10 ting at gøre i Tokyo om vinteren

I vinterperioden klæder den japanske hovedstad sig i hvidt og byder på mange attraktioner at se.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

10 ting at gøre i Tokyo om vinteren

Tokyo om vinteren | ©Pelican

Temperaturerne falder betydeligt om vinteren i Tokyo. At rejse gennem sne og is og få mest muligt ud af de vinteraktiviteter, der tilbydes, kan være en af de bedste oplevelser på din rejse.

Fra at besøge Fuji-bjerget til at se ned på byen fra Radiumtårnets højder, fra god mad til fester for at afværge uheld. Gør din frakke klar, for her er de bedste planer for dit besøg.

1. Oplev den bedste version af Fuji-bjerget

Fuji-bjerget om vinteren| ©skyseeke
Fuji-bjerget om vinteren| ©skyseeke

Temperaturerne i Tokyo kan falde betydeligt om vinteren og nå ned på frysepunktet med sporadisk, men kraftigt snefald. Men så længe det ikke regner eller sner i Japan om vinteren, er himlen som regel skyfri, hvilket er sjældent på andre tider af året, hvor skyerne ofte dominerer horisonten. Det er godt nyt for besøgende, for Fuji-bjerget er stadig fuldt synligt fra byen og afslører sin bedste profil.

Hvis du vil besøge bjerget, kan du booke en Fuji-tur fra Tokyo, som også inkluderer et besøg ved Ashi-søen, eller tage af sted på egen hånd, men uanset hvad er det et besøg værd i vinterhalvåret:

 • Ved foden af bjerget ligger Fujiten Snow Resort med syv skiløjper i forskellige sværhedsgrader, hvor man kan dyrke vintersport.
 • Der er også en kælkebakke designet specielt til de små, så det er også en interessant plan, hvis du besøger Tokyo med børn.
 • Hver aften afholdes der særlige arrangementer på resortet, bl.a. fyrværkeri.

Book en tur til Fuji-bjerget fra Tokyo

2. Tag et dyp i de vulkanske varme kilder

Onsen om vinteren| ©miki yoshihito
Onsen om vinteren| ©miki yoshihito

Traditionelle bade, eller onsen på japansk, er vulkanske varme kilder, som er en kulturel oplevelse i Japan. Disse bade har helbredende egenskaber, men de er også skønhedsorienterede, da det er almindeligt, at de arrangeres med udsigt til enestående naturområder, såsom Fuji-bjerget eller de fem søer.

I Tokyo er der mange muligheder, nogle af dem med tema:

 • Niwa No Yu-bade i forlystelsesparken Toshimaen.
 • Friluftsbade, såsom LaQua.
 • Kvarterbade, såsom Daikokuyu.
 • Myojin No Yu onsen, som foregår i efterkrigstiden.

Som du vil se, er der mange forskellige typer og stilarter, og nogle inkluderer også sauna og jacuzzi, men alle har en naturlig oprindelse i de vulkanske napper, selv om de ligger på øer eller i ugæstfrit terræn.

3. Besøg middelalderlandsbyen Shirakawa-go på en tur fra Tokyo

Shirakawa-go| ©Simon Desmarais
Shirakawa-go| ©Simon Desmarais

Middelalderlandsbyen Sh irakawa-go er berømt for sine typiske huse og bygninger i Gassho-zukuri-stil, en type arkitektur, hvor man bygger skrånende tage for at forhindre sneophobning, da der falder meget regn i den bjergrige region Gifu.

En todages tur fra Tokyo tager dig også til Tateyama Kurobe-ruten, som er kendt for sine 20 meter høje snevægge om vinteren, på en snoet rute, der kun efterlader den bulldozer-ryddet vej i syne.

At besøge landsbyen under snefaldet er en meget interessant oplevelse, og de typiske japanske vinterbilleder, man kan tage der, er meget smukke. Hvis du kan lide at fotografere, vil jeg også anbefale dig at booke en natfototur i Tokyo, hvor du kan tage de bedste billeder.

Book en nat-fototur i Tokyo

4. Afværg uheld ved at fejre Setsubun no Hi

Setsubun no Hi| ©sakura_chihaya
Setsubun no Hi| ©sakura_chihaya

Hvis du besøger Tokyo i februar, kan du deltage i Setsubun no Hi festivalerne, der afholdes over hele landet, og som markerer vinterens sidste dag ifølge månekalenderen.

Setsubun no Hi er en tradition, hvor man kaster ristede sojabønner, mens man siger sætningen "Oni wa soto, fuku wa uchi", noget i retning af "dæmon ud, lykke ind", for at jage dæmoner væk fra huset. At kaste med sojabønner er kendt som mame-maki.

Under festlighederne er det meget almindeligt, at guidede ture i byen er tematiserede, så tøv ikke med at booke en privat tur i Tokyo.

Book en guidet tur i Tokyo

5. Nyd det sneklædte Tokyo fra udsigtsplatformen på Radiotårnet

Udsigt fra Tokyo Radio Tower| ©Andrew Edmonds
Udsigt fra Tokyo Radio Tower| ©Andrew Edmonds

Radiotårnet er det næsthøjeste punkt i Tokyo og er byens mest besøgte observationsdæk. Den 332 meter høje struktur, der er inspireret af Eiffeltårnet og malet hvid og international orange for at overholde flysikkerhedsreglerne, har to observationsdæk og en af de bedste udsigter over den japanske hovedstad om vinteren, når sneen dækker byens skyskrabere og gader i hvidt.

Hvis du besøger Tokyo om vinteren, anbefaler jeg, at du på en klar dag besøger tårnet og beundrer udsigten. Et af observationsdækkene har også et gennemsigtigt glasgulv, der giver dig fornemmelsen af at svæve i luften.

For at få mest muligt ud af dit besøg skal du bestille dine billetter til Tokyo Tower Observatory på forhånd. Hvis himlen er klar, kan du endda se Fuji-bjerget i horisonten.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgang til tårnets observationsdæk koster ca. 10 euro.
 • Placering... 4 Chome-2-8 Shibakoen, Tokyo.
 • Åbningstider... Tårnets observationsdæk er åbent dagligt fra kl. 9.00 til 22.00.
 • Sådan kommer du derhen... Med undergrundsbanen på Oedo Line til Akabanebashi Station, Hibiya Line til Kamiyacho Station, Mita Line til Onarimon Station og Asakusa Line til Daimon Station. Med tog på JR Yamanote-linjen til Hamamatsucho station.

Book billetter til Tokyo Tower Observatory

6. Fortab dig i den fortryllede skov i Ueno Park

Ueno Park ved juletid| ©nakashi
Ueno Park ved juletid| ©nakashi

Ueno Park rummer nogle mysterier om vinteren, som ofte kun er kendt af de lokale, og selvom de grønne træer ofte er nøgne, giver sneen, kulden og bladene på jorden liv til den fortryllede skov.

Den fortryllede skov er faktisk en slynget sti af kedelige, snedækkede stier. Hvis du tør trodse kulden, kan du gå gennem Ueno, og i weekenden, når strømmen af besøgende aftager, kan du lytte til naturens lyde og flygte et par minutter fra det travle, glitrende Tokyo.

Ueno Park er også hjemsted for Japans ældste og største museum, så det kan være en god idé at få billetter til Tokyo National Museum og få mest muligt ud af dit besøg, før du fortsætter din rundtur i hovedstaden. Jeg anbefaler også, at du besøger Shinobazu-dammen og, hvis du har mulighed for det, venter der på solnedgangen.

7. Oplev julen på Tokyos julemarkeder

Jul i Tokyo| ©Marufish
Jul i Tokyo| ©Marufish

Japan har adopteret mange af Vestens skikke, især når det gælder fester, så det er ingen overraskelse, at Tokyo pynter op til jul fra november og frem. Og et af de steder, hvor julestemningen er mest levende, er på markederne:

 • Ebisu Garden er et af de smukkeste i byen og er inspireret af Frankrig. Her kan du finde franske specialiteter som håndlavede dekorationer, stearinlys og traditionel gløgg.
 • Hvis du vil have noget mere lokalt, kan du besøge Tokyo Skytree loppemarked, som skiller sig ud med sin belysning, eller Roppongi loppemarked.
 • Hvis du vil opleve et traditionelt julemarked, kan jeg anbefale Shiba, som er inspireret af tysk kultur.

Du må ikke gå glip af et besøg på et af de mange markeder i den japanske hovedstad for at nyde dekorationerne og musikken, købe alle slags gaver og spise nogle af de udsøgte lokale retter, som du også kan nyde ved at booke en madtur i Tokyo.

Book en madtur i Tokyo

8. Gå gennem Hanegi Park og se de blomstrende blommer

Hanegi Park| ©mokomoko663
Hanegi Park| ©mokomoko663

Det japanske kirsebærtræ, eller sakura, er det mest berømte i Asien, men blommetræet, eller ume, er forårets budbringer og også et af de smukkeste med sin slående lyserøde farve. Hanegi Park i Setayaga-distriktet har den største plantage i Tokyo og bliver en attraktion, når lundene begynder at blomstre i midten af februar.

Blommetræer betragtes som symboler på liv og genfødsel i Japan og æres derfor af de lokale. Hvis du nød stierne i Ueno Park, må du ikke gå glip af Hanegi ume-træerne. Pas på de grene, der stikker ud af træerne!

Hanegi Park ligger lidt langt fra epicentret af Tokyos hovedattraktioner, men det er en god undskyldning for også at udforske Shibuya eller Hachiman Shrine.

Book en guidet tur i Tokyo

9. Lær Tokyo at kende gennem vinterbelysningen

Shinjuku om vinteren| ©Jim Shine
Shinjuku om vinteren| ©Jim Shine

Julen i Tokyo fremhæves af de oplyste bygninger og de utallige pærer, LED-lys, skilte og kreative designs, der genskaber et lyst og muntert vinterbybillede, som er magisk at gå på opdagelse i på enhver natlig gåtur.

Det virtuelle kort over steder, der er værd at besøge i vinternætterne for at se Tokyo oplyst, dækker hvert hjørne af byen, og en fremragende måde at gøre det på i kulden er at booke en bustur i Tokyo.

Det bedste ved denne oplevelse er, at du kan opdage den fra hvor som helst i byen, fordi Tokyo vibrerer med sine vidunderlige lys fra november til slutningen af vinteren:

 • Området omkring Shinjuku station bliver til en glødende skov fyldt med trægange, bænke og kronet af Docomo Tower.
 • Roppongi-distriktet er også oplyst af julelys, og det samme er radiotårnet og Tokyo Skytree-strukturen.
 • Parker er også steder, der normalt lyser op om natten i Tokyo: Ueno Park, Yebisu Gardens og Shibuya Gardens.

Book en bustur i Tokyo

10. Nyd det japanske vinterkøkken

Oden| ©ayako
Oden| ©ayako

Det kolde vejr er en god undskyldning for at nyde det japanske køkken under dit vinterbesøg i Tokyo. Varme retter vil være stjernerne på din rundtur i et af de bedste køkkener i verden, hvilket er endnu mere behageligt, når temperaturen udenfor er under frysepunktet.

Hvis du vil have en helt speciel oplevelse , kan du booke en madtur i Tokyo, hvor du kan smage frisk sushi, som under Setsubun no Hi bliver en signaturret, samt dashi suppe, stegt fiskekage, blæksprutte tentakler, japansk te og meget mere.

Uanset hvilken mulighed du vælger, vil du smage udsøgte smage og lære mere om den lækre japanske mad, der normalt er stjernen på madture i Tokyo.

Book en madtur i Tokyo

Temperaturer i Tokyo om vinteren

Tokyo om vinteren| ©Dick Thomas Johnson
Tokyo om vinteren| ©Dick Thomas Johnson

Om vinteren falder temperaturen i Japan markant, og selv om snefaldet i Tokyo hverken er vedvarende eller dagligt, kan det være kraftigt. Det gode ved den japanske hovedstad er, at regn er sjældent i vinterperioden. På en solskinsdag kan du bestige Tokyo Skytree og, hvis du er heldig, se det snedækkede Fuji-bjerg. Det lyder godt, ikke?

I december ligger temperaturen på 12 °C og 5 °C om natten, men i januar falder temperaturen til 0 °C eller derunder. Februar starter normalt meget koldt med temperaturer under frysepunktet, men varmes så op mod slutningen af måneden og vender tilbage til december måneds gennemsnitstemperaturer.

Når du rejser rundt i Tokyo, anbefaler jeg, at du altid har varme frakker og behagelige sko på, især når det sner, er byen pakket, og den offentlige transport bliver en bikube af aktivitet.

Book billetter til Tokyo Skytree

Tokyos turistmængder om vinteren

Shopping i Tokyo| ©Yosomono
Shopping i Tokyo| ©Yosomono

Vinteren er et af de bedste tidspunkter at besøge Tokyo på. Tilstrømningen af turister falder betydeligt, og den allerede overfyldte japanske hovedstad bliver venligere at gå rundt i.

Hvis du ikke har noget imod koldt vejr, er vinterperioden en stærkt anbefalet mulighed, ikke kun på grund af alle de aktiviteter, byen har at tilbyde, men også fordi det er det billigste tidspunkt .

På den anden side er Japans indenlandske turisme også aktiv om vinteren, og mange lokale forlader Tokyo, så det frigør også offentlig transport i den japanske hovedstad. Men husk på, at undergrundsbanen og togene ofte er overfyldte og forsinkede, når der falder sne.

Priser i Tokyo om vinteren

Akihabara, Tokyo| ©nakashi
Akihabara, Tokyo| ©nakashi

Tokyo er generelt ikke en billig by, men priserne er billigere om vinteren. På grund af den lavere efterspørgsel fra turister kan du finde nogle nedsatte boliger, og vinterudflugter koster også mindre end aktiviteter i Tokyo om sommeren.

Der er en grund til dette: Januar til marts er de koldeste måneder på året i Tokyo, men også en interessant mulighed for at stå på ski i bjergene omkring den japanske hovedstad og nyde andre typiske vinteraktiviteter.

Hvad skal man pakke til et vinterbesøg i Tokyo?

Pakning af din bagage| ©Marissa Grootes
Pakning af din bagage| ©Marissa Grootes

Tokyos vintervejr kræver, at du pakker en række forskellige frakker i din kuffert, herunder behagelige sko og vandtætte jakker til at klare snefaldet.

Her er en liste over ting, du skal pakke, hvis du planlægger en rejse til Tokyo i den kolde årstid:

 • Huer af uld
 • Halstørklæder af uld
 • Vandtætte og taktile handsker
 • Termiske sokker
 • Termisk fleece
 • Fleece-bukser
 • Trøjer af uld
 • Vandtætte og komfortable støvler
 • Vinterfrakker
 • Vandtæt jakke
 • Solbriller

Alternative planer for at holde kulden ude i Tokyo om vinteren

Roppongi| ©Kanesue
Roppongi| ©Kanesue

Hvis du rejser til Tokyo i månederne december og marts, skal du være opmærksom på, at kulde og snefald vil være almindeligt, men byen har en bred vifte af aktiviteter at byde på, og du kan altid undslippe kulden ved at tage en bustur rundt i Tokyo.

Men hvis du støder på et kraftigt snefald under din tur eller ønsker at slå kulden, kan du vælge at tilbringe dagen i restauranterne i Roppongi eller på de lukkede markeder eller nyde nogle af Kabuki-za-skuespillene.

Tokyo har mange museer at udforske med en bred vifte af temaer. I Akihabara kan du tilbringe eftermiddagen på en stuepige-café eller på en bar i Kabukicho. Og du kan også prøve en lokal hemmelighed, nemlig kairo, en termisk varmepakke, som du kan lægge på ryggen eller i dine sko, og så holder den dig varm.

Book en bustur i Tokyo