10 Ting At Lave I Majorelle Gardens Marrakech

Majorelle-haverne kombinerer en fantastisk naturscene med kunst, arkitektur og historie. Oplev hvert af rummene i denne lille oase i Marrakech.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

10 Ting At Lave I Majorelle Gardens Marrakech

Havefontæne | ©A_Different_Perspective

Hvis du ikke ved, hvad du skal se og lave i Marrakech under dit ophold, er den botaniske have Majorelle et af de steder, du ikke må gå glip af. Den besøges dagligt af mange turister og lokale. Det er takket være den fantastiske natur, der består af en stor samling træer og blomster, smuk arkitektur og nogle museer.

Du vil kunne gå frit rundt i haven og nyde skønheden i hvert af dens hjørner. Du har mulighed for at besøge Yves Saint Laurent-museet, der er dedikeret til den berømte franske modeskaber, og også besøge udstillingerne på Berber-museet for at lære lidt om byens historie, blandt andre destinationer i haven, som jeg vil fortælle dig om om et øjeblik.

Tag en rundtur i de smukke Majorelle-haver i Marrakech

At bruge en formiddag eller eftermiddag på at udforske de smukke Majorelle-haver er et must på dit besøg i Marrakech på grund af de mange charmer, denne oase af kunst og landskabspleje har at byde på.

Hvis du booker en tur til Majorelle-haverne, behøver du ikke at bekymre dig om rejsen, da en bil med chauffør henter dig ved døren til dit hotel og sætter dig af igen samme sted.

Denne tur inkluderer også en gåtur gennem Palmeraie, Marrakech' gamle palmelund, en tur på kamelryg og et te-stop i et gammelt hus. En oplevelse for sanserne, du ikke må gå glip af på din rejse til Marrakech.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 79 ¤ pr. person.
 • Varighed: 4 timer.
 • Hvad er inkluderet: transport til og fra hotellet i en bil med chauffør, rundvisning i Majorelle-haverne og palmelunden i Marrakech, kamelridning, te i et gammelt hus, mineralvand og vådservietter, slik og søde sager.

Book en rundtur i Majorelle-haverne

Oplev charmen ved Majorelle-haverne

Inde i Majorelle-haven| ©Chiew Loo
Inde i Majorelle-haven| ©Chiew Loo

Majorelle-haven er et lille naturparadis, der er hjemsted for en række botaniske arter, dyr, damme, kanaler og springvand.

Når du træder ind i haven, vil du bemærke et smukt firkantet springvand, der byder dig velkommen, designet af indretningsarkitekten Bill Willis. På denne måde vil du gradvist opdage de skjulte perler i denne lille menneskeskabte oase.

Bambusskoven

I bambusskoven kan du gå langs vandkanalen, der er forbundet med springvandet, eller sætte dig ved den ikoniske kiosk i dette område for at nyde skyggen og køligheden.

Hvis du er opmærksom på dine omgivelser, vil du også observere en række fuglearter, da denne lille skov er blevet et yndet tilflugtssted for dem.

En mangfoldighed af kaktusser

Majorelle-haven huser en vigtig samling af kaktusser, som består af ca. 60 arter. Du kan se nærmere på denne familie af planter med forskellige teksturer, former, grønne nuancer og størrelser, som for det meste kommer fra det sydvestlige USA.

Vandlilje- og lotusdam

Når du passerer dammen med vandplanter, kan du ikke lade være med at stoppe op foran den, da den skaber en perfekt kontrast til ørkenlandskabet og den endemiske flora, der kendetegner byen Marrakech. Du vil se de smukke åkander og de hellige lotusblomster, begge importeret fra Asien af Yves Saint Lauren og Pierre Bergé.

Samling af palmetræer

En anden af havens store attraktioner, som du ikke vil gå glip af, er dens samling af palmer. Du vil se flere arter af disse planter med store blade og lige stammer, som er hjemmehørende i regionen, samt andre, der er importeret fra De Kanariske Øer, Afrika, Indien, Stillehavet og Middelhavsområdet.

Hvis du er en entusiast af disse planter og ønsker at nyde deres særlige skønhed, kan du leje en tur i Majorelle Garden og besøge Marrakech Palm Grove, det perfekte sted til kamelridning, og dermed vil du få en unik oplevelse.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Generel adgang til Majorelle-haven koster omkring 14 euro pr. person med reducerede priser for marokkanske og internationale studerende, marokkanske statsborgere og indbyggere. Børn under 12 år, presse, rejsebureauer og nationale uddannelsesinstitutioner har gratis adgang.
 • Åbningstider**: Åbningstiderne** i Jardin Majorelle ændrer sig alt efter årets måneder. For eksempel er der åbent fra 8 til 18 fra oktober til april, fra 8 til 18.30 fra maj til september og fra 9 til 17 under ramadanen. Sidste indgang er en time før lukketid.

Book en rundvisning i Majorelle-haverne

Besøg Berbermuseet inde i Majorelle-haverne i Marrakech

Majorelle-haven| ©aude lewin
Majorelle-haven| ©aude lewin

Byens ekstraordinære historie er ikke kun tydelig, når du udforsker ørkenen i Marrakech på en dag eller besøger medinaen. Du kan også opdage berberfolkets rigdom og mangfoldighed på Berbermuseet under dit besøg i Jardin Majorelle.

Museet ligger i det nordøstlige hjørne af området. Det er i det rum, der tidligere var atelier for maleren Jacques Majorelle, som var den første ejer af haven, der blev bygget i 1931 af arkitekten Paul Sinoir.

Arkitektonisk udstilling

Når du nærmer dig bygningen, vil du blive slået af den koboltblå tone i facaden, der bruges på næsten alle bygninger i haven. Når du træder ind i museet, vil du også bemærke nogle af de detaljer, der kendetegnede den modernistiske stil i 1930'erne. Du vil se en række flisemosaikker, skærme og andre dekorative elementer, der er typiske for den marokkanske arkitektoniske stil.

Udstillinger

Udstillingsmæssigt finder du tre rum med en vigtig udstilling dedikeret til de indfødte marokkanere. Du kan se omkring 600 genstande, der stammer fra forskellige regioner, fra bjergregionen Rif til Sahara-ørkenen. De er alle indsamlet af modeskaberen Yves Saint Laurent og Pierre Bergé.

Blandt de udstillede genstande er tekstiler, våben, kurveflet, tæpper, lædervarer og smykker. Du kan også se smykker, der er ciseleret, emaljeret og dækket af filigran, en teknik baseret på svejsede sølv- eller guldtråde.

Nyttige oplysninger

 • Pris: almindelig adgang til Berbermuseet koster ca. 5 euro pr. person. Der er også reducerede priser for marokkanske og internationale studerende, marokkanske statsborgere og indbyggere. Børn under 12 år, presse, rejsebureauer og nationale uddannelsesinstitutioner kan komme gratis ind.
 • Åbningstider**:** Berbermuseet er åbent fra oktober til april fra kl. 8-18, fra maj til september fra kl. 8-18:30 og under ramadanen fra kl. 9-17. Sidste indgang er en time før lukketid.

Book en rundvisning i Majorelle-haverne

Se udvalgte udstillinger på Yves Saint Laurent Museum

Jaridnes naturlige skønhed| ©Marrakech Maroc
Jaridnes naturlige skønhed| ©Marrakech Maroc

Hvis du er interesseret i haute couture-mode, bør du udnytte dit ophold på mindst to dage i Marrakech til at besøge Yves Saint Laurent-museet i Majorelle-haverne.

Når du går gennem rummene på Yves Saint Laurent-museet, vil du se omkring 5.000 beklædningsgenstande, 50.000 skitser og 15.000 haute couture-accessories. På Yves Saint Laurent-museet får du også et møde med arkitekturen, da bygningen er et klart referencepunkt for traditionel marokkansk stil og moderne trends.

Under dit besøg har du adgang til museets forskningsbibliotek og boghandel. Du kan også nyde en meget kølig atmosfære uden for bygningen, hvilket er ideelt, hvis du besøger Marrakech om sommeren. Det er takket være Florida-vinrankerne og det rektangulære springvand ledsaget af papyrusplanter, monstera, figenkaktus og kæmpe strelitzia.

Nyttige oplysninger

 • Pris: almindelig adgang til Yves Saint Laurent Marrakesh Museum koster i gennemsnit 12 euro pr. person og en reduceret pris for internationale studerende og børn over 10 år. Handicappede, børn under 10 år, professionel presse og skolegrupper har gratis adgang.
 • Åbningstider**:** Yves Saint Laurent Marrakech Museum er åbent fra kl. 10.00 til 18.00, med sidste indgang kl. 17.30. Museet er lukket om onsdagen.

Book en rundtur i Majorelle-haverne

Stop for frokost og en pause på Majorelle Café

Majorelle Café| ©Nick Arnold
Majorelle Café| ©Nick Arnold

På din vej gennem Majorelle-haverne kan du prøve marokkansk mad og mere specifikt nogle retter, der er typiske for byen Marrakech. Det kan man gøre på Café Majorelle, som ligger få meter fra Garden Boutique.

På dette hyggelige sted kan man sidde ved et bord i skyggen omgivet af smukke grønne områder, da caféen er udendørs. Du kan slappe af, indånde den friske luft og nyde en varm eller kold drink, morgenmad eller frokost.

I dette tilfælde har du flere muligheder, såsom tajine (gryderet med kylling, lam eller grøntsager), zaaluk (salat med salat, tomat, tun og løg) eller kebab med lam eller kylling, blandt andre retter, der normalt tilbydes på restauranter i Marrakech.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Besøget på Café Majorelle er tilgængeligt gennem turen til Majorelle-haven, så det er inkluderet i turen til Marjorelle-haven.
 • Åbningstider**:** Café Majorelle er åben hver dag på samme tid som Jardin Majorelle.

Oplev marokkansk kunsthåndværk i Majorelle Garden Boutique

Kunsthåndværk i haven| ©Jan Hoogland
Kunsthåndværk i haven| ©Jan Hoogland

Uanset om du besøger Majorelle Garden i Marrakech i januar eller en anden måned om året, vil du finde dørene til Boutique åbne. Det er en butik i hjertet af denne lille oase, hvor man kan se og købe de bedste marokkanske kunsthåndværkeres arbejde .

Når man træder ind i butikken, bliver man først slået af brugen af farver i rummet, der er designet som en hyldest til Yves Saint Laurent. Dernæst vil du se en række produkter, der er udtryk for det ædle håndværk. Alle med de højeste standarder for finish og materialer.

Du vil kunne vælge mellem beklædningsgenstande, der afspejler landets oprindelige kultur, lavet af Shantung-silke og andre tekstiler af høj kvalitet. Du kan også finde læderprodukter som broderede puder og håndtasker eller traditionelle tøfler.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Adgang til Majorelle Garden Boutique er inkluderet i entréen til Majorelle Garden og er derfor inkluderet i prisen for turen til Marjorelle Gardens.
 • Åbningstider: Majorelle Garden Boutique er åben hver dag. Åbningstiderne varierer alt efter sæsonen. Fra oktober til april er der f.eks. åbent fra kl. 8.00 til 18.00, fra maj til september fra kl. 8.00 til 18.30, og under ramadanen fra kl. 9.00 til 17.00, med sidste indgang 30 minutter før lukketid.

Book en rundvisning i Majorelle-haverne

Besøg mindesmærket dedikeret til couturier Yves Saint Laurent og Pierre Bergé

Mindesmærke dedikeret til modeskaberne Yves Saint Laurent og Pierre Bergé| ©Matt Kieffer
Mindesmærke dedikeret til modeskaberne Yves Saint Laurent og Pierre Bergé| ©Matt Kieffer

Et andet stop på din tur rundt i Majorelle-haverne er mindesmærket for Yves Saint Laurent og Pierre Bergé, et lille sted dedikeret til den berømte modeskaber og hans sentimentale partner, som købte haven efter Jacques Majorelles død, den tidligere ejer.

Det er en søjle i romersk stil, som er hentet specielt fra den marokkanske by Tanger, og som står på en piedestal. På den kan man se en plade med Saint Laurents navn, fødsels- og dødsdato. Ved siden af plaketten står desuden navnet på Pierre Bergé, som også er velgører for dette naturområde.

Dette er uden tvivl et meget specielt sted, som kan få endnu større betydning for dig, hvis du besøger Majorelle-haven i Marrakesh i juni, da denne måned markerer årsdagen for haute couture-ikonet Yves Saint Laurents død.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Adgang til Yves Saint Laurent- og Pierre Bergé-monumentet er inkluderet i turen til Jardin Majorelle, så det er inkluderet i turen til Marjorelle-haverne.
 • Åbningstider**:** Yves Saint Laurent og Pierre Bergés mindesmærke er tilgængeligt i Jardin Majorelles åbningstid.

Book en rundvisning i Majorelle-haverne