Marrakechs ørken på én dag

Forestil dig at kunne nyde en rolig stenørken, en fredfyldt sø, lokal mad og et bjergplateau på bare én dag. Det er muligt at opleve Marrakech-ørkenen på bare én dag, hvis du ved, hvilke steder du skal besøge, og hvordan du gør det.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Marrakechs ørken på én dag

Campingvogn i Sahara-ørkenen, Marokko | ©Linus Mimietz

Agafay er den eneste ørken i nærheden af Marrakech, hvor man kan tage på et endagseventyr og vende tilbage til byen. Det er en øde, stenet ødemark kun 40 minutters kørsel fra byen.

Normalt, når vi taler om ørkenen og Marrakech-ørkenen, er det i virkeligheden Sahara-ørkenen og de to store klitområder eller Ergs i den anden ende af Marokko.

At komme til en af disse destinationer fra Marrakech kræver en lang rejse. Zagora-ørkenen kræver en tur på mindst 2 dage, mens Merzouga kræver en tur på mindst 3 dage. Så i stedet for at besøge den store marokkanske Sahara-ørken kan du vælge Agafay-ørkenen. Se her, hvordan du kan tage en dagstur til ørkenen og nyde alle dens goder.

Den mest praktiske løsning

Marrakech Ørkentur Med Middag

Nyd en unik udflugt midt i ørkenen med transfer inkluderet.

Nyd en typisk marokkansk middag under åben himmel eller i et telt. Nyd en særlig oplevelse i ørkenen, og tag en anderledes souvenir med hjem fra din rejse til Marokko.

Nyd at booke denne perfekte oplevelse for at komme væk fra storbyen Marrakechs stress og jag for en stund. Den 6-timers udflugt tager dig til Agafay-ørkenen, hvor du kan nyde en eksklusiv traditionel middag. Menuen har flere muligheder for enhver smag, og du kan vælge at nyde den under stjernerne eller i et eksklusivt telt.

Denne mulighed inkluderer transport til og fra din bolig i Marrakech til ørkenen og er ideel til at dele med en partner, venner eller familie.

Anbefales, hvis... du vil gøre noget ud over det sædvanlige uden at tage for langt eller for længe væk fra byen.

Besøg berberlandsbyerne og eukalyptusskovene

I Aït Benhaddou Kasbahs| ©Abdel Charaf
I Aït Benhaddou Kasbahs| ©Abdel Charaf

Fra dit udgangspunkt på dit hotel i Marrakech kan du stoppe på vej til Agafay for at nyde berberlandsbyerne og eukalyptusskovene i udkanten af byen. Når du slentrer gennem disse skove, kan du nyde områdets vilde mangfoldighed og derefter gøre stop i berberlandsbyerne, hvor du kan suge til dig af den lokale kultur og lære mere om dynamikken i det marokkanske hverdagsliv.

 • På egen hånd: Berberlandsbyerne i udkanten af Marrakech finder du ved at tage Avenue Guemassa; du drejer til højre ved Shell-tankstationen. Det er en køretur på 29 minutter.
 • Hvis du er på en organiseret tur: Nogle ørkenture inkluderer et stop i berberlandsbyerne, lige før de når den endelige destination i Agafay, og afhentning på et hotel i Marrakech's Medina er inkluderet som en del af rejseplanen.

Book din ørkentur til Marrakech

Ankomst til Agafay-ørkenen

I Agafay-ørkenen| ©Nicolò Melandri
I Agafay-ørkenen| ©Nicolò Melandri

Når du er færdig med din tur til berberlandsbyerne, er det tid til at besøge den stenørken, der ligger tættest på Marrakech: Agafay-ørkenen. På visse tidspunkter af året er ørkenen dækket af sjældne vilde blomster og byghvede, men om sommeren og efteråret dækker stenklitterne, der kommer ned fra Høje Atlas-bjergene, hele området og efterligner et autentisk ørkenlandskab. Hvis du besøger Marrakech om sommeren, kan du overveje at gøre et stop i Agafay til en del af din rejseplan.

 • Hvis du er på egen hånd: Køreturen fra berberlandsbyerne til Agafay tager ca. 20 minutter ad Avenue Guemassa.
 • Hvis du tager på en organiseret tur: Ture til Agafay-ørkenen inkluderer altid transport fra centrum af Marrakech.

Kamelridning i Agafay

Kamelridning i Agafay-ørkenen| ©Sean Cundy
Kamelridning i Agafay-ørkenen| ©Sean Cundy

Kamelridning er stadig den mest populære aktivitet blandt rejsende; intet besøg i ørkenen ville være komplet uden en kamelridning gennem dens øde ødemarker.

Den enhumpede dromedarkamel har gennem hele Marokkos historie været transportmiddel for mange af landets indbyggere, og det er den stadig den dag i dag. Disse fantastiske skabninger har en blid og føjelig karakter og har tilpasset sig de mest fjendtlige ørken- og præørkenmiljøer og er menneskets trofaste allierede.

Du vil ikke finde Agafays sandklitter, men det vil være en tur, du aldrig vil glemme. En ekspertguide vil føre gruppen af dyr gennem stenklitterne, så man kan nyde både landskabet og Høje Atlas-bjergene i baggrunden.

 • På egen hånd : Når du ankommer til Agafay-ørkenen, vil du finde flere muligheder for virksomheder, der tilbyder kamelture. Nogle alternativer at udforske er Chameau Marrakech, Circuit Maroc, Agafay Camel Ride eller Transfert Marrakech.

 • Hvis du skal på en organiseret tur: De fleste dagsture til Agafay-ørkenen inkluderer en kameltur eller en quadbike-tur i klitterne i deres rejseplan, så du behøver ikke at bekymre dig.

Book din tur til ørkenen i Marrakech

Frokost i berbertelte i ørkenen

Tilberedning af frokost i teltet| ©raddox
Tilberedning af frokost i teltet| ©raddox

Nyd traditionel marokkansk mad i skyggen af et smukt berbertelt. Sæt dig ned, tag en pause fra din morgentur og nyd roen i ørkenen; at tage ud i ørkenen for at spise frokost eller middag under stjernerne er en populær udflugt fra Marrakech, da det giver turister og lokale mulighed for at undslippe storbyens stress og jag for en stund.

 • Hvis du er på egen hånd: I nærheden af hovedvejen R212 finder du flere ørkencampingpladser, der tilbyder morgenmad, frokost og middag i berbertelte. Et let tilgængeligt forslag er Agafay Inn Luxury Camp. Husets specialitet er marineret oksekød med svesker og mandler, ledsaget af en traditionel tajine. De tilbyder også et varieret vinkort.
 • Hvis du tager på en organiseret udflugt: Prøv at finde en udflugt til Agafay, hvis hovedfokus er ørkenmiddagen eller frokostoplevelsen. På den måde får du madservice med transport til og fra dit hotel i byen.

Book din udflugt til ørkenen i Marrakech

Kom til Takerkoust-søen

Takerkoust-søen| ©Trysk
Takerkoust-søen| ©Trysk

Lalla Takerkoust er et kunstigt reservoir skabt af mennesker. Det blev bygget under det franske protektorat for at skaffe elektricitet til regionen. Menneskeskabt eller ej, søen er en fantastisk måde at komme i kontakt med naturen på, især hvis du har gået rundt i Marrakech' kaotiske gader i dagevis.

Hvis du har mulighed for at rejse til Agafay i sommermånederne eller i den varme årstid i Marokko, vil du se både turister og lokale nyde den store vandflade, hvor du kan lave alle mulige aktiviteter.

 • Hvis du er på egen hånd: Fra din position i Agafays ørken tager du en to minutters strækning på Avenue Guemassa. Indtil du finder afkørslen til rute P2013 på højre hånd. På 24 minutter vil du være ved indgangen til søen.
 • Hvis du tager på en organiseret udflugt: Der arrangeres konstant dagsture fra Marrakech for at nyde søen og dens omgivelser. Udflugterne inkluderer en returrejse til og fra dit hotel i centrum af Marrakech.

Besøg Takerkoust-dæmningen

Takerkoust-søens dæmning| ©TheLakeandsurroundings
Takerkoust-søens dæmning| ©TheLakeandsurroundings

Den imponerende Lalla Takerkoust-dæmning ligger lige ved åbningen af søen, den er omkring 60 meter høj og har en samlet bredde på 350 meter. Dæmningen fungerer som porten til den imponerende kunstige sø, hvis imponerende 7 kilometer lange vandmasse står i kontrast til det omgivende ørkenlandskab. Fra dæmningen har du en betagende udsigt over Atlasbjergene, som du kan bruge som et godt fotomotiv.

Nyd alt, hvad søen har at byde på

Nyd Takerkoust-søen| ©Kamal Hammadi
Nyd Takerkoust-søen| ©Kamal Hammadi

Lalla Takerkoust er blandt marokkanernes foretrukne rekreative steder. Et besøg ved søen er blandt de bedste ting at se og lave i Marrakech, især i de varmere måneder, på grund af de mange underholdningsmuligheder, der findes både på søen og i den omkringliggende ørken.

Søens krystalklare vand er ideelt til vandaktiviteter som jetski, en afslappet tur i en pedalbåd, windsurfing, roning eller kanosejlads. Der arrangeres mange udflugter i det omkringliggende område, og hvis du vil forbedre dine vandsportsfærdigheder, kan du hyre en kvalificeret instruktør. Nogle af de firmaer, der tilbyder udlejning af udstyr, er:

Eller hvis du foretrækker landbaserede aktiviteter

I Squad gennem de marokkanske palmelunde| ©Laila Diaz
I Squad gennem de marokkanske palmelunde| ©Laila Diaz

Hvis du kan lide mere stille aktiviteter, kan du vælge en tur på quad eller motorcykel for at lave lidt økoturisme, lære den omkringliggende natur at kende eller besøge de nærliggende berberlandsbyer. Omkring søen kan man finde flere firmaer, der udlejer det nødvendige udstyr til at udføre disse aktiviteter, her er nogle alternativer:

Book din yndlingsaktivitet i ørkenen i Marrakech

Mød Dar Zagora

På rundtur i Dar Zagora| ©Dar Zagora
På rundtur i Dar Zagora| ©Dar Zagora

Dar Zagora ligger lige ved siden af Lalla Takerkoust-reservoiret. Det har tilnavnet "Kunstnernes hus", fordi det er stedet, hvor kunstnere, hovedsageligt af marokkansk eller fransk oprindelse, udstiller deres værker. Du finder monumentale skulpturer i smedejern, genbrugte metalstykker af kunstneren Jalil, et åbent galleri med udsigt over den centrale gårdsplads udstiller smukke værker og portrætter. Køreturen fra søen til Dar Zagora tager kun 4 minutter.

Nyd en solnedgang i ørkenen

Solnedgang i den marokkanske ørken| ©Daniel Cavalcante
Solnedgang i den marokkanske ørken| ©Daniel Cavalcante

Få mest muligt ud af dit ophold i Dar Zagora, eller gå tilbage til søen for at nyde en lækker marokkansk myntete, mens du beundrer solnedgangen over søens vand og mellem de høje Atlasbjerge. Det er en af de mest perfekte udsigter, ørkenen har at byde på, og jeg anbefaler, at du tager dit kamera med og er klar til at tage nogle fantastiske billeder.

Hvordan kommer man til Agafay-ørkenen?

Privat transport til ørkenen| ©Julia Volk
Privat transport til ørkenen| ©Julia Volk

Fra Marrakech kan du komme til Agafay-ørkenen med følgende transportmidler:

Tur til Agafay-ørkenen og omgivelserne

Vælg en organiseret tur, der tager dig til de mest populære destinationer, uden at du skal bekymre dig om at planlægge noget andet. Turene til Agafay-ørkenen og omegn er designet, så den rejsende kan nyde en autentisk ørkenoplevelse ved at se så meget af ørkenen som muligt.

Transport med taxa

En taxa kører dig fra dit hotel i Marrakech til teltene i Agafay-ørkenen. Mange taxaer i Marrakech stopper også et par gange for at besøge markeder og autentiske berberlandsbyer. Men efter din ankomst til ørkenen kan nogle aktiviteter være begrænsede på grund af manglende transport.

Privat transport til leje

Du kan vælge at leje din egen bil som en måde at komme til din første destination på. Denne mulighed anbefales dog kun, hvis du har erfaring med at komme rundt i Marrakech og det omkringliggende område.

Bustransport

Den billigste løsning på listen, men også den mest besværlige. Selvom du kan tage bussen fra terminalen i Marrakech og stå af ved et busstoppested i nærheden af ørkenlejrene, synes jeg ikke, at det er særlig behageligt at gå i ørkenen.

Hvad skal jeg medbringe for at besøge Marrakech-ørkenen på én dag?

Solcreme| ©Onela Ymeri
Solcreme| ©Onela Ymeri

Jeg synes, det er vigtigt altid at have en rygsæk, der er let at bære, og som indeholder følgende udstyr:

 • Vandflaske
 • Solcreme med en høj solbeskyttelsesfaktor
 • Læbepomade med solbeskyttelsesfaktor
 • Solbriller
 • En hat eller kasket
 • Vådservietter
 • Papirhåndklæder
 • Affaldspose af plast
 • En proteinrig snack eller sandwich
 • Kamera
 • Bærbar oplader til dit udstyr

Hvad angår det tøj, du skal have på på dine ørkenudflugter. Tag følgende i betragtning:

 • Brug kølige, naturlige, åndbare stoffer som bomuld og hør.
 • Brug lange ærmer for at undgå at blive forbrændt i solen.
 • Brug behagelige sko med lukkede tæer for at beskytte dine fødder.

Book din udflugt til ørkenen i Marrakech