Bedste tidspunkt at besøge Tokyo

Planlægger du at besøge Tokyo, men ved du ikke, hvornår det er bedst at besøge det? Jeg vil fortælle dig om de bedste og værste sæsoner i den japanske hovedstad.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bedste tidspunkt at besøge Tokyo

Tokyo | ©Pixabay

Den opgående sols by har så mange turistattraktioner og kulturelle aktiviteter, at du ikke ved, hvor du skal begynde, når du spekulerer på, hvad du skal se og lave i Tokyo under dit ophold. Men for at få mest muligt ud af alle de naturattraktioner og kulturelle begivenheder, som Tokyos hovedstad har at byde på, skal du være opmærksom på, hvordan byen er i de forskellige årstider.

I den opgående sols hovedstad finder du et varieret klima. Om sommeren vil du opleve en meget varm atmosfære, høj luftfugtighed og tyfoner, mens du om efteråret vil nyde en varm og tør temperatur om dagen, men ret kølig, når solen går ned. Om vinteren vil du opleve bitter kulde, snefald og nedbør. Om foråret vil du opleve solrige dage, varme nætter og lidt regn.

1. Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Tokyo?

Tokyo om natten| ©Keith Twyman
Tokyo om natten| ©Keith Twyman

Tokyos mange attraktioner betyder, at det er et godt tidspunkt på året at besøge byen på alle tider af året. Det er ikke let at finde ud af, hvornår det er bedst at tage på besøg, da alle har deres egne interesser og budgetter.

Nogle vil måske være begejstrede for vintervejret og landskabet, mens andre måske vil nyde kirsebærtræerne eller sommerfestivalerne på trods af de høje temperaturer.

Det afhænger alt sammen af, hvad du ønsker at se, og hvad dit budget er.

 • Forår (marts, april og maj): Du kan lave Hanami til Sakura-blomsterne, mens du nyder det behagelige solrige vejr med lidt nedbør. Byen er dog meget travl, og seværdighederne er altid fyldt med turister.
 • Sommeren (juni, juli og august): Nyd festivaler, gadeparader og udforsk det berømte Fuji-bjerg. Her er der dog meget høje temperaturer, høj luftfugtighed, høje priser og et stort antal udenlandske turister.
 • Det japanske efterår (september, oktober og november): Du vil have varme dage og kølige nætter, men du vil også opleve kraftig vind og regn. Desuden vil du bemærke et lavt antal indenlandske og internationale turister i byens gader.
 • Vinter (december, januar og februar): Du vil se en mindre overfyldt by med et smukt snelandskab. Priserne er overkommelige, hvilket gør det ideelt for budgetrejsende. Lave temperaturer kan dog være et problem, når man besøger visse naturattraktioner.

Selv om hver sæson har sine fordele og ulemper, er det også sandt, at du på alle årstider vil opdage en anden side af Tokyo. Fra Sakuras (kirsebærblomster) med deres fine farver til de mange forskellige momiji (røde blade) og de betagende snelandskaber.

Alle disse er fantastiske landskaber, som du kan udforske på egen hånd eller tage med på en af de bedste guidede ture i Tokyo som Tokyo Photo Tour, som giver dig mulighed for at få unikke billeder af din rejse.

Book en guidet tur i Tokyo

2. Besøg Tokyo i efterårsmånederne, den bedste mulighed

Efterår i Tokyo| ©Blue Ridge Walker
Efterår i Tokyo| ©Blue Ridge Walker

Efterårsmånederne er det bedste tidspunkt at besøge Tokyo med hensyn til vejrforhold. Her er der varme temperaturer, lav luftfugtighed og du behøver ikke at bekymre dig om tyfoner.

Desuden kan du nyde den farverige natur i gaderne, som i øvrigt er nemme at gå igennem, da efteråret er en lav turistsæson.

Under dit ophold vil du opleve dagtemperaturer på maks. 22°C, mens om natten er kølige, med et minimum på 15°C. Derfor kan du bære ærmeløse skjorter, shorts og en let jakke om natten.

Du vil også få mulighed for at se momiji (røde blade) fra denne asiatiske region. Dette er en række rødlige, orange og gule toner fra blade fra ahorntræer, Ginkgo Biloba og kinesisk sumak, som tilsammen skaber en fantastisk visuel kontrast.

Tokyo om efteråret er uden tvivl en varm og fredfyldt atmosfære, hvor man kan lave Momijigari og komme helt tæt på buddhistiske og shinto-traditioner.

Det er også et godt tidspunkt at tage på madtur i Tokyo, da der er et væld af sæsonbestemte produkter og madvarer at smage.

Festivaler og ferier i Tokyo om efteråret

Der er også aktiviteter, som bør være en del af de ting, du skal se og lave i Tokyo om efteråret under dit ophold. Her er blot nogle få af dem:

 • Se momiji (røde blade) i byens naturområder. Du kan tage til kejserpaladset, Meiji Jingu Gaien Street, Rikugien Park og Koishikawa Korakuen Park.
 • Tokyo Game Show. En årlig verdensomspændende begivenhed, der er ideel for entusiaster af videospil og cosplay-kultur.
 • Besøg Toshogu-templet og gå rundt i det, nyd landskabet og beundr en imponerende samurai-optog.
 • Tsukimi eller månefestival. Det er en fest med mere end 500 års tradition, som afholdes i september måned. Du kan spise Tsukimi dangos, nyde danser, musikalske optrædener og den hypnotiske efterårsfuldmåne fra en shinto-helligdom, en traditionel have, et buddhistisk tempel eller en udsigtsplatform i Tokyo Tower.
 • Tori no Ichi-markedet i Asakusa-kvarteret i Tokyo i november. Du vil se mange traditionelle genstande, der bruges til den japanske nytårsfest.

Bestil en madtur i Tokyo

3. Besøg Tokyo om foråret, den travleste tid på året

Forår i Tokyo| ©Sorato77
Forår i Tokyo| ©Sorato77

Forårssæsonen i byen, mellem marts, april og maj, er den mest travle tid på året.

Hvert år ser hovedstaden Tokyo et stort antal internationale og indenlandske turister. De kommer for at nyde den smukke natur med templer, parker og skove, de traditionelle fester og det behagelige varme vejr.

Du skal dog være opmærksom på, at foråret er en travl tid i Tokyo, og at priserne på sightseeing, mad og almindelig shopping derfor vil være højere end normalt. Desuden bør du planlægge eventuelle individuelle besøg eller gruppebesøg for at undgå ulemper med hensyn til indgangsgebyrer.

Det er faktisk bedst at bestille dagen og tidspunktet for aktiviteten på forhånd, f.eks. en udflugt til Fuji-bjerget og Ashi-søen, en tur med Bullet Train i Tokyo eller et besøg på et af byens mere end 50 museer.

Hvad angår den rigtige måde at håndtere det varme vejr, som ligger på 18-24 °C i forårsmånederne, skal du forsøge at bære let bomuldstøj så meget som muligt for at holde dig kølig. Brug også sko med gummisåler for at få en behagelig tur.

Bestil en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen fra Tokyo

Ferier og datoer i Tokyo i foråret

Foråret i Tokyo bringer en række velbesøgte traditionelle fester med sig.

Her er en oversigt over nogle af de aktiviteter, som du skal se og gøre i Tokyo i foråret:

 • Hana Matsuri (blomsterfestival): Dette er en fejring af Siddhartha Gautamas eller Gautama Buddhas fødsel. Hver 8. maj kan du besøge et af byens buddhistiske templer for at nyde folklore og religiøsitet ved denne vigtige fest.
 • Sanja Matsuri: Dette er en af de mest populære shinto-fester i byen, som afholdes den tredje fredag, tredje lørdag og tredje søndag i maj. Både turister og lokale samles ved Asakusa-helligdommen i Tokyo for at ære grundlæggerne af det buddhistiske tempel Sensō-ji. Du vil se traditionelle danse af Maikos (unge geisha-lærlinge) og en række forestillinger.
 • Hanami eller sakura (kirsebærblomster): Dette er et naturskuespil, som kan ses i hele byen fra midten af marts til midten af april. Du vil få mulighed for at besøge byens templer, lære om kirsebærblomsternes historie og sidde under de smukke træer til en picnic, mens du beundrer sakuraerne og tager billeder.

Book en fototur i Tokyo

4. Besøg Tokyo om vinteren, sæsonen med lave priser

Det kejserlige palads om vinteren| ©Gustavo Thomas
Det kejserlige palads om vinteren| ©Gustavo Thomas

Tokyo om vinteren er kendetegnet ved at være en utryllet by, da denne periode er den koldeste på året.

Hvis du er til kolde temperaturer, vil du derfor ikke have noget problem med at besøge den japanske hovedstad i december, januar eller februar.

Rejser om vinteren har nogle positive aspekter at tage hensyn til:

 • Lave priser på overnatning, flyselskaber og entréer til byens forskellige turistattraktioner.
 • Der er kun få turister i de offentlige områder, hvilket er praktisk, da man kan gå mere frit gennem gaderne, stige på næsten tomme offentlige transportmidler og undgå køer ved billetkontoret, hvor man som i Tokyo Disneylandnormalt kan bruge op til en time på at købe billetter.
 • Valutakursen fra euro til yen er gunstig i forhold til andre tidspunkter af året.

Desuden kan du i vinterperioden nyde smukke sneklædte naturlandskaber: parker, offentlige haver, skove og en betagende udsigt over bl.a. Fuji-bjerget.

Du vil uden tvivl se en anden side af byen, som er meget attraktiv for rejsende, selv om den ikke viser de farverige sakuras (kirsebærblomster) og momiji (røde blade).

Der er bestemt masser af ting at se og lave i Tokyo om vinteren. Denne sæson er dog ofte den koldeste på året, især fra midten af december til midten af februar, hvor temperaturen falder til omkring 5 °C og ikke stiger over 13 °C.

Under alle omstændigheder bør du bære vintertøj i flere lag: termobukser, en T-shirt, en trøje, et tørklæde, en frakke, en hat og handsker.

Helligdage og særlige datoer i Tokyo om vinteren

Om vinteren kan du ligesom resten af året nyde forskellige gamle fester, som er en del af Japans traditionelle folklore:

 • Ako Gishi-sai Festival den 14. december i Sengaku-ji-templet kan du deltage i mindehøjtideligheden af de 47 Ronin 's offervilje og loyalitet, som i det 17. århundrede hævnede deres feudale herre. Du vil få mulighed for at tænde røgelse og hjælpe med at oplyse vejen for disse faldne samuraier.
 • Kejserens fødselsdag, der fejres den 23. december. På denne dag får du en unik oplevelse, da det er en af de få gange, hvor du kan se byens kejserpalads åbent.
 • Shogatsu-ceremoni de første dage i januar i alle byens helligdomme. Du kan deltage for at udføre årets første bøn og deltage i de japanske traditioner.
 • Dezomeshiki eller brandkorpset parade den 6. januar. Du vil blive forbløffet af det akrobatiske show i gaderne.
 • Setsubun eller adskillelse af årstiderne. Det er en fest for at sige farvel til vinteren, afværge ånder og bringe held og lykke. Du vil se børn på gaderne og i templerne kaste sojabønner efter folk forklædt som onde ånder for at jage dem væk.

5. Besøg i Tokyo om sommeren, en meget varm mulighed

Sommer i Tokyo| ©the 19th Floor
Sommer i Tokyo| ©the 19th Floor

Det er bestemt en varm mulighed at besøge Tokyo om sommeren, da temperaturen i gennemsnit ligger på 32°C om dagen og 20°C om natten.

Desuden er varmen i disse måneder fyldt med høj luftfugtighed, hvilket får byen til at føles som en sauna, hvilket er både irriterende og fysisk udmattende.

Om sommeren kan dit budget ikke begrænses, da priserne har tendens til at være høje på grund af den store efterspørgsel fra eksterne turister. Faktisk skal du tænke fremad, når det gælder indkvartering, så du ikke får problemer med at finde et hotel.

Men det er ikke kun dårligt. I Tokyo kan du nyde en klar himmel og festivaler med smukt fyrværkeri, som er ideelle til at blive indarbejdet blandt de ting, du kan se og gøre i Tokyo om natten.

Desuden får du mulighed for at dyrke udendørs aktiviteter, som du ikke har adgang til i resten af året. Det gælder f.eks. når man besøger Fuji-bjerget, som kun i sommermånederne kan bestiges sikkert på grund af gode vejrforhold.

Du vil også se mange mennesker på gaderne iført deres yukata (traditionelt japansk tøj), som takket være bomuldsstoffet giver stor friskhed på sommerdagene. Hvis du vil have en ægte japansk oplevelse, kan du leje dette tøj sammen med nogle pokkuri geta eller Okobo (træplatformsandaler) og gå rundt i byens gader.

Helligdage og særlige datoer i Tokyo om sommeren

De varmeste måneder af året byder på mange udendørs fester og begivenheder, som er blevet en tradition for japanerne, og derfor er det aktiviteter, der ikke bør mangle på din liste over ting at se og lave i Tokyo om sommeren:

 • Bon-odori juli og august, i disse måneder kan du se grupper af mennesker (lokale og turister) i gaderne, der snurrer rundt om et tårn dekoreret med papirlanterner og til trommerytmer.
 • Mitama Matsuri fra 12. til 15. juli. I fire dage vil du have mulighed for at se en række traditionelle danse, farverige vogne, teaterforestillinger, madboder og meget mere på hovedgaden ved Yasukuni-helligdommen.
 • Sumidagawa-floden den sidste lørdag i juli. Du kan nyde det ældste fyrværkeri, der er blevet opført siden 1732.
 • Fukagawa Hachiman Matsuri, 11.-15. august. Ved Fukagawa-helligdommen vil du se en farverig parade med tusindvis af ledsagere, som du traditionelt skal kaste vand til for at behage guderne.
 • Vinter
 • December - februar
 • Vejret Koldt og snefyldt
 • Høj 5°C
 • Lav 13°C
 • Forår
 • marts - maj
 • Klima Tempereret
 • Højeste 24°C
 • Lav 18°C
 • Sommer
 • Juni - august
 • Klima Varmt og fugtigt
 • Højst 32 °C
 • Lav 20°C
 • Efterår
 • september - november
 • Klima Tempereret
 • Højst 22 °C
 • Minimum 15°C