Essaouira dagsture fra Marrakech

Det er en god idé at tage en dagstur væk fra Marrakeshs travlhed og besøge denne landsby ved havet.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Essaouira dagsture fra Marrakech

Bølgerne skvatter mod Essaouiras volde | ©Doug Knuth

Marrakesh er et fascinerende sted, men kaos kan være overvældende. Marrakech beder også om et pusterum fra sine besøgende: dette pusterum ligger på Atlanterhavskysten og hedder Essaouira. Denne fiskerby, der er kendt som "Atlanterhavets perle", er en god måde at runde din rejse af på.

Den bedste løsning

Essaouira Dagstur Fra Marrakech

Oplev Essaouira på en dagstur med ekspertguide

Du vil opleve denne kystby, dens medina og dens promenade på en rundrejse fra Marrakech.

At slentre rundt i Essaouira er som at tage en ferie fra hovedstadens travlhed og er en god mulighed for at smage på fisk og skaldyr til gode priser. Du kan besøge Essaouira komfortabelt og fuldstændigt med denne rundrejse fra Marrakech.

Den omfatter strandpromenaden, gaderne i det historiske centrum og naturligvis medinaen, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Du vil blive ledsaget af en lokal guide, som vil fortælle dig om den store kulturelle rigdom i denne vidunderlige by ved Atlanterhavets bredder.

Desuden vil du under hele turen i Essaouira lære, hvordan arganolie, et typisk produkt fra regionen, fremstilles takket være et besøg i et kooperativ.

Anbefales hvis... Du vil ikke gå glip af denne lille oase i Marokko, og besøg den på en komfortabel dagstur til den bedst mulige pris.

Hvordan er en dagstur til Essaouira?

Slentre rundt i Essaouira
Slentre rundt i Essaouira

Essaouira ligger kun tre timers kørsel fra Marrakech. Denne afstand kombineret med fiskerbyens enorme størrelse betyder, at en dagstur til Essaouira og retur er en fantastisk måde at lære området at kende på. Jeg anbefaler denne dagstur til Essaouira, da du bliver hentet og sat af på dit hotel, og du vil gøre flere stop undervejs for at se interessante steder. Når du ankommer til Essaouira, har du tid til at se byen på egen hånd.

Prisen for denne tur er ganske overkommelig, og du vil blive ledsaget af en specialiseret guide; turen er tilgængelig på engelsk, fransk, spansk, italiensk, italiensk, fransk, italiensk og arabisk. Transporten foregår i minivan med aircondition, hvilket er meget værdsat i dette land og vil give dig mulighed for at glemme alt om ubehag og logistik.

Afrejsen fra Marrakech vil ske tidligt om morgenen, så forvent at stå tidligt op den dag; hjemkomsten vil ske sidst på eftermiddagen, så læg ikke for mange andre planer den dag ud over denne udflugt, bortset fra måske en middag på en restaurant i nærheden af dit hotel i Marrakech.

Rejseplan

Før du ankommer til Essaouira, vil du gøre et par stop. Selv om disse kan ændre sig afhængigt af datoen for turen, var de, da jeg gjorde det, følgende:

  • Ounagha: Det er en meget lille landsby, hvor du vil se geder klatre op i træer for at nå det, der for dem er en delikatesse: argannødder. Det er denne mad, der gør gedekød i denne region til et af de bedste i Marokko.
  • Marjana Cooperative: Dette er et håndværkskooperativ, der er grundlagt af kvinder. På dette stop vil de vise dig, hvordan medlemmerne af dette kooperativ væver tøj i hånden på store væve, eller noget endnu mere interessant: hvordan de farver uld i klare farver.
  • Tilila Cooperative: Dette kooperativ er dedikeret til produktion af arganolie, og ud over at lære om dette kosmetiske produkts egenskaber kan du købe det til en overkommelig pris og med garanti for, at det er håndlavet og ikke industrielt.

Book en plads på udflugten til Essaouira

Hvad du ikke må gå glip af på en dagstur til Essaouira

Slentreture gennem charmerende steder
Slentreture gennem charmerende steder

Hvis du tager af sted tidligt om morgenen, er du fremme i Essaouira ved middagstid. Du har masser af tid til at besøge byen i dybden, så det første, jeg anbefaler, er, at du går en tur rundt i centrum for at få en fornemmelse af området.

Hvis du tager på en organiseret udflugt, kan guiden nemt fortælle dig, hvilke turistattraktioner du skal besøge, men husk, at du på denne type udflugt er på egen hånd, og at guiden ikke ledsager dig under din tid i Essaouira, men du mødes med ham igen på mødestedet ved hjemkomsten. De vigtigste seværdigheder i Essaouira, der kan besøges på en dag, er følgende:

Gaderne i Medinaen

Takket være dem er byen Essaouira blevet erklæret for verdensarv. De hvide og blå farver tager dig tilbage i tiden, når du slentrer gennem byens centrum og fortaber dig i de smalle gader i ro og mag. Selv om Essaouira er vant til turister, bliver du ikke presset til at shoppe som i Marrakech, hvilket er en lettelse.

Mulay el Hassan-pladsen

Dette er hjertet af Essaouira. På dette torv mødes gaderne på den ene side og muren og havet på den anden side. Det er et ideelt sted at tage en pause og sætte sig ned til en kop kaffe eller te på en af terrasserne. Det er også et vigtigt sted under din rundtur i byen.

Skala de la Ville-muren

Overfor pladsen finder du bymuren (en berberkonstruktion fra det 18. århundrede), og en gåtur langs den er et must i Essaouira. Du vil være interesseret i at vide, at denne mur var en af kulisserne for den velkendte serie Game of Thrones, og du vil sikkert finde en reference til den under din gåtur langs muren.

Hvad du også vil finde, hvis du holder øjnene åbne, er et hul i muren, hvorfra du kan se øen Mogador. Gør dit kamera klar og stil dig i kø for at udødeliggøre denne udsigt. Endelig, hvis du er fan af shopping og kunsthåndværk, har den nederste del af muren flere butikker, hvor du kan kigge rundt og, hvis du er heldig, finde nogle forskellige skatte fra soukerne i Marrakesh.

Havnen

Essaouira er kendt for at være en fiskerby, så et besøg i byens havn er et must. Ud over den smukke udsigt ved havet er det, du kan nyde her, et fantastisk fiske- og skaldyrsfestmåltid til en meget overkommelig pris. Frokosttid i Marokko er mellem to og tre om eftermiddagen eller deromkring, men det er muligt, at nogle af disse restauranter, som er vant til turister, vil servere dig uden for åbningstid, især hvis det er weekend.

Stranden

Hvis du har lyst til en dukkert, en gåtur langs sandet eller at se solnedgangen fra klipperne, venter Essaouiras strand på dig. Den har en vandtemperatur på 18 grader celsius året rundt, hvilket om sommeren kan være en lettelse, hvis du flygter fra den kvælende varme i Marokko.

Book en plads på udflugten til Essaouira

Spise i Essaouira

Typisk marokkansk mad| ©Annie Spratt
Typisk marokkansk mad| ©Annie Spratt

Spisning i denne fiskerby fortjener en særlig omtale. Fisk og skaldyr, der serveres i havnen, glæder alle besøgende, især fordi de får noget for pengene. For omkring 8 eller 10 euro kan du spise fisk af fremragende kvalitet, og for omkring 15 euro kan du smage dig mæt i den. Få mest muligt ud af muligheden.

Udflugtsguiden eller en af de lokale, som du kommer i snak med, kan anbefale dig steder, men du kan sætte dig ned på en hvilken som helst restaurant i havnen, når du vil, da kvaliteten og priserne er de samme i alle restauranterne.

Glem alt om à la carte-menuen, her bliver alt tilberedt på grillen. Det vil være nemt at vælge en ret på restauranterne i havnen; de har som regel dagens fangst på udstilling, og prisen betales efter vægt. Hvis de vil kræve et beløb, der ligger over de lokale priser, og som virker "meget europæisk", så afvis tilbuddet uden videre og gå til en anden bod; det kan være, at de forsøger at udnytte dig.

Hvornår skal man tage til Essaouira?

Solnedgange fra kysten
Solnedgange fra kysten

Vejret

Klimaet i Essaouira gør det muligt for dig at besøge byen på alle tider af året. August er den varmeste måned med en gennemsnitstemperatur på 28 grader celsius og januar er den koldeste måned med en gennemsnitstemperatur på 10 grader celsius.

Under alle omstændigheder vil jeg råde dig til, især om sommeren, ikke at gå for meget efter termometeret, for på grund af luftfugtigheden vil vindafkølingen være meget højere end termometeret. Hvad angår nedbør, vil du fra december til marts finde flere regnfulde dage, men resten af året er der praktisk talt ingen regn i Essaouira.

Antal turister

Med hensyn til antallet af turister afhænger det bedste tidspunkt at besøge Essaouira lidt af dine rejseplaner. Byen er generelt ikke overfyldt, men har tendens til at få flere turister i forårsmånederne, som er højsæsonen for rejser til Marokko, eller i efterårsmånederne, da Essaouira er vindfyldt, og dette er det bedste tidspunkt for surfing og lignende sportsgrene.

Book en plads på udflugten til Essaouira

Tips til en rejse til Essaouira

Essaouira-stranden| ©Peter Schulz
Essaouira-stranden| ©Peter Schulz

Hvis du har været i Marrakech før, vil du vide, at når du skal pakke din kuffert til din rejse til Marokko, er der visse regler, du skal overholde, når det gælder tøj. Ideelt set skal du ikke have noget gennemsigtigt eller for stramt tøj på, men her, ligesom i Marrakech, er de vant til turister, så du behøver ikke at dække dig til, selv om du bør klæde dig med en vis tilbageholdenhed, hvis du vil undgå ubehagelige situationer. Husk, at det er deres kultur, ikke din.

Hvad skal du medbringe på turen

Til netop denne tur til Essaouira fra Marrakech anbefaler jeg behagelige sko (selv om du heller ikke skal gå lange ture; det er mere for komforten undervejs), let tøj og, hvis du tager af sted om vinteren, et ærme, hvis det skulle køle ned sidst på eftermiddagen. Hvis du skal køre i et køretøj med aircondition, skal du tage noget til at dække dig til undervejs.

Det ville ikke være en dårlig idé (i hvert fald ikke i mit tilfælde, og jeg savnede det) at have noget at spise og drikke undervejs, for selv om du forventer at være tilbage i Marrakech inden for en time efter din ankomst, kan der opstå uforudsete omstændigheder, og på vejen tilbage vil du ikke have nogen stop, hvor du kan få noget at spise.

Lær om den lokale kultur

Hvis du tager en guide med på din tur til Essaouira, skal du ikke tøve med at stille ham eller hende spørgsmål, ikke kun om stedets historie og seværdigheder, men også om steder, hvor du kan købe kunsthåndværk, steder at spise efter din smag eller mindre kendte hjørner af byen, hvor du kan tage smukke billeder.

Med hensyn til sidstnævnte skal du tænke dig om to gange, før du fotograferer lokale uden at spørge om lov; nogle kan blive irriterede, eller kunsthåndværkerne kan tro, at du kopierer deres arbejde. Hvis du spørger dem høfligt med dit kamera, om du må tage et billede af dem, vil de enten give dig tilladelse eller trække sig tilbage, hvis de ikke ønsker at gå ud.

Shopping i Essaouira

Når du skal shoppe, skal du være opmærksom på, at mange af de stop, du gør på ruten Marrakech-Essaouira, vil bringe dig i kontakt med lokale kunsthåndværkere. Nogle vil sikkert opfordre dig til at shoppe lidt mere diskret end i Marrakech, men lad dig ikke friste.

Marokkanerne er vant til at handle og forhandle med turister, så de vil altid starte med en højere pris, end de faktisk er villige til at sælge dig det pågældende stykke for. Det, du gerne vil købe i Essaouira for at få valuta for pengene, er arganolie, men hvis de priser, de giver dig, svarer til europæiske priser, skal du give rabat på dem.

Anas rejsetips

Pas på "uofficielle taxaer" i Marrakesh, som henvender sig til dig for at køre dig til steder som Essaouira. Ud over at de ikke er professionelle chauffører, overholder de måske heller ikke sikkerhedsforanstaltningerne.

At komme til Essaouira på egen hånd

Skala de la Ville-muren| ©Jean-Marc Astesana
Skala de la Ville-muren| ©Jean-Marc Astesana

Den nemmeste måde at komme til Essaouira fra Marrakesh på er at tage på en organiseret tur. Ud over at være meget rimeligt prissat sparer privat transport på logistik og ventetid (hvilket i et land som Marokko kan være et stort plus). Der er dog også andre transportalternativer fra Marrakesh:

Bus

Den afgår fra busstationen i Marrakech, og der er flere selskaber (især CTM), der bringer dig dertil på to og en halv time. En returbillet koster dig ca. 70 dirham (6,40 euro). Hvis du tager bussen, skal du huske tre ting: kom tidligt til stationen på udrejsen, kom ikke for sent på hjemrejsen fra Essaouira, og vær tålmodig, hvis busserne i stedet for at overholde køreplanen blot kører, når de er fulde.

Leje af en taxa

I Marrakesh er det almindeligt at forhandle en dagspris med nogle taxachauffører, og i løbet af dagen vil taxaen stå til din rådighed for at køre dig hvorhen du vil. Dette kan være en mulighed, hvis du ønsker at besøge flere steder ud over Essaouira, men det bliver ikke billigt (selvom du altid kan forhandle prisen), og det er ikke den mest komfortable løsning, da de fleste taxaer i Marokko ikke ligefrem er luksuriøse, og kørslen er generelt heller ikke den sikreste.

Book en plads på udflugten til Essaouira

Hvis du kunne lide udflugten til Essaouira, vil du måske også kunne lide

Marrakech Souk Shop| ©n m
Marrakech Souk Shop| ©n m

Hvis oplevelsen af at tage til Essaouira fra Marrakech tiltaler dig, er du heldig. Placeringen af Marokkos hovedstad har mange andre steder i nærheden til udflugter under dit besøg. Disse omfatter overnatningsture til ørkenen, udflugter til andre landsbyer i regionen eller udflugter for at se naturlandskaber. Du kan læse mere om, hvad du skal besøge, mens du rejser i Marrakech, i denne artikel om Kamelture og billetter og denne på Dagsture og udflugter fra Marrakech.

Book en plads på udflugten til Essaouira