Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Marrakech i februar: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Tror du, at du har planlagt din rejse til Marrakech i februar? Vent, til du læser mine anbefalinger til aktiviteter, som du ikke må gå glip af i denne måned, fra kunstfestivaler til naturudstillinger.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Marrakech i februar: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Merzouga, Marokko | ©Boris Ulzibat

Jeg er ikke i tvivl om, at din liste over ting, du skal se og lave på din rejse til Marrakech, næsten er komplet, men hvis du rejser i februar, skal du vide, at der er aktiviteter og begivenheder, der er sjovere end nogensinde før i denne måned, f.eks. en kulturfestival eller endda en tur i sneen for at opleve et landskab, som du måske ikke havde troet var muligt i Afrika.

Februar er også en meget rolig måned i Marrakech, da det er lavsæson, og de menneskemængder, som byen er vant til at have i resten af året, vil ikke være et problem på din rejse. På den måde kan du nyde de aktiviteter, jeg foreslår, uden at få det for varmt, da vinterklimaet i Marokko er som forårsklimaet.

1. Se de blomstrende mandeltræer i Koutoubia-moskéens haver

Koutoubia-moskeen| ©Daniel Csörföly
Koutoubia-moskeen| ©Daniel Csörföly

Hvis du nogensinde har set et landskab med mandelblomster, ved du, hvor magisk det er. Hvis du endnu ikke har været vidne til dette naturfænomen, er Marrakech et godt sted at gøre det, især i februar, hvor mandelblomsterne står i fuldt flor.

Selv om der er mandeltræer i mange af de haver, der ligger spredt rundt om i byen, anbefaler jeg, at du tager til Marrakech i februar, at du tager til Koutoubia-moskeens haver. Her kan du sidde om aftenen og se de smukke farver på mandelblomsterne og dufte den søde duft fra mandeltræerne.

Denne fredfyldte oase af fred er naturligvis den perfekte afslutning på dit besøg i Koutoubia-moskeen, som er gratis. Du vil blive forbløffet af dens minaret, som står over de omkringliggende bygninger, imponerende og smuk på grund af den lyserøde farve, som den har fået af sandstenen, som den er bygget af. Den perfekte kombination til de blomstrende mandeltræer!

2. Bliv vidne til Marrakech Biennalen, der er et interkulturelt vidnesbyrd

På Marrakech-biennalen| ©Artishock
På Marrakech-biennalen| ©Artishock

Hvis der er én ting, der gør Marrakech til noget særligt, er det interkulturel karakter. Byens historie, der er præget af den franske tilstedeværelse under protektoratet, og dens turistattraktion har gjort Marrakech (og Marokko generelt) til et sted, hvor kulturer mødes. Det er uden tvivl et spændende skuespil, som, selv om det opleves hver dag i Marrakeshs gader, fortjente en festival: Marrakech Biennalen.

Denne tresprogede festival (på arabisk, fransk og engelsk), der fokuserer på avantgarden inden for forskellige kunstarter (film, litteratur, arkitektur, performance...), afholdes i slutningen af februar og fungerer som et samlingspunkt for forskellige kunstnere og kulturer.

Hvis du kan lide kunst og nyder at beundre sameksistensen og respekten mellem kulturer, skal du besøge Marrakech Biennalen på din rejse i februar. De samtaler, der finder sted mellem kunstnerne, udstillingerne og de arrangementer, der afholdes (f.eks. forestillinger og oplæsninger), beriger alle, der deltager.

Desuden er flere installationer og museer værter for denne festival, så den kan også bruges som en undskyldning for at besøge steder som galleriet Comptoir des Mines, det moderne kunstcenter par excellence i Marrakech.

3. Nyd en lækker appelsinjuice på det optimale tidspunkt af modenhed.

Appelsinjuice| ©Bruno Scramgnon
Appelsinjuice| ©Bruno Scramgnon

Hvis der er én ting, du skal prøve under dit ophold i Marrakech, så er det appelsinjuice. Du vil ikke have svært ved at finde den; i Marrakeshs medina finder du Jemaa el Fna-pladsen blandt de snørklede gader. Om natten er der travlt, og om dagen er der stadig meget livligt, men det er det bedste tidspunkt at smage en af de naturlige appelsinsafter, en frugt, der er på sit højeste i februar.

Men smagen af en velmodnet appelsin er ikke den eneste hemmelighed, der forklarer saftens rige sødme- skal jeg fortælle dig om den, eller vil du hellere prøve at opdage den, når du smager den? I Marrakech laver de en så fyldig juice, fordi de blander appelsinsaft med mandarinsaft, som er meget sødere.

Når du først er på Jemaa el Fna-pladsen, anbefaler jeg, at du slentrer rundt i medinaen i lang tid, går på opdagelse i soukerne og måske shopper i en af boderne, prøver de krydderier, de sælger der, eller bare suger så meget som muligt af den kultur, der er så typisk for de traditionelle markeder.

Jeg ved, at de kan være overvældende med så meget bevægelse og prutning, så jeg anbefaler, at du tager på en organiseret rundvisning i Marrakech, så din guide kan vise dig de bedste boder, der sælger stoffer, krydderier eller krydderier, mens du lærer byen at kende i dybden.

Bestil en guidet tur i Marrakech

4. Tag på eventyr, og udforsk ørkenen på quadcykler

Quadcykling i Zagora| ©gemmmm
Quadcykling i Zagora| ©gemmmm

Selvfølgelig er Marrakech-ørkenen der hele året rundt, og der er mange aktiviteter, der venter dig i Marrakech-ørkenen, men februar er en god måned til at nyde den ved milde temperaturer og med mindre risiko for sandstorm, som er meget mere almindelig i Marrakech om sommeren.

Hvis du aldrig har været i en ørken før, vil du blive overrasket over, hvor høje klitterne kan blive (op til 200 m), og hvor svært det kan være at gå mellem dem. Mit råd er at booke en quad bike-tur. Jeg kan forsikre dig om, at det er en utrolig oplevelse at lære hvert eneste hjørne af ørkenen at kende og opleve et adrenalinpumpende eventyr, mens du klatrer op ad bjergene af sand.

Da det er en endagstur til ørkenen, vil du ikke opleve kulden om natten. Ja, selv om jeg troede, at det var varmt i ørkenen, er det til dels sandt, for om natten falder temperaturen i ørkenen på alle tider af året så lavt, at det kan være svært at sove. I februar er det endnu koldere, så jeg anbefaler at nyde ørkenen og dens klitter om dagen.

Book din udflugt til Marrakech-ørkenen

5. Varm op med et traditionelt bad i hammam

Slap af med et hammam-ritual| ©Sandra Vallaure
Slap af med et hammam-ritual| ©Sandra Vallaure

Den gennemsnitlige temperatur i Marrakech i februar er normalt omkring 15°C, men du kan altid tjekke vejrudsigten, før du rejser. På trods af de milde temperaturer, der gør det muligt at gå rundt i byen selv i korte ærmer, er det muligt, at det en dag bliver køligere end forventet. Hvis den dag kommer, og du ønsker at slippe for februars kulde, hvorfor så ikke slappe af i et hammam? Disse arabiske bade vil varme dig op og give dig en følelse af at være som en sky.

Hammams er offentlige bade, der er en del af Marrakeshs kultur og tradition, så du kan ikke forlade byen uden at besøge et. Her kan du slappe af og genvinde den energi, du har mistet under dit besøg i byen, i de varme og kolde vandbassiner og dampbassinerne. Mit råd er at lukke øjnene, lytte til musikken i baggrunden og bruge lang tid på kun at bekymre dig om dit velbefindende.

Hvis jeg må give et sidste råd, så tag til et traditionelt hammam og benyt lejligheden til at spise en snack i form af te og kager, hvilket er meget almindeligt, da disse bade også fungerer som et socialt og mødested.

6. Nyd sneen i Atlasbjergene

Sne i Atlas| ©moraycf
Sne i Atlas| ©moraycf

Tro ikke, at Marrakesh kun er ørken, sand og sol, for når du ser Atlasbjergene, får du en overraskelse. I virkeligheden ligger den kejserlige by ved foden af denne bjergkæde, der fungerer som en skillevej mellem Middelhavet og Sahara. Februar er den bedste måned til at se bjergkæden med et tæppe af sne, hvilket står i direkte kontrast til det billede, vi har af det afrikanske kontinent.

Den marokkanske del af Atlas er opdelt i Mellematlas (maksimal højde 3356 m), Høje Atlas (med Toubkal-toppen på 4167 m) og Lille Atlas eller Anti-Atlas, hvis højeste top på 2712 m er Amalun Mansur. I februar er det høje og mellemste Atlas normalt dækket af sne, hvilket giver et smukt landskab, som du kan nyde i sikkerhed.

Hvis du er en erfaren vandrer, vil du måske være fristet til at tage på et vandretog til toppen af Toubkal-bjerget, bjergkædens største top. Men uanset hvor meget viden du har om bjergbestigning, er det bedst at tage af sted med en guide og være godt udstyret, for selv om den er smuk og dækket af sne, er det en noget kompliceret rute på grund af højden (over 4000 meter).

Hvis du vil se, hvordan sneen dækker bjergene, men uden at gå dybt ned i den, er der ikke noget bedre end at gøre det fra højderne i en varmluftsballon. Oplevelsen vil være utrolig, og du vil beholde det dyrebare minde om at have set Marrakech fra højderne og omkranset af de snedækkede Atlasbjerge.

Book en udflugt til Atlasbjergene

7. Oplev din egen film i Marrakech

På Aït Benhaddou Kasbahs| ©Abdel Charaf
På Aït Benhaddou Kasbahs| ©Abdel Charaf

Marrakech er en turistdestination af mange grunde, men en af dem er, at man, når man krydser det høje Atlasbjerge, når frem til Ait Ben Haddou, en befæstet by, der er erklæret verdensarv af UNESCO, og som har dannet rammen om mange Hollywood-film og Game of Thrones-serien. Mange turister kommer for at se den, og det er en af de udflugter, der kan foretages fra Marrakech, og derfor er februar den perfekte måned til at gøre det: der er langt færre mennesker og mere fred og ro til at besøge den i dit eget tempo.

Som alle byer med historie er det bedst at opleve Ait Ben Haddou med en specialiseret guide. Ved at udnytte det faktum, at det er februar, og at der er mindre efterspørgsel, vil det være som at få en privat rundvisning i denne Kasbah, som er navnet på disse bybefæstninger, der er så typiske for berbernes bosættelser.

8. Undgå de kolde februaraftener i Majorelle Garden

Majorelle-haven| ©Mike Finn
Majorelle-haven| ©Mike Finn

Selv om temperaturerne i februar er varme uden at være kvælende, kan du opleve, at kulden kan gøre sig gældende en dag i februar, mens du er i Marrakech, og i så fald foreslår jeg, at du besøger Majorelle-haven, som rummer plantearter fra de fem kontinenter og, hvad der interesserer dig mest, et mikroklima, hvor du hverken føler dig varm eller kold. Entreen koster ca. 9 €, men jeg advarer dig om, at det er det hele værd. Jeg skal fortælle dig hvorfor.

Denne have, der er designet af maleren Jacques Majorelle, er som et maleri, hvor forskellige toner kombineres for at skabe et roligt, stille og smukt rum i udkanten afMarrakeshs palmelund. Men hvis du besøger den, vil det være takket være Yves Saint Laurent, da den berømte designer genopdagede og reddede haven fra nedrivning efter Majorelles død.

Ligesom du finder mange fugle i denne have et perfekt sted at hvile og søge ly i februar, når temperaturen falder i Marrakech.

Bestil en tur på kamel i Marrakeshs palmelund

Hvad skal jeg pakke til min rejse til Marrakech i februar

Rejsebagage| ©Dids
Rejsebagage| ©Dids

Selv om den endelige liste over, hvad du skal pakke, afhænger af de aktiviteter, du skal lave i Marrakech, anbefaler jeg, at du på trods af de milde temperaturer i byen om dagen ikke glemmer noget varmt tøj til om aftenen, hvor det har tendens til at blive køligere. Mit råd? En jakke eller fleece, der er let og let.

Klimaet i Marrakech er generelt tørt, og temperaturen i februar varierer fra 8ºC til 20ºC med 14 % chance for regn, så der er ingen grund til at pakke en paraply eller en mackintosh.

Hvis du vil medtage et besøg i en hammam, Marrakeshs mest traditionelle offentlige bad, skal du huske at medbringe badetøj og et håndklæde.

Er der meget sightseeing i Marrakech i februar?

En marokkansk riad| ©Catherine Pioh
En marokkansk riad| ©Catherine Pioh

Ligesom i Marrakech i januar er antallet af turister, der besøger Marrakech i februar, lavere end normalt. Det betyder, at priserne også er lidt billigere, hvilket er perfekt, hvis du ønsker at bo i en Riad (den traditionelle marokkanske villa), få billige flybilletter og nyde Marrakech uden de lange køer og menneskemængder. Kort sagt, det er en sand luksus.

Bare fordi der ikke er så mange mennesker, betyder det ikke, at du skal være mindre opmærksom på din sikkerhed i Marrakech, så hold øje med turistsvindel og tvivlsomme udflugter.