er den evige stad, og det er den også: I gaderne finder du kilometervis af kunst og kultur. Gå ikke glip af denne liste over de bedste ture på engelsk, så du kan lære den at kende og nyde den i fulde drag.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

Rom Tours

Piazza di Spagna | ©Daniel Basso

Rom er et frilandsmuseum. I hvert hjørne er der en statue, et springvand eller en bygning, der emmer af historie; en historie, som vi skal tilføje indbyggernes skikke og den udsøgte gastronomi. En guidet tur er den bedste måde at lære Rom at kende på, og da det store udvalg af ture kan være overvældende, vil jeg hjælpe dig med at vælge den bedste.

1. Besøg Vatikanet og Det Sixtinske Kapel med en ekspertguide

Peterspladsen i Vatikanet
Peterspladsen i Vatikanet

At forlade Rom uden at besøge Det Sixtinske Kapel ville (næsten bogstaveligt talt) være en dødssynd. Kapellets fresker er uden tvivl hovedattraktionen for de millioner af turister, der valfarter hertil hvert år, men du må heller ikke gå glip af Peterskirken, Peterspladsen og den enorme mængde kunst, du finder i Vatikanmuseerne.

At lære alt dette at kende i detaljer kan tage dagevis, eller du kan begå den fejl at besøge stedet på egen hånd og vandre rundt uden at overveje dets kontekst, dets symbolik eller Vatikanets bedst bevarede hemmeligheder. Det er vigtigt at besøge dem med en ekspertguide for at nyde dette område af Rom til fulde. Desuden slipper du for indgangskøerne (hvilket er meget vigtigt, når man tænker på, at der er timevis af ventetid ved billetkontorerne).

Der er flere muligheder at vælge imellem: fra den billigste til den dyreste, hvor man får adgang til Vatikanet tidligt om morgenen, før det åbner for offentligheden, så man kan nyde kunsten i stilhed, fred og ro og undgå menneskemængderne. Book altid billetterforhånd og online for at undgå for høje priser og frem for alt for at få billetter på den dag og det tidspunkt, du ønsker.

Book en guidet tur i Vatikanet og Det Sixtinske Kapel

2. Colosseum og Forum Romanum, bedst indefra og med en lokal guide.

Rundt om Colosseum
Rundt om Colosseum

Colosseum står sikkert øverst på din ønskeliste over steder, du skal besøge i Rom. Og det er ikke så underligt. Det, der i det antikke Rom var skueplads for de mest mytiske gladiatorkampe, er gået over i historien som emblem, ikke bare for Rom, men for hele Italien. Hvis du er fascineret af det ydre, du ikke gå glip af det indre.

I dag er det muligt at besøge Colosseum indefra og gå rundt på tribunerne, endda gå ind i arenaen, ligesom gladiatorerne selv gjorde, og for en stund nyde fornemmelsen af at tage på en rigtig rejse tilbage i tiden. Ved siden af Colosseum ligger Forum Romanum og Palatinerhøjen, som også er et besøg værd.

Man kan besøge monumentet på egen hånd, men man får meget mere ud af det, hvis en lokal guide forklarer, hvad man ser, hvordan det blev bygget, og hvad de kampe, som Colosseum var vært for, gik ud på. At runde besøget af med en guidet tur til Forum Romanum og Palatinerhøjen er den perfekte måde at afslutte din tur til det antikke Rom på.

Uanset hvilken tur du vælger, vil du kunne springe de lange køer ved billetkontoret over hver dag. Her er de bedste:

Book en tur til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

3. Rejs til jordens centrum med en guidet tur i katakomberne

Roms arkitektur live
Roms arkitektur live

Roms katakomber er endnu en af byens bedst bevarede hemmeligheder. Lidt væk fra centrum, når man følger den gamle Appia-vej, kommer man til katakomberne, en utroligt velbevaret underjordisk krypt, hvor man kan besøge sarkofager og pavegrave og kunstneriske levn, der er mere end 1500 år gamle.

Selvom der er mere end 19 kilometer katakombetunneler, tager besøget mindre end to timer, men man kan kun komme ind med en guide, så jeg anbefaler, at du booker en guidet tur i St. Callixtus-katakomberne, hvis du har lyst til at fordybe dig i denne rejse fuld af legender og mystik.

Book en rundvisning i Roms katakomber

4. Den mest behagelige løsning: at tage bussen rundt i Rom

Peterspladsen i Vatikanet
Peterspladsen i Vatikanet

Selvom Rom er en by, man kan gå rundt i, er det ikke alle, der har mulighed for det. Hvis det er dit tilfælde, har du mulighed for at gøre det ombord på denne turistbus uden at give afkald på en specialiseret guides selskab. Bussen dækker et større område end vandreturene, så jeg anbefaler også denne mulighed, hvis du har lidt tid under dit besøg.

Selvom det kan virke som en udflugt, der forringer byens charme, er turistbussen en god idé for folk med nedsat mobilitet, med lidt tid i byen eller simpelthen for besøgende, der ankommer til byen midt om sommeren og leder efter en praktisk måde at komme rundt på, mens de flygter fra varmen.

Desuden kan du bruge den som offentlig transport til at komme fra et interessant sted til et andet, da den har gratis stoppesteder og dækker de vigtigste punkter i byen. Tjek priser, tilgængelighed og ruter her:

Book sightseeingbussen til Rom

5. Oplev også omgivelserne omkring Rom

Trastevere-kvarteret
Trastevere-kvarteret

Det er klart, at Rom er den evige stad, og navnet bedrager ikke: dens gader, monumenter og museer ville give os mulighed for at gå og opdage nye ting hver dag i årevis. Men din tid i byen varer jo ikke evigt, og hvis du har lyst til at udnytte din rejse til at udforske Roms omgivelser og lære lidt mere om italiensk kultur, er du heldig.

Der er masser af udflugter og guidede ture, du kan tilmelde dig, hvis du har lyst til at koble af fra byens kaos og lære andre utrolige steder at kende som Pompeji, Firenze, Napoli eller endda de arkæologiske rester af Ostia eller Villa dell'Este og Hadrians Villa.

Du vil se, at der er muligheder for enhver smag og ethvert budget, så dyk ned i denne liste for at vælge den, der passer bedst til din rejse:

Book en udflugt til Pompeji fra Rom

6. Nyd Roms charme på cykel

Typisk pizzeria i Trastevere
Typisk pizzeria i Trastevere

Atudforske Rom på cykel er en af de sjoveste ture, du kan tage på under din ferie i Den Evige Stad.

Det er en aktivitet, der giver dig mulighed for at se mange interessante steder i Rom på kort tid, for eksempel det antikke Rom, Villa Borghese, byens centrum eller Colosseum og Trastevere-områderne, blandt mange andre steder.

Cykelturene i Rom varer normalt omkring 3 eller 4 timer, men fordelen er, at de kan udføres af alle slags rejsende, uanset deres fysiske tilstand, da der er klassiske og elektriske cykler. Desuden vil du hele tiden være ledsaget af en lokal guide, som vil tage dig med til de mest tilgængelige steder, og undervejs vil du kunne stoppe fleksibelt for at tage de billeder, du har lyst til.

Book en cykeltur i Rom

7. Lær om italiensk mad ved at tage på en gastronomisk tur i Rom

Nyd de mange forskellige pizzaer på Pizzeria Panattoni| ©Aimarmi
Nyd de mange forskellige pizzaer på Pizzeria Panattoni| ©Aimarmi

Når man tænker på Italien, tænker man også på det lækre køkken. Et køkken, der har krydset grænser og erobret hjerter over hele verden.

Ud over at nyde de vidunderlige retter på Roms restauranter har du på din rejse til Rom mulighed for at tage på en gastronomisk tur og opdage de bedste lokale produkter på en tur til markeder som Campo de' Fiori og gourmetsteder i kvarterer som Trastevere eller det jødiske kvarter.

Og det bedste af det hele: Der vil være smagsprøver! Pizza, pasta, gelato, stegte artiskokker og mange andre af byens typiske retter.

Det bedste ved denne type ture er, at de ikke kun fokuserer på gastronomi, men også afsætter tid til at lære Roms symbolske steder at kende ( Trevifontænen, Den Spanske Trappe, Piazza Navona, Pantheon, Campo de Fiori osv.), og de vil give dig de bedste anbefalinger, så du kan spise som en lokal under dit besøg i Rom.

Hvis du vælger muligheden, kan du endda tage på en tur i Rom, der indeholder et madlavningskursus med en professionel kok for at lave en autentisk romersk pizza.

Book en madtur i Rom

8. Udforsk Roms boheme-kvarter Trastevere

Trilussa-pladsen| ©Jim Naureckas
Trilussa-pladsen| ©Jim Naureckas

Trastevere er et af Roms mest charmerende kvarterer. Sammenlignet med andre områder i byen, der er mere overfyldt med turister, har det en afslappet og bohemeagtig atmosfære, som du vil forelske dig i.

Derfor må du ikke gå glip af en tur til Trastevere under din ferie i Rom. Hvis du har mulighed for det, vil jeg råde dig til at vælge en privat tur, for på den måde kan du nyde byens vidundere i dit eget tempo og tilpasse ruten til de steder, du er mest interesseret i at se.

På de private ture i Trastevere får du desuden en meget tæt og afslappet atmosfære med guiden, hvilket gør udflugten til en meget underholdende oplevelse. Faktisk kan du endda bede guiden om personlige restaurantanbefalinger, som vil være nyttige under dit besøg, hvis du har lyst til at blive til middag i Trastevere.

Book en tur til Trastevere og den jødiske ghetto

9. Hop på en Vespa og oplev Rom

På en Vespa| ©jor baeke
På en Vespa| ©jor baeke

Drømmer du om at efterligne Audrey Hepburn og Gregory Peck i filmen "Roman Holiday" og opdage den evige stad på en Vespa? Dette er en af de sjoveste ture i Rom!

Vespaen er et af de mest berømte symboler på italiensk kultur på grund af dens mange optrædener i film, og det er en uforglemmelig oplevelse at kunne udforske landets hovedstad på en af dem.

Hvis du ikke ved, hvordan man kører en motorcykel, skal du ikke bekymre dig, for på denne tur vil du rejse som passager, og undervejs vil du blive ledsaget af en privatchauffør, som vil vise dig de vigtigste monumenter og nogle forbløffende hemmelige steder. Og der vil være stop undervejs, så du kan tage alle de billeder, du har lyst til.

Lej en scooter i Rom

10. Hav det sjovt med en tur rundt i det kejserlige Rom i golfvogn

Besøg ved Trevi-fontænen| ©Radek Kucharski
Besøg ved Trevi-fontænen| ©Radek Kucharski

En anden god måde at tilbringe en uforglemmelig dag i Rom på er at sætte sig op i en golfvogn og lade sig føre gennem gaderne i det kejserlige Rom, mens chaufføren fortæller dig om monumenternes historie.

På en tur på omkring tre timer får du den bedste udsigt over Colosseum, Pantheon eller Circus Maximus, mens guiden fortæller dig om de store romerske kejseres kampe.

Når du passerer Trevi-fontænen, kan du kaste en mønt og få taget et billede, for denne tur giver dig mulighed for at stoppe ved de mest symbolske steder, så du kan gå rundt om dem og betragte skønheden i de romerske monumenter i ro og mag.

Book turen i golfvogn gennem Rom

11. Spadser gennem Roms gader under stjernerne

Roms gader ved nattetide| ©Dylan Freedom
Roms gader ved nattetide| ©Dylan Freedom

Jeg er sikker på, at en nattur i Rom vil være en af de oplevelser, du vil nyde mest under dit ophold, og som du vil tage med dig som et helt særligt minde.

Det må ikke mangle på din liste over ting, du skal lave i Rom! Byen er indhyllet i en romantisk og gådefuld atmosfære, og en tur gennem Roms monumentale gader, mens du ser dens kirker, paladser og pladser skinne, bliver en meget spændende oplevelse.

Desuden er en af fordelene ved at tage på en nattur i Rom sammenlignet med ture i dagtimerne, at der om natten normalt ikke er så mange mennesker i gaderne, og turen er meget roligere. Jeg anbefaler dig at gøre det især i sommernætterne, det er simpelthen magisk!

Hvis du vil vide mere om denne slags aktiviteter, må du ikke gå glip af indlægget Bedste natture i Rom, hvor du finder en masse forslag.


De vigtigste stop på turen i Rom

Trevi-fontænen
Trevi-fontænen

Groft sagt kan man inddele Rom i fire turistområder: Det antikke Rom med Colosseum og Forum Romanum som de vigtigste seværdigheder; Vatikanstaten med Peterspladsen som vartegn; Trastevere-kvarteret og Roms centrum med Trevi-fontænen, Pantheon og Piazza Navona som must-see-spots. Medmindre den tur, du booker, dækker et specifikt kvarter eller område, dækker de normalt alle følgende stop:

Fontana del Tritone

Den ligger på Piazza Barberini og er en barokfontæne designet af Bernini, som normalt er turens mødested. Ud over at fortælle dig om myten om Triton, vil guiden helt sikkert benytte sig af dette stop til at fortælle dig om journalisten Margaret Fuller, da der er en mindeplade på pladsen, som er dedikeret til hende.

Piazza Navona

Roms største plads med sine barokke springvand er et af de områder, der mest fortryller besøgende i den evige stad. Der er mange legender omkring disse statuer, der repræsenterer de store floder fra den tid, hvor de blev bygget (midten af det 17. århundrede); guiden vil forklare flere af dem og fortælle dig, hvilke der er de mest pålidelige.

Trevi-fontænen

Uden tvivl det mest repræsentative springvand i Rom og også det største. Medbring småpenge, for du har sikkert hørt, at traditionen er at kaste dem bagud: en for at vende tilbage til Rom og to for at finde kærligheden.

Pantheon

Din guide vil sandsynligvis bruge dette stop til at fortælle dig om genforeningen af Rom, da det er i Pantheon, at resterne af Victor Emmanuel II, den første konge af det genforenede Italien, er stedt til hvile. Prøv ikke at miste tråden i forklaringerne, mens du betragter dette vidunder af romersk arkitektur; jeg advarer dig om, at det ikke er let. Der er gratis adgang.

Ignatius af Loyola-kirken

Denne kirke er bygget i barokstil mellem det 17. og 18. århundrede og huser en model af et tempel dedikeret til verdens religioner og en meget speciel optisk illusion, som din Rom-guide vil kunne afsløre for dig. Gratis adgang.

Hadrians tempel

Dette tempel i korintisk stil fra det 1. århundrede er det bedste sted at lære om Roms gamle kejseres historie. Din guide vil helt sikkert ikke gå glip af denne mulighed.

Organiser din guidede tur i Rom

Villa Borghese-haverne
Villa Borghese-haverne

Sådan kommer du til mødestedet

Mødestederne for vandreture i Rom er som regel centrale steder. Triton-fontænen, Piazza Trilussa i Trastevere, Piazza del Popolo, Piazza de Campo de Fiori, Via Labicana... Jeg anbefaler, at du tager metroen til et centralt stoppested og derefter går til mødestedet (du kan bede din guide om et referencepunkt, når du booker turen).

Tidsplaner

Du vil normalt kunne vælge mellem en række forskellige køreplaner for din tur rundt i Rom. Hvad angår ugedagene, er der normalt ture hver dag, men vær opmærksom på, at de fleste af Roms museer er lukket om mandagen, så besøgende kan benytte lejligheden til at tage på sightseeing i byens centrum. Som i enhver anden storby er der også mere trængsel i turistområderne i weekender og på helligdage.

Varighed af ture

Turene varer normalt mellem to og tre timer, afhængigt af hvilken mulighed du vælger. Vandreturene i det centrale Rom er lange nok til at suge historien til sig fra de mest emblematiske steder og derefter vende tilbage til dem i ro og mag, men hvis du tager turen til Colosseum og Forum Romanum, skal du være opmærksom på, at den tid, du tilbringer inde i monumenterne, kan være kort, hvis du vil se dem i dybden.

Måltider

Medbring vand og snacks. Længere ture har normalt et stop på 15 minutter midt på turen. Afhængigt af hvor du slutter turen, vil din guide sandsynligvis anbefale steder at spise eller spise væk fra den generelle trængsel og travlhed i byen.

Ture med børn

Hvis det ikke er en lang tur, kan børn sagtens klare det, da de er udendørs og kan løbe rundt og lege (det er ikke som på et museum, hvor de skal stå stille), mens guiden viser dem seværdighederne. Distancerne på de fleste ture (især dem i centrum) er ganske overkommelige, men vær opmærksom på, at der ved de fleste stop ikke er plads til at sidde ned.

Ana's Traveller Tip

Hvis du kan vælge en dato for din guidede tur, så undgå weekender og helligdage, da det er her, de fleste turister plejer at være i centrum af Rom.

Tips til rejsende, der er interesserede i at tage en tur i Rom

Piazza Navona-fontænen
Piazza Navona-fontænen

At finde dit mødested, vælge din tidsplan og pakke din rygsæk er vigtigt, men der er andre detaljer, du gerne vil vide, før du tager på en tur i Rom. Her er mine bedste tips:

  1. Tjek sproget. Du vil ikke få problemer, fordi disse ture findes på flere sprog (spansk, portugisisk, engelsk, tysk og fransk er de mest almindelige), men tjek tilgængeligheden for dit valgte tidspunkt og sprog. Et andet tip er, at en byrundtur ikke er det rette tidspunkt til at øve sprog, du vil nyde det meget mere på dit modersmål. 2. Tag behagelige sko på. Du kommer til at gå i flere timer og stå i lang tid, da der nogle gange ikke er noget sted at sidde ned under turen. Sørg for, at dine sko ikke er nye, og at de ikke gnaver (pas på sommersko). Tag for en sikkerheds skyld nogle plastre med dig. 3. Stil spørgsmål. Bed om anbefalinger til at spise som en lokal eller gå ud og feste, spørg om de bedste udsigtspunkter til at tage de bedste billeder, om de mest originale souvenirs, du kan købe i Rom, om skjulte steder, du ikke må gå glip af, om udflugter, der kan supplere din rejse ... Stil så mange spørgsmål, du vil, for du har ikke altid en ekspertguide i byen, der kan svare dig. 4. Tag noter. Okay, måske er det en overdrivelse, men personligt har jeg mere end én gang nydt de historier, jeg har fået fortalt på byvandringer, så meget, at jeg har taget mig selv i at tage noter på min mobiltelefon. På det seneste har jeg taget en notesbog og en kuglepen med på turene, fordi jeg ikke vil glemme noget. Det vil også være en ideel øvelse, hvis du senere skal lave en rejsenotesbog.

Hvis du er interesseret i Rom-ture, vil du også være interesseret i

Borghese-galleriet| ©Mateus Campos Felipe
Borghese-galleriet| ©Mateus Campos Felipe

Hvis du er en af dem, der nyder historierne, detaljerne og anekdoterne bag de vigtigste monumenter, kan du ikke forlade Rom uden at tage på de to vigtigste guidede ture: Colosseum og Vatikanet. Begge steder er vidunderlige at gå rundt og tage tusind billeder, men man forstår dem ikke helt, før man tager på en guidet tur. Her er de guider, jeg har skrevet om Bedste guidede Vatikan ture y Colosseum ture hvis du er interesseret i at arrangere din egen guidede tur.

Hvis du vil væk fra alfarvej, foreslår jeg, at du besøger det utrolige Borghese-galleri (som også ligger i en af de smukkeste parker, jeg nogensinde har set). Dette er den artikel, jeg skrev om det, Borghese haver oggalleritureogbillettersom du kan læse for at organisere dit besøg.