10 ting at gøre i Tokyo i julen

I Tokyo fejres julen på en helt særlig måde, uden den religiøse betydning, den har i andre lande, men med masser af romantik.

Lorena Morales

Lorena Morales

7 minutters læst

10 ting at gøre i Tokyo i julen

Belysning i Tokyo | ©Ken Yamaguchi

At fejre jul i den japanske hovedstad er en af de mest interessante ting at se og gøre i Tokyo. I Japan er højtiden blevet en meget speciel fest uden den religiøse betydning, som den har i andre dele af verden. Det skyldes, at de store religioner er shinto og buddhisme.

I Japan er julen heller ikke en helligdag, dvs. det er en arbejdsdag, men det er tid til at fejre den med sin partner, venner og familie. Hvis du er i Tokyo i julen, kan du deltage i særlige shows, messer og festivaler, nyde fantastiske julebelysninger og dekorationer, gå på gademarkeder eller smage japanske julespecialiteter.

1. Besøg et julemarked i Tokyo

Hibiya Tokyo| ©Mark D
Hibiya Tokyo| ©Mark D

Tokyos markeder er inspireret af de bedste markeder i Europa, og julen er en fremragende tid på året til at besøge dem:

 • Tokyos julemarked er normalt opstillet i Shiba Park eller Hibiya Park. Inspireret af markederne i Tyskland finder du gaver, kunsthåndværk, dekorationer, traditionel tysk mad og gløgg og endda livekoncerter og workshops. Åh, og et 14 meter højt juletræ fra Tyskland!
 • Yokohama Red Brick Warehouse har en skøjtebane og er inspireret af Nürnbergs marked.
 • Roppongi Hills er også tysk-inspireret.
 • I Ebisu Garden vil du føle, at du er på et loppemarked i Frankrig.

Vinteren i Tokyo er kold, så en god måde at besøge julemarkederne komfortabelt og varmt er at booke en 10-timers privat køret ur med en fuldt tilpasset rejseplan, så du kan drage fordel af muligheden for at opdage de mest interessante seværdigheder i den japanske hovedstad.

Book en privat køretur i Tokyo

2. Lad dig forundre af jule- og vinterbelysningen

Caretta Shiodome ved juletid| ©Andy Yeo
Caretta Shiodome ved juletid| ©Andy Yeo

Ved juletid er Tokyos gader, parker, butikker osv. oplyst på en spektakulær måde, som kun denne japanske by kan. Det er ikke kun julelys, men også de typiske japanske neonlys og den særlige belysning, som Japan bruger til at byde vinteren velkommen.

Og hvis du vil have en uforglemmelig souvenir med hjem, kan du booke en Tokyo Night Photo Tour og lære at tage billeder om natten, mens du kigger på de fantastiske gadelys i Shinjuku og Shibuya.

Andre steder, hvis belysning vil efterlade dig må lløs, er den blå skov i Caretta Shiodome og den gamle Shimbashi Station.

Caretta Shiodome

Ved Caretta Shiodome kan du se en spektakulær oplyst blå skov. Derudover er der hvert 30. minut et lys- og lydshow, som vil efterlade dig i ærefrygt.

Du kan se det fra november til midten af februar, undtagen på helligdage fra 1.-3. januar, fra kl. 17 til 23, på 1 Chome-8-2 Higashishinbashi, Minato City, Tokyo 105-7090.

Den tidligere Shimbashi-station og Shinbashi-rumtoget

Den gamle Shimbashi-station fungerede indtil 1914 og blev derefter ødelagt, indtil 2005, hvor den oprindelige bygning blev genopbygget, og et museum dedikeret til jernbanens historie begyndte at fungere der.

Et oplyst tog kan ses i museets gård, og det er det sted, hvor mange par vælger at få taget et romantisk billede ved juletid.

Et andet berømt oplyst tog er Shinbashi Space Train, som ledsages af lyden af gamle tog. Det ligger på 2 Chome-17 Shinbashi, Minato City, Tokyo 105-0004.

Book en fototur om natten i Tokyo

3. Nyd en traditionel middag på Kentucky Fried Chicken

På Kentucky Fried Chicken| ©Mark Clifton
På Kentucky Fried Chicken| ©Mark Clifton

Det siges, at skikken med at spise stegt kylling til jul blev introduceret af udlændinge, der boede i Japan, fordi de ikke kunne få kalkuner. Uanset oprindelsen er det nu en tradition, og mange mennesker bestiller bord på Kentucky Fried Chicken flere måneder i forvejen.

Men hvis stegt kylling ikke er noget for dig, kan du benytte lejligheden til at prøve typiske japanske retter og lære om deres unikke køkkenen madtur i Tokyo. Lækkert!

Book en madtur i Tokyo

4. Smag den traditionelle julekage

Julekage| ©clvs7
Julekage| ©clvs7

Og efter den stegte kylling, eller de typiske retter efter eget valg, er det tid til dessert, og traditionen er en lækker kage lavet af svampekage, fløde og jordbær dekoreret med julemotiver.

Det menes, at Fujiya-butikken populariserede denne tradition i 1950'erne, og derfor er det et af de mest populære steder at bestille denne julekage.

Men der er også mange konditorier, der tilbyder denne dessert, såsom Daimaru Tokyo, Patisserie Coco Ange eller Patisserie Monte Rosa.

Book en madtur i Tokyo

5. Fejr nytårsaften i Tokyo

Nytårsaften i Tokyo| ©Yusuke Kawasak
Nytårsaften i Tokyo| ©Yusuke Kawasak

Nytårsdag i Tokyo er en helligdag, og festlighederne fortsætter i yderligere to dage: ikke kun den 1. januar, men også den 2. og 3. januar er festdage i Japan. Deres måde at byde det nye år velkommen på er også anderledes, men meget interessant at lære mere om deres kultur.

En måde at fejre det nye år på i Japan er at tage til et buddhistisk tempel for at høre de 108 klokkeslag, Joya no kane. Et af de mest kendte templer er Zojoji-templet, som ligger i nærheden af Tokyo Tower, eller Sensoji-templet i Asakusa-distriktet.

Men hvis du er på udkig efter noget mere festligt, finder du masser af gadefester i Tokyo, f.eks. ved zebraovergangen i Shibuya eller foran Tokyo Tower, hvor mange mennesker samles for at se datoen skifte på bygningens facade.

Book en tur til Asakusa Ward i Tokyo

6. Blænd dig selv ved et fyrværkeri

Fyrværkeri ved Rainbow| ©Takahiro Hayashi
Fyrværkeri ved Rainbow| ©Takahiro Hayashi

Hver lørdag i december kl. 19 finder der et fyrværkeri sted over Rainbow Bridge i Odaiba Park, og showets dimensioner er virkelig forbløffende. Showet, som er ledsaget af musik, varer kun 5 minutter, men formår at lyse Tokyos vinterhimmel op.

Den særlige belysning af Rainbow Bridge supplerer meget godt det fyrværkeri, der affyres i løbet af december måned. Det er så stort et show, at det er muligt at se lysene selv på lang afstand og fra begge sider af Tokyo-bugten

En anden god måde at se Regnbuebroen på er at sejle under den, ombord på et naturskønt krydstogt med udsigt over Tokyo-bugten, som er højdepunktet på en 10-timers bustur i Tokyo, som man ikke må gå glip af.

Book en bustur til Tokyo

7. Deltag i en traditionel japansk festival

Hagoita Ichi-messe| ©shuets udono
Hagoita Ichi-messe| ©shuets udono

Hvis du besøger Tokyo i december, kan du deltage i nogle meget interessante festivaler, der afholdes for at fejre årets afslutning i Japan. På disse festivaler har du mulighed for at suge til dig af japansk kultur og købe særlige gaver, som du kan give i julegave.

Nogle af de festivaler, jeg anbefaler, er:

 • Hagoita Ichi Fair, som afholdes mellem den 17. og 20. december hvert år ved Sensoji-templet i Asakusa-distriktet i Tokyo. Her sælges hagoitas, drager, nytårsdekorationer og hellige genstande.
 • Akiha Fire Festival, som afholdes i Hamamatsu.
 • Chichibu Yomatsuri-festivalen i nærheden af Tokyo, som omfatter en parade af vogne, fyrværkeri og et marked.
 • Akō Gishi Sai, en hyldest til de 47 ronin fra Ako, som afholdes i Sengakuji-templet i Tokyo.

Book en rundtur i Tokyos Asakusa-kvarter

8. Nyd snesæsonen

Shirakawa-go| ©Simon Desmarais
Shirakawa-go| ©Simon Desmarais

Japan er et land med lange vintre, hvor det sner meget, hovedsageligt mellem december og marts. Byen får dog normalt ikke meget sne, så hvis du vil nyde de hvide kirsebærblomster eller det sneklædte Fuji-bjerg, anbefaler jeg en tur til Fuji-bjerget fra Tokyo.

Hvis du bestiller en tur til Mount Fuj i, kan du beundre udsigten fra den 3776 meter høje 5th Fuji Station og nyde en svævebanetur i Hakone. Det er en uforglemmelig juleoplevelse.

Hvis du bliver længere, kan du også besøge landsbyer som Shirakawa-go, Ginzan Onsen eller Koyosan, hvor du finder en drømmeagtig vinterkulisse med lave huse og snedækkede templer.

Book en rejse til Fuji-bjerget

9. Fejr jul på den romantiske måde i Tokyo

Jul for par i Tokyo| ©mrhayata
Jul for par i Tokyo| ©mrhayata

Japan har sin egen unikke måde at fejre jul på, som adskiller sig fra lande med vestlige traditioner. Så hvis du planlægger at rejse med din partner, vil det glæde dig at vide, atjulen i Japan fejres som et par, ligesom Valentinsdag! Af samme grund er gaverne i dette land lavet til jer begge.

I Tokyo fejrer par jul, især juleaften, ved at booke borde på restauranter og værelser på hoteller. Så hvis du rejser til Tokyo juleaften, skal du sørge for at booke i forvejen, da det kan være svært at få bord. Og hvis du ikke rejser som et par, kan du også fejre det med venner eller familie.

10. Se et show i Tokyo Disneyland eller Disneysea

Tokyo Disneyland| ©fortherock
Tokyo Disneyland| ©fortherock

I julen pynter forlystelsesparken Tokyo Disneyland Resort op på en særlig måde. Julepynt, særlige shows, forlystelser, lys, kæmpe juletræer og de magiske omgivelser, som altid kendetegner Disney, byder dig velkommen til at fejre en anderledes jul.

Fra den 8. til den 25. december præsenterer Tokyo Disneyland Resort hvert år særlige shows: "A Christmas Fantasy" og "Christmas Wishes" i de to parker, Disneyland og DisneySea. At besøge Disneyland og DisneySea er en af de bedste ting at se og gøre i Tokyo med børn, især i julen!

Hvis du ikke ved, hvilken park du skal vælge, skal du huske, at Tokyo Disneyland er bygget i samme stil som Disney California og Disney Florida. DisneySea, derimod, er inspireret af havet og har attraktioner, som du kun finder i Tokyo.

Læs mere om attraktionerne

 • Beliggenhed: Tokyo Disneyland, 1-1 Maihama, Maihama, Urayasu 279-0031 Chiba Prefecture
 • Åbningstider: 8.00-22.00 dagligt.
 • Pris: Omkring 80 € for voksne, 70 € for teenagere og 53 € for børn.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan tage JR-linjens tog eller en af busserne fra Tokyo.
 • Anbefalinger: Køb din billet i forvejen, og prøv at komme så tidligt som muligt.

Vejret i Tokyo i julen

Tokyo i julen| ©Dainis Matisons
Tokyo i julen| ©Dainis Matisons

December til februar er vinter i Japan, og det er meget koldt. Temperaturerne i Tokyo er i gennemsnit 12°C om dagen og 5°C om natten, og de kan komme helt ned på -3°C på meget kolde nætter og morgener. Dagene har ca. 6 solskinstimer, så mange seværdigheder lukker kl. 17.

Tokyos klima er tørt med lidt regn, men i de senere år har byen oplevet snefald.

Ideelt set skal du bære lagdelt, åndbart tøj med en vandtæt frakke. Handsker, hue og halstørklæde er et must. Og hvis du planlægger at nyde sneen mere intenst i naturlige omgivelser, såsom Fuji-bjerget, skal du bruge specifikt tøj og støvler.