Venedig på 3 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Romantiske gondolture, berømte operamasker og basilikaer med århundreders historie. Lær Venedig, kanalernes by, at kende på en 3-dages ekspresrejse.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

11 minutters læst

Venedig på 3 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Udsigt over Venedigs huse | ©Pixabay

Venedig er en af de mest berømte byer i Europa. Hvert år tiltrækker den millioner af turister, der ønsker at besøge og udforske de idylliske kanaler, der krydser byen, samt den vestlige kunst.

Hvis du altid har ønsket at se og gøre alt, hvad der er at se og gøre i Venedig, men du kun har 3 dage til rådighed, skal du ikke bekymre dig! Her er en ekspres tur, hvor du vil lære de must-see steder i byen at kende. Lad os komme i gang!

1. Dag Oplev det mest klassiske Venedig

Facaden på Dogepaladset, Venedig| ©Son of Groucho
Facaden på Dogepaladset, Venedig| ©Son of Groucho

Venedig er en lille by, som du kan lære at kende til fods, og den har også et godt transportnet med busser og vaporetto.

Med det i tankerne anbefaler jeg, at du tager behagelige sko på, så du kan opleve alle Venedigs must-see seværdigheder på din første dag.

Gå ind i Dogepaladset

Dogepaladset er en af de mest berømte seværdigheder i byen. Det var oprindeligt et befæstet slot, og efter en brand blev det brugt som fæstning og endda som fængsel.

I dag repræsenterer det gotisk og renæssancearkitektur og indeholder værker af Tizziano og Tintoretto, som er værd at se.

Entré til Dogepaladset koster normalt omkring 30 euro. Jeg anbefaler, at du booker din billet til Do gepaladset online på forhånd for at sikre dig en plads og få mest muligt ud af dine 3 dage i Venedig.

Book billetter til Dogepaladset

Kryds Sukkenes Bro

Når du går ind i det storslåede Dogepalads, krydser du en af de mest emblematiske broer i byen, som også giver dig adgang til Markuspladsen, et af Venedigs højdepunkter.

Sukkenes Bro var den adgang, der krydsede en af kanalerne og forbandt Dogepaladset med fængslet.

I dag er den blevet et turistvartegn, og du kan opleve, at den er fuld af folk, der tager billeder fra gondolerne. Men hvis du går ind i det indre af Dogepaladset, kan du gå gennem centrum og nyde selv de mindste detaljer.

Book en tur til højdepunkterne i Venedig

Markuspladsen

Markuspladsen| ©Massimo Adami
Markuspladsen| ©Massimo Adami

Efter at have gået rundt i Dogepaladset og krydset Sukkenes Bro er du kommet til et af de mest centrale og symbolske steder i hele byen: Markuspladsen, som giver adgang til de vigtigste bygninger i hele Venedig.

Markuspladsen anses for at være et af de laveste punkter i hele byen, så når havniveauet stiger, er det det første, der bliver oversvømmet. Myndighederne er dog vant til det og har etableret gangbroer, så de kan fortsætte det daglige liv.

Jeg anbefaler, at du booker en tur til Markuspladsen med et besøg i basilikaen for at lære alt om dens historie fra en ekspertguide og også for at se den mest symbolske kristne bygning, den huser.

Book en rundvisning på Markuspladsen og i Basilikaen

Genoplad batterierne med en kop kaffe på Florian's

Jeg anbefaler, at du stopper ved Café Florian, et symbolsk sted, hvor de sælger en af de rigeste, men også den dyreste kaffe i byen.

Hvis din lomme og din nysgerrighed tillader det, er der intet som en god ristretto til at genoplade dine batterier midt på formiddagen og fortsætte med det spændende besøg i Venedigs centrum.

Besøg Markuskirken

På den ene side af Markuspladsen finder du Markuskirken, et ikon for byen, som er blevet Venedigs religiøse bygning. Det siges, at den huser liget af Markus, der blev bragt fra Alexandria.

Der er helt gratis adgang til Markus kirken. Du skal dog betale, hvis du vil have adgang til bestemte områder som museet, skattene eller den gyldne skovl.

En anden mulighed for at komme ind er at booke den tur, jeg nævnte ovenfor, eller hvis du kun er interesseret i basilikaen, kan du booke en guidet tur i Markuskirken.

Book din guidede tur i Markuskirken

Frokost nær Rialtobroen

Det er tid til at sætte sig ned og spise en bid mad på Venedigs restauranter og hvile ud til eftermiddagen. I det område, hvor du er, kan du finde flere anbefalede steder at smage på delikatesser fra den italienske gastronomi.

Et af de steder, jeg anbefaler at spise, er Pasta e Sugo, et italiensk fastfood-sted, der ligger et par skridt fra Markuspladsen, og som til en meget billig pris tilbyder dig frisk italiensk pasta til at tage med, spise på gaden eller spise på stedet.

Bestig udsigtspunktet T Fondaco dei Tedeschi

Udsigtspunkt på T Fondaco dei Tedeschi| ©LVMH
Udsigtspunkt på T Fondaco dei Tedeschi| ©LVMH

Efter frokost foreslår jeg, at du går til indkøbscentret T Fondaco dei Tedeschi, som ligger i den nordlige del af byen, kun 10 minutters gang væk.

Dette shoppingcenter har de bedste italienske og internationale mærker, men derudover respekterer det byens renæssanceæstetik og har et af de højeste observationsdæk i hele Venedig. Klatre op på øverste etage for at få den bedste udsigt.

Besøg Rialto-markedet

Fra shoppingcentret er du kun få skridt fra en anden af byens vigtigste broer, som også forbinder to vigtige dele af Venedig: Rialtobroen.

Du får tid til at stoppe ved dette ikoniske vartegn i løbet af de næste par dage, men nu krydser du den for at udnytte eftermiddagen til at foretage den første shopping på din Venedig-rejse på Rialto-markedet.

Her kan du finde autentiske venetianske masker og alle mulige andre typiske venetianske souvenirs.

Middag nær Canal Grande

Nu er det begyndt at blive mørkt i Venedig, og det er tid til at gøre sig klar til din anden dag med sightseeing. Da du er tæt på Canal Grande, anbefaler jeg, at du spiser middag, inden du tager tilbage til din bolig.

Du kan slutte dig til en gruppe og booke en madtur i Venedig eller tage på egen hånd til dette sted, som jeg foreslår.

Trattoria Al Gazzettino bevarer den typiske essens af Venedig og tilbyder ikke kun typiske pastaretter, men også alle former for kød og fisk og skaldyr af højeste kvalitet.

Book en gastronomisk tur i Venedig

Dag 2: Oplev det mest kunstneriske Venedig

Tårnet og San Giorgio-basilikaen| ©Dimitris Kamaras
Tårnet og San Giorgio-basilikaen| ©Dimitris Kamaras

På denne anden dag har jeg reserveret de mest kunstneriske turistattraktioner i byen til dig, og selvfølgelig den traditionelle gondoltur langs kanalerne.

Besøg basilikaen San Giorgio Maggiore

Du starter denne anden dag med at tage den venetianske vaporetto for at besøge et arkitektonisk vidunder og et af byens mest berømte postkort: Basilikaen San Giorgio Maggiore.

Indenfor får du mulighed for at nyde de mest berømte værker af Tintoretto samt dens store marmorfacade. Der er helt gratis adgang, og du skal kun betale for at besøge Campanile, omkring 5 €.

Alternativt kan du booke en bådtur på Canal Grande i Venedig med billetter til Basilica San Giorgio Maggiore.

Book en tur på Canal Grande

Gå en tur langs Riva degli Schiavoni

Tilbage i det centrale område af byen har du mulighed for at slentre et stykke tid langs Riva degli Schiavoni, hvor der er en af de bedste udsigter over basilikaen udefra, og hvor du kan tage nogle billeder og se Venedigs havnefront.

Når du har hvilet dig et stykke tid, bør du gå mod vest langs Riva og gå tilbage gennem det centrale område, hvor du kan stoppe for at få en kaffe eller en is.

Fenice-teatret

La Fenice-teatret| ©Benh LIEU SONG
La Fenice-teatret| ©Benh LIEU SONG

Efter blot 15 minutters gang fra Riva degli Schiavoni er du fremme ved et af de mest interessante kulturelle steder i Venedig: Fenice-teatret. Nogle af verdens vigtigste skuespil og operaer er blevet opført her, og bare det at træde ind i teatret er en oplevelse.

Da du har et stramt program, anbefaler jeg ikke, at du investerer i at se et af stykkerne. Jeg anbefaler dog, at du booker en guidet tur på La Fenice-teatret i Venedig for at se interiøret og med lidt held se en generalprøve.

Book billetter til La Fenice-teatret i Venedig

Kryds Accademia-broen

Når du forlader teatret, er du kun et stenkast fra Accademia-broen, en af Venedigs fineste broer. Den giver adgang til universitetskvarteret og tiltrækker hundredvis af turister hver dag.

Broen er 48 meter lang og er forseglet af træ og jern. I årenes løb har den været en af de broer, der krydser den store kanal og forbinder den med de andre naboøer.

Dorsoduro, universitetskvarteret

På den anden side af Academia-broen finder du universitetskvarteret, kaldet Dorsoduro. Dette sted er ikke så turistet som centrum, men det er meget charmerende og attraktivt, så du kan nyde det uden menneskemængderne.

Blandt gaderne kan du finde emblematiske steder som San Barnaba-kirken (hvor en del af Indiana Jones blev filmet), Ponte dei Pugni og Ca' Rezzonico, hvis indre har et ubemærket, men smukt dekoreret museum. Men bare det at vandre gennem de smalle gader er anstrengelserne værd.

Book en tur til Venedigs højdepunkter

Spis en typisk italiensk frokost

Nu har du helt sikkert fået appetit. Du bør udnytte, at du befinder dig i universitetsdistriktet og spise den bedste italienske mad til en meget billigere pris end i byens centrum.

I hjertet af Dorsoduro-distriktet finder du dette traditionelle pizzasted med en meget italiensk æstetik og de bedste udskæringer i hele området.

For mindre end 10 euro kan du spise en lækker pizza med det fyld, du ønsker, og en dej, der er håndlavet hver morgen og bagt i en træfyret ovn. Og du kan også booke en gastronomisk rundtur i Venedig!

Book en gastronomisk rundtur i Venedig

Besøg boghandlen Acqua Alta

Acqua Alta boghandel| ©Rodandoporelmundo
Acqua Alta boghandel| ©Rodandoporelmundo

Efter frokosten kan du fordøje dit måltid ved at slentre langs Canal Grande, indtil du når Rialto-broen. Når du har krydset den, er du tilbage i byens centrum, og kun et par minutter derfra kommer du til en af de mest berømte boghandlere i hele byen, Acqua Alta.

Denne boghandel er blevet verdensberømt, fordi dens indgang ligger meget tæt på en af de venetianske kanaler, og da der er fare for oversvømmelse, når vandet stiger, valgte ejeren at placere alle bøgerne på både for at give ham tid til at tage dem ud, hvilket giver et bohemeagtigt og søfarende udseende.

Tag en tur i gondol

Som afslutning på denne intense dag efterlader jeg dig med en af juvelerne i kronen, som jeg forestiller mig, har været en af drivkræfterne, der fik dig til at komme til denne smukke by.

At bookeen gondoltur er blevet berømt over hele verden, og det er klart, at du ikke kan tage af sted på denne ekspresrundtur uden at have oplevet det.

For at undgå skræmmer og prutteri anbefaler jeg, at du booker på forhånd og online for at få en fast og mere økonomisk pris. Hvis du vil spare lidt penge, har du også mulighed for at dele gondolen med andre turister og dele omkostningerne.

Book en tur i gondol i Venedig

Slut dagen af med en gourmetmiddag

For at afslutte denne fantastiske dag er der ikke noget bedre end at gå på en af de bedste restauranter i centrum, når du stiger af gondolen.

Dette trattoria er ekspert i alle former for italienske pasta- og pizzaretter. Der er flere menuer med friske råvarer af højeste kvalitet.

Gå ikke glip af desserterne, for de laver en af byens bedste tiramisu. Prisen pr. person for en middag kan være omkring 30 €, men jeg kan forsikre dig om, at det vil være en fest for dine smagsløg.

Dag 3: Sig farvel til Venedig med et besøg på øerne

Murano| ©Kevin Charit
Murano| ©Kevin Charit

Du er nået til den sidste dag af dit besøg i Venedig, og da du allerede har besøgt hovedattraktionerne, vil jeg gerne foreslå, at du bruger denne dag på at besøge byens to vigtigste naboøer og bestiller en udflugt til Murano og Burano.

Du har måske en følelse af at skulle langt væk, men i Venedig er alt ganske tæt på, og det tager dig kun 30 minutter at komme dertil med vaporetto.

Sejl til Murano

For at komme til øen Murano eller "glasøen" skal du tage vaporettoen fra San Zaccaria station og stige på linje 41. På lidt over 30 minutter når du Murano, en ø fuld af charmerende huse og en vigtig glasfabrik.

Men hvis du beslutter dig for at tage på en organiseret udflugt, har du allerede planlagt alt, og du skal bare gå derhen, hvor aktiviteten angiver.

Under sejlturen får du mulighed for at komme forbi øen Saint Michele, som i århundreder har været brugt som kirkegård og er blevet den ældste kirkegård i byen.

Book din udflugt til Murano og Burano

Glasfabrik

Når du ankommer til Murano, er det et must at booke et besøg på en glasfabrik. Øen har i årevis været kendt i hele Italien for at fremstille og designe alle former for håndlavet glas.

Du kan udnytte muligheden for at købe en souvenir direkte her, da priserne stiger i Venedig. Det er bestemt værd at tage et lille stykke af øen med sig.

Hvis du har besluttet dig for at tage på en organiseret udflugt, er denne aktivitet måske allerede inkluderet, men hvis ikke, anbefaler jeg, at du booker dette besøg i forvejen.

Book et besøg på Murano med en demonstration af glaspustning

Santa Maria degli Angeli-kirken og fyrtårnet

To af de vigtigste attraktioner, du kan besøge i løbet af din formiddag på øen Murano, er kirken Santa Maria degli Angeli, som blev meget vigtig i det 16. århundrede, og som bevarer en spektakulær byzantinsk mosaik, samt Murano-fyrtårnet, der er bygget i marmor, og som kroner hele øen.

Frokost på øen

Frokost på Restaurant alla Vecchia Pescheria| ©Polina
Frokost på Restaurant alla Vecchia Pescheria| ©Polina

Inden man tager til Burano, kan man benytte lejligheden til at få en bid mad på et af øens mange spisesteder.

I modsætning til Venedigs centrum, hvor trattoriaer og pizzeriaer dominerer, kan man på Murano indånde havet og for en rimelig pris spise god fisk på steder som Restaurant alla Vecchia Pescheria, hvor stegt fisk er deres specialitet.

Eftermiddag i Burano

Efter frokost er der ikke noget bedre end at tilbringe eftermiddagen på naboøen Burano. Det gør du ved at tage vaporettoen fra Murano, og på bare 20 minutter er du fremme. Og hvis din tur inkluderer det, så gå derhen, hvor din guide har bedt dig om at gå.

Landsbyen Burano er fuld af maleriske små farverige huse, der tiltrækker alle besøgendes opmærksomhed.

At slentre langs fiskekanalerne og tage et par billeder gør turen umagen værd og er en dejlig måde at sige farvel til denne tredages tur rundt i Venedig på, efter at have set alt det væsentlige på en intens, men uforglemmelig måde.

Sig farvel til Venedig med en middag i solnedgangen

Når du kommer tilbage til centrum af Venedig, er det helt sikkert ved at blive mørkt, og jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at sige farvel til byen på end at spise middag på en af trattoriaerne nær Markuspladsen for at runde din venetianske oplevelse af.

Køb billetter til 24 eller 72 timer for at spare penge

Vaporetti på Canal Grande| ©SBA73
Vaporetti på Canal Grande| ©SBA73

Når du forventer at bruge en transportbillet mere end én gang om dagen, anbefaler jeg, at du overvejer at købe en 24-timers billet.

Denne billettype er gyldig i det antal dage, du vælger, og giver dig ubegrænset rejse, så du kan mere end opveje de ca. 20 euro, det koster, især for den tredje dag på rejsen mellem øerne.

Alternativt kan du købe et 72-timers rejsepas, som du måske finder meget mere interessant til din tre-dages tur til Venedig.

Book et 72-timers transportpas til Venedig

Resumé af rejseplanen pr. dag

 • Dag 1
 • Lær Venedigs centrum at kende
 • Dogepaladset
 • Markuspladsen og basilikaen
 • Rialto-markedet
 • Dag 2
 • Oplev byens kvarterer
 • Basilikaen San Giorgio Maggiore
 • Dorsoduro
 • Gondoltur
 • Dag 3
 • Besøg de omkringliggende øer
 • Murano og glasværkerne
 • Burano
 • Afsked i centrum