Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

12 ting at gøre i Porto om vinteren

Fra smagning af traditionelle vine, fejring af jul og nytår til sejlads langs Douro på et Valentinsdagskrydstogt.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

12 ting at gøre i Porto om vinteren

Porto | ©Thierry

Som en af de vigtigste byer i Portugal har Porto mange aktiviteter at byde på året rundt. Men begivenhederne omkring jul gør vinteren til en god mulighed for at besøge Tripeira-byen. Porto byder på mange aktiviteter for hele familien i vintersæsonen.

Her er de bedste ting at lave i den vigtigste by i det nordlige Portugal.

1. Smag den berømte portvin

Vila Nova de Gaia vinkældre| ©Alin Andersen
Vila Nova de Gaia vinkældre| ©Alin Andersen

Med de koldere temperaturer har du den perfekte mulighed for at booke et besøg på en vingård og smage den verdensberømte portvin, der blev til i det 16. og 17. århundrede og er kendt som hedvin, da den indeholder et mål brandy på gæringstidspunktet. Denne teknik opstod i denne region, så vinen kunne holde til lange skibsrejser uden at blive ødelagt.

Denne vin findes i mange varianter, og Porto har mange kældre, hvor man kan smage den. Det er en vin med et højere alkoholindhold end normalt, men ret sød, så jeg anbefaler dig at være moderat, da sødmen kan være misvisende. Riberhina-området er et af de bedste steder at smage denne vin og enhver anden vin, der produceres i Douro-dalen.

Hvis du er interesseret, kan du besøge de bedste steder i Douro-dalen ved at booke en rundtur i denne smukke vinregion. Du kan også besøge en af de mest moderne vingårde: Porto Cruz, som har en smuk terrasse, hvor du kan slappe af. Dette område er ikke kun kendt for sine gode vine, men også for at være et af de områder, hvor man kan smage de lækreste traditionelle retter i Portugal. Jeg anbefaler dig at booke en gastronomisk tur i Porto.

Book dit besøg på en vingård

2. Fejr Valentinsdag på et krydstogt på Douro-floden

Krydstogt i Porto| ©Cayetano Gros
Krydstogt i Porto| ©Cayetano Gros

Hvis februar nærmer sig, og du planlægger at tilbringe Valentinsdag i Porto, vil jeg anbefale dig at booke et romantisk krydstogt på Douro-floden. Denne mulighed for krydstogter i Porto på Valentinsdag vil ikke kun give dig mulighed for at slentre langs de seks berømte broer, der forbinder byen, men også for at tilbringe en smuk aften med din partner.

De tilgængelige krydstogter starter fra havnen i Ribeira. Når turen begynder, kan du nyde en lækker middag, som normalt har afrodisiakum, samt de bedste vine i regionen.

Turen varer normalt ca. 50 minutter, hvor du kommer rundt i byen Porto, mens du sejler langs Douro-flodens vande. Hvis du rejser på et senere tidspunkt, er der mange muligheder for krydstogter langs Douro og andre floder i regionen.

Book et krydstogt på Douro

3. Besøg F.C. Porto-museet

F.C. Porto Museum| ©Pricylia Celado
F.C. Porto Museum| ©Pricylia Celado

F.C. Porto blev grundlagt i 1893 og er en af de vigtigste og mest historiske klubber i Portugal. At bestille billetter til F.C. Porto Museum og Dragão-stadionet er en perfekt aktivitet, hvis vejret ikke egner sig til en udflugt, eller hvis kulden har tvunget dig til at ændre en gåtur. Husk også, at byen har et bredt udvalg af museer at vælge imellem.

Dette museum er meget moderne, med interaktive udstillinger, fotos og videoer af deres mest glorværdige øjeblikke, samt historiske trøjer og alle de trofæer, klubben har vundet. Besøget inkluderer også en rundvisning i det moderne Estádio do Dragão, hvor der i 2019 blev spillet UEFA Nations League-finale, som Portugal vandt 1-0 over Holland.

Hvis du har mulighed for at se en kamp, anbefaler jeg, at du gør det, da Porto altid kæmper om titlen i den portugisiske liga, og du kan nyde en spændende kamp i den mest populære sport på planeten.

  • Sted: Via Futebol Clube do Porto - Estádio do Dragão.
  • Åbningstider: Hver dag fra kl. 10.00 til 19.00.
  • Entré: Voksne, €15 / Børn (5-12 år) og over 65, €12 / Børn 0-4 år gratis.

Book billetter til FC Porto Museum

4. Fordyb dig i populærkultur med en fado-koncert

Hvad er bedre end en kold vinterdag til at bestille billetter til en fadokoncert i Porto og søge ly i et lokalt spillested, mens man nyder denne populære musikgenre, der er kendetegnet ved de optrædendes følelsesmæssige udtryksevne.

Kærlighed, nostalgi og smerte er blot nogle af de følelser, som musikerne vil formidle, og som du vil få tid til at tale med, og som vil indvie dig i alle fadoens hemmeligheder.

Under koncerten, som varer cirka en time, har du desuden mulighed for at nyde et glas vin fra Porto, som er typisk for byen.

Book billetter til en Fado-koncert i Oporto

5. Gå ikke glip af Portos katedral

Et obligatorisk stop på din vinterrejse er et besøg i Portos katedral. Faktisk er det altid et must-see, men ved juletid bliver atmosfæren på pladsen endnu mere magisk.

Med din billet, som jeg anbefaler, at du køber på forhånd, kan du få adgang til midterskibet og klostrene, besøge museet, gå på opdagelse i dets samling af bibler og relikvier og klatre op i tårnet for at nyde den bedste panoramaudsigt over Porto og tage de bedste snapshots.

Book billetter til Porto Katedral

6. Se fyrværkeriet nytårsaften fra Ponte Dom Luís I

Dom Luís I-broen| ©Nomada
Dom Luís I-broen| ©Nomada

Hvis du er i nærheden af Ribeira-området nytårsaften, anbefaler jeg, at du tager til Dom Luís I-broen for at byde det nye år velkommen med et uforglemmeligt fyrværkeri.

Denne bro er et symbolsk sted i Porto og er det perfekte sted at se fyrværkeriet nytårsaften. Det skyldes ikke kun dens højde, men også bredden af den brede Douro-flod.

Broen har to niveauer. Det øverste niveau, hvor metroen passerer, og det nederste niveau, hvor køretøjer passerer. Begge niveauer har baner til fodgængere. Jeg anbefaler, at du prøver at gå op på det øverste niveau, da du vil få et bedre perspektiv over byen og fyrværkeriet. En anden mulighed for at nyde fyrværkeriet er at booke en sejltur på de seks broer på Douro-floden.

Book en sejltur på de seks broer på Douro-floden

7. Tag et billede ved siden af juletræet på Liberty Square

Juletræet på Liberty Square| ©JJdonson
Juletræet på Liberty Square| ©JJdonson

Denne plads er et af de karakteristiske centrale punkter i Porto, og om vinteren, når højtiden kommer, bliver den til et smukt sted takket være de utrolige juledekorationer. Det er udgangspunktet for Avenida dos Aliados, som altid bruges til at organisere de vigtigste begivenheder i Porto. Hvis du er i den portugisiske by i december fra den 1., kan du se det symbolske juletræ samt alle de klassiske juledekorationer.

Træet er næsten 35 meter højt og 15 meter bredt og er imponerende. For at få mest muligt ud af denne turistattraktion anbefaler jeg, at man tager derhen, når solen går ned, da det er spektakulært oplyst. Med mere end 50.000 LED-lys er det et sandt kunstværk. Og hvad mere er. Lysene på træet og skærmene er synkroniseret med musik og billeder og skaber et ægte show.

Det er et ideelt sted, hvis du rejser til Porto med din familie og nyder de klassiske julesange, julelysene og al den spænding, som denne tid på året genererer.

  • Hvornår: Fra 1. december til 6. januar. Lysshowene starter fra kl. 20 til midnat.
  • Hvor: Plaza de la Libertad og Avenida de los Aliados.

Book en rundtur i Porto

8. Byd det nye år velkommen i Ribeira

Nytårsaften i Porto| ©Jimmy H
Nytårsaften i Porto| ©Jimmy H

Et af de mest almindelige postkort i Porto er Ribeira, et karakteristisk symbol på Porto. Det ligger ved bredden af Douro-floden og har mange barer, restauranter, caféer og terrasser, hvor man kan smage den portugisiske gastronomi. Hvis du rejser nytårsaften, vil jeg anbefale dig at tage hen til en af dem og få en uforglemmelig middag. På denne særlige dato planlægger mange restauranter en fuld menu med shows og særlige begivenheder, som man kan se frem til 24 timer i døgnet.

Ikke alle barer og restauranter åbner dørene på denne dato, så jeg anbefaler, at du tjekker på forhånd og reserverer et bord. Desuden er nytårsmenuerne som regel faste, så det er også tilrådeligt at tjekke, hvad der er på menuen, før man reserverer.

De mest berømte restauranter er ikke de mest overdådige, men dem, der serverer et solidt og typisk portugisisk køkken. Her kan nævnes Adega São Nicolau og Restaurante Ora Viva, som er lidt mere traditionel og billig, men serverer solide måltider.

9. Prøv den berømte Francesinha for at bekæmpe det kolde vejr

Francesinha| ©Jayphen
Francesinha| ©Jayphen

Selvom det ikke sner, og der sjældent er minusgrader, kommer vinteren i Porto som en overraskelse for mange mennesker. Det skyldes, at luftfugtigheden og nærheden til Douro-floden gør, at det føles køligere, end termometeret viser. Derfor anbefaler jeg, at du prøver nogle varme og kraftfulde måltider for at fortsætte din gåtur.

En af specialiteterne på denne årstid er den berømte Francesinha: Denne typiske portugisiske ret er en sandwich fyldt med portugisiske pølser, skinke, kød, smeltet ost og tomatsauce. Den serveres som regel med stegte kartofler og et spejlæg på toppen. Det er en rigtig kaloriebombe, som er ideel til at give et boost af energi efter en kold og blæsende dag.

Der er mange unikke steder at prøve denne ret, og husk på, at hvert sted giver den sit eget personlige præg eller stil. For eksempel kan du prøve francesihna på Yuko, en typisk portugisisk restaurant, der ligger på Rua de Costa Cabral, 2331. Du kan også prøve den på Francesinha Café, som ikke har noget andet på menuen, da den kun er dedikeret til Francesihna. Helt sikkert et perfekt sted at prøve denne mad.

10. Smag en Bolo Rei for at fejre helligtrekonger

Bolo Rei| ©Greysimer
Bolo Rei| ©Greysimer

En af de typiske retter ved denne højtid er den klassiske Bolo Rei. Den portugisiske version af roscón eller rosca de reyes er en ideel godbid til at fejre både jul og de tre vise mænds ankomst. Byen Porto har nogle enestående bagerier, hvor du kan prøve alle slags delikatesser, men Bolos de Rei må du bestemt ikke gå glip af.

Bolo'en har form som en krone, og den er dækket af nødder og kandiserede frugter. Nogle steder sælges den med disse frugter hvilende i portvin.

Et af byens bedste konditorier er Padeirinha Doce. Det ligger i nærheden af Praça de Batalha og har meget billige priser. Et andet velkendt konditori i nærheden af centrum er Confeitaria dos Clérigos. Her anbefaler jeg også, at du prøver de salte kager, som er kendt som 'coixinhas' eller 'bolinhos de bacalhau'.

11. Deltag i nytårsshowet på Avenida dos Aliados

Avenida dos Aliados| ©Wells T
Avenida dos Aliados| ©Wells T

Det mest populære sted at byde nytåret velkommen er uden tvivl Avenida dos Aliados. Der er festivaler og shows hele den 31., og det hele kulminerer lige før midnat, hvor man tæller ned til det nye år.

Ved midnat kan man se det spektakulære fyrværkeri, som varer i flere minutter. Det tilrådes at gå lidt tidligere for at få en god placering, da denne fest er meget overfyldt. Bagefter kan du fortsætte festlighederne i barerne i Galerias Paris og Rua Candido dos Reis, hvor festen fortsætter indtil daggry.

Hvis du ikke er fan af menneskemængder, anbefaler jeg, at du går til Ponte Don Luis I eller fra Ribeira, hvor du har en perfekt udsigt til fyrværkeriet uden at skulle bekymre dig om menneskemængderne.

12. Skøjteløb på Batalha-pladsen

Skøjtebane i Porto| ©Fran Gonzales
Skøjtebane i Porto| ©Fran Gonzales

På grund af beliggenheden er det ikke almindeligt med sne i Porto. Men du kan opleve skøjteløb i nogle af byens smukke parker. Hvis du er i nærheden af Praça da Liberdade eller Avenida dos Aliados, kan du gå til Praça da Batalha, hvor du finder en skøjtebane, der er ideel til skøjteløb.

Disse baner er tilgængelige fra den 1. december til begyndelsen af januar i Porto, nærmere bestemt den 6. januar. De er perfekte til at lære at stå på skøjter med de små, og hvorfor ikke også for voksne at prøve det.

Husk på, at skøjtebanen på Praça da Batalha kan være ret overfyldt på grund af sin beliggenhed. Derfor kan du også tage til de andre skøjtebaner, der ligger i Praça de D. Joao I eller Praça de Mouzinho Albuquerque. Du kan også finde en ved Boavista-rundkørslen i Praça da Fantasia, hvor du ikke kun har en skøjtebane, men også lege og aktiviteter for de små.

Nyttige fakta:

  • Priser: Cirka 6 euro i timen.
  • Åbningstider**:** Hver dag fra 1. december til 6. januar fra kl. 10.00 til 20.00.

Vejret i Porto om vinteren

Jul i Porto| ©Eduardo Vales
Jul i Porto| ©Eduardo Vales

Temperaturerne i Porto er ret milde om vinteren, med gennemsnitstemperaturer på omkring 16ºC sammenlignet med andre europæiske byer. Det betyder, at temperaturerne ikke er fjendtlige, så du kan nyde alle de ting, du kan se og lave i Porto i julen, og du kan gå ture udendørs uden problemer. December og januar, de koldeste måneder, har ikke snefald eller frostgrader, så en varm frakke vil være tilstrækkelig

. Hvis du skulle få lidt regn, da december og januar er de måneder, hvor der falder mest regn. Når det er sagt, er den gennemsnitlige nedbørsmængde ikke så høj, med et gennemsnit på 16 millimeter mellem dem. Med en simpel paraply vil du være mere end godt rustet til enhver udendørs aktivitet.

Book Porto Card med offentlig transport

Porto vinter priser

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Portos højsæson er sommeren, så hvis du beslutter dig for at besøge byen mellem december og marts, vil du finde priserne ganske overkommelige. Den eneste undtagelse kan være højsæsonen, hvor hoteller, ture og aktiviteter har en tendens til at stige i pris. Men uden for denne årstid er vinteren det bedste tidspunkt at nyde alt det, der er at se og gøre i Porto, samtidig med at man holder pengepungen i ro.

En anden fordel er, at der normalt er færre turister om vinteren, så du behøver ikke at vente i kø eller reservere på de travleste steder.

Book sightseeingbussen til Porto