Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

5 spisesteder nær Vatikanet

Når du planlægger din rejse til Rom, forestiller du dig sikkert at spise meget og godt. Men nogle gange kan det være svært at finde det perfekte sted. Her er mine favoritter

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

5 spisesteder nær Vatikanet

Klargøring af dejen til en lækker pizza | Nadia Spetniskaya

Ternede duge, parmesanduft og endeløs spaghetti carbonara. Ja, få mundvandet til at løbe, for det er, hvad der venter dig, når du ankommer til pastaens hovedstad. Og når du kommer dertil, skal du helt sikkert gøre et (eller flere) stop i Vatikanet, for efter så meget kunst får du appetit.

For ikke at blive fanget med tom mave midt i sådan et turistområde uden at vide, hvor du skal gå hen, anbefaler jeg, at du tager en gastronomisk tur i Vatikanet, hvor du smager på forskellige italienske specialiteter og smager på et bredt udvalg af vine. Du kan også besøge et pizzeria med mere end 80 forslag. Og hvis du er på udkig efter flere muligheder, er her en liste over mine yndlingssteder:

1. De bedste pizzaer i en familiær atmosfære hos Nicò

Lækker italiensk pizza| ©Nik Owens
Lækker italiensk pizza| ©Nik Owens

Hvis du er på udkig efter en god, varieret menu i en autentisk restaurant, så prøv Nicò, en hyggelig restaurant i Prati-kvarteret (kun få meter fra Vatikanet), hvor du kan spise omgivet af romere og næsten ikke høre nogen turister.

Det er et sted, der mest besøges af familier, der bor i området, og unge mennesker, der studerer i området (der er flere gymnasier og universiteter i nærheden), så du finder gode priser og god kvalitet.

Her kan du spise den typiske romerske pizza, den tynde med sprøde kanter. Du kan spise det hele uden at få en mæthedsfornemmelse (som det sker med de tykkere pizzaer). Den mest klassiske er margherita (tomat og mozzarella), men lad tjenerne rådgive dig eller bestil forskellige pizzaer, så du kan prøve lidt af hvert.

 • Hvor: Viale Angelico, 6.
 • Hvorfor jeg kan lide dette sted: Det er et af de familiedrevne steder, meget autentisk og meget "nabolag", med en meget god kvalitetsstandard og atmosfære.
 • Anbefales, hvis... du er på udkig efter en traditionel italiensk middag med et bredt udvalg på menuen at vælge imellem.

Book en gastronomisk rundtur i Vatikanet

2. Snack og morgenmad på Panificio Marè Prati

Italiensk bagværk| ©Louis Hansel
Italiensk bagværk| ©Louis Hansel

Hvis du stadig ikke har fået nok croissanter (man kan aldrig få nok), vil jeg opfordre dig til at kigge forbi denne skjulte perle (jeg siger skjult, fordi den har en meget lille indgang og går helt ubemærket hen) for at købe de bedste kager, du nogensinde kommer til at smage i Rom. Ud over at sælge til offentligheden leverer dette historiske bageri kager til mange restauranter og barer i byen.

Priserne er latterlige. En "cornetto de cioccolato", min favorit, koster 40 centimes. Du kan ikke nøjes med én, beklager! Tænk bare på, at med al den gang, du har gået, og med al den gang, du stadig skal gå, vil disse kalorier næppe sætte sig i din krop. Du finder den i Viale Angelico, 88, og du skal ned ad en kort trappe for at komme til paradis. Her er deres hjemmeside for at vække din appetit: Panificio Marè Prati.

 • Hvor ligger det: Viale Angelico 88
 • Hvorfor jeg kanlide dette sted: Det store udvalg af søde sager og den kvalitet, du finder her, er uovertruffen. Og priserne ligeså!
 • Anbefales, hvis... du vil have noget sødt at spise, når du er i området, men ikke leder efter et sted at sidde ned. Alt her er takeaway.

Book en madtur i Rom

3. Få de bedste pastaretter to go på Pastasciutta

Pastaret| ©Amirali Mirhashemian
Pastaret| ©Amirali Mirhashemian

Aldrig har en takeaway-pastaret været så god. Sidste gang jeg var på en guidet tur i Vatikanmuseerne, var jeg sulten og havde ikke meget tid. Vi udnyttede, at der ikke var så mange mennesker omkring Castel St Angelo, og besluttede os for at købe et par pastaretter med hjem og spise dem på broen med udsigt over floden.

Vi gik ind med lave forventninger, men vi blev positivt overraskede over kvaliteten af pasta en og saucerne. De har alle mulige varianter af pasta og tilbehør, så i løbet af få sekunder tilbereder de den ret, du ønsker (du kan se, hvordan de gør det gennem glasset), og før du ved af det, har du den klar til at tage med i en kasse.

Overvej denne mulighed, hvis du har lyst til at spise stille og roligt i den lejlighed eller på det hotel, hvor du bor, eller hvis du foretrækker at gøre som mig og lede efter det sceneri, du vil nyde under dit måltid i Roms gader. Dette er deres hjemmeside.

 • Hvor ligger det: Via delle Grazie, 5
 • Hvorfor jeg kan lide dette sted: Få steder tilbyder så god, hurtig og billig service.
 • Anbefales hvis... du har travlt (og er sulten), og du ikke vil opgive at spise typisk italiensk pasta, godt klaret.

Book en gastronomisk tur i Vatikanet

4. Sandwich med gourmetpålæg hos Bono Roma

Italiensk charcuteri| ©Theme Photos
Italiensk charcuteri| ©Theme Photos

Hvem sagde, at noget så simpelt som en sandwich ikke kunne være lige så lækker som den mest sofistikerede menu? Vi ved, at italienerne er mestre i brødproduktion, men bland det med et femstjernet charcuteri, og resultatet kan blive episk.

For et hurtigt, men velsmagende måltid skiller Bono Roma sig ud. Du kan tage en af de utrolige "Paninos" på deres menu med dig og spise den i et af byens magiske hjørner. Min favorit er Monti, som har mortadella, brieost, pistaciepaté og rucola. Du er virkelig nødt til at prøve alle delikatesserne på menuen.

 • Hvor: Via di Porta Cavalleggeri, 109/111.
 • Derfor kan jeg lide dette sted: Ingredienserne er førsteklasses, servicen er hurtig, personalet er meget opmærksomt, og prisen er meget overkommelig.
 • Anbefales, hvis... du vil prøve en typisk italiensk "panino italiano" af høj kvalitet og nyde det bedste kød.

Book en gastronomisk tur i Vatikanet

5. Rom har også fantastisk sushi, og den bedste sushi i byen finder du på Temakinho

Sushi| ©Vinicius Benedit
Sushi| ©Vinicius Benedit

Er du træt af pasta og pizza, hvis du har været i byen i et par dage? Bare rolig, jeg vil aldrig indrømme det højt, men jeg indrømmer, at det også er sket for mig. Hvis du har fået nok af pasta, pizza, lasagne, risotto og gnocchis, er du mere end berettiget til at lede efter noget lidt mere eksotisk.

Og hvis du kan lide sushi, er du heldig, for i nærheden af Vatikanet finder du det bedste, jeg har fået i Rom. Temakinho er en kæde af brasiliansk-japanske fusionsrestauranter (eksotisk, jeg advarede dig!), som laver fantastiske ruller og cocktails, der indbyder til at tilbringe natten siddende på terrassen. Bygningen er også et besøg værd: Det er et typisk klassisk italiensk palazzo i tre etager, som er omdannet til en restaurant med et trendy design.

 • Hvor: Via dei Serpenti, 16
 • Hvorfor jeg kan lide dette sted: Jeg tror, jeg ville gentage mig selv for meget, hvis jeg sagde, at det er en af de mest velsmagende asiatiske retter, jeg nogensinde har fået, men jeg er nødt til at insistere - uimodståelig!
 • Anbefales, hvis... du har lyst til at prøve noget anderledes og besøge en af de mest trendy restauranter i Rom lige nu.

Book en gastronomisk rundtur i Vatikanet