Bådture i Benidorm

Skjulte bugter, bjerge, der flyder ud i havet, og magiske solnedgange. Det handler ikke kun om at feste i Benidorm. Og hvilken bedre måde at opdage denne skjulte side af byen på end om bord på en båd.

Sonsoles Jimenez

Sonsoles Jimenez

10 minutters læst

Bådture i Benidorm

Bahia de Benidorm |©Luis Pérez Contreras

Langs kysten fra Benidorm mod nord finder man nogle af de smukkeste landskaber på den spanske middelhavskyst. Der er også nogle charmerende byer som Calpe og Denia. Og kun fra havet kan du betragte det mest spektakulære postkort.

Men en bådtur giver dig meget mere. Det er en ideel plan for at tilbringe noget tid med din familie, nyde et romantisk øjeblik med din partner eller bare for at opleve en af de bedste ting at lave i Benidorm. Vil du vide mere? Her fortæller jeg dig om de bedste bådture fra Benidorm.

1. Krydstogt for at nyde solnedgangen i Denia

Akvarium II på vandet|©JOHN BAILEY BSc MA FRICS
Akvarium II på vandet|©JOHN BAILEY BSc MA FRICS

Solnedgangen på den levantinske kyst er magisk. Og den bedste måde at lade sig omslutte af den på er om bord på en båd. På dette krydstogt vil du ikke bare se solnedgangens farver i horisonten. Du bliver vidne til solnedgangen over det fantastiske landskab på den nordlige Costa Blanca. Det er uden tvivl en af de bedste aktiviteter, du kan arrangere i Benidorm.

Det krydstogt, jeg foreslår, starter fra havnen i Denia, en by, der ligger ved foden af naturparken Montgó og tæt på naturreservatet Cabo de San Antonio. Før solen begynder at gå ned, sejler båden langs en lille kyststrækning, hvor du vil se stejle vægge, en hemmelig bugt og flere grotter.

En af disse grotter, måske den mest spektakulære på Costa Blanca, er Cova Tallada. Det er en grotte ved havets overflade, som i århundreder blev brugt som stenbrud. Her blev den sten udvundet, som mange af monumenterne i de omkringliggende landsbyer er bygget af. Dens naturlige bassin, buer og gallerier er spektakulære.

Bådturen giver dig ikke mulighed for at komme ind i grotten, men du vil kunne nyde dens skønhed og skønheden i klipperne, der beskytter den. Efter at have betragtet den, og på vej tilbage til havnen, vil solnedgangen være turens ledsager og sætte prikken over i'et på en af de mange aktiviteter, du kan lave med børn i Benidorm for at skabe uforglemmelige minder.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 21 euro for voksne. Børn under 13 år og over 65 år får rabat. Babyer op til tre år rejser gratis.
 • Hvad inkluderer udflugten: bådtur langs kysten og en drink om bord (sodavand, læskedrik eller øl).
 • Fordele ved denne mulighed: For dem, der ønsker at nyde en romantisk oplevelse, er dette en perfekt plan. Også til sejlads med familien.
 • Ulemper ved denne mulighed: et minimum antal passagerer er påkrævet for turen.

2. Middagskrydstogt i Calpe

Borde og stole, Calpe|©fife flickr
Borde og stole, Calpe|©fife flickr

Nu foreslår jeg, at du tager fra Benidorm til Calpe. Det er en af de mest unikke byer på Costa Blanca, takket være den imponerende Peñón de Ifach. I havnen går du om bord på en moderne katamaran, der giver dig mulighed for at se et af de mest ikoniske postkort fra den spanske Levante fra havet.

Ombord på båden kan du se, hvordan klippens skygge, der reflekteres i vandet, giver plads til Calpes funklende lys. Et godt råd? Tag din mobiltelefon eller dit kamera med fuldt opladet, for du kan ikke lade være med at tage billeder.

Efter halvanden times sejlads vender du tilbage til havnen for at spise middag. Du har sikkert fået en god appetit, men bare rolig, de bedste risretter og fisk i området venter på dig. Hvis du kan lide god mad, vil du have det sjovt med at smage nogle af de typiske retter fra Alicantes gastronomi.

Hvis du har lyst til at runde dagen og oplevelsen af, er min anbefaling at arrangere en dagstur til kysten. I løbet af dagen kan du beundre landskaberne på en del af Alicantes kystlinje fra landjorden, og om aftenen kan du gøre det fra havet.

Interessante detaljer

 • Pris: voksne betaler omkring 95 euro. Der er rabat for personer over 65 år og børn under 13 år. Børn under tre år er gratis.
 • Varighed: 3 timer og 30 minutter.
 • Hvad inkluderer denne udflugt: sejlads, et glas champagne (voksne) og en sodavand (børn) om bord. Typisk middag med fuld menu.
 • Fordele ved denne mulighed: I juli og august er der mulighed for fortrinsadgang til katamaranens net for at nyde oplevelsen endnu mere. Desuden er det muligt at bede om en vegetarisk menu med mindst 24 timers varsel.
 • Ulemper ved denne mulighed: krydstogt og middag skal indtages på samme dag.

3. En tur på en stor katamaran i Denia-bugten

Katamaran på kysten|©Jess Loiterton
Katamaran på kysten|©Jess Loiterton

Denia-bugten er perfekt, hvis man bare vil tage en kort, men afslappende sejltur på Middelhavet. Billedet af slottet, der ligger på en stor klippe, er et af de mest genkendelige billeder af Costa Blanca. Ombord på en katamaran kan du betragte det, strandene, havnen og bjergene, der omgiver byen.

Hvis du vælger denne oplevelse, sejler du på en særlig båd: en økologisk katamaran, der udnytter vindens kraft til at glide let hen over havoverfladen. Lad dig vugge af katamaranens blide vuggen og mærk havbrisen omslutte dig, mens du betragter et af de smukkeste postkort, du kan huske eller dele på sociale netværk. Du vælger!

Hvis du leder efter en sjov plan for at have det sjovt med familien, er dette krydstogt perfekt. Børnene vil føle sig som rigtige eventyrere eller frygtindgydende pirater. Desuden varer turen kun en time, hvilket betyder, at det ikke bliver trættende for de små.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 14 euro. Børn under 10 år og over 65 år får rabat. Babyer op til tre år rejser gratis.
 • Varighed: en time.
 • Hvad inkluderer denne udflugt: havtur.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er en ideel aktivitet at organisere med børn, selv hvis de er meget små.
 • Ulemper ved denne mulighed: For de mere eventyrlystne kan turens varighed være for kort.

Lej din egen båd

Båd på vandet|©Sunset Holidays
Båd på vandet|©Sunset Holidays

Hvis du foretrækker at udforske kysten i dit eget tempo og nyde den totale frihed til at opdage Benidorms kystlinje, er alternativet at leje en båd. Det er en dyrere løsning, men du har fuld fleksibilitet til at designe en rute efter din smag.

De bådtyper, du kan leje, er meget varierede og spænder fra store katamaraner til sejlbåde eller mindre motorbåde. Bare rolig, hvis du aldrig har stået ved roret før, i de fleste tilfælde er der mulighed for at leje en båd med skipper.

 • Pris: fra ca. 230 €. Priserne varierer afhængigt af sæsonen og er højere i spidsbelastningsperioder.
 • Varighed: lejen er normalt for hele dage.
 • Hvad inkluderer denne udflugt: en dags sejlads, med eller uden skipper.
 • Fordele ved denne mulighed: frihed til at organisere turen, som du ønsker, og uden begrænsninger. Desuden kan du have båden kun til dig og dine eventyrlystne ledsagere.
 • Ulemper ved denne mulighed: prisen er høj, og en hel dags charter kan i nogle tilfælde være for meget.

Sådan booker du en bådtur fra Benidorm

Kvinde sidder ved telefonen|©Andrea Piacquadio
Kvinde sidder ved telefonen|©Andrea Piacquadio

Det er meget nemt at booke en bådtur fra Benidorm. Du kan gøre det online i bare tre nemme trin. Først skal du selvfølgelig vælge den oplevelse, du har lyst til. Derefter skal du vælge antallet af passagerer og datoen for aktiviteten.

Hvis der er plads, skal du kun indtaste oplysninger om deltagerne samt en e-mailadresse og et telefonnummer til en kontaktperson. Det sidste trin er at bekræfte bookingen. Du skal ikke gøre andet end at gemme bekræftelsen og vise den, inden du går om bord.

Bare en hurtig bemærkning. Hvis du planlægger at rejse til Benidorm i oktober eller månederne efter, skal du være opmærksom på vejret. Selv om vinteren er det normalt mildt, men der er en chance for, at den dag, du vælger at gå om bord på båden, kan være ustadig.

Hvis dårligt vejr tvinger dig til at aflyse aktiviteten, har du to muligheder: Du kan enten få dine penge tilbage eller ændre datoen for bådturen. Hvis du skal tilbringe nok dage i Benidorm, anbefaler jeg, at du ikke går glip af muligheden for at betragte landskaberne på Costa Blanca fra havet, de er virkelig smukke.

Hvad vil jeg se på denne type udflugt?

Klippeformation nær havet|©Ursula
Klippeformation nær havet|©Ursula

Landskabet varierer lidt, afhængigt af hvilken udflugt du vælger, men på dem alle vil du se en spektakulær kystlinje. Kyststrækningen mellem naturparken Serra Gelada til San Vicente-odden og Denia er virkelig smuk og har intet at gøre med Benidorms urbane image.

Peñon de Ifach i Calpe, bjerge, der dør i havet i form af klipper, eller de strande, som du vil nyde, hvis vejret er godt, er nogle af de steder, du vil se fra havet. Med lidt held vil du også kunne se noget af den varierede havfauna i dette område, eller endda en delfin i ny og næ!

Tips til en bådtur fra Benidorm

Behagelige sko på bænken|©JESHOOTS.com
Behagelige sko på bænken|©JESHOOTS.com

Du behøver ikke meget for at have det sjovt om bord. Det vigtigste er lysten til at have det sjovt. Men det skader aldrig at have et par tips:

 • Tag behageligt tøj og sko på: Ideelt set skal du have tøj på, så du kan bevæge dig frit, og sko, der har et godt greb og er vandtætte.
 • Tag en jakke med: Hvis du vælger en eftermiddagsbådtur som en del af dine planer om at nyde Benidorm i september, så glem ikke at tage noget varmt med, det vil være varmt i løbet af dagen, men når solen går ned, kan det blive køligere.
 • Glem ikke solcreme og solbriller- det er et must til enhver bådtur i dagtimerne. Husk, at selv om det er vinter eller overskyet, skal du stadig beskytte dig mod solens stråler for at undgå solskoldning.
 • Sørg for at ankomme til mødestedet i god tid, så ingen uforudsete forsinkelser kan ødelægge din udflugt.
 • Glem ikke at medbringe din reservation, enten udskrevet på papir eller på din mobiltelefon. Det er vigtigt for at kunne nyde oplevelsen.
 • Hvis du er tilbøjelig til at blive søsyg, vil du måske ikke nyde sejlturen. Hvis du gerne vil se Costa Blanca fra havet, er der alternativer. Jeg foreslår, at du deltager i en af kajakaktiviteterne i Benidorm. Der er aktiviteter for alle niveauer.

Hvor lange er bådturene fra Benidorm?

Udsigt til båden på afstand|©SGL
Udsigt til båden på afstand|©SGL

Varigheden er normalt kort, mellem en time og halvanden times sejlads. Du skal dog huske på, at dem, der inkluderer middag, vil tage mindst halvanden time mere.

Der er et andet vigtigt aspekt: rejsen til Calpe eller Denia, hvis udflugten afgår fra en af disse byer. Det tager ikke lang tid at komme dertil fra Benidorm, mellem 25 og 40 minutter, men det er vigtigt, at du ikke glemmer det, så båden ikke sejler uden dig.

Under alle omstændigheder tager bådturene ikke meget tid, når man tilføjer middag og rejse til krydstogtet, og derfor er de et godt alternativ at kombinere med andre aktiviteter. Her er bare en idé: Nyd dagen i et af de bedste vandlande i Benidorm, og slap derefter af og se solnedgangen fra en båd. Skønt, ikke?

Hvor meget koster en bådtur fra Benidorm?

Folk med penge i hånden|©cottonbro studio
Folk med penge i hånden|©cottonbro studio

Prisen afhænger af, hvilken rute du vælger. Generelt set er det en af de mest overkommelige aktiviteter, du kan nyde, hvis du kun vælger sejloplevelser. Voksne betaler fra 12 euro for kortere udflugter. Når det gælder middagskrydstogter, kan prisen stige til omkring 100 euro.

Bemærk venligst, at seniorer og børn betaler mindre. Rabatterne starter normalt ved 10% og kan være helt op til 40% for børn. Aldersgrænsen for, hvornår disse rabatter gælder for børn, kan dog variere. I nogle tilfælde er grænsen 10 år, mens den i andre tilfælde er 14 år.

Hvorfor er det tilrådeligt at tage en bådtur fra Benidorm?

Bådhavnen|©Izzys
Bådhavnen|©Izzys

Hovedårsagen er at beundre de halvvilde landskaber, som Costa Blanca også gemmer på, de nordlige er de mest spektakulære i Alicante-provinsen, og de er kun et stenkast væk fra Benidorm! Men der er også andre gode grunde:

 • At tilbringe noget tid med absolut afslapning efter en trættende dag, hvor man har nydt alt det, Benidorm har at tilbyde.
 • For atopdage kontrasterne mellem en næsten jomfruelig kyststrækning og silhuetten af nogle af de mest attraktive turistbyer på Costa Blanca.
 • En bådtur er en af de sjoveste aktiviteter, man kan foretage sig alene, som par eller med familien.
 • For det meste er det oplevelser, der er inden for rækkevidde af ethvert budget.
 • Fra kysten kan du se steder på land, der er så smukke, at du helt sikkert får lyst til at besøge dem til fods, som f.eks. udsigtspunktet ved Kap San Antonio eller Ifach-klippen. Det er derfor en god måde at planlægge andre udflugter på.
 • Bådturen fra Benidorm er en aktivitet, som du kan lave på alle tider af året. Du kan inkludere den i dine planer for Benidorm i august eller endda i december. Vejret på Costa Blanca giver mulighed for rolig sejlads det meste af året.

Hvornår er det bedst at tage en bådtur fra Benidorm?

Båd med udsigt på lang afstand|©.Martin.
Båd med udsigt på lang afstand|©.Martin.

Costa Blanca har et meget behageligt klima det meste af året. Faktisk skinner solen her mere end 300 dage om året, og den årlige gennemsnitstemperatur ligger på omkring 19 grader celsius. For at give dig en idé, selv i december måned er det meget svært at komme under 13 ºC, gennemsnittet er mellem 16 og 18 ºC.

Det betyder, at du kan nyde en bådtur på næsten ethvert tidspunkt af året. Solnedgangsture er især behagelige i de varme måneder: mildere temperaturer end om dagen og havbrisen skaber en fantastisk atmosfære til at sejle og se på landskabet fra dækket.

Hvad med ture i dagtimerne? Sandheden er, at disse oplevelser kan nydes på alle tidspunkter. Men om foråret, efteråret og vinteren er de varmeste, centrale timer på dagen de mest anbefalelsesværdige.