Bedste guidede Vatikan ture

Vatikanmuseerne er uden tvivl et obligatorisk stop på enhver rejse til Rom. Det Sixtinske Kapel, gallerierne og kunstværkerne indeni gør det til et af de mest besøgte museer i verden. Vil du gå glip af det?

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Bedste guidede Vatikan ture

Udsigt over Vatikanstaten | © Gabriela Clare Marino

Med Vatikanmuseerne og Peterspladsen og -kuplen som de vigtigste vartegn er Vatikanet et must-see blandt de ting, man kan se og lave i Rom. Historien bag murene kan ikke læses i lærebøger, og det er en af de vigtigste grunde til at besøge dem.

Oplevelsen af at besøge Vatikanmuseerne på egen hånd er helt anderledes end at besøge dem med en specialiseret guide, der forklarer og kontekstualiserer århundreder af kunst i disse museer. Det kan være overvældende at vælge en tur blandt de mange muligheder, men her er de bedste:

Mulighed for opsparing

Guidet rundvisning på Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken

Komplet rundvisning i Vatikanet og Peterskirken

Hvis du vil besøge Vatikanmuseerne og Peterskirken på samme dag uden at gå glip af pavegravene og spare penge og tid, er dette den bedste løsning.

Varighed: 3 timer

Denne mulighed for et komplet besøg i Vatikanet med en ekspertguide er for dem, der ønsker at få mest muligt ud af dagen i Vatikanets omgivelser og se dets vigtigste arkitektoniske perler. Med denne 2-timers tur sparer du en masse tid i kø, og du får også eksklusiv adgang til de pavelige grave i Peterskirken.

Ud over forklaringer på specifikke værker indeholder denne komplette rundvisning i Vatikanet og Peterskirken også interessante oplysninger såsom et kig på arkitekturen i området, indsigt i det politiske og religiøse liv i Vatikanet (en serie værdig, og der er faktisk flere) og anekdoter, som de fleste turister ikke kender.

Anbefales, hvis... Du ønsker at afslutte dit besøg i Vatikanet med at opdage et andet af Roms must-see steder og drage fordel af dets nærhed.


Andre muligheder for guidede ture i Vatikanet

Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Hvis du vil glemme alt om at stå i kø og spilde tid på at vente, er her nogle andre forslag til guidede ture i Vatikanet:

Hvad du skal vide om din guidede tur i Vatikanet

Kolonnaden på Peterspladsen| ©Patrick Schneider
Kolonnaden på Peterspladsen| ©Patrick Schneider

Ved at booke en guidet tur (og det fungerer i stort set alle tilfælde) kan du holde op med at bekymre dig om tider, ruter og ventetider (langt de fleste Vatikan-ture er uden kø). Selvom det kan virke paradoksalt, føler man sig mindre som turist på en guidet tur, fordi det eneste, man bekymrer sig om, er de historier, guiden fortæller.

Gratis afbestilling

Der er mulighed for refusion, hvis du afbestiller 24 timer i forvejen. Det giver dig mulighed for at justere dine planer i tilfælde af uforudsete omstændigheder uden at miste dine penge. Sørg for, at indgangsbilletter er inkluderet, når du booker, og sørg for køfri adgang: Selvom det kan virke basalt, bør intet tages for givet.

Book din guidede tur i Vatikanet

Organiser din guidede tur i Vatikanet

Vatikanets museer| ©Ana Rey
Vatikanets museer| ©Ana Rey

Åbningstider

Selvom der er forskellige tidspunkter at besøge Vatikanet på med en guidet tur, anbefales det, at du vælger den tidlige morgen for at undgå at falde sammen med spidsbelastningsperioderne på Vatikanmuseerne. Det er også vigtigt at bemærke, at ture, der inkluderer et besøg i Peterskirken efter kl. 14.00, ikke garanterer adgang til basilikaen.

Sådan kommer du til Vatikanet

Selvom det er lidt af en afstand, kan Vatikanet nås fra Roms centrum til fods fra turiststeder som Piazza Navona eller Campo di Fiori. Under alle omstændigheder er den nemmeste løsning at tage metrolinje A til Ottaviano S. Pietro.

Varighed

En rundvisningi Vatikanet kan tage ca. tre timer, men den samlede tid kan variere og være længere. Hvis du vil se højdepunkterne i Vatikanmuseerne i dybden, kan en tur på mindre end denne tid ikke anbefales. Hvis du besøger Vatikanet på egen hånd, er du måske interesseret i dette indlæg om længden af rundvisninger i Vatikanet.

Spisning i området

Forlad området til frokost, medmindre din guide giver dig en specifik anbefaling til at spise i nærheden af Vatikanet. Vær opmærksom på, at de fleste steder nær Peterspladsen vil være dyre, og nogle vil måske begå den alvorlige synd at tilbyde dig en tallerken med genopvarmet pasta eller pizza.

Tur med børn

Det anbefales ikke, at man tager på en guidet tur i Vatikanmuseerne med børn, medmindre den er specielt tilpasset dem. Turen er for lang for de små, museerne er overfyldte, og de vil ikke nyde det, og du vil ikke nyde det. Hvad angår klapvogne, kan de være kaotiske på spidsbelastningstidspunkter.

Ana's Traveller Tip

Undgå at hyre de "guider", der vil henvende sig til dig på Peterspladsen. Mange er uofficielle og er ikke kvalificerede til at give en guidet tur af høj kvalitet.

Ofte stillede spørgsmål fra rejsende, der er interesserede i en guidet tur i Vatikanet i Rom

Luftfoto af Vatikanets have| ©Unsplah
Luftfoto af Vatikanets have| ©Unsplah

Hvordan skal jeg klæde mig i Vatikanet?

På grund af stedets særlige idiosynkrasi er en af hovedreglerne i V atikanet at bære "dekorativt" tøj. For at komme ind skal skuldre og knæ være dækket. Det betyder også ingen hatte, ingen seler, ingen kavalergang, ingen bukser og ingen korte nederdele.

Må jeg tage billeder inde i Vatikanet?

I Vatikanmuseerne er hverken fotografering med blitz eller selfiestænger tilladt. Du må tage billeder med din mobiltelefon og med et kamera, der ikke har professionelt tilbehør (til sidstnævnte skal der søges om særlig tilladelse).

Peterskirken skal du huske, at du befinder dig på et sted for tilbedelse; selvom mange turister ikke respekterer dette, er det ikke passende at tage billeder, mens besøgende forsøger at nyde den afsondrethed, som stedet bør formidle.

Er det værd at bestige Peterskirken?

Selvom indgangen til Peterskirken er gratis, og du sandsynligvis vil se den under din guidede tur i Vatikanet, er der et separat gebyr for at bestige Peterskirken. Hvis du er i god form og ikke lider af klaustrofobi, er det værd at gøre. Ellers har man fra Gianicolo Hill en meget lignende udsigt over Peterspladsen.

Kan jeg besøge Vatikanmuseerne om natten?

Nogle fredage om året er Vatikanmuseerne åbne om aftenen (selvom der normalt ikke er nogen rundvisninger på dette tidspunkt). Find ud af, hvornår det er, og benyt lejligheden til at besøge dem, hvis du er i Rom, da de som regel er meget mindre overfyldte.

Book din guidede tur i Vatikanet

Hvad hvis jeg kun vil have billetter til Vatikanet?

Bramante-trappen, Vatikanmuseerne| ©Lelê Breveglieri
Bramante-trappen, Vatikanmuseerne| ©Lelê Breveglieri

Selvfølgelig er der også mulighed for at købe billetter til Vatikanet uden nogen form for guidet tur. Det er rigtigt, at det vil give dig mulighed for at lære hele området at kende i dit eget tempo uden at skulle være opmærksom på en guides forklaringer, men på den anden side vil du gå glip af charmen ved i detaljer at kende forklaringen på al den kunst, livsstil og de kuriositeter, som Vatikanet gemmer på. Prisen på billetter til Vatikanet uden en guidet tur vil dog være lavere, og du kan drage fordel af rabatter på billetter til Vatikanet, hvis du opfylder visse alders- eller professionelle krav.

Book billetter til Vatikanet

Andre guidede ture i Rom

Det romerske Colosseum| ©Dunia
Det romerske Colosseum| ©Dunia

En anden guidet tur, som du måske er interesseret i, hvis du besøger Vatikanet, er besøget i nekropolen under Peterskirken. Dette besøg kræver en særlig tilladelse, fordi det giver adgang til det sted, hvor apostlen er begravet, men der er nogle specialiserede ture, der tilbyder dette besøg.

Hvad angår andre værdifulde guidede ture i Rom, er favoritten uden tvivl besøget i Colosseum og Forum i Rom. Området har intet med Vatikanet at gøre, men det er det andet must-see i den evige stad, og den historie, det bærer med sig, er fascinerende, hvilket er grunden til, at der findes kombinerede billetter til Vatikanet og Colosseum.