Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste guidede Vatikan ture

Vatikanmuseerne er uden tvivl et obligatorisk stop på enhver rejse til Rom. Det Sixtinske Kapel, gallerierne og kunstværkerne i det indre gør det til et af de mest besøgte museer i verden. Vil du gå glip af det?

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Bedste guidede Vatikan ture

Udsigt over Vatikanstaten | © Gabriela Clare Marino

Med Vatikanmuseerne og Peterspladsen og kuplen som de vigtigste vartegn er Vatikanet et must blandt de ting, man skal se og gøre i Rom. Historien bag dens mure står ikke i lærebøgerne, og det er en af hovedårsagerne til at besøge den.

Det er en helt anden oplevelse at besøge Vatikanmuseerne på egen hånd end at besøge dem sammen med en specialiseret guide, der forklarer og sætter århundreders kunst på museerne i en sammenhæng. Det kan være overvældende at vælge en tur blandt de mange muligheder, men disse er de bedste muligheder:

Den bedste løsning

Rom vatikan museum og det sixtinske kapel guided tur

Guidet rundvisning i lille gruppe til den bedste pris

Hvis du er på udkig efter en guidet rundvisning i Vatikanet til en overkommelig pris og med en lille gruppe, er dette den bedste mulighed.

Varighed: 2 hours 30 minutes

Når du skal vælge de bedste guidede ture i Vatikanet, foreslår jeg, at du overvejer muligheder som f.eks. den lille gruppe Vatikan-tur, der omfatter stort set det samme som den almindelige tur til en lidt højere pris.

Den store forskel er, at du rejser i en gruppe på højst 12-14 personer. Det giver dig også mulighed for at være tættere på guiden, hvilket gør det nemmere for dig at stille alle dine spørgsmål til ham.

Hvorfor denne mulighed anbefales: Andre steder er det ikke så vigtigt, men Vatikanmuseerne er overfyldte (desværre er en af de største ulemper ved stedet støjen, selv om det er et museum), og guiden kan ikke hæve stemmen, så hvis han henvender sig til en lille gruppe, er det meget bedre.


Premium-muligheden

Privat guidet rundvisning på Vatikanmuseerne

Privat rundvisning i Vatikanet

Hvis du ønsker at undgå grupper, gå i dit eget tempo og få en personlig forklaring, er dette den bedste private rundvisning i Vatikanet.

Varighed: 3 hours

Denne mulighed for en privat rundvisning i Vatikanet giver dig mulighed for at tilpasse ruten til de områder af museerne, som du er mest interesseret i (som regel har guiderne ingen problemer med at ændre ruten og er endda glade for at gå uden for den officielle rute), og du får naturligvis personlige forklaringer, som du vil få meget mere ud af.

Tiden i det Sixtinske Kapel (Vatikanmuseernes stjerne) er nok til at forklare freskerne perfekt og til ikke at fare vild i mængden af information bag malerierne.

Ud over forklaringer om specifikke værker indeholder denne private rundvisning i Vatikanet også interessante oplysninger om, hvad der er at se og gøre i Vatikanet, såsom at observere områdets arkitektur, lære om det politiske og religiøse liv i Vatikanet (der er en serie værdig, og der er faktisk flere) og anekdoter, som de fleste turister ikke kender.

Hvorfor denne mulighed anbefales: Det er en luksus at have en privat guide til dig og din gruppe. Du vil kunne stille ham alle dine spørgsmål og nysgerrigheder, og han vil naturligvis lægge mere vægt på at forklare de punkter, der interesserer dig mest.


Hvorfor bestille billetter til Vatikanet uden kø til at springe køen over?

Når du ankommer til Peterskirken eller Vatikanmuseerne, vil du være uendeligt taknemmelig for at have dine billetter i lommen eller på din telefon og ikke at skulle vente på at gå gennem billetkontoret. I Hellotickets omfatter alle billetter til Vatikanet og de guidede ture, du bestiller til Vatikanet, muligheden for at springe køen over, hvilket er vigtigt for at komme frisk ind på museet og ikke at skulle vente i flere timer i køen og komme ind allerede træt.

Husk dette, hvis du overvejer at købe dine billetter på billetkontoret, når du ankommer til Rom, for i så fald skal du vente i lange køer, og det kan ødelægge din oplevelse af at besøge Det Sixtinske Kapel eller Peterskirken.

Book en privat rundvisning i Vatikanet

Det skal du vide om guidede ture i Vatikanet

Kolonnade på Peterspladsen| ©Patrick Schneider
Kolonnade på Peterspladsen| ©Patrick Schneider

Ved at leje en guidet tur (og det virker i stort set alle tilfælde) kan du slippe for at bekymre dig om tidspunkter, ruter og ventetid (langt de fleste af Vatikanets ture er uden kø). Paradoksalt nok føler man sig mindre som en turist på en guidet tur, fordi man kun er optaget af de historier, som guiden fortæller.

Gratis afbestilling

Der er mulighed for tilbagebetaling, hvis du afbestiller 24 timer i forvejen. Det giver dig mulighed for at tilpasse dine planer i tilfælde af uforudsete omstændigheder uden at miste dine penge. Sørg for, at billetterne er inkluderet, når du booker, og sørg for kø-fri adgang: Selv om det kan virke basalt, bør intet tages for givet.

Book din guidede rundvisning i Vatikanet

Organiser din guidede rundvisning i Vatikanet

Vatikanets museer| ©Ana Rey
Vatikanets museer| ©Ana Rey

Tidsplan

Selv om der er forskellige tidspunkter for at besøge Vatikanet med en guidet rundvisning, anbefales det at vælge tidligt om morgenen for at undgå at falde sammen med spidsbelastningsperioder på Vatikanmuseerne.

Hvad du skal medbringe

Et af de vigtigste råd, du skal huske, når du besøger Vatikanet, er at bære en jakke eller et tørklæde for at dække dine skuldre og halsudskæringer ved indgangen og under besøget, da Vatikanet er meget strengt med hensyn til påklædning. Du kan vise billetkuponen til guiden fra din mobiltelefon, og han vil give dig billetterne, hvis de ikke allerede er blevet sendt til dig i digitalt format.

Sådan kommer du til Vatikanet

Vatikanet ligger langt fra Roms historiske centrum, men i modsætning til hvad mange tror, kan du nå Vatikanet fra Roms centrum til fods fra turistattraktioner som Piazza Navona eller Campo di Fiori. Under alle omstændigheder er det nemmest at komme dertil ved at tage metrolinje A til Ottaviano S. Pietro.

Når du er der, vil guiden forklare, hvor mødestedet for den guidede tur er, afhængigt af hvilken tur du vælger: de er normalt nemme at finde, og guiden vil have et tydeligt genkendeligt objekt med sig, så du kan se det i mængden.

Varighed

Rundvisningen i Vatikanet varer ca. tre timer, men den samlede tid kan variere og kan være længere (sjældent kortere). Hvis du ønsker at se Vatikanmuseernes højdepunkter i dybden uden at skynde dig rundt og suge guidens forklaringer til dig, kan en rundvisning på mindre end denne tid ikke anbefales. Hvis du besøger Vatikanet på egen hånd, er du måske interesseret i dette indlæg om længden af rundvisninger i Vatikanet.

Frokost i området

Forlad området til frokost, medmindre din guide giver dig en specifik anbefaling om at spise i nærheden af Vatikanet. Vær opmærksom på, at de fleste steder i nærheden af Peterspladsen er dyre, og at nogle måske begår den alvorlige synd at tilbyde dig en tallerken med genopvarmet pasta eller pizza.

Hvis du vil fortsætte med at rejse rundt i området efter dit besøg, er det nok at holde dig væk fra de centrale områder eller bede din guide om en anbefaling. Heldigvis er Italien et af de lande i Europa, hvor det er nemmest at spise godt og billigt.

Tur med børn

Det anbefales ikke, at du tager på en guidet tur i Vatikanmuseerne med børn, medmindre den er specielt tilpasset til dem. Turen er lang for de små, museerne er overfyldte, og hverken de eller du vil nyde godt af en guidet rundvisning i Vatikanet. Hvad angår barnevogne, kan de være et sandt kaos i myldretiden.

Særlige muligheder

Hvis du har en særlig interesse for kunst og maleri, vil du måske synes, at den generelle rundvisning er for kort; Vatikanet har trods alt en af de største kunstsamlinger i verden. Hvis du er kunsthistorisk interesseret, bør du ikke udelukke at komme tilbage en anden dag for at udforske samlingen i dybden eller bestille en privat individuel rundvisning.

Anas rejsetips

Undgå at hyre de "guider", som henvender sig til dig på Peterspladsen. Mange af dem er uofficielle og er ikke kvalificerede til at give en guidet rundvisning af høj kvalitet.

Ofte stillede spørgsmål fra rejsende, der er interesseret i den guidede rundvisning i Vatikanet i Rom

Luftfoto af Vatikanets have| ©Unsplah
Luftfoto af Vatikanets have| ©Unsplah

Hvordan skal jeg klæde mig i Vatikanet?

På grund af stedets særlige særpræg er en af de vigtigste regler i Vatikanet at bære "anstændigt" tøj. Det betyder ingen hatte, ingen seler, ingen spaltning, ingen bukser og ingen korte nederdele. Hvis det er sommer, når du besøger Vatikanet, kan du tage en langærmet T-shirt eller et tørklæde på, når du går ind i Peterskirken eller Vatikanmuseerne.

Er det varmt i Vatikanstaten?

Ikke så meget som i Colosseum eller Forum, men ja. Museerne er overdækkede, men der er ingen skygge på Peterspladsen. Så selv om du ikke skal stå i kø for at komme ind på Vatikanmuseerne, skal du medbringe vand og solcreme, da du skal på en guidet tur.

Kan jeg komme ind i Vatikanmuseerne med en rygsæk?

Hvis det ikke er en stor rygsæk eller bagage, ja. Ellers skal du aflevere den på billetkontoret. Under alle omstændigheder er det ikke tilrådeligt at tage med på nogen af de ture, du tager i Rom; det er en by, hvor man går til fods, og enhver ekstra vægt vil gøre det svært for dig at nyde den.

Må jeg tage mad med ind på Vatikanmuseerne?

Det er ikke tilladt at spise og drikke i udstillingshallerne, så hvis du har proviant i din rygsæk eller taske, må du ikke tage det ud, mens du besøger udstillingen.

Må jeg tage billeder inde i Vatikanet?

Det er ikke tilladt at bruge blitz og selfiestave i Vatikanmuseerne. Du må tage billeder med din mobiltelefon og med et kamera uden professionelt tilbehør (for sidstnævnte skal der søges om en særlig tilladelse).

I Peterskirken skal du huske, at du befinder dig på et sted for tilbedelse; selv om mange turister ikke respekterer dette, er det ikke passende at tage billeder, mens de besøgende forsøger at nyde den stilhed, som stedet burde give. Gem dit hukommelseskort til de andre vidundere i Rom eller til udsigten over Peterspladsen fra kuplen.

Er det værd at bestige Peterskirkens kuppel?

Selv om det er gratis at komme ind i Peterskirken, og du sandsynligvis vil se den under din guidede rundvisning i Vatikanet, skal du betale for at bestige Peterskirkens kuppel separat. Hvis du er i god form og ikke lider af klaustrofobi, er det værd at gøre det. Ellers har du fra Gianicolo Hill en meget lignende udsigt over Peterspladsen.

Kan jeg besøge Vatikanmuseerne om natten?

Nogle fredage om året er Vatikanmuseerne åbne om eftermiddagen og aftenen (men der er normalt ingen rundvisninger på disse tidspunkter). Find ud af, hvornår de er, og udnyt dem, hvis du er i Rom, da de normalt er meget mindre overfyldte.

Book din guidede rundvisning i Vatikanet

Hvad hvis jeg kun vil have billetter til Vatikanet?

Bramante-trappen, Vatikanmuseerne| ©Lelê Breveglieri
Bramante-trappen, Vatikanmuseerne| ©Lelê Breveglieri

Du kan naturligvis også købe billetter til Vatikanet uden nogen form for guidet rundvisning. Det er rigtigt, at du på den måde kan lære hele området at kende i dit eget tempo uden at skulle være opmærksom på en guides forklaringer, men på den anden side går du glip af charmen ved at kende forklaringen på al den kunst, livsstil og de kuriositeter, som Vatikanet gemmer på, i detaljer. Prisen på billetter til Vatikanet uden en guidet tur er dog lavere, og du kan få rabat på billetter til Vatikanet, hvis du opfylder visse alders- eller erhvervskrav.

Andre guidede ture i Rom

En anden guidet tur, som du måske vil være interesseret i, hvis du besøger Vatikanet, er et besøg i nekropolen under Peterskirken. Dette besøg kræver en særlig tilladelse, fordi det giver adgang til det sted, hvor apostlen er begravet, men der er nogle specialiserede ture, der tilbyder dette besøg.

Hvad angår andre interessante guidede ture i Rom, er min personlige favorit Colosseum og Forum i Rom. Området har intet med Vatikanet at gøre, men det er det andet must-see i den evige by, og den historie, som det bærer med sig, er fascinerende, og derfor findes der kombinerede billetter til Vatikanet og Colosseum.

Ofte stillede spørgsmål

  • Er der en dresscode på Vatikanmuseerne?

    Ja, det er bedst at undgå shorts og nederdele under knæet, samt ærmeløst tøj og sandaler. Det bedste råd er at bære en lang, kølig kjole med et sjal eller en jakke, eller blot jeans og en T-shirt.

  • Er der en guidet rundvisning, som giver mig mulighed for at komme direkte ind i det Sixtinske Kapel?

    Det Sixtinske Kapel er et af de mange rum i Vatikanmuseerne. Men hvis du ikke er så interesseret i at lære museerne i dybden at kende, kan du vælge den guidede ekspresrundvisning, som hurtigt fører dig til kapellet.

  • Omfatter turene Peterskirken, og hvornår er det bedste tidspunkt at besøge den?

    Hvis den guidede tur, du vælger, ikke omfatter et besøg i basilikaen, kan du gøre det før eller efter besøget i Vatikanmuseerne.