10 aktiviteter i Tokyo om natten

Tokyo er en kosmopolitisk by med et hektisk natteliv, oplyst af dens uovertrufne neonlys og den japanske kulturs originalitet.

Lorena Morales

Lorena Morales

9 minutters læst

10 aktiviteter i Tokyo om natten

Tokyo om natten | ©Takashi Miyazaki

At nyde byens natteliv er en af de bedste ting at se og gøre i Tokyo. Om natten tændes neonlysene, og byen viser sig i al sin pragt.

Mulighederne er mange: fra at slentre gennem en oplyst have eller nyde panoramaudsigten over byen om natten til at feste på barer og natklubber, overvære anime-udstillinger eller nyde en god middag. Akihabara, Ginza, Shibuya, Shinjuku, Roppongi og Asakusa, blandt andre, er mere som "byer" med deres egen identitet, der tilbyder forskellige oplevelser dag og nat.

1. Besøg Senso-ji-templet om natten i Asakusa-distriktet

Senso-ji-templet om natten| ©Yoshiaki Seki
Senso-ji-templet om natten| ©Yoshiaki Seki

Hvis man vil lære Tokyos mest historiske kvarter at kende, er det vigtigt at booke en guidet tur i Asakusa-kvarteret, som er hjemsted for byens ældste buddhistiske tempel, Sensoji, der er meget charmerende på grund af sin højtidelighed, ligesom Nakamise Street, som man møder, før man går ind i templet og efter at have krydset Kaminarimon-porten, hovedporten, hvis navn betyder "tordenporten".

Om aftenen er butikkerne på Nakamise Street lukkede, men der er vidunderlig gadekunst på deres gardiner. Selv om det altid er godt, er det måske bedst at besøge gaden om sommeren i Tokyo, da butikkerne om dagen sælger vifter, keramik, kimonoer, traditionelle ting og souvenirs. Alligevel er der ofte ret mange mennesker, så aftenen er ideel til at nyde gadens og templets skønhed og højtidelighed.

Sensoji-templet er åbent 24 timer i døgnet, og det er gratis at komme ind, selvom de vigtigste sale, som Hondo-salen, lukker ved solnedgang. Når du har besøgt templet, kan du vandre rundt i Asakusa, Tokyos "nedre bydel", som er kendt for sine tempura-restauranter, en traditionel japansk stegning af fisk og skaldyr eller grøntsager.

Book en guidet tur i Asakusa-kvarteret

2. Smag Tokyos bedste sushi og andre delikatesser på en madtur om aftenen

Sushi på Tsukiji Sushi Sei| ©Gussisaurio
Sushi på Tsukiji Sushi Sei| ©Gussisaurio

Hvis du elsker japansk mad, eller hvis du gerne vil lære den at kende, så tilmeld dig en madtur om aftenen i Tokyo, en af de bedste ting at lave i Tokyo. En lokal guide vil føre den lille gruppe, aldrig mere end 12 personer, gennem forskellige områder af byen for at opdage specialiteter som sushi, grillet kød, kager og selvfølgelig sake.

Selvfølgelig kan du også vove dig ud på egen hånd for at opleve det japanske køkken. Det bedste sted at gøre dette er omkring det gamle Tsukiji-marked, som lukkede i 2018.

Butikker, der sælger fisk, madredskaber og andre skaldyrsprodukter, ligger stadig uden for det gamle marked, jogai-shijo. Markedet er lukket om aftenen, men de bedste sushirestauranter ligger stadig i nærheden.

Tsukiji Sushi Sei

Tsukiji Sushi Se i er en af de ældste restauranter, som blev grundlagt i 1839. Her kan du sidde ved en bar og se sushien blive tilberedt foran dig. Priserne er lidt høje, men den sushi, de serverer, er det hele værd.

  • Sted: Chuo City, Tsukiji, 4 Chome-13-5.
  • Åbningstider: 11.00-15.00 og 17.00-21.30.

Choseain

På denne restaurant kan du om aftenen prøve japanske retter eller tapas som sashimi, fiskefrikadeller og soba-nudler. De tilbyder også forskellige sakes til at ledsage din middag. Det er en enkel og lille restaurant, men den har meget at byde på.

  • Beliggenhed: Chuo City, Tsukiji, 4.
  • Åbningstider: 11.00-14.30 og 17.30-20.00.

Book en madtur om natten i Tokyo

3. Tilbring en smuk nat i Shibuyas gader og barer

Shibuya om natten| ©Karl Baron
Shibuya om natten| ©Karl Baron

Shibuya-området er et af de mest populære blandt unge mennesker. Her kan du se ud over byen fra dens udsigtspunkter og nyde de ekstraordinære lys og arkitekturen i al sin pragt. Området er også fuld af temabarer og restauranter med lækker sushi. Mulighederne er uendelige, fra at blive svimmel ved Tokyos mest berømte fodgængerovergang, hvor tusindvis af mennesker krydser i alle retninger, til at læse en bog, mens man venter på sin bestilling i en bar.

I Shibuya er der friluftsshows, gademadboder og izakaya-barer, der tilbyder dig en åben bar til en meget lav pris. En slående ting ved barerne er, at den mad og drikke, de tilbyder, er udstillet i vinduerne. Det er en tro efterligning lavet af plastik, men det er meget praktisk, når man skal vælge den menu, man bedst kan lide. Derudover kan man på bygningernes facader se plakater med barer, diskoteker, karaokebarer, restauranter og underholdningssteder på bygningernes etager og underjordiske niveauer.

Shibuya er også hjemsted for det travleste fodgængerfelt i verden, hvor mere end 1 million mennesker krydser det hver dag. I gennemsnit krydser ca. 3.000 mennesker den hvert 47. sekund, hvilket er grunden til, at den er blevet sådan en attraktion for turister. En af de barer, der har en privilegeret udsigt over krydset, er Starbucks, som ligger lige foran Shibuya Station.

Book en Tokyo Night Photo Tour

4. Fest på Roppongis bedste natklubber, barer og klubber

Maharaja natklub| ©Yukasy
Maharaja natklub| ©Yukasy

Roppongi, en "by i byen", er hjemsted for Tokyos bedste natklubber, hvilket gør det til et oplagt sted at feste for både besøgende og lokale. Millioner af mennesker strømmer til Roppongi hvert år, hvilket gør det til et af de mest populære områder i byen.

De vigtigste klubber i kvarteret, og dem man ikke må gå glip af, er Maharaja Nightclub og Shot Bar Propaganda. Der er også andre stærkt anbefalede klubber og barer, hvor man kan nyde natten, såsom Odeon og Hard Rock Café. De er bestemt et glimrende alternativ, hvis du leder efter ting at lave i Tokyo om vinteren, da de ikke ligger på gaden.

Maharaja natklub

Maharaja er en af Tokyos ældste og mest berømte natklubber. Musikken, som spænder fra klassisk til moderne, er ret varieret, og det samme er de drinks og cocktails, de serverer. Om fredagen og lørdagen er der åbent til kl. 5 om morgenen, og det tiltrækker ofte unge mennesker i 20'erne og 30'erne. Resten af dagen er der åbent til midnat, og folk i 40'erne og opefter plejer at komme der.

  • Beliggenhed: 6-1-3 Roppongi, Minatu-ku, Tokyo, 106-0032.
  • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen til fods fra Roppongi Station eller undergrundslinjerne Hibiya og Toel Oedo. Du kan også tage busser eller taxaer.

Shot Bar Propaganda

En anden natklub, som har åbent hele ugen, er Shot Bar Propaganda, som har åbent til kl. 5 om morgenen. Musikken dækker forskellige genrer som disco, rock, pop, hiphop, R&B, house og discomusik i almindelighed. Denne klub er også et populært sted til fødselsdage, polterabend, bryllupper og andre sociale arrangementer.

  • Beliggenhed: 3-14-9 Roppongi, Minatu-ku, Tokyo, 106-0032.
  • Sådan kommer du derhen: Du kan gå derhen på 3 minutter fra Roppongi Station.

Book en pubcrawl i Tokyo

5. Tag en natlig spadseretur gennem Akihabara, centrum for anime

I Akihabara| ©BartPhotography
I Akihabara| ©BartPhotography

Natten er ideel til en slentretur gennem det ekstraordinære shoppingdistrikt Akihabara, hvor gaderne transporterer dig til Tokyos elektroniske og robotagtige verden. Du kan finde de mest sofistikerede butikker med uovertrufne priser i verden og unikke manga- og anime-produktioner, såsom film, tegneserier og videospil. Akihabara er kendt som Tokyos elektroniske by eller anime-by af en grund.

Blandt de butikker, du skal se, er Tokyo Anime Center (åbent til kl. 20), hvor du kan finde tegneserier, film, robotudstillinger, anime-plakater, videospil og alle former for elektroniske produkter og tilbehør; og Akihabara Radio Kaikan, en enorm bygning, hvor du kan finde videospil og legetøj med unikt design (åbent til kl. 22).

Akihabara er også kendt for sine barer med usædvanlige temaer, der går under navnet maid cafe. I disse mærkelige barer er servitricerne klædt ud som stuepiger, behandler dig, som om du var deres herre, synger for dig og pynter også din mad på en meget sød måde.

Book en cykeltur i Tokyo

6. Oplev charmen ved Ginzas arkitektur om natten

Tokyu Plaza Ginza| ©Toshihiro Gamo
Tokyu Plaza Ginza| ©Toshihiro Gamo

Ginza er Tokyos mest luksuriøse kvarter og er blevet sammenlignet med New Yorks Fifth Avenue. Du vil blive fascineret af arkitekturen i bygningerne, som er nogle af de mest moderne og originale i verden. Derfor er de oplyste gader i Ginza de mest populære til fototure i Tokyo både dag og nat.

En af de mest slående bygninger i Ginza er Tokyu Plaza Ginza, designet af Nikken Sekkei, med sin spektakulære glasfacade, som er oplyst på en helt særlig måde om natten.

Overfor Tokyu Plaza Ginza ligger Fujiya-bygningen, som også er spektakulær. Andre ikoniske bygninger i kvarteret tilhører mere genkendelige mærker som Hermés, Sony, Coah de Ginza, GAP, Armani Ginza Tower, Louis Vuitton, Gucci, Dior, Channel, Zara og Bulgari, blandt andre.

Book en bustur i Tokyo

7. Syng i en bar med de originale japanske karaokebarer

At spille karaoke| ©RODNAE Productions
At spille karaoke| ©RODNAE Productions

Japan har i mange år været forbundet med karaoke i Vesten. Det er næsten lige så obligatorisk at gå på en karaokebar, som det er at bestige Fuji-bjerget fra Tokyo. Karaoke er noget, japanere og turister elsker at lave. Efter arbejde slapper japanere ofte af på karaokebarer, så de er et godt sted at møde de lokale.

På karaokebarer lejer japanere ofte private bokse med drikkevarer og mad inkluderet, så de kan hygge sig alene med venner, familie eller gæster. Det adskiller sig fra andre steder, hvor karaoke foregår offentligt og på samme sted.

Karaoke er en japansk opfindelse fra 1970'erne. Ordet karaoke betyder "tomt orkester". Musikeren Daisuke Inoue opfandt det for at imødekomme ønsket fra en kunde, der ville have musikere til at spille til et arrangement med sin virksomheds aktionærer, som han ville overraske.

Book en tur til Fuji-bjerget fra Tokyo

8. Rundtur i Ueno Park om natten

Ueno Park ved nattetide| ©Ricardo Rodrigues
Ueno Park ved nattetide| ©Ricardo Rodrigues

Ueno Park i Tokyos Taitō-ku-distrikt er en offentlig park med flere store museer, en gigantisk åkandedam, Toshogu-helligdommen, Benten-do, Kaneiji- og Kiyomizu Kannon-templerne og en koncertsal. Du må ikke gå glip af dette besøg på din liste over ting, du kan lave i Tokyo i februar eller marts, da det er her, kirsebærblomsterne blomstrer.

Faktisk er denne park hjemsted for Japans berømte Cherry Blossom Avenue, som tiltrækker besøgende fra hele verden. Der er omkring 800 kirsebærtræer, som, når de blomstrer, skaber et vidunderligt miljø. Tusindvis af lanterner bliver sat op under sakura matsuri, kirsebærblomsterfestivalen, så man kan se blomsterne om natten.

Ueno Park er et symbol blandt Japans byparker. Den er omkring 140 år gammel og bliver stadig moderniseret hver dag. Der er gratis adgang hver dag indtil kl. 23. Du vil elske den enorme have med ginkgo-, kamfer-, zelkova-, kirsebær- og lotusplanter.

9. Få en drink på en izakaya-bar

Izakaya bar| ©Kirsty Bouwers
Izakaya bar| ©Kirsty Bouwers

Izakaya-barer er de typiske japanske barer, hvor de lokale går hen for at få en drink og en bid mad efter arbejde. Det er ikke fancy steder, men de tilbyder rigtig gode menuer til en god pris. På nogle izakaya-barer kan man spise så meget, man vil, i et bestemt tidsrum for et fast beløb, og man kan få noget at drikke til.

Disse barer ligger omkring togstationer, i gyder kaldet yokochos, hvor de er mere tilgængelige for ansatte, der er på vej hjem fra arbejde.

De mest kendte ligger i Omoide Yokocho og Ginza, i smalle gyder. De er også ofte et sted, hvor man mødes, før man går på pub eller klub.

10. Lær et af Tokyos bedste steder at kende: Shinjuku, byen, der aldrig sover

Gylden Gai i Kabukichō| ©Keisuke Tanigawa
Gylden Gai i Kabukichō| ©Keisuke Tanigawa

Uanset hvornår du ankommer til Shinjuku, vil du blive underholdt 24 timer i døgnet, hele ugen og hele natten lang. I nærheden af Shinjuku togstation, i Kabukichō-området, finder du restauranter, biografer, barer og indkøbscentre samt elektronikforretninger.

Der er mange skyskrabere i Shinjuku, inklusive byens højeste, den 243 meter høje Metropolitan Government Building. Denne bygning har et gratis observationsdæk, som er åbent indtil omkring kl. 21, og indenfor kan man spise og købe smukke souvenirs.

I Shinjuku er der 'kvarterer' med deres egen identitet, såsom Kabukichō, hvor der er flere barer, restauranter og karaokebarer; Shinjuku ni-chome, et bøssekvarter; Waseda, et universitetskvarter; og Shinjuku Gyoen National Garden, hvor der er en smuk park.

Golden Gai i Kabukichō

Golden G ai "kvarteret" i Kabukichō-distriktet er kendetegnet ved sine smalle gyder, interessante barer og restauranter, små butikker og en udsmykning med lamper og neonlys, som man ikke må gå glip af. Du kan også se det 12 meter høje Godzilla-hoved på taget af temahotellet Gracery. Du kan komme gratis ind på hotellet og se et show, hvor Godzilla skyder en røgstråle og knurrer hver time.

  • Sted: 1-19-1 Kabukicho, Shinjuku-ku - Tokyo, Japan

Hotel Park Hyatt Tokyo

Baren på Park Hyatt Hotel Tokyo er blevet kult, efter at filmen Lost in Translation viste hotellets faciliteter. Det kan være lidt dyrt at drikke i baren, men det gør ikke noget for fans af filmen, der er blevet en filmklassiker.

  • Beliggenhed: 3-7-1-2 Nishi-Shinjuku, Shinjuku-Ku, Tokyo, Japan, 163-1055