Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Opera Koncerter I Venedig

Teatre som La Fenice og Malibran Theatre er nogle af de steder, hvor du kan nyde unikke operaforestillinger. Jeg vil fortælle dig, hvilke andre du skal besøge.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

Bedste Opera Koncerter I Venedig

Inde i La Fenice-teatret | ©Benh LIEU SONG

Hvis du vil nyde nogle af de bedste operakoncerter i Venedig, skal du tage til prestigefyldte spillesteder og teatre i hele byen, herunder Ateneo di San Basso og Palazzo delle Carceri på Markuspladsen. Under koncerterne får du mulighed for at nyde talentet hos nogle af Venedigs fineste operasangere og musikere.

Denne aktivitet er uden tvivl en af de bedste ting at se og gøre i Venedig, fordi du får mulighed for at se og nyde værker af berømte komponister som Antonio Vivaldi og Georg Friedrich Händel. Ved at se disse værker får du ikke kun mulighed for at nyde fantastisk musik, men du vil også rejse tilbage til byens guldalder. Hvis du foretrækker det, kan du også tilmelde dig et spændende live barokprogram.

1. Berømte operaer på La Fenice-teatret

La Fenice-teatret| ©Benh LIEU SONG
La Fenice-teatret| ©Benh LIEU SONG

Hvis der er et teater, der bør stå øverst på denne liste, er det Teatro La Fenice, for det er et af de mest berømte operahuse i verden, og det har fået sit ry for sin arkitektoniske skønhed, overlegne akustik og lange historie med operaproduktioner.

For at give lidt kontekst til stedets historie skal du vide, at La Fenice åbnede dørene i 1792, men siden er blevet ødelagt af brand og andre ulykker, men er også blevet genopbygget flere gange i løbet af sin historie, senest i 2003. Siden da er det blevet brugt til operaproduktioner.

I løbet af sin historie har La Fenice været rammen om adskillige verdenspremierer, herunder Gioachino Rossinis operaer "Tancredi" og "Semiramide", Giuseppe Verdis "La Traviata" og Gaetano Donizettis "I due Foscari". I dag opføres her også operaer, balletforestillinger og koncerter med klassisk musik.

Det er et dejligt sted at tage hen, ikke kun for at se operaen, men også for at beundre scenen og gå rundt i det omkringliggende område, hvor man også kan se utrolige turiststeder som Markuskirken. Ud over at vandre rundt i udstillingshallerne har du mulighed for at købe nogle souvenirs i butikken indenfor.

Detaljer af interesse

 • Pris: Billetpriserne for disse shows afhænger af tidspunktet og typen af show, men generelt skal du betale omkring 11 euro pr. person for at nyde disse begivenheder.
 • Åbningstider: La Fenice har et varieret program af operaer, balletter og koncerter hele året, men generelt vises forestillingerne fra mandag til søndag mellem kl. 9.30 og 18.00.
 • Beliggenhed: Den ligger i bydelen San Marco i landskabet af samme navn i byen Venedig.

Bestil billetter til La Fenice Theatre

2. Historiske operakoncerter i Dogepaladset

Dogepaladset| ©Cristian Martinez
Dogepaladset| ©Cristian Martinez

At få billetter til Dogepaladset i Venedig er et must, hvis du besøger byen, for denne bygning har en rig historie og huser Operamuseet, som præsenterer forskellige udstillinger relateret til operaens historie. Dogepaladset er specielt i byen, fordi det har været vært for adskillige musikalske begivenheder og koncerter, og selvfølgelig operaforestillinger.

Et besøg i Dogepaladset vil glæde dig, for indenfor kan du se mange udstillede skulpturer og mosaikker. Men derudover er det et fantastisk sted at nyde god live-opera, og det er også stedet for Operamuseets udstilling, som er interaktiv og lærerig. I udstillingen kan du se og lære alt om opera, men også om Venedigs historie og kultur.

Med hensyn til den indre struktur er stedet specielt, fordi det tilbyder en autentisk og fordybende oplevelse af levende italiensk opera.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale mellem 13 og 25 euro pr. person for at nyde denne type operabegivenhed.
 • Åbningstider: Stedet er åbent mellem 9:00 og 19:00 fra april til oktober, mens paladset er åbent fra 9:00 til 17:00 mellem november og marts.
 • Beliggenhed: Dogepaladset ligger på Markuspladsen i Venedig.

Book billetter til Dogepaladset

3. Operakoncerter og gastronomi i Villa Pisani

Villa Pisani| ©KLMircea
Villa Pisani| ©KLMircea

VillaPisani er en fantastisk villa, der ligger i Stra, nord for Venedig, i hjertet af Veneto-regionen. Det mest slående ved denne villa er den fredelige og afslappende atmosfære , hvor du kan nyde operaforestillinger på højeste niveau. Men det bedste af det hele er, at du i villaen ikke kun vil kunne nyde fantastiske operashows, men også smuk natur.

Villaen giver dig mulighed for at udforske dens omfattende haver, og du vil kunne nyde nogle af de smukkeste udsigter over det venetianske landskab. Du vil have mange muligheder for sightseeing og for at nyde villaens arkitektur og historie. Men ud over at se operashows har du også mulighed for at se kunstudstillinger eller deltage i kulturelle arrangementer i villaen.

På den anden side, hvis du endnu ikke har været på nogle af de bedste restauranter i Venedig, anbefaler jeg, at du prøver noget af den mad, de serverer her, for at lære lidt mere om den lokale gastronomi.

Interessante detaljer

 • Pris: For at komme ind i Villa Pisani skal du betale omkring 11 euro pr. person.
 • Åbningstider: Generelt er dette sted lukket om mandagen. Resten af dagene er der åbent mellem kl. 9.00 og 18.00.
 • Beliggenhed: Villa Pisani ligger i byen Stra i Veneto-regionen.

Book billetter til koncerten med I Musici Veneziani

4. Opera-juveler på Goldoni-teatret

Goldoni-teatret| ©Andrea Guagni 3 Million
Goldoni-teatret| ©Andrea Guagni 3 Million

En af de juveler, man skal besøge, hvis man vil se en god operaforestilling i Venedig, er uden tvivl Teatro Goldoni, som ligger i hjertet af Venedig i Veneto-regionen. Den dag i dag har dette teater været scene for mange bemærkelsesværdige teaterforestillinger, og samtidig har det været besøgt af berømte skuespillere og skuespillerinder.

Noget særligt ved dette sted er, at det er opdelt i tre niveauer, mens den originale barokstil fra dengang, det blev bygget, er blevet bevaret til i dag. Hvad angår programmet for teater- og operaforestillinger i teatret, skal du vide, at der hele tiden præsenteres skuespil og musicals i forskellige genrer. Operaer og zarzuelas er de mest almindelige, men du kan også nyde dramaer og komedier.

Det bedste af det hele er, at disse forestillinger har meget at gøre med venetiansk kultur, for dette sted er også ideelt til at leve operaoplevelsen og fordybe dig i Venedigs rige historie og kultur, endnu mere end du ville gøre, hvis du tilmeldte dig en gastronomisk tur i Venedig.

Interessante detaljer

 • Pris: Entréen er ca. 3 euro pr. person.
 • Åbningstider: Teatret er åbent mellem 10:00 og 16:00, hver dag.
 • Beliggenhed: Goldoni-teatret ligger i hjertet af Venedig.

Book billetter til Interpreti Veneziani koncerter

5. Kulturelle operakoncerter på Teatro San Gallo

San Gallo Teatret| ©Dimitris Kamaras
San Gallo Teatret| ©Dimitris Kamaras

Hvis du vil have en meget mere historisk og kulturel oplevelse, anbefaler jeg, at du besøger Teatro San Gallo, som er en historisk bygning, der har ligget i hjertet af Venedig siden begyndelsen af det 18. århundrede. Siden da har den gennemgået utallige renoveringer. Men i dag er det karakteriseret som en vigtig venetiansk kulturinstitution. Her kan du opleve en bred vifte af forestillinger.

Blandt de vigtigste forestillinger, du kan se her, er opera, ballet, skuespil og koncerter. Prestigefyldte komponister som Antonio Vivaldi og Johann Adolph Hasse har uropført deres værker her, mens berømte operasangere som Maria Malibran og Enrico Caruso har optrådt her. Så måske kan du se en kunstner, der senere bliver berømt, optræde i dette teater.

Indenfor kan du tage fantastiske billeder af den smukke og udsmykkede arkitektur, da det er bygget i barokstil med indviklede freskomalerier i loftet og på væggene og kunstfærdige dekorationer på balkoner og loger. Det er en af de bedste ting, man kan gøre i byen, efter at man har tilmeldt sig en gondoltur i Venedig.

Interessante detaljer

 • Pris: For at komme ind i teatret skal du betale omkring 20 euro pr. person, men disse priser kan ændre sig afhængigt af typen af forestilling, det sæde, du ønsker at sidde på, og tidspunktet for forestillingen.
 • Åbningstider:Åbningstiderne kan variere afhængigt af sæsonen og den pågældende forestilling.
 • Beliggenhed: Den nøjagtige adresse på dette teater er Calle Gallo i Venedig. Denne gade ligger i hjertet af byen, lige ved siden af Piazza San Marco.

Book billetter til koncerten med I Musici Veneziani

6. Populære operaer på Malibran-teatret

Malibran Teatret| ©Tony Hisgett
Malibran Teatret| ©Tony Hisgett

Et andet sted, hvor du kan nyde de bedste operakoncerter i Venedig, er uden tvivl Teatro Malibran, som er et historisk sted, der også ligger i San Marco-kvarteret nær Rialto. Det omtales ofte som Teatro di San Giovanni Grisostomo. Dets scene har været vært for nogle af de mest populære operaer og berømte kunstnere, herunder operaer af Rossini og Verdi, samt ballet og andre sceneforestillinger.

Teatret har en kapacitet på ca. 800 personer, hvilket gør det til et ret lille sted, hvor du kan nyde nogle af Venedigs bedste operaer og shows.

Detaljer af interesse

 • Pris: Billetpriserne kan variere afhængigt af den enkelte begivenhed eller forestilling.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette sted fra mandag til søndag mellem kl. 9.30 og 18.00.
 • Beliggenhed: Malibran-teatret ligger i San Marco-kvarteret, tæt på Rialto-området.

Book billetter til Interpreti Veneziani Concert

7. San Giacomo di Rialto-kirken

San Giacomo di Rialto-kirken| ©Claudio Quezada
San Giacomo di Rialto-kirken| ©Claudio Quezada

Hvis du vil have en kulturel operaoplevelse, men samtidig opleve et sted med historie, skal du tage hen og se en operaforestilling i San Giacomo di Rialto-kirken. Det er et sted, hvor der ofte afholdes operaforestillinger, og det er et populært sted for både lokale og besøgende, så det er et godt sted at tage et par billeder, inden man ser forestillingen.

Med hensyn til historien er det et sted, der engang fungerede som en barokkirke, men i dag fungerer det som et perfekt sted at nyde alle slags skuespil, hvoraf nogle af de mest populære at se på dette sted er de klassiske og berømte operaer. Repertoiret for hver begivenhed kan variere afhængigt af den optrædende kunstner og andre karakteristika.

Detaljer af interesse

 • Pris: Adgang til selve kirken kan være gratis, mens adgang til en operaforestilling kan koste omkring 30 euro pr. person.
 • Åbningstider: Kirken er åben alle ugens dage mellem kl. 9.00 og 12.00 og derefter mellem kl. 16.00 og 19.00. Tidspunkterne for de forskellige operaforestillinger kan dog ændre sig.
 • Beliggenhed: San Giacomo di Rialto-kirken ligger i bydelen San Polo, nær Rialto-pladsen, i retning af Campo San Giacomo di Rialto.
 • Du kan besøge denne og andre kirker i Venedig med Venice Chorus Pass, som giver dig adgang til mere end 15 kirker i Venedig uden at skulle stå i kø.

Book Venedigs Chorus Pass

8. Vendramin-Calergi-paladset

Vendramin-Calergi-paladset| ©Clarissa
Vendramin-Calergi-paladset| ©Clarissa

I Vendramin-Calergi-paladset, som er et af de mest specielle paladser i Venedig, har du mulighed for at nyde fantastiske operashows, men du kan også have det sjovt i kasinoet, der ligger inde i paladset. Et af de bedste træk ved dette sted er, at det er en historisk bolig, så du vil kunne lære om dets historie, og hvordan det har været vidne til Venedigs forvandling gennem århundrederne.

Operasalen inde i paladset har en utrolig akustik, så oplevelsen derinde er meget speciel for dem, der kan lide opera. Blandt de værker, du kan nyde i disse rum, er nogle af berømte komponister som Verdi, Puccini og Mozart. På dette sted vil du ikke kun lytte til klassisk musik, men du vil også sætte pris på stedets skønhed og historie.

Interessante detaljer

 • Pris: priserne for at se operaforestillinger på dette sted kan variere fra 25 til 35 euro pr. person.
 • Åbningstider: Du kan gå til en operakoncert på dette sted fra kl. 18.00, når forestillingerne starter.
 • Beliggenhed: Dette palads ligger ved Canal Grande i Cannaregio-området, som ligger i hjertet af byen.

Book billetter til Palazzo Mocenigo Venedig

9. Scuola Grande di San Giovanni Evangelista

Scuola Grande di San Giovanni Evangelista| ©Bernard Blanc
Scuola Grande di San Giovanni Evangelista| ©Bernard Blanc

Scuola Grande di San Giovanni Evangelista, der engang var en skole, er nu et sted for alle slags forestillinger. Takket være faciliteterne med stor kapacitet og gode tekniske detaljer til koncerter, er det et af de mest specielle steder at tage hen for at nyde disse shows.

Dette sted fungerer ikke kun til at præsentere skuespil og operaer i alle genrer, men det er også et populært sted at holde fester og særlige sæsonbestemte begivenheder eller endda temabegivenheder, som du kan deltage i under dit besøg i Venedig i 3 dage eller så længe du bliver.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 25 euro pr. person for at gå ind og nyde en god operaforestilling på Scuola Grande di San Giovanni Evangelista.
 • Åbningstider: Operaforestillinger finder som regel sted om aftenen.
 • Sted: Dette sted ligger specifikt på Piazza San Giovanni e Paolo, som også er kendt som Piazza dei Santi Giovanni e Paolo i Castello-kvarteret i Venedig.

10. San Vidal-kirken

San Vidal-kirken| ©Andrew Girdwood
San Vidal-kirken| ©Andrew Girdwood

San Vidal-kirken er en kirke i barokstil, hvor du har mulighed for at nyde fantastiske operakoncerter på alle tider af året. Om selve rummet skal du vide, at det har en scene, hvor kunstnere af alle slags optræder i en intim og akustisk atmosfære, som gør oplevelsen så meget mere speciel.

Du vil elske koncerterne i San Vidal, fordi de giver dig en unik oplevelse af at kunne nyde musik i så historiske og autentiske omgivelser som kirken. Desuden er dette sted en favorit blandt både lokale og turister takket være dets historiske betydning og dets tekniske og akustiske egenskaber.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetter til en operaforestilling i koncertsalen i kirken St. Vidal koster normalt mellem 30 og 45 euro pr. person.
 • Tidsplan: Tidspunkterne for opførelserne afhænger i høj grad af årstiden og den type værk, der opføres.
 • Beliggenhed: Den ligger i centrum af Venedig, så det er ikke svært at komme dertil.