Tokyo om 2 dage: alt hvad du behøver at vide

Det kan virke som 48 korte timer til at lære den japanske hovedstad at kende, men med den rigtige rejseplan og byens effektive offentlige transport kan du nå at se en masse steder.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minutters læst

Tokyo om 2 dage: alt hvad du behøver at vide

Tokyo | ©Nick Kwan

Hvis du kun har to dage i Tokyo, må du hellere skynde dig, for den japanske hovedstad er den by i verden, der har det største metropolområde. Måske når du ikke at se alle seværdighederne på 48 timer, eller måske må du springe nogle af aktiviteterne uden for byen over, f.eks. en tur til Fuji-bjerget, men det er bestemt tid nok til at se en masse steder, hvis du har den rigtige organisation.

Blandt de ting, man kan se og lave i Tokyo, må man ikke gå glip af en grundig rundtur i centrum af den japanske hovedstad, hvor de fleste turiststeder er koncentreret.

Dag 1: Senso-ji, Ueno Park, Ameyoko loppemarked og Akihabara-distriktet

Det buddhistiske tempel Senso-ji| ©mon_vitoria
Det buddhistiske tempel Senso-ji| ©mon_vitoria

Ruten den første dag starter i den nordlige del af det centrale Tokyo, som omfatter de vigtigste steder som Senso-ji-templet, som er det første stop, og Ueno Park, men også steder, hvor man kan spise frokost og se den alternative side af byen som Ameyoko loppemarked og det elektroniske kvarter Akihabara.

Det buddhistiske tempel Senso-ji

Senso-ji er det ældste tempel i Japan og også det vigtigste af de buddhistiske templer, som er den største religion i landet.

Det blev grundlagt i 645 og skylder sin berømmelse, at japanske borgere efter Anden Verdenskrig, da det var helt ødelagt, indsamlede donationer til at genopbygge det, hvilket gjorde det til et symbol på national enhed i fredstid.

Inde i templet finder du hovedbygningen og den femetagers pagode, som er den næststørste i Tokyo, samt shoppinggaden Nakamise-dori, hvor pilgrimme fra hele Japan kommer for at købe mad, drikke og andre lokale produkter.

Der er gratis adgang til templet, og det er åbent dagligt fra kl. 6 til 17. Det er muligt at komme dertil fra Tokyo Station ved at tage JR Yamanote Line-toget til Kanda og derefter Ginza-undergrundsbanen til Asakusa. Det er også muligt at besøge templet med en af de guidede ture i Tokyo.

Book en guidet tur i Tokyo

Ueno Park

Parken er den store oase i Tokyo, en by, der er kendetegnet ved sin konstante trængsel og travlhed. Ueno Park er med sit frodige grønne område et fristed, som mange japanere hver dag søger tilflugt i. Hvis du besøger Tokyo om foråret, kan du opleve kirsebærblomstringen, som er et af de smukkeste syn, Ueno Park har at byde på.

Men den har mange flere attraktioner, da den også er hjemsted for kunstmuseet, videnskabsmuseet og nationalmuseet samt templer og helligdomme.

Den zoologiske have i Ueno Park er ideel, hvis du besøger Tokyo med børn, eller hvis du er interesseret i indfødte arter. Der er gratis adgang, og parken er åben hver dag fra kl. 5 til 23.

Book en cykeltur i Tokyo

Shopping og frokost på Ameyoko Market

Dette marked ligger to gader væk fra Shinobazu-dammen i Ueno Park, hvilket gør det til en gåtur på fem minutter. Ameyoko Open Air Market er det ideelle sted at købe næsten alt og spise i en af de udsøgte boder ved indgangen, så et besøg midt på dagen er ideelt til frokost.

Ameyokos historie er ejendommelig, for efter Anden Verdenskrig blev det et af de første tilflugtssteder for vestlig kultur. Her kunne man købe amerikanske varer og slik på et tidspunkt, hvor sukker var en mangelvare i Japan.

Der er gratis adgang til markedet, som er åbent hver dag fra kl. 10 til 20, og priserne er meget overkommelige, især på mad.

Book en madtur i Tokyo

Tokyos nationalmuseum

På Tokyos nationalmuseum| ©Nianci Pan
På Tokyos nationalmuseum| ©Nianci Pan

Efter frokost er næste stop på turen inde i Ueno Park, så du kan komme dertil med yderligere fem minutters gang. Dette er det ældste museum i Tokyo og også det største i Japan: Nationalmuseet.

Det bedste, du kan gøre, er at finde ud af, hvordan du får billetter til Nationalmuseet og gå på opdagelse i dets utallige samlinger af japanske artefakter og kunstværker. Museet skiller sig også ud på grund af bygningens arkitektur og de arkæologiske og antropologiske studier, det udfører for at forbedre sin samling. Bemærk venligst, at den samlede rundvisning på museet kan tage omkring fem timer. Tokyos nationalmuseum er åbent fra tirsdag til søndag fra kl. 9.30 til 17.00

. Du har også mulighed for at besøge et andet af byens vigtigste museer, Fuji Art Museum, som du kan bestille billetter til online.

Rundvisning i det elektroniske kvarter Akihabara

For at komme til Akihabara, der er kendt for at være Tokyos elektroniske kvarter og også epicenter for otaku-kulturen, skal man fra Tokyo National Museum tage Ginza-linjen fra Ueno station til Suehirocho, selvom jeg anbefaler en kort gåtur på 15 minutter.

Dette kvarter er blevet mere populært i de senere år, fordi det er blevet et af de mest eklektiske i Tokyo. Her vil du elske at fare vild blandt neonskilte, kapselhoteller og videospilbutikker.

Hvis du kan lide kaffe, kan du også få en maid café-oplevelse i en af de typiske cosplay-restauranter. Søndag er den bedste dag at besøge Akihabara, for da bliver hovedgaden Chuo-Dori til gågade. Og omkring Akihabara er der masser af barer og restauranter med forskellige køkkener, hvor du kan spise som afslutning på den første dag af din sightseeing i Tokyo.

Book en cykeltur i Tokyo

Dag 2: Kejserpaladset, Meiji Jingu-helligdommen, frokost på Golden Gai, radiotårnet og middag i Roppongi

Kejserpaladset i Tokyo| ©Jeff Amador
Kejserpaladset i Tokyo| ©Jeff Amador

Hvis du fandt den første dag intens på grund af gåturen, vil den anden dag være gearet til at nyde de historiske bygninger, panoramaudsigten og nattelivet i Tokyo i et af byens mest livlige og moderne kvarterer, hvor du kan booke en natlig fototur, der vil overraske dig.

Kejserpaladset i Tokyo

Første stop på turen er kejserens officielle residens, som ligger på det tidligere Edo-slot. Strategisk placeret i Tokyos bymidte er det en af landets store fæstninger, omgivet af mure og voldgrave til kejserlig beskyttelse.

Selvom det er en af de mest berømte bygninger i landet, er paladset ikke åbent for offentligheden, så det er kun muligt at komme ind i de orientalske haver, der grænser op til området.

Det er grunden til, at det mest kendte billede af residensen er buerne på Nijubashi-broerne, som forbinder indgangen til de indre haver. Der er gratis adgang til paladsets orientalske haver, og de er åbne fra tirsdag til lørdag fra kl. 9.00 til 14.45. The Residence ligger fire gader fra Tokyo Station, som kan nås med de fleste af Tokyos metro- og toglinjer, inklusive lyntoget.

Book din tur til Fuji-bjerget fra Tokyo

Meiji Jingu-helligdommen

Meiji Jingu er Japans mest besøgte helligdom og kan nås fra kejserpaladset på Chiyoda-undergrundslinjen fra Otemachi Station til Harajuku.

Helligdommen er en hyldest til kejser Meiji og kejserinde Shoken, som begge blev æret af japanerne. Da de døde, blev helligdommen som en hyldest bygget i Shibuya-distriktet og omgivet af en frodig skov beplantet med mere end 300 træarter fra alle præfekturer i landet.

På trods af den japanske regerings særlige anmodning om, at Meiji-helligdommen og andre hellige steder i Tokyo ikke blev bombet under Anden Verdenskrig, blev skoven beskadiget og næsten helt ødelagt.

Genopbygningen, som blev udført med donationer fra japanske borgere, symboliserer sammenhold i modgang og genoprettelsen af det, der gik tabt. I dag er det en oase af fred midt i det støjende Tokyo.

Det bedste tidspunkt at besøge den på er om foråret eller efteråret. Vær opmærksom på, at hvis du besøger Tokyo om vinteren, kan stierne i Meiji Shrine være sneet til, og temperaturen falder drastisk. Der er gratis adgang, og der er åbent hver dag fra kl. 5 til 18.

Gør et mellemstop ved Golden Gai

Et par gader væk fra Meiji Shrine, i Shinjuku-distriktet, kan du spise på Golden Gai, en labyrint af seks fodgængergader, hvor du finder mere end 200 små barer og butikker, der sælger udsøgt lokal mad. Selvom nogle af boderne kun er åbne om natten, er det værd at vandre rundt i Golden Gai om dagen, for det er som at rejse tilbage i tiden i et område, der er bevaret præcis, som det var for fyrre eller halvtreds år siden.

I Golden Gai finder du ud over fremragende mad også god musik, restauranter med ninja-tema, de bedste samurai-oplevelser i Tokyo og nogle skjulte attraktioner som Hanazono-helligdommen.

Golden Gais nærhed til Tokyos red-light district Kabukicho har givet dets gyder et særligt ry, men det er et sikkert område, der er værd at udforske.

Book en madtur i Tokyo

Klatre op på observationsdækket i Radiotårnet

Radiotårnet| ©Lawrence L
Radiotårnet| ©Lawrence L

Radiotårnet kan nås fra Golden Gai ved at kombinere Marunouchi- og Hibiya-undergrundslinjerne til Kamiyacho Station. Med sine 332 meter er tårnet det næsthøjeste bygningsværk i Japan, kun overgået af Tokyo Skytree, som du kan se ved selvsyn, hvis du bestiller billetter på forhånd.

På en klar dag kan du fra et af de to observationsdæk se Fuji-bjerget i horisonten og et fuldt panorama over hele Tokyos storbyområde.

Radiumtårnets struktur er inspireret af Eiffeltårnet, og dets hvide og internationale orange farver er nøje udvalgt for at overholde reglerne for luftfartssikkerhed. Fra observationsdækket vil du også blive forbløffet over det gennemsigtige glasgulv, der giver dig følelsen af at svæve. Entré til tårnets observationsdæk koster ca. 10 euro, og de er åbne dagligt fra kl. 9.00 til 22.00. Du kan booke dine billetter her...

Book din sightseeing-bustur i Tokyo

Sig farvel til Tokyo med en drink i Roppongi

Har du fuldført din mission om at besøge Tokyo på to dage og leder efter noget sjovt natteliv? Så fejr det i Roppongi, den japanske hovedstads bedste bar- og natklubområde, som du kan nå fra Tokyo Tower med bus 88 fra Toranomon til stoppestedet Roppongi eller ved at gå en tur på 15 minutter.

Kvarteret er hjemsted for byens bedste restauranter, og du finder et bredt udvalg af cocktails og en lang række natklubber.

Roppongi har også nogle af de bedste udsigter i Tokyo, da det er hjemsted for byens højeste tårne, og er kosmopolitisk takket være indflydelsen fra de kunstnere, der har adopteret kvarteret, og de globale begivenheder, der finder sted i distriktet hvert år, såsom den internationale filmfestival, der finder sted hver oktober i Tokyo og kirsebærblomstringen i marts.

Book en pubcrawl i Tokyo