10 Ting At Lave I Verona I Juni

Verona er byen for Romeo og Julie og Shakespeare, men også en af de mest populære destinationer i Norditalien, som i juni er vært for nogle af landets mest interessante festivaler og messearrangementer.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

10 Ting At Lave I Verona I Juni

Casas en Verona |©M Rosa F

Verona er en af de mest besøgte destinationer i Norditalien. Julies Hus, katedralen og arenaen er nogle af de mest populære attraktioner, men i løbet af foråret og sommeren er der også masser af festivaler og messer, som viser en anden side af byen.

Nogle af de bedste ting at se og gøre i Verona i juni er at deltage i Verona Festival, som er byens største begivenhed, gå en tur i Palazzo Giusti-haven, nyde rabatterne og de gode tilbud på Via Mazzini, fejre Dante Alighieris fødselsdag og være vidne til Festival of Beauty.

1. Deltag i åbningen af Verona Festival

Verona Festival i arenaen|©Bernard Blanc
Verona Festival i arenaen|©Bernard Blanc

Verona Festival, som afholdes hvert år i det lokale romerske amfiteater, er den vigtigste begivenhed i byens kalender. Festivalen, der åbner i den anden uge af juni, har været arrangeret i mere end 100 år og samler de fire bedste operaer i landet og førende italienske og internationale kunstnere.

Festivalen arrangeres i Arena di Verona, som også er en af byens hovedattraktioner, for at få mest muligt ud af dens akustik og bevare en romersk tradition, og den varer 3 måneder, indtil august, selvom indvielsen, som du kan overvære i juni, er en af begivenhedens hovedattraktioner, da det er her, alle de kunstnere, der skal være en del af festivalen, præsenteres.

Opera, ballet og klassiske koncerter er alle til stede på Verona Festival, som er en af de begivenheder, man ikke må gå glip af i Romeo og Julies by for at fejre slutningen på foråret og begyndelsen på sommeren.

Nyttige oplysninger

 • Pris... Billetter til en enkelt forestilling koster ca. 35 euro.
 • When.... The opening is every year during the second week of June.
 • Hvor... Arena di Verona.

2. Besøg Palazzo Giusti's have under forårsfestivalen

Giusti-haven|©Paolo
Giusti-haven|©Paolo

Palazzo Giusti er et af byens renæssancevidundere. Det ligger i byens centrum og er en enorm bygning, der overlevede krigene og invasionerne af byen og stadig står med sine skulpturer, trapper, stier og haver, bygget ved foden af en bakke.

I haverne afholdes der i den tredje uge af juni Forårsfestival, en begivenhed, der fejrer afslutningen på sæsonen, som falder sammen med, at paladsets stier er på deres højeste. Under festivalen kan man også besøge paladsets indre, som kan prale af renæssancemalerier og andre kunstværker fra perioden.

Palazzo Giusti ligger også meget tæt på byens hovedattraktioner, så du kan få mest muligt ud af din tur og besøge Arena di Verona, Piazza Bra og Bastionen San Giorgio.

Nyttige oplysninger

 • Pris... Der er gratis adgang til haverne og paladsets udstillinger.
 • Hvornår... Forårsfestivalen starter i den tredje uge af juni.
 • Hvor... Via Giardino Giusti 2, Verona.

3. Besøg Sigurta Garden Park i det bedste vejr

giardino sigurtà|©Marco Borsetti
giardino sigurtà|©Marco Borsetti

Sigurta Garden Park er bygget på Monte Magrino og er Veronas vigtigste grønne område og også et ideelt sted at observere et af de åbne panoramaer over byen, da man derfra kan se Mincio-floden og horisonten fra 360°-udsigtspunkterne. I juni kan du besøge Sigurta i det bedste vejr og med klar himmel for at få den bedste udsigt, og det er en af de bedste ture i Verona

I Sigurta kan du gå rundt om dammene, stierne og de elskendes labyrint, en kreds af buske, hvor du ifølge myten vil blive sammen for evigt, hvis du farer vild med din partner, og I mødes igen. Fra Sigurta kan man også få et glimt af byen Valeggio sul Mincio, da grænserne for haverne er udviskede.

Haverne, der ligger i udkanten af byen, kan nås fra centrum med buslinje 46 og også med nogle af Veronas private turistbusser, men hvis du planlægger at besøge byen i juni, må du ikke gå glip af den uhindrede udsigt fra Monte Magrino.

Book de bedste byrundture for at lære Verona at kende

4. Shop og nyd de gode tilbud på Via Mazzini

Via Mazzini|©luigi valbusa
Via Mazzini|©luigi valbusa

Hvis du er en af dem, der nyder at shoppe, når du besøger byer, og du også er fan af high-end mode, har jeg gode nyheder til dig, for du kan kombinere det i en tur til Via Mazzini, som er en af de vigtigste shopping-arterier i Verona. Juni er også udsalgstiden på grund af sæsonskiftet, så du vil kunne gøre en god handel.

Via Mazzini er også stedet at shoppe veronesisk kunst, så du kan fordybe dig i lokalbefolkningens daglige liv, og det er også en af byens hovedgader, hvor du kan beundre byens statelige bygninger. Gågaden ligger mellem Piazza Bra og Piazza delle Erbe og byder også på nogle af de bedste gastronomiske ture i byen.

Hvis Via Mazzini ikke er nok for dig , kan du også gå langs parallelgaden Via dei Pellicciai, som primært er præget af gallerier og kunstbutikker, hvor du kan få efterligninger af renæssanceværker til gode priser.

Book en madtur i Verona

5. Deltag i Verona Shakespeare Theatre Festival

Romersk teater|©Carlos Werner Hackradt
Romersk teater|©Carlos Werner Hackradt

Verona er den by, William Shakespeare valgte til Romeo og Julie, som er et af hans mest berømte stykker, så det er ingen overraskelse, at byen hylder ham hvert år med en teaterbegivenhed til hans ære, som afholdes hvert år i juni.

Shakespeare Theatre Festival har været afholdt i byen siden 1948 og åbnede som bekendt med en opsætning af Romeo og Julie oversat af nobelpristageren Salvatore Quasimodo. Siden da er festivalen blevet afholdt hvert år i det romerske teater og er ikke kun en af de vigtigste begivenheder i sommeråbningen, men også en af de mest berømte Shakespeare-festivaler i verden.

Festivalen byder på både dag- og aftenforestillinger, så hvis du planlægger at besøge byen i juni, kan du tage den med som enaf de bedste ting at lave i Verona om aftenen. Derudover kan du også besøge det romerske teater, som er en udendørs indhegning, der er mere end 2000 år gammel, og som ligger på bredden af Adige-floden.

Interessante fakta

 • Pris... Adgang til festivalen koster ca. 18 euro for voksne. Børn under 12 år betaler halv pris.
 • Hvornår... Festivalen finder sted hvert år i juni.
 • Hvor... Det romerske teater, Verona.

6. Tag del i Verona Jazz Festival

Person, der spiller saxofon|©Jens Thekkeveettil
Person, der spiller saxofon|©Jens Thekkeveettil

Verona er en af Italiens kunstbyer, og siden 1988 har byen ud over teater- og biografevents også været vært for jazzfestivalen, som samler de mest fremragende kunstnere fra landet og Europa i den uge i juni, hvor arrangementet afholdes, og som er blevet et af genrens pejlemærker.

Festivalen består af flere scener på forskellige steder, men de vigtigste er hvert år placeret i det romerske teater og på det gamle marked, en renæssancebygning i hjertet af byen, meget tæt på Lamberti-tårnet og Julies hus, som er et af de bedste museer i Verona.

Verona Jazz Festival falder også sammen med andre kulturelle begivenheder som Shakespeare Theatre Festival eller Verona Festival, som afholdes hvert år i byens romerske amfiteater, så hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg i juni, kan du også nyde disse begivenheder.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til festivalen koster ca. 25 euro pr. person.
 • Hvornår... Festivalen finder sted hvert år i juni.
 • Hvor... I forskellige dele af byen.

7. Deltag i skønhedsfestivalen i Verona

Folk på teatret i Verona|©Ib Aarmo
Folk på teatret i Verona|©Ib Aarmo

Verona Beauty Festival er en mangfoldig begivenhed, der hvert år i den første uge af juni samler teaterstykker, musikalske koncerter, konferencer om kulturelle emner, kunstudstillinger og forskellige interaktive aktiviteter i forskellige dele af byen, altid med skønhed som hovedtema for forestillingerne.

Denne omrejsende festival har sin styrke i musikkoncerterne, som hvert år tiltrækker mere end 50.000 mennesker med de vigtigste musikere, men også i afslutningsarrangementerne, som omfatter alle de kunstnere, der deltog i skønhedsfestivalen i den pågældende udgave, og som normalt afholdes i det romerske teater.

Verona Beauty Festival byder også på aktiviteter for børn, så det er en plan, man bør overveje, hvis man planlægger at besøge Verona med børn.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til festivalen koster ca. 20 euro pr. person. Billetter til børn under 12 år koster ca. 12 euro.
 • Hvornår... Festivalen finder sted hvert år i juni.
 • Hvor... På forskellige steder rundt omkring i byen.

8. Tag del i Veronafil-messen

VeronaFil|©gianka savo
VeronaFil|©gianka savo

Siden middelalderen har Verona været en af de vigtigste byer i det nordlige Italien, og på grund af sin beliggenhed har den altid været et strategisk sted under krige, slag og italiensk handel, og alt dette har genereret, at byen er forblevet sammenkoblet og har dannet et omfattende netværk af postkontorer. Det er derfor, Verona i dag er en af de vigtigste byer for filateli og numismatik i Italien.

Veronafil, som er byens filatelistiske forening, arrangerer en udstilling to gange om året, hvor samlere og forhandlere af antikke frimærker, stempler og telefonkort mødes, og der arrangeres konferencer, møder og andre arrangementer, som er åbne for offentligheden. Hovedudstillingen afholdes hvert år i den første weekend i juni.

Denne begivenhed, der har til formål at fremme filateli og numismatik, er også en ideel undskyldning for at lære mere om byens fortid og historie og også for at deltage i en af de mest traditionelle begivenheder i Verona, da der er blevet arrangeret mere end 100 udgaver af Fiera Veronafil.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til messen koster ca. 6 euro pr. person.
 • Hvornår... Festivalen finder sted i den første weekend i juni hvert år.
 • Hvor... Corso Cavour 2, Verona.

9. Gå gennem Dante Alighieris Verona på årsdagen for hans fødselsdag

Dante Alighieri er på cykel|©Mauro Castagna
Dante Alighieri er på cykel|©Mauro Castagna

Dante Alighieri er den mest berømte forfatter i Italiens historie, og i løbet af sit liv, da han blev forvist fra Firenze, så han, hvordan alle byer nægtede at modtage ham. Alle undtagen én, Verona, så Dante udviklede en dyb kærlighed til byen, som blev afspejlet i hans skrifter, og som i dag tjener som en påmindelse om hans år som veroneser.

Datoen for hans fødsel er stadig et mysterium, men ud fra de spor, forfatteren efterlod i Den Guddommelige Komedie og andre fragmenter af sine værker, mener man, at han blev født den 21. juni 1265, og derfor arrangeres der hvert år i Verona på denne dato ture og guidede besøg for at fejre Dantes fødselsdag ved at besøge stederne for hans ophold i Verona.

En tur til Verona gennem Dantes øjne er en rejse tilbage i tiden og en af de bedste udflugter, byen har at byde på. Desuden varer disse ture normalt omkring 2 timer, så de er kompatible, hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, får du her en liste over aktiviteter, du kan opleve i Verona på 3 dage.

10. Besøg Gardasøen på det bedste tidspunkt af året

Gardasøen|©maria luisa novela
Gardasøen|©maria luisa novela

Gardasøen er den største sø i Italien og en af de vigtigste søer i den nordlige del af landet. Den ligger 75 kilometer fra centrum af Verona, og det er en af de bedste ting at gøre fra Verona at besøge den på en heldagstur, især i juni, hvor vejret er ideelt, og antallet af turister er relativt lavt.

Gardasøen er en gletsjersø, men på grund af sin størrelse og betydning er den næsten et hav, der deler Alperne og Padana-sletten, deraf højdeforskellen på de omkringliggende bjerge og landskabernes skønhed, som er i stand til at overskygge selv Comosøen, Italiens mest berømte sø, lige uden for Milano.

Hvis du planlægger at besøge Verona om sommeren, vil du opdage, at Gardasøen tilbyder uhindret udsigt over landskabet, men varmen kan være kvælende, og du vil også støde på mange besøgende. I juni, hen mod slutningen af foråret, kan du nyde stedet uden vinterkulden, med mildt vejr og også mindre turisme, da Veronas højsæson genoptages i juli med den formelle start på sommerperioden.

Book en rejse til Gardasøen

Temperaturer i Verona i juni

Bygning af trapper|©M Rosa F
Bygning af trapper|©M Rosa F

Juni er afslutningen på foråret og begyndelsen på sommeren, og maksimumtemperaturen når op på 30°, mens minimumtemperaturen er 18°. Gennemsnitstemperaturen er 26°, og selv om Verona har et fugtigt klima, falder der kun sporadisk regn i juni.

Årstidsskiftet giver mulighed for udflugter til søer og bjerge, da himlen er fri for den tåge, der er almindelig i Verona, og samtidig giver det et mildt klima, da varmen om sommeren kan være brændende.

Antallet af turister i Verona i juni

Frugtsalg i Verona|©M Rosa F
Frugtsalg i Verona|©M Rosa F

Højsæsonen i Verona begynder i juli med den formelle start på sommeren, så juni er en ideel måned at besøge byen med en moderat tilstrømning af turister og også et passende klima til at nyde attraktionerne.

Byen har et meget højt gennemsnitligt antal besøgende året rundt, især hvis man besøger Verona i julen eller om sommeren, så juni, hvor sæsonen skifter, er et godt tidspunkt at tage den med ro.

Priser i Verona i juni

Pung med kort|© Emil Kalibradov
Pung med kort|© Emil Kalibradov

Priserne i Verona i juni når ikke op på niveau med de varmeste måneder i juli og august, så det er et godt tidspunkt at rejse billigere og nyde det gode vejr, byen har at byde på.

Hvis du besøger Verona i juni, kan du spare penge på udflugter og indkvartering, især hvis du booker på forhånd online. Hvis du organiserer en rejseplan, kan du også bestille billetter til festivaler og messer.

Hvad skal du pakke, når du besøger Verona i juni?

Sommer-taske|© Arnel Hasanovic
Sommer-taske|© Arnel Hasanovic

I løbet af foråret byder Verona på behageligt og til tider varmt vejr, så jeg anbefaler, at du inkluderer følgende ting i din kuffert:

 • Solbriller
 • Solcreme
 • Komfortable sko
 • Solhat
 • Letvægts T-shirt
 • Letvægtsfrakke
 • Letvægtsbukser
 • Bjergsko
 • Lette trøjer