10 ting at gøre i Venedig for børn

Hvis du vil rejse til Venedig med børn, er du måske i tvivl om, hvordan du sikrer, at de får det bedst mulige ophold. Disse tips og anbefalinger vil hjælpe dig med at gøre din familierejse til en succes.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minutters læst

10 ting at gøre i Venedig for børn

Venedig, Italien | ©Angelo Casto

Der er ingen tvivl om, at Venedig er en utrolig og magisk by. Alene antallet af attraktioner og aktiviteter gør den til et must for alle, også børn, selvom man måske skal gribe tingene anderledes an.

Selvom børn har en tendens til at blive trætte tidligere og finde lange besøg kedelige, kan et besøg i Venedig være sjovt for dem, hvis man planlægger sin tur godt. Det betyder selvfølgelig ikke, at I skal holde op med at tage på gondolture eller besøge museer, men det betyder, at I bliver nødt til at ændre den måde, I laver disse aktiviteter på. Her er hvordan!

1. Lad dem lave deres egen venetianske maske

Venetianske masker| ©Katty Piazza
Venetianske masker| ©Katty Piazza

Når børnene slentrer rundt i Venedig, vil de kunne se de typiske venetianske masker fra vinterkarnevalet overalt. Maskerne er så smukke og farverige, at de helt sikkert får lyst til at købe dem, og det kan man jo altid gøre. Men de vil måske nyde det endnu mere, hvis du tager dem med ud at lave deres egen maske.

At lave en maske er ikke kun sjovt, men også en aktivitet, der vil opmuntre deres kreativitet. I Venedig kan du finde flere butikker, der tilbyder denne aktivitet, hvor voksne også kan deltage.

Når du booker et kursus, anbefaler jeg, at du altid kigger efter en autentisk venetiansk håndværksmester, da de er de bedste til at forklare traditionelle teknikker til maskefremstilling. Der er to typer undervisning:

 • Dekoration, hvor børnene tager masken med det samme.
 • Produktion, hvor de skal vente et par timer, før de stolt kan hente deres kreation.

De bedste steder at købe en maske, hvis du foretrækker det

Hvis du ikke har tid, eller børnene ikke har lyst til at lave deres egen maske, er det en god idé at købe en. Det er ikke noget problem at finde mange butikker og gadeboder over hele byen, men der er nogle kvarterer, som er bedre steder at købe en af en vis kvalitet.

Efter min mening er San Polo-kvarteret det bedste. Man behøver bare at se på antallet af vinduer med masker og karnevalskostumer hængende i for at se, hvor mange kunsthåndværkere der bor der. For at komme til dette område kan du tage en hyggelig gåtur over Rialtobroen.

Book en workshop i maskefremstilling

2. Lad dem fare vild i labyrinten i Villa Pisani

Labyrint i Villa Pisani| ©Paolo Tonon
Labyrint i Villa Pisani| ©Paolo Tonon

Venedig beskrives ofte som en labyrint af kanaler, gader, gyder og passager. Men i kort afstand fra byen er der en rigtig labyrint, som helt sikkert vil begejstre børn.

Det er den, der ligger i Villa Pisani, et sted med imponerende arkitektur, men der er ingen tvivl om, at de små primært vil fokusere på den førnævnte labyrint, der ligger i den enorme have.

Sandheden er, at labyrinten slet ikke er enkel, så man bør aldrig slippe børnene af syne. Ruten går gennem flere koncentriske ringe, og det er ret nemt at fare vild. Heldigvis er der en trappe i midten, som man kan gå op ad for at få et overblik over det hele og finde vej ud.

Praktiske oplysninger

 • Sådan kommer du derhen: Den mest bekvemme måde for børn er at tage en Actv-bus fra Piazzale Roma.
 • Åbningsperiode og åbningstider: Mellem april og september er villaen åben fra kl. 9.00 til 19.00. Fra oktober til marts lukker villaen kl. 16.00.

Book et besøg i Pisani-paladset

3. Tag dem med på opdagelse i Dogepaladsets hemmeligheder

Dogepaladset, Venedig| ©meeekn
Dogepaladset, Venedig| ©meeekn

At rejse med børn behøver ikke at forhindre dig i at besøge så interessante monumenter som Dogepaladset i Venedig. Tricket til at sikre, at de ikke bliver trætte, er at ændre syns vinkel og fokusere forklaringerne på ting, der kan interessere dem. I dette tilfælde er mit råd at lade arkitekturen ligge og fokusere på de hemmelige ruter, der er skjult i paladset.

Selvom det afhænger af hvert enkelt barn, vil de normalt have det sjovt med at besøge cellerne, de smalle trapper, torturkammeret og indgangen gennem Sukkenes Bro.

Hvis du er i stand til at pynte alle disse attraktioner med interessante historier, kan jeg forsikre dig om, at børn virkelig vil nyde at besøge Dogepaladset.

Praktiske oplysninger

Børn under 6 år har ikke adgang til de "hemmelige" områder i paladset. De kan dog komme ind i Dogepaladset, Sukkenes Bro og se en enkelt isoleret celle.

Book dine skip the line-billetter til Dogepaladset

4. Oplev byen fra vandet

Gondoler i Venedig| ©Pedro Szekely
Gondoler i Venedig| ©Pedro Szekely

Troede du, at en tur i en gondol var noget, kun voksne kunne nyde? Lad mig fortælle dig, at det er en af de ting, som børn vil elske allermest.

Desuden er det en af de bedste måder at lære byen at kende på, uden at børnene bliver for trætte, og du skal bære dem i deres stol eller i dine arme.

Anbefalinger til gondolture med børn

Normalt er denne oplevelse tilgængelig både om dagen og om natten, men børn vil sandsynligvis nyde den første mulighed mere, da de normalt er udmattede, når solen går ned.

Hvis du rejser med en baby, råder jeg dig til ikke at tage barnevognen med. Det er bedst at bruge en bæresele, da klapvogne skal efterlades ved gondolens referencestation. På den anden side er det tilladt at tage klapvogne med på turene på Canal Grande.

Book en tur i gondol

5. Besøg museerne, men med forskellige besøg.

Correr Museum| ©Kotomi
Correr Museum| ©Kotomi

Det er en kliché, at børn keder sig på museer. Men det afhænger meget af den måde, man besøger museet på, og hvilken type museum der er tale om. Mit råd er ikke helt at droppe denne aktivitet, men at overveje meget nøje, hvor man går hen, og om museet har aktiviteter, der kan interessere de små.

I Venedigs tilfælde er disse de mest velegnede:

 • Naturhistorisk museum: Et af de mest interessante museer for børn i Venedig. Indenfor kan de se fossiler og dinosaurskeletter, inklusive et, der er over 7 meter højt, og som altid overrasker de små. En anden sektion, de plejer at kunne lide, er det store akvarium.
 • Peggy Guggenheim: arrangerer en børnedag hver søndag. Børn under 10 år kan komme gratis ind og deltage i workshops (på flere sprog) om moderne kunst.
 • Correr Museum: Det mest attraktive for børn er tegneværkstedet baseret på myter og legender. De vil også nyde forklaringen på en rejse, der tager dem på opdagelse i det 16. århundredes Venedig.
 • Marinehistorisk museum: De gamle skibe inde på museet er en magnet for de fleste børn.
 • Leonardo Da Vinci Machine Museum: På dette museum kan du se flere af de maskiner, som Leonardo Da Vinci designede. Det er en meget attraktiv udstilling, især for ældre børn.

Book billetter til museer i Venedig

6. Tilbring en formiddag på stranden

Lido-stranden, Venedig| ©Francesco
Lido-stranden, Venedig| ©Francesco

Hvis du rejser om foråret eller sommeren, hvor vejret som regel er godt, kan børnene nyde et par timer på stranden som en pause fra sightseeing. Det bedste sted at gøre dette er Lido-strandene, kun 15 minutter med vaporetto fra byen.

Øen har flere forskellige strande. Nogle af dem er private, men andre er offentlige og gratis, f.eks:

 • Paradisstranden
 • San Nicolo
 • Murazzi
 • Alberoni

Hvis du vil bruge flere dage på øen for at opleve alle strandene, anbefaler jeg, at du køber et 72-timers transportkort i Venedig, som også giver dig mulighed for at rejse til andre områder af byen til en bedre pris.

Udnyt jeres ophold på Lidoen til at tage dem med i planetariet.

Hvis du har været på Lidoen om foråret, kan du tage børnene med i det fantastiske planetarium i den offentlige park Lungomare D'Annunzio. Det er åbent fra oktober til maj, og aktiviteterne anbefales til børn fra 7 år og opefter.

Showet, som er gratis, varer ca. 50 minutter og giver børnene et ekstraordinært syn på himlen, dens stjerner og forskellige fænomener som f.eks. regnbuen.

Book dit transportpas i Venedig

7. Book en guidet tur for at besøge Venedig på en komfortabel måde.

Markuspladsen ved nattetide| ©Sean X Liu
Markuspladsen ved nattetide| ©Sean X Liu

Når man ankommer til en by for første gang, føler man sig ofte en smule desorienteret. Hvis du rejser med børn, har du ikke råd til at spilde meget tid på at få styr på situationen. Den bedste løsning er at leje en personlig guidet tur i Venedig til de første par timer.

Denne type tur har mange fordele, når man rejser med børn, for ikke alene får man vist nogle af de vigtigste monumenter i Venedig, men guiderne er som regel vant til, at der er små børn i familien, og ved, hvilke steder de kan finde nysgerrige.

Leg løvejagt

Det er meget sandsynligt, at børnene vil høre om løven, Venedigs symbol, under dette besøg. En af byens mest populære løver findes på den lille plads ved siden af Markuskirken og bliver ofte vist frem af guider på ture.

For at underholde de små kan det være en god idé at arrangere en slags "løvejagt", hvor de skal lede efter de løver, de finder i forskellige hjørner af Venedig. For at gøre det mere underholdende kan du bede dem om at skelne mellem de vingede og de ikke-vingede.

Book en privat tur i Venedig

8. Gå til shows for børn

Palazzetto Bru Zane| ©Jean-Pierre Dalbéra
Palazzetto Bru Zane| ©Jean-Pierre Dalbéra

Venedig byder også på nogle interessante shows for de små. De følgende steder har ofte aktiviteter, der vil glæde børn:

 • Palazzetto Bru Zane: tilbyder særlige koncerter for børn fra seks år og opefter. Før koncerterne er der en workshop, hvor en musiker gør en indsats for at involvere de små på en interaktiv måde. Der arrangeres også andre aktiviteter i samme bygning, som f.eks. en skattejagt.
 • TeatroGoldoni: Ud over det indvendige museum arrangerer dette teater forskellige børneunderholdningsaktiviteter, herunder dukketeater.
 • Teatro ai Frari: Ligesom det foregående tilbyder det dukketeater og andre kulturelle aktiviteter for børn i alle aldre.

9. Overrask dem med kattene i boghandlen Acqua alta

Acqua Alta boghandel| ©Dimitris Kamaras
Acqua Alta boghandel| ©Dimitris Kamaras

Et anderledes og meget værdsat besøg for børn er den velkendte Acqua Alta-boghandel. De vil ikke kun nyde den særegne måde, bøgerne er stablet på (i form af trapper eller en gondol) eller den særlige udgang, hvor man kan svømme ud i tilfælde af oversvømmelse, men også kattene, som, siges det, passer på de gamle bøger, så der ikke sker dem noget.

Denne boghandel ligger i Castello-distriktet, midt i en interessant labyrint af smalle gader og kanaler. Hovedindgangen er på en lille plads kaldet Campiello del Tintor, i Calle Longa Santa Maria Formosa. Efter min mening er dette et must-see, hvis du opholder dig mere end 2 dage i Venedig.

10. Tag ham med ud at lege i Venedigs parker

Giardini Reali| ©Simone Graziano Panetto
Giardini Reali| ©Simone Graziano Panetto

Alle børn har brug for øjeblikke med rekreation , hvor de kan lege, løbe rundt og slappe af. Hvis du ikke tager højde for det, er det meget muligt, at turen ender med et raserianfald.

Heldigvis har Venedig en række haver, der er perfekte til dem, og i nogle tilfælde er de udstyret med legeområder til de små. Her er dem, jeg anbefaler mest:

 • Giardini Reali: kun 50 meter fra Markuskirken ligger denne lille park, som er perfekt til en picnic eller en is. Selv om der ikke er gynger, kan børnene have det sjovt med at se på fiskene i dammen.
 • Giardini della Biennale: det største grønne område i byen. Her kan børnene nyde legepladsen med aktiviteter for hele familien. Hvis du er så heldig at være vært for Biennalen, er parken fyldt med boder og kunstudstillinger.
 • Savorgnan Park: Tæt på togstationen og den interessante jødiske ghetto ligger denne park, som er ideel til varmere dage. Dens skyggefulde områder er det perfekte sted at sidde og spise en bid mad.

Hvornår skal man rejse til Venedig med børn?

Venedig med børn| ©Fernsd
Venedig med børn| ©Fernsd

Det er ikke nemt at beslutte, hvornår det er bedst at tage til Venedig med børn, især fordi udvalget er begrænset af skolekalenderen.

Hvis du har et valg, er min anbefaling foråret. Først og fremmest er der normalt færre turister, og det er meget mere behageligt at gå rundt i byen, for ikke at nævne, at køerne for at komme ind til monumenterne er meget kortere.

Desuden er vejret mildt, uden vinterens kulde og regn og uden sommerens intense varme.

At komme rundt i Venedig med børn

Venedig, Italien| ©Jorge Franganillo
Venedig, Italien| ©Jorge Franganillo

Der er flere transportmidler til at komme rundt i Venedig, og næsten alle er vandrelaterede. Generelt rejser de fleste turister til fods eller med vaporetto. Sidstnævnte er gratis for børn under 6 år, og barnevogne kan tages med gratis.

Hvis dit barn er meget lille, er det bedst at medbringe en bæresele. På store områder som Markuspladsen er der ingen problemer med barnevogne, men mange dele af byen er fyldt med trapper og broer uden ramper.