Marrakech i februar: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Tror du, at du har planlagt din rejse til Marrakech i februar? Vent, til du har læst mine anbefalinger til must-do aktiviteter, fra kunstfestivaler til naturshows.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Marrakech i februar: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Merzouga, Marokko | ©Boris Ulzibat

Jeg er ikke i tvivl om, at din liste over ting, du skal se og lave på din rejse til Marrakech, næsten er komplet, men hvis du rejser i februar, skal du vide, at der er aktiviteter og begivenheder, der er sjovere end nogensinde i denne måned, såsom en kulturfestival eller endda en tur i sneen for at opdage et landskab, som du måske ikke troede var muligt i Afrika.

Februar er også en meget stille måned i Marrakech, da det er lavsæson, og de menneskemængder, der normalt er i byen resten af året, vil ikke være et problem under din rejse. Du vil kunne nyde de aktiviteter, jeg foreslår, uden at have det for varmt, da Marokkos vintervejr er som forår.

1. Tag på eventyr, og udforsk ørkenen på en quadbike!

Quad-cykling i Zagora| ©gemmmm
Quad-cykling i Zagora| ©gemmmm

Det er klart, at Marrakech-ørkenen er der hele året rundt, og der venter dig mange aktiviteter i ørkenen i Marrakech, men februar er en god måned at nyde den ved en mild temperatur og med mindre chance for en sandstorm, der er meget mere almindelig i Marrakech om sommeren.

Hvis du aldrig har været i en ørken før, vil du blive overrasket over, hvor høje klitterne kan blive (op til 200 m), og hvor svært det kan være at gå mellem dem. Mit råd er at booke en quad bike-tur. Jeg kan forsikre dig om, at det er en utrolig oplevelse at lære hvert eneste hjørne af ørkenen at kende og opleve et adrenalinpumpende eventyr, mens du bestiger bjergene af sand.

Da det er en endagstur til ørkenen, vil du ikke opleve kulden om natten. Ja, selv om jeg troede, at ørkenen var varm, er det delvist sandt, for om natten, på alle tider af året, falder temperaturen i ørkenen så meget, at det kan være svært at sove. I februar er kulden endnu koldere, så jeg anbefaler at nyde ørkenen om dagen.

Book en quad bike-tur i Marrakech

2. Nyd sneen i Atlasbjergene

Sne i Atlasbjergene| ©moraycf
Sne i Atlasbjergene| ©moraycf

Tro ikke, at Marrakech kun består af ørken, sand og sol, for når du ser Atlasbjergene, får du dig en overraskelse. Virkeligheden er, at den kejserlige by breder sig ved foden af denne bjergkæde, der fungerer som en skillelinje mellem Middelhavet og Sahara. Februar er den bedste måned til at se bjergkæden med et tæppe af sne.

Den marokkanske del af Atlas er opdelt i Mellematlas (maksimal højde på 3.356 meter), Højatlas (med Toubkal-toppen på 4.167 meter) og Lilleatlas eller Antiatlas, hvis højeste top, på 2.712 meter, er Amalun Mansur. I februar er Høje og Mellemste Atlas som regel dækket af sne, hvilket efterlader et smukt landskab, som man kan nyde i sikkerhed.

Hvis du er en erfaren vandrer, tør du måske begive dig ud på en rute til toppen af Toubkal, bjergkædens store top. Men uanset hvor meget viden du har om bjergbestigning, er det bedst at gå med en guide og være godt udstyret. Det er en noget kompliceret rute på grund af højden (over 4.000 meter). Hvis du vil se, hvordan sneen dækker bjergene, men uden at gå dybt ind i bjergene, er der ikke noget bedre end en tur i varmluftsballon.

Book en udflugt til Atlasbjergene

3. Flygt fra de kolde februaraftener i Majorelle-haven

Majorelle-haven| ©Mike Finn
Majorelle-haven| ©Mike Finn

Selvom temperaturerne i februar er varme, kan der være en dag i februar, hvor det kolde vejr sætter ind. I så fald foreslår jeg, at du besøger Majorelle-haven, som er hjemsted for plantearter fra alle fem kontinenter og, hvad der interesserer dig mest, et mikroklima, hvor du hverken vil føle dig varm eller kold. Det koster ca. 9 euro at komme ind, men det er det hele værd. Jeg skal fortælle dig hvorfor.

Denne have er designet af maleren Jacques Majorelle og er som et maleri, hvor forskellige toner kombineres for at skabe et roligt, stille og smukt rum i udkanten af Marrakech Palmelund. Men hvis du besøger den, vil det være takket være Yves Saint Laurent, da den berømte designer genopdagede og reddede haven fra nedrivning efter Majorelles død.

Ligesom dig finder mange fugle denne have som et perfekt sted at hvile og søge ly i februardagene, når temperaturen falder i Marrakech.

Book en rundvisning i Majorelle-haverne

4. Varm op med et traditionelt bad i en hammam

Slap af med et hammam-ritual| ©Sandra Vallaure
Slap af med et hammam-ritual| ©Sandra Vallaure

Gennemsnitstemperaturen i februar i Marrakesh ligger normalt på omkring 15°C, men du kan altid tjekke vejrudsigten. På trods af de milde temperaturer er det muligt, at det en dag kan blive køligt. Hvis den dag kommer, og du vil flygte fra februarkulden, hvorfor så ikke slappe af i et hammam? Disse arabiske bade vil varme dig op og få dig til at føle dig som en sky.

Hammams er offentlige bade, der er en del af Marrakeshs kultur og tradition, så du kan ikke forlade byen uden at besøge et. Med sine bassiner med varmt og koldt vand og sine dampbade kan du slappe af og få ny energi. Mit råd er at lukke øjnene, lytte til musikken i baggrunden og bruge lang tid på kun at bekymre dig om dit velbefindende.

Hvis du vil give mig et sidste råd, så tag til et traditionelt hammam og benyt lejligheden til at få en aperitif i form af te og kager, noget der er meget almindeligt, da disse bade også fungerer som et socialt og mødecenter.

Book et bad og en massage i en hammam

5. Drik en lækker appelsinjuice, når den er optimalt moden.

Appelsinjuice| ©Bruno Scramgnon
Appelsinjuice| ©Bruno Scramgnon

Hvis der er én ting, du skal prøve under dit ophold i Marrakech i februar, så er det appelsinjuice, når frugten er allermest moden. Du får ikke svært ved at finde den, for eksempel i medinaen i Marrakech, hverken i de snørklede gader eller på Jemaa el Fna-pladsen.

Men smagen af en godt modnet appelsin er ikke den eneste hemmelighed, der forklarer saftens rige sødme. Skal jeg fortælle dig om den, eller vil du hellere prøve at opdage den, når du prøver den? Tja, i Marrakech laver de en så fyldig juice, fordi de blander appelsinjuice med mandarinjuice, som er meget sødere.

Når du er på Jemaa el Fna-pladsen, anbefaler jeg, at du slentrer rundt i medinaen, går på opdagelse i soukerne og måske shopper i en af boderne eller prøver de krydderier, de sælger der. Jeg ved, at de kan være overvældende med så meget bevægelse og prutning, så jeg anbefaler, at du tager på en organiseret tur i Marrakech, så din guide kan vise dig de bedste boder, der sælger stoffer, krydderier eller krydderier, mens du lærer byen at kende i dybden.

Book en tur til soukerne i Marrakech

6. Se de blomstrende mandeltræer i Koutoubia-moskeens have

Koutoubia-moskeen| ©Daniel Csörföly
Koutoubia-moskeen| ©Daniel Csörföly

Hvis du nogensinde har set et landskab med mandelblomster, ved du, hvor magisk det er. Hvis du endnu ikke har oplevet dette naturfænomen, er Marrakesh et fantastisk sted at gøre det, især i februar, hvor mandeltræerne blomstrer.

Selvom der er mandeltræer i mange af haverne rundt omkring i byen, anbefaler jeg, at du tager til Koutoubia-moskeens haver, hvis du tager til Marrakesh i februar. Der kan man sidde om aftenen og betragte mandelblomsternes smukke farver og dufte den søde duft, de udsender.

Denne oase af fred er selvfølgelig den perfekte afslutning på dit besøg i Koutoubia-moskeen, som er gratis. Du vil blive forbløffet over minareten, som rager op over de omkringliggende bygninger, imponerende og smuk på grund af den lyserøde nuance, som sandstenen, som den er bygget af, giver den. Den perfekte kombination til mandeltræerne i blomst! Og hvis du har lyst til at besøge flere haver, så tøv ikke med at besøge palmelunden i Marrakesh.

7. Vær vidne til interkulturalisme under Marrakesh Biennalen

På Marrakech-biennalen| ©Artishock
På Marrakech-biennalen| ©Artishock

Hvis der er én ting, der får Marrakech til at skille sig ud, så er det dens interkulturalitet. Dens historie, der er præget af den franske tilstedeværelse i protektoratets tid, og dens turistattraktion har gjort den til et sted, hvor kulturer mødes. Uden tvivl et spændende skue, der, selvom det opleves hver dag i gaderne, fortjente en festival: Marrakech-biennalen.

Denne tresprogede festival (på arabisk, fransk og engelsk), der fokuserer på avantgarden inden for forskellige kunstarter (film, litteratur, arkitektur, performance ...), afholdes i slutningen af februar og fungerer som et knudepunkt for forening og præsentation af forskellige kunstnere og kulturer.

Hvis du kan lide kunst og nyder at beundre sameksistensen og respekten mellem kulturer, er du nødt til at tage derhen. De samtaler, der finder sted mellem kunstnere, udstillingerne og de arrangementer, der afholdes (såsom forestillinger eller oplæsninger), er berigende. Derudover er der flere installationer og museer, der er vært for denne festival, så det vil også tjene som en undskyldning for at lære steder at kende som Comptoir des Mines-galleriet, det moderne kunstcenter par excellence i Marrakech.

8. Oplev din egen film på settet i Marrakech

I Aït Benhaddou Kasbahs| ©Abdel Charaf
I Aït Benhaddou Kasbahs| ©Abdel Charaf

Marrakech er en turistdestination af mange grunde, men en af dem er, at når man krydser Høje Atlas-bjergene, kommer man til Ait Ben Haddou, en befæstet by, der er erklæret verdensarv, og som har været kulisse for mange Hollywood-film samt Game of Thrones-serien.

Mange turister kommer for at se den, og det er en af de udflugter, man kan tage fra Marrakech, så februar er den perfekte måned til at gøre det: meget mindre menneskemængder og mere fred og ro til at besøge den i dit eget tempo.

Som alle byer med historie er Ait Ben Haddou bedst, hvis du tager af sted med en specialiseret guide. Ved at udnytte det faktum, at det er februar, og der er mindre efterspørgsel, vil det være som at få en privat rundvisning i denne Kasbah, som er navnet på disse bybefæstninger, der er så typiske for berberbosættelser.

Book en guidet tur i Marrakech

Hvad skal man pakke til Marrakech i februar?

Rejsebagage| ©Dids
Rejsebagage| ©Dids

Selvom den endelige liste over, hvad du skal pakke, afhænger af de aktiviteter, du skal lave i Marrakech, er min anbefaling, at du på trods af de milde temperaturer i byen om dagen ikke glemmer noget varmt tøj til om aftenen, når det har tendens til at blive køligere. Mit råd? En let jakke eller fleece.

Klimaet i Marrakech er generelt tørt, og temperaturerne i februar varierer fra 8ºC til 20ºC med 14% chance for regn, så der er ingen grund til at pakke en paraply eller mackintosh.

Hvis du vil inkludere et besøg i et hammam, Marrakech' mest traditionelle og typiske offentlige bade, skal du huske at medbringe badetøj og et håndklæde.

Er der meget turisme i Marrakech i februar?

En marokkansk riad| ©Catherine Pioh
En marokkansk riad| ©Catherine Pioh

Som i Marrakech i januar er antallet af turister, der besøger Marrakech i februar, lavere end normalt. Det betyder, at priserne også er lidt billigere, hvilket er perfekt, hvis du vil bo i en Riad (de traditionelle marokkanske villaer), have billige flybilletter og nyde Marrakech uden de lange køer og menneskemængder. Kort sagt, det er en ægte luksus. Her er et indlæg med alle de ting, du skal se og gøre på din rejse til Marrakech.

Bare fordi der er færre mennesker, betyder det ikke, at du skal være mindre opmærksom på din sikkerhed i Marrakech, så hold øje med turistfiduser eller tvivlsomme udflugter.

Book en guidet tur i Marrakech