Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Pris for at besøge Auschwitz: Pris for billetter og guidede ture

Er du ved at planlægge dit besøg i koncentrationslejren Auschwitz, og ved du ikke, hvor stort et budget du har brug for? Her kan du se, hvor meget entré, guidede ture og transport til lejren vil koste.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Pris for at besøge Auschwitz: Pris for billetter og guidede ture

Adgang til Auschwitz I-lejren | Darshan Gajara

En rejse til Polen på budget er mulig, og et besøg i Auschwitz vil ikke gøre dit ophold alt for dyrt.

Her er, hvad du kan forvente af omkostningerne ved denne udflugt, priserne på ture, entréer og transport til Auschwitz, og hvordan du kan spare, hvis du vil holde omkostningerne på et minimum.

Priser på Auschwitz-billetter

Indgang til lejren| ©lisiPrada
Indgang til lejren| ©lisiPrada

Hvis du vil undgå hovedbrud, når du besøger Auschwitz, kan du altid købe en skip-the-line-billet til Auschwitz, som inkluderer en guidet tur og returtransport fra Krakow med minibus. Prisen er omkring 39 euro, lidt mere end de almindelige adgangsbilletter, men det er det værd for at komme til koncentrationslejren på den mest behagelige måde.

Priserne, hvis du køber generelle adgangsbilletter, er opdaterede, men omtrentligt er dette prisen for de individuelle billetter uden besøg og transfer:

  • Standardpris for voksne: 23 €.
  • Standardpris for børn under 21 år: 17 €.
  • Pris for seniorer: 18
  • Gruppebesøg (mere end ti personer): omkring 15 €. Disse besøg skal planlægges på forhånd og akkrediteres som en gruppe ved at sende en e-mail til [email protected]

Sådan køber du billetter

Du kan få dem i billetkontoret eller købe dem online, men du bliver nødt til at vælge den dato og det tidspunkt, hvor du vil besøge Auschwitz, da al adgang til Auschwitz er skemalagt.

Book en tur til Auschwitz

Hvor meget koster det at tage en tur til Auschwitz uden en guide?

Vogn brugt til at fragte fanger til koncentrationslejren| ©smartpic M
Vogn brugt til at fragte fanger til koncentrationslejren| ©smartpic M

En mulighed, du kan overveje, hvis du er bekymret for at arrangere transport mellem Krakow og Auschwitz, men foretrækker at besøge stedet på egen hånd og ikke deltage i en guidet tur, er at booke en tur uden guide.

Til den lille prisforskel er det efter min mening 100% tilrådeligt at vælge den tur, der inkluderer den guidede tur, men hvis du tror, du vil have det sjovere ved at tage turen inde i koncentrationslejren på egen hånd, er dette en god mulighed.

Book en tur til Auschwitz

Hvor meget koster en guidet tur til Auschwitz fra Krakow?

Besøg koncentrationslejren Auschwitz| ©Lāsma Artmane
Besøg koncentrationslejren Auschwitz| ©Lāsma Artmane

En guidet tur til Auschwitz fra Krakow med alt inkluderet koster ca. 39 €, hvis du booker den hos Hellotickets. Med denne tur vil du blive ledsaget af en ekspertguide, og du vil ankomme til porten til koncentrationslejren på lidt over en time, uden unødvendig ventetid og uden at stå i kø ved Auschwitz' billetkontor. I tilfælde af uforudsete omstændigheder kan du desuden aflyse turen uden beregning.

Hvad inkluderer denne tur?

  • Professionel guide, der taler dit sprog
  • adgang uden til hele koncentrationslejrkomplekset Auschwitz-Birkenau
  • Transport med privat bus fra Krakow (du kan blive hentet på dit hotel)
  • Retur til centrum af Krakow eller til dit hotel med den samme private bus

Hvorfor anbefaler jeg denne mulighed?

Dette er uden tvivl den bedste mulighed for at få noget for pengene, når du vil besøge Auschwitz. En tur med en ekspertguide (og især på dit eget sprog) vil hjælpe dig med at få en dybere forståelse af historien og besøget og vil også give dig mulighed for at glemme alt om logistikken med at komme frem og tilbage på egen hånd.

Book din guidede tur til Auschwitz

Hvor meget koster det at besøge Auschwitz og Saltminerne?

Inde i Wieliczka-saltminerne| ©Aleksandr Zykov
Inde i Wieliczka-saltminerne| ©Aleksandr Zykov

Da det er de to mest populære ture i og omkring Krakow, er der mulighed for at få en kombineret guidet tur til begge attraktioner for omkring €37. Med denne mulighed sparer du tid (da du ikke behøver at stå i kø ved billetkontoret) og penge (da du ikke behøver at købe dem hver for sig).

Turen foregår på samme dag, og en privat bus kører dig fra centrum af Krakow til Auschwitz og derefter til saltminerne. Ved afslutningen af begge besøg vender du tilbage til udgangspunktet.

For mere detaljerede oplysninger om, hvordan man organiserer denne tur, se venligst min artikel om ture til Auschwitz og Saltminerne.

Book en tur til Auschwitz og saltminerne

Pris for transport fra Krakow til Auschwitz

Busser på parkeringspladsen ved Auschwitz| ©Mitch Altman
Busser på parkeringspladsen ved Auschwitz| ©Mitch Altman

Hvis du udelukker muligheden for at deltage i en guidet tur med transport inkluderet, bliver du nødt til at bruge offentlig transport. De bedste muligheder for dette er bus og tog. En busbillet tur/retur til Auschwitz fra Kraków koster ca. 5 € med den nuværende valutakurs (ca. 2,5 € hver vej).

Hvis du i stedet vælger toget, er prisen lidt højere: 8 € hver vej, ca. 16 € tur/retur. Generelt anbefaler jeg at tage bussen, da den bringer dig tættere på koncentrationslejren (togstationen ligger 2 km fra indgangen til Auschwitz).

For flere detaljer om køreplaner, varighed og transportomkostninger anbefaler jeg min artikel om, hvordan man kommer til Auschwitz fra Krakow.

Book dine billetter og ture til Auschwitz

Kan jeg besøge Auschwitz gratis, eller er der rabat?

Auschwitz II Esplanaden| ©Lāsma Artmane
Auschwitz II Esplanaden| ©Lāsma Artmane

Det er ikke muligt at komme gratis ind. Hvis du vil besøge koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau, skal du købe en billet eller booke en tur (se priser ovenfor), men der er ingen mulighed for at komme gratis ind i lejren.

Hvis du vil, kan du besøge Auschwitz-museet gratis (uden guide og før kl. 10) eller tage en virtuel tur på deres hjemmeside, men for at komme til dødslejren personligt skal du betale prisen for billetten eller den guidede tur.

Der er heller ingen særlige rabatter eller rabatkoder som sådan, men der er reducerede priser for grupper, seniorer og unge under 21 år.

Book dine billetter og rundvisninger i Auschwitz