Kamelture og billetter

Kamelridning er uden tvivl en af de mest populære aktiviteter i Marrakech. Her er hvordan, hvor og hvor meget det koster

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Kamelture og billetter

Kameltur i ørkenen ved solnedgang | ©Inbal Malca

Hvis vi skulle beskrive Marrakech, ville vi tænke på duften af krydderier, ørkenens farver, travlheden i souken ... og kamelerne. At ride på kamel gennem landskabet i Marrakech er en fascinerende oplevelse.

Den mest praktiske løsning

Marrakech Palm Grove Kamelridning

Udforsk Marrakech's palmelund på kamel

Oplev dette populære og fascinerende sted på den mest originale måde, med en kameltur på en time med en professionel guide.

På denne kameltur gennem palmelunden i Marrakech får du mulighed for at opdage palmelunden i Marrakech på en kamel. Turen tager en time og giver dig mulighed for at falde ind i atmosfæren ved at prøve traditionelt marokkansk Saharatøj.

Desuden vil du ikke gå glip af en eneste detalje, da du vil blive ledsaget af en ekspertguide, der vil lære dig mange interessante fakta og vil fordybe dig i de lokale skikke og kultur. Ikke nok med det, du får også mulighed for at besøge en berberlandsby, og ved turens afslutning kan du nyde en myntete.

Vianbefaler, at du tager afsted med familie eller venner, for så er det endnu sjovere.

Udflugter til ørkenen med kamelridning

Atlas vandfald| ©fredsharples
Atlas vandfald| ©fredsharples

Hvis du vil ride på en kamel under dit besøg i Marrakech, har du flere muligheder. Kom med mig, så forklarer jeg det i detaljer, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal vælge.

Dagstur til Agafay-ørkenen med kamelridning

Dette er en af de mest populære muligheder: at tage til og fra Marrakech samme dag til Agafay-ørkenen, som ligger for foden af Atlasbjergene, og nyde de vidunderlige vandfald i området og udsigten til forskellige berberlandsbyer under din kamelridning. Tidligt om morgenen vil en chauffør hente dig på dit hotel og køre dig til ørkenområdet.

I en af disse landsbyer vil der være tid til frokost: For seks euro ekstra til turens pris vil du blive tilbudt frokost i et lokalt hus, men du kan også udforske omgivelserne på egen hånd og lede efter nogle typiske retter at prøve eller endda medbringe din egen mad (det sidste anbefaler jeg ikke på grund af rygsækkens vægt under kamelturen, og fordi drikken vil blive varm i løbet af dagen).

Det, jeg bedst kunne lide ved denne tur, er, at oplevelsen ikke kun omfatter kamelridning, men også smukke udsigter og tæt kontakt med lokalbefolkningen, som inviterer dig på berberte. De lokale er vant til kontakt med turister, så det er nemt at forstå dem (i hvert fald de yngre) på fransk eller engelsk, og guiden kan under alle omstændigheder oversætte. Selvom jeg er klar over, at dette er en "forberedt" oplevelse, fandt jeg det stadig meget autentisk.

Udflugt til Zagora-ørkenen

Hviler for at fortsætte udflugten
Hviler for at fortsætte udflugten

På denne 2-dages tur til Zagora-ørkenen, syv timer fra Marrakech, får du et utroligt eventyr, hvor du sover under stjernerne i en berberlejr, besøger byen Ait Ben Haddou og rider på en kamel. En meget komplet oplevelse, hvor du vil blive ledsaget af en ekspertguide, som vil fortælle dig mange detaljer om stedet, og hvordan folk lever i ørkenen.

Derudover er transport inkluderet, så du ikke behøver at bekymre dig om transport, og du får mulighed for at nyde nogle af de smukkeste landskaber. Og hvis du er en af dem, der kan lide at lave gastronomisk turisme, vil du med denne udflugt have mulighed for at nyde en typisk middag og morgenmad.

Udflugt til ørkenen i Merzouga

Denne tredages udflugt til Merzouga-ørkenen er en rigtig rejse, da den ligger ikke mindre end 600 kilometer fra Marrakech. Ledsaget af en ekspertguide, som vil give dig alle detaljerne om dette imponerende sted, kendt som Saharas ørkenperle, vil du nyde en 2-timers kameltur. Middag og morgenmad er også inkluderet, så du får mulighed for at smage på det marokkanske køkken.

Denne oplevelse inkluderer selvfølgelig indkvartering, og en af nætterne sover du i en lejr midt i ørkenen. Ja, præcis som du læser, noget uforglemmeligt. Og hvis du er vild med dyreliv, bliver du ikke skuffet, for i denne ørken kan du finde forskellige arter som ørkenræve, pighalede firben og sandhugorme.

Du bør vide, at dette forslag har to muligheder at vælge imellem: quad-turen eller en udflugt, der slutter i Fez.

Halvdagsudflugt til Jebilet-ørkenen med kamelridning

Kameler i den marokkanske ørken| ©Fabien Bazanegue
Kameler i den marokkanske ørken| ©Fabien Bazanegue

En mellemting mellem en heldags kameltur og den korte tur uden for Marrakech er denne halvdags kameltur til Jebilet-ørkenen. Den varer cirka en halv dag (med afgang om morgenen og om eftermiddagen). Destinationen er Jebilet, en stenørken nord for byen, kamelturen varer cirka to timer, og du får te og pandekager med de lokale indbyggere.

Denne tur er tilgængelig på engelsk og fransk. En chauffør henter dig på dit hotel på det tidspunkt, du har valgt, og sammen med en lille gruppe på højst 16 personer kører I til Jebilet-ørkenområdet, hvor turen begynder. Her vil en lokal guide vise dig, hvordan du kommer op på kamelen, og tage dig med på en rundtur i området. Hvis du kan holde balancen, så glem ikke at tage billeder undervejs til dine minder, området er det hele værd.

På et bestemt tidspunkt undervejs vil der være et stop for te og pandekager hos en lokal familie, som vil fortælle dig interessante historier om livet i ørkenen og berberfolkets vigtigste ritualer.

Er kamelridning i Marrakech det værd?

Kamelridning er en meget eftertragtet oplevelse for folk, der rejser til Marokko, og du får bestemt ikke chancen for at gøre det mange steder.

Hvis du spekulerer på, om det at ride på en kamel er det samme som at ride på en hest, vil jeg sige nej. Det handler bare om at sidde korrekt og koordinere sine bevægelser med dyrets, så man undgår rygsmerter. Guiden vil forklare, hvordan man gør det, men det er ikke svært, selvom bevægelsen kan være ubehagelig for nogle mennesker. Hvis du tror, det kan være tilfældet, så vælg en kort tur eller en tur med pauser. Undgå oplevelsen, hvis du har rygproblemer, og hvis du på noget tidspunkt føler dig utilpas, så sig det til din guide.

Husk også, at kamelerne på denne type tur er i en karavane. Med andre ord fører ekspertguiden en række kameler, og de andre følger ham. Kameler er meget rolige og føjelige dyr og er vant til at bære turister, så du behøver ikke at være bange og bare lade dig gå.

Book en kameltur i Palmelunden

Hvornår kan man ride på kamel i Marrakech?

Kamelture finder sted næsten hver dag på forskellige tidspunkter. Grupperne har tendens til at være af samme størrelse, så der er ingen fordel ved at ride den ene eller den anden dag på grund af trængsel; du kan vælge den dato, der passer bedst til dine rejseplaner.

Du vil heller ikke få problemer med vejret, da Marokkos klima normalt er ret stabilt. I det sjældne tilfælde, at der opstår ugunstige omstændigheder, og turen aflyses på grund af regn eller en sandstorm, vil du blive refunderet eller ombooket til en anden dag.

Book en kameltur i palmelunden

Kan børn ride på en kamel?

Børn under 12 år skal ledsages på denne type tur, primært for at forhindre kamelen i at falde af, hvis de ikke kan holde balancen, ikke fordi dyret vil afsløre sig selv.

Minimumsalderen for at ride på en kamel er dog to år.

Book en kameltur i Palmelunden

Hvilke anbefalinger skal jeg huske på, når jeg rider på en kamel?

Kamel-trekking i klitterne| ©Yeo Khee
Kamel-trekking i klitterne| ©Yeo Khee

De fleste kameltrekkingture fra Marrakech er kendt for at være bekvemme for de rejsende, da turen normalt henter dig på dit hotel og tager dig med tilbage, når du er færdig. Der er dog et par ting, man skal huske på, inden man forlader sit hotel:

  • Tag vand med: Glem ikke, at du skal ride på en kamel i ørkenen; nogle gange vil kameldriverne give dig vand, andre gange ikke. Der er ingen steder at købe vand under turen (du er i ørkenen), og med varmen blev jeg, i hvert fald jeg, ret tørstig under turen. Fyld en flaske koldt vand, inden du forlader hotellet, og tag den med i en rygsæk.
  • Tag behageligt tøj på: Hvis du har shorts på, kan det være ubehageligt at gnide sig op ad kamelsadlen, så jeg anbefaler lange, brede bukser med kondisko, som du kan stå på for at holde balancen ordentligt. Husk, at det er varmt, og at det er bedst at have let tøj på, som beskytter mod solen. Nogle gange vil kameldriverne selv give dig typisk ørkentøj på, som du kan have på under turen for at beskytte dig mod solen.
  • Beskyt dig selv mod solen: Solen er meget stærk i ørkenen, selv om det nogle gange blæser, uden at man opdager det. Det er normalt at bruge solcreme på arme og ben, men et område, som mange glemmer, er nakken; faktisk bruges turbaner til dette på mange af disse udflugter, og berberne selv giver det nogle gange. Uanset hvad, så medbring et tørklæde til at dække dig med, tag solbriller på, og hav solcreme med, hvis du skulle få brug for det undervejs.
  • Bekymr digikke om mad: På korte kamelture behøver du ikke bekymre dig om mad, fordi de kun varer omkring to timer. Hvad angår dags- eller halvdagsudflugterne, er der heller ikke meget at bekymre sig om; ved frokosttid vil du enten blive tilbudt at betale et lille ekstra tillæg for frokost i et berberhus, eller du vil blive sat af et sted, hvor du selv kan købe noget. Du kan have lidt snacks med i rygsækken, hvis du vil, men det er normalt ikke nødvendigt.
  • Vær forsigtig med fotos: Selvfølgelig kan du tage fotos på kamelen eller bede din guide om at tage dem, enten før du kommer op på kamelen, eller når du er på kamelen. Der, hvor du skal være forsigtig, er, når du tager dit kamera frem under turen for at tage billeder af landskabet; kamelens bevægelser kan få dig til at miste balancen, og din mobiltelefon eller dit kamera kan falde ned på jorden. Bed din guide om at stoppe, hvis du vil tage et billede.
  • Drikkepengeer ikke inkluderet: Prisen på disse ture inkluderer ikke drikkepenge, hverken til berberguiden, der driver kamelen, eller til familien, der måske inviterer på te på længere udflugter. Det er ikke nødvendigt, men hvis du vil give dem nogle penge, kan du gøre det; ikke alene vil de ikke blive fornærmede, fordi de er vant til det, men de vil også takke dig venligt.

Book en kameltur i palmelunden

Ofte stillede spørgsmål om kamelture

Silhuetter ved solnedgang
Silhuetter ved solnedgang

Anbefales oplevelsen til gravide kvinder?

For at undgå fald eller rygsmerter anbefales oplevelsen ikke til gravide kvinder.

Er det muligt at besøge ørkenen uden at ride på en kamel?

Udflugter til ørkenen involverer som regel en tur på kamel, men det betyder ikke, at det er en forudsætning for at besøge ørkenen eller tage på rundtur i de lokale landsbyer. Faktisk går berberne ofte til fods i stedet for at ride på en kamel, så hvis du spørger dem, vil de ikke have noget problem med at ledsage dig til fods i stedet for på en kamel.

Book en kameltur i palmelunden

Andre interessante aktiviteter i Marrakech

Souk-kryddeributik| ©Jose Ramirez
Souk-kryddeributik| ©Jose Ramirez

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du overveje at booke en guidet tur i byen. Souken kan virke som en labyrint, og med en lokal guide vil du være sikker på at se alle de specielle seværdigheder uden at gå glip af en eneste. Hvis du har lyst til at gå ud og opdage området omkring byen, er du heldig, for der er nogle fantastiske steder inden for gåafstand, så du kan tage på dagsture eller endda overnatningsture i ørkenen. Her er dem, jeg bedst kan lide, i denne artikel: Dagsture og udflugter fra Marrakech.

Book en souk-tur