Bedste ting at gøre i Marrakechs ørken: bedste aktiviteter

Oplev de spændende aktiviteter i ørkenen nær Marrakech, porten til Sahara. Fra kamelture til betagende vandfald - ruten til den marokkanske ørken er fuld af eventyr.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minutters læst

Bedste ting at gøre i Marrakechs ørken: bedste aktiviteter

Venner i ørkenen | ©Belle Co

Marrakech er kåret som den niende bedste destination i verden af både turister og besøgende og har alt at byde på: historie, traditioner, natur, lækker mad, godt vejr, luksusliv og eventyr for enhver smag og pengepung. Selvom Marrakech ikke ligger i ørkenen, vil en tur til Sahara derfra helt sikkert stå øverst på din bucket list.

Men hvad kan du egentlig lave, når du kommer dertil? Her er en oversigt over de sjoveste og mest spændende aktiviteter, der sikrer, at du får en fantastisk tid.

1. Lejr under stjernerne

En nat i Merzouga| ©Simone Riccio
En nat i Merzouga| ©Simone Riccio

Dette er en af de oplevelser, man kun får én gang i livet, og som ord næsten ikke kan beskrive. Kun dem, der har haft mulighed for at opleve klitterne i nattens kulde og under en million stjerner, kan forstå den lavine af følelser, der kan opleves.

Med afgang fra Marrakech finder du forskellige alternativer til ørkenudflugter, der tager turister med til en af de tre største marokkanske ørkener: Merzouga-ørkenen, Zagora-ørkenen og Agafay-ørkenen.

Når du ankommer til ørkenen, overnatter du i særlige teltlejre midt ude i ingenting, hvor du har visse bekvemmeligheder såsom: et behageligt sted at sove, toiletområde, siddepladser, varme lejrbål og meget mere.

Book din ørkentur

2. Vov at stå på sandboard i sandet

Sandboarding i ørkenen| ©Maria Borisenko
Sandboarding i ørkenen| ©Maria Borisenko

Sjovt navn, ikke sandt? Sandboarding er et sjovt tidsfordriv, som både turister og lokale nyder på deres ture til ørkenen. Her behøver du ikke at have bølger for at surfe, da du tager lange surfbrætter for at glide over klitterne.

Hvis du besøger en af de to største sandørkener i Sahara, f.eks. på en tur til Zagora-ørkenen fra Marrakech, har du mulighed for at prøve kræfter med surfing ved at leje udstyr nær campingpladserne.

Hvis du rejser til ørkenen med venner eller familie, kan I have det sjovt med at klatre op på toppen af et sandbjerg for at nå jorden stående (eller siddende) på brættet. For at gentage det, skal man klatre op til toppen igen. Hvis du rejser til ørkenen og Marrakech om vinteren, er temperaturen så behagelig, at du kan sandboarde, når du har lyst.

Book din udflugt til Zagora-ørkenen fra Marrakech

3. Nyd Takerkoust-søen og omgivelserne

Takerkoust-søen| ©Trysk
Takerkoust-søen| ©Trysk

Midt i Agafay-ørkenen ligger det kunstige reservoir Takerkoust-søen. Hvis du besøger Marrakech om sommeren og vil flygte fra varmen i et par timer, er dette det perfekte sted at gøre det, da det ligger så tæt på byen og er så nemt at komme til.

I det rolige vand er der alle mulige aktiviteter, som er ideelle til at nyde sammen med familie eller venner. Blandt de mest populære er: jetski, windsurfing, roning og også stille ture i en vandcykel. Hvis nogen af disse aktiviteter fanger dit øje, kan du leje udstyret direkte på stedet hos virksomheder som f.eks:

Book en udflugt til Agafay-ørkenen

Nyd en middag eller frokost i ørkenen.

Tilberedning af frokost i teltet| ©raddox
Tilberedning af frokost i teltet| ©raddox

Hvis du ikke har mulighed for at overnatte i ørkenen på grund af tidspres, er det vigtigt at vide, at en anden aktivitet, du kan lave i lejrene, er at nyde frokost eller middag i et typisk berbertelt. Det er en rigtig god oplevelse, som er dobbelt så god, hvis du besøger ørkenen med din partner eller nære familie.

Du får mulighed for at nyde et traditionelt måltid med tajine, couscous, salater og kager.

Og alt sammen under nattens magiske tæppe, hvis du vælger at gøre denne aktivitet efter solnedgang.

Book en middag i Agafay-ørkenen

5. Nyd solnedgangen eller solopgangen.

Solopgang i Zagora| ©ismail el youssefi
Solopgang i Zagora| ©ismail el youssefi

Roen og den uendelige skønhed i ørkenens gyldne klitter er ulig noget andet natursyn på jorden, og det er noget, du kan opleve, når du booker en ørkentur fra Marrakech.

Det sjove ved denne aktivitet er, at den meget nemt kan kombineres med mange af de andre aktiviteter, vi har listet, og dermed berige din oplevelse eller tur til den magiske marokkanske ørken fra Marrakech.

Hvis du for eksempel beslutter dig for at overnatte i en marokkansk ørken, kan du nå at tage en kamel- eller quadcykeltur ved solopgang eller solnedgang for at nyde det naturlige skue af det overvældende ørkenlandskab.

Book en udflugt til Merzouga-ørkenen

6. Tag de bedste billeder af nattehimlen

Natfotografering i Merzouga| ©Jaanus Jagomägi
Natfotografering i Merzouga| ©Jaanus Jagomägi

Hvis du er klar på eventyret med at overnatte i ørkenen, for eksempel på en tur til Zagora-ørkenen, må du ikke gå glip af muligheden for at tage billeder af nattehimlen. Uanset om du er professionel fotograf eller bare en amatør, der nyder magiske destinationer,

Den marokkanske ørken er den perfekte kulisse til at skabe fantastisk komponerede billeder. Da de nærmeste byer ligger et godt stykke væk, er lysforurening stort set ikke-eksisterende, hvilket gør det lettere at indfange skønheden i de stjerner, der dækker himlen.

Selvom det bedste tidspunkt at besøge Marrakech og derfra ørkenen afhænger af mange andre faktorer, er det bedste tidspunkt at tage billeder af ørkenen og stjernerne om sommeren, når der stort set ikke er skyer. Når du rejser til ørkenen, skal du passe ekstra godt på dit kameraudstyr i sandet ved at bære objektiver og kameraer i særlige tasker, der holder støv og partikler ude af det indre.

Book en udflugt til Zagora-ørkenen

En tur på kamel er et must!

En tur på kamel i Agafay-ørkenen| ©Sean Cundy
En tur på kamel i Agafay-ørkenen| ©Sean Cundy

Jeg er en af dem, der mener, at en kameltur i ørkenen er et eventyr, man ikke må gå glip af på en rejse til Marrakech.

Det er en af de mest populære aktiviteter for rejsende, og der findes hundredvis af muligheder både i de marokkanske ørkener og ved andre turistattraktioner som fx Palmelunden uden for Marrakech.

Hvis du skal ud i ørkenen som en del af en guidet tur, er min anbefaling at tjekke aktivitetsprogrammet for at se, om denne oplevelse er inkluderet. Hvis det ikke er tilfældet, så kontakt arrangørerne for at høre, om der er en måde at gøre det på. Som et ekstra tip er kameler virkelig blide skabninger, der har tilpasset sig vidunderligt til kontakt og liv med mennesker.

Book en kameltur i Palmelunden

8. Tag et sandbad i ørkenen

At nyde Merzouga-ørkenen| ©Jeremy Bishop
At nyde Merzouga-ørkenen| ©Jeremy Bishop

Ørkenens indbyggere hævder, at Saharas sandklitter har helbredende og endda mirakuløse egenskaber. I nogen tid har de lært denne hemmelighed til rejsende, der kommer til Marokko fra hele verden.

Merzouga-ørkenen er den foretrukne ørken i Marokko til denne aktivitet, fordi dens klitter er de højeste og kan nå op til 150 meters højde. Når solen titter frem over horisonten, kan du se indfødte marokkanere grave huller i klitterne for at begrave besøgende i det, der kunne betragtes som en utraditionel spa-behandling.

For at klitternes mag i skal virke, skal man være begravet i mindst 30 minutter, og der er vand til rådighed, hvis man beder om det. Helt sikkert en anderledes måde at opleve Sahara på.

Book en udflugt til Merzouga-ørkenen

9. Quad-cykling i ørkenen

Quad-cykling gennem Marokkos palmelunde| ©Laila Diaz
Quad-cykling gennem Marokkos palmelunde| ©Laila Diaz

Dette er en sjov aktivitet, som du kan lave i alle de marokkanske ørkener. Under turen kan du indånde ren og rolig luft og nyde ørkenens vilde og imponerende natur, når den er bedst. For mange er det en meget afslappende tur, især efter at have tilbragt to eller tre dage i Marrakech.

Når du ankommer til ørkenen, kan du enten leje quads på egen hånd eller benytte dig af en af de mange gruppeture. Denne type tur er normalt organiseret i små grupper, hvilket gør det muligt for guiden at opretholde en personlig service og tage sig af alle deltagerne.

Det er ideelt til at dække store områder på kort tid og værdsætte omgivelsernes skønhed, hvilket gør det til et perfekt alternativ for dem, der af personlige eller etiske årsager ikke nyder et kameltrek.

10.Oplev Marokkos ørkenoaser

Lær M'Hamid-oasen at kende| ©Richard Boyd
Lær M'Hamid-oasen at kende| ©Richard Boyd

Sahara-ørkenen i Marokko dækker et enormt landområde. At komme til ørkenen fra Marrakech er ikkekompliceret af de mange udflugter, der forlader byen, men afhængigt af den destination, du har valgt til dit ørkeneventyr, kan du udforske muligheden for at tage på et eventyr for at se en smuk naturlig oase.

Denne type oplevelse varer normalt omkring to til tre timer, så du kan nemt få det til at passe ind i din dagsrute i ørkenen. I Erg Chebbi-ørkenen skiller M'Hamid-oasen sig ud, som i århundreder har fungeret som et hvilested for kamelkaravaner, der krydser ørkenen.

11. Mød de nomadiske berbere i Sahara

Berbere i ørkenen| ©Sole Bossio
Berbere i ørkenen| ©Sole Bossio

Berberne er navnet på den oprindelige etniske gruppe, der dominerer det nordlige Afrika, og som du naturligvis vil møde på din rejse til Marokko. I nærheden af de vigtigste marokkanske ørkener er det nemt at finde små traditionelle bosættelser, hvor man kan nyde deres livsstil, køkken og kunst.

Mens mændene og drengene passer husdyrene, tilbereder kvinderne i berberstammerne maden og laver kunsthåndværk, som senere sælges i de traditionelle souker, som den i Medinaen i Marrakech. På en udflugt til landsbyerne kan man lære, hvordan gobelinerne afspejler deres gamle skikke og traditioner.

Et andet særpræg er, at berberne i ørkenen er nomader, mens de lever i lavlandet. De består af stammer af familier, der bevæger sig rundt i ørkenen og følger deres forfædres sæsoncyklus.

Hvad skal du medbringe til dit besøg i ørkenen?

Rejsebagage| ©Dids
Rejsebagage| ©Dids
  • En rygsæk eller skuldertaske bør være nok til at bære alt, hvad du har brug for.
  • Det tøj, du har på i ørkenen, skal være funktionelt. Brug åndbare materialer, hør- og bomuldstøj og lange ærmer for at holde huden beskyttet mod solen så meget som muligt.
  • Solbriller, kasketter og hatte er også nødvendige for at beskytte dig mod solen.
  • Hvis du skal overnatte i ørkenen, så tag sokker med, da nætterne i ørkenen kan være kolde, selv om sommeren. Og hvis du tager af sted om vinteren, så tag varmt tøj med.
  • Det rigtige fodtøj er altid kondisko eller vandrestøvler. Glem sandaler, hvis du skal gå i sand og ride på kameler.
  • Ekstra udstyr som en lille førstehjælpskasse og en bærbar oplader til din mobiltelefon.