10 ting at lave i Benidorm i september

Selvom Benidorm er en populær destination i sommersæsonen, byder den også på et behageligt klima og masser af attraktioner til billigere priser i resten af året. Her er, hvad du kan lave i byen i september.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

10 ting at lave i Benidorm i september

Vista de Benidorm de noche |©Michele Naro

Benidorm er om sommeren et af spaniernes foretrukne feriesteder og også en sommerreference med sine strande og hoteller, men det er også en ideel by at besøge på alle tider af året, især i det tidlige efterår, hvor vejret fortsat er mildt og behageligt, mens tilstrømningen af turister falder markant.

Blandt de bedste ting at se og lave i Benidorm i september er at nyde de paradisiske strande med færre besøgende end om sommeren, se byens solnedgange fra middelhavsbalkonerne, besøge Algar-fontænerne med årets bedste temperatur og deltage i festivalerne og de regionale fester.

1. Deltag i afslutningen af Aqualandia-sæsonen.

Aqualandia. Benidorm|©Tony Mathews
Aqualandia. Benidorm|©Tony Mathews

Aqualandia er et af de bedste vandlande i Benidorm og åbner hvert år mellem juli og september. Her finder du forlystelser og aktiviteter for hele familien, fra bølgebassinerne, Gran Jacuzzi Iguazu og Geyser til Big-Bang og Verti-Go, to sæt vandrutsjebaner, der vil teste din adrenalintolerance.

Hvis du planlægger at besøge Benidorm i september, kan du besøge Aqualandia med mindre trængsel, da der i højsæsonen er udsolgt af billetter, og forlystelserne ofte er forsinkede, men du kan også få mest muligt ud af rabattilbuddene og deltage i vandlandets afslutningsceremoni, som inkluderer musik og fyrværkeri.

At besøge Aqualandia er også et af de bedste alternativer, hvis du planlægger at besøge Benidorm med børn, og hvis du leder efter alternative aktiviteter til strandene for at slå septembervarmen i byen.

Interessante detaljer

 • Pris... Fra 37 euro pr. person.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 10.00 til 20.00.
 • Beliggenhed... Sierra Helada s/n, Benidorm.

Bestil billetter til Aqualandia

2. Se solnedgangen fra balkonen i Middelhavet

Balkonen ved Middelhavet|©Maciej Zajaczkowski
Balkonen ved Middelhavet|©Maciej Zajaczkowski

Balcón del Mediterráneo er en af Benidorms største attraktioner. Dette udsigtspunkt, der ligger i den gamle bydel og deler strandene Levante og Mal Pas, er det ideelle sted at se solnedgangen, som i september er klar og ren takket være det milde vejr, som byen fortsætter med at opretholde i de første dage af efteråret.

Hvis du besøger Benidorm i september, kan du også gå rundt på den ternede plads på toppen af klippefremspringet og beundre panoramaudsigten over havet og en del af byen, som er skjult bag de bygninger, der kendetegner Benidorm som Middelhavets New York.

I september er solnedgangen normalt sidst på eftermiddagen, og du kan også vælge at se solnedgangen fra caféerne på promenaden, der ligger ved siden af udsigtspunktet, og hvis du planlægger at besøge Benidorm i august eller i sommermånederne, vil du opdage, at de altid er pakket, mens du i september vil finde plads til at nyde naturskuet i fred og ro.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang.
 • Åbningstider... Udsigtspunktet er åbent 24 timer i døgnet.
 • Beliggenhed... Plaza de Castelar 1, Benidorm.

3. Tag del i Benidorms Gay Pride Festival

Gay Pride March|©CWhatPhotos
Gay Pride March|©CWhatPhotos

Hvert år i den første uge af september forbereder Benidorm sig på at byde velkommen til Gay Pride-festivalen, som er kendetegnet ved parader med vogne, fester på Levante-stranden og på rådhuspladsen samt i alle barer og restauranter i den gamle bydel, som er berømt for at være et af epicentrene for det homoseksuelle samfund i Europa.

Under Benidorm Gay Pride Festival er aktiviteterne åbne for alle og falder sammen med festlighederne i slutningen af sommeren, hvilket gør det til en af de vigtigste aktiviteter, der tænder byens ånd og udnytter det gode vejr, der strækker sig ind i de tidlige dage af efteråret.

De fleste af festivalens aktiviteter er gratis, men man kan også vælge mere eksklusive betalingsalternativer som krydstogter fra havnen i Denia, private poolparties eller teaterforestillinger.

Interessante detaljer

 • Pris... De fleste af aktiviteterne er gratis.
 • Hvornår... I løbet af den første uge i september hvert år.
 • Sted... Forskellige steder i Benidorm.

4. Besøg strandene med få turister og det bedste vejr på året

Blå og hvide markiser nær stranden.|©Alejandro Baquero Toledano
Blå og hvide markiser nær stranden.|©Alejandro Baquero Toledano

Strandene er Benidorms største turistattraktion, og hvis du planlægger at besøge byen i september, kan du besøge dem med færre turister, da august er slutningen på højsæsonen, og med en gennemsnitstemperatur på 23°, som er ideel til svømning eller kajaksejlads.

På kysten ved den gamle bydel kan du besøge strandene Mal Pas og Levante, som er de vigtigste strande i byen, og også Playa del Poniente eller Almadraba og Tío Chimo bugterne i Punta de Pinet. Hvis du leder efter muligheder længere væk fra byens centrum, kan du besøge Albir Beach, som har krystalklart vand, gyldent sand og er kendt for sin renlighed.

Husk på, at de fleste af byens strande er omgivet af service, så du kan få mest muligt ud af dit besøg ved at spise frokost på strandbarerne eller middag på en af de nærliggende restauranter, hvis du planlægger at besøge Benidorm om aftenen.

5. Deltag i Benidorm Festera Musikkompositionskonkurrence

Folk, der spiller på instrumenter|©Arturo
Folk, der spiller på instrumenter|©Arturo

Ud over strandene og hotellerne er Benidorm også kendt for sin festlige musik, som er en slags komposition til Moors and Christians Festival, der afholdes hvert år i oktober. Denne genre kombinerer flere typer musik, herunder pasodoble, maurisk march og kristen march, og i september er der en Festera Music Composition Competition, som uddeler priser til vinderne, hvis versioner vil udgøre musikken til maurerne og de kristne.

Denne konkurrence er en af de mest prestigefyldte i byen og afholdes hvert år i Óscar Esplá-auditoriet, hvor vinderne offentliggøres i slutningen af september med optrædener af lokale kunstnere. Hvis du planlægger at besøge Benidorm i oktober, kan du også deltage i maurernes og de kristnes fest, hvor de vindende kunstnere optræder.

Festeras musikkompositionskonkurrence er en meget populær begivenhed i Benidorm, og du kan komme gratis ind i auditoriet, selvom konkurrencen er begrænset til lokalets kapacitet.

Detaljer af interesse

 • Pris... Der er gratis adgang til auditoriet.
 • Hvornår... Hvert år i slutningen af september.
 • Sted... Óscar Esplá Auditorium, Benidorm.

6. Tag en dukkert i vandfaldene og springvandene i El Algar

Fontænerne i Algar|©rrnavero
Fontænerne i Algar|©rrnavero

Algar-fontænerne i landsbyen Callosa de Ensarriá er en af de naturlige juveler i områderne nær Benidorm. Du kan besøge disse vandfald, der er forbundet med vandkanaler, hele året rundt, men det er mellem juni og september, at du kan få mest ud af dit besøg, fordi du kan bade i gennemsnitstemperaturer på 23°. I september er der desuden få turister, og der er rabat på billetterne, hvilket gør det til den ideelle måned for denne aktivitet.

Ud over de naturlige bassiner omfatter vandfaldskomplekset en 2 km lang vandrerute langs Algar-flodens bund, som kan besøges til fods, og flere restauranter, der serverer lokal mad.

Bemærk, at en kør-selv-tur eller et besøg i Algar-komplekset kan tage en hel dag, så det er ikke en af de bedste udflugter, hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, så du kan opdage Benidorm på 2 dage.

Interessante detaljer

 • Pris... Fra 24 euro pr. person.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 9.00 til 19.00.
 • Sted... Callosa de Ensarriá, Alicante.

Book en dagstur til vandfaldene i Algar

7. Tag på dykkerudflugt i vandet ved Benidorm Island

Luftflaske|© Paxton Tomko
Luftflaske|© Paxton Tomko

Benidorm Island, som ligger ud for Middelhavets kyst, er den mest populære af byens øer og ligger i et område, der er kendt som La Llosa, som har et vigtigt havreservat, der er ideelt til dykkeroplevelser, som er en af de bedste aktiviteter i Benidorm

September er den bedste måned til dykning i vandet ud for øens kyst, fordi det er et af de tidspunkter på året, hvor tidevandet er klart. Det er også om efteråret, at de marine arter begynder deres vandring, og du kan observere den oprindelige fauna.

Dykkerudflugter og snorkeloplevelser, der starter ved Levante Beach, inkluderer normalt en tur til øens udsigtspunkt og en bådtur med glasbund, så du kan få mest muligt ud af dit besøg i Benidorm.

8. Tag på vandretur i naturparken Sierra Helada

Gruppe af mennesker på vandretur i bjergene|©TRAM ALICANTE
Gruppe af mennesker på vandretur i bjergene|©TRAM ALICANTE

Naturparken Sierra Helada er et af de mest repræsentative naturområder i Benidorm og skiller sig ud med sine mere end 300 meter høje klipper, men også med sin frodige vegetation og især med det skiftende havreservat, som parken huser. I september begynder dette havreservat sin vandring, og vegetationen skifter farve med efteråret, hvilket giver Sierra Helada et meget specielt landskab.

Dette naturreservat er meget vigtigt for økosystemet i Valencia-regionen, men det er også et centralt turiststed i Benidorm, fordi man fra Sierra Heladas klipper kan få en af de bedste udsigter over Middelhavet og også tage på vandreture.

Naturparken Sierra Helada er let tilgængelig fra den gamle bydel, da den ligger omkring 7 kilometer væk, så du kan nå den med offentlig transport eller med Benidorms turistbusser, som har et stop i El Albir.

Detaljer af interesse

 • Pris... Der er gratis adgang.
 • Åbningstider**.**.. Åbent 24 timer i døgnet.
 • Beliggenhed... Camino del Faro 18, Alicante.

9. Deltag i pilgrimsrejsen til Ginés i Guadalest

Guadalest|©William Helsen
Guadalest|©William Helsen

Guadalest ligger 20 kilometer fra Benidorm og er en af de smukkeste landsbyer omkring badebyen. Guadalest ligger i bjergene og er kendt for sin gamle mur, tunneller og museer, men hvis du planlægger en tur til Costa Blanca i september, kan du også deltage i Romería a Ginés, de lokale festligheder til ære for Santa Ana og San Joaquín.

Under Romería a Ginés kan du deltage i processionerne gennem landsbyen, besøge de lokale madboder i Guadalest og lære tunnellerne og stierne at kende på guidede udflugter. Derudover vandrer landsbyboerne og de besøgende, der udelukkende rejser til festivalen, til et ubeboet område mellem sierraerne og tilbringer dagen der med traditionelle danse og religiøse ceremonier.

Romería a Ginés er den vigtigste begivenhed i Guadalest, og hvert år tiltrækker den tusindvis af besøgende, som langt overgår landsbyens faste indbyggere, så hvis du planlægger at besøge Benidorm i september, anbefaler jeg, at du tager en dag ud i den tredje uge af måneden for at lære dette smukke sted på Costa Blanca at kende.

Interessante detaljer

 • Pris... Deltagelse i aktiviteterne er gratis.
 • Hvornår... I løbet af den tredje uge i september.
 • Sted... Guadalest, Alicante.

Book en udflugt til Guadalest fra Benidorm

10. Fejr San Miguel i Villajoyosa

Farvede huse|©Carlos cuerda
Farvede huse|©Carlos cuerda

Hvis du vil lære en af de mest excentriske fester i Valencia at kende, må du ikke gå glip af Fiesta de San Miguel i Villajoyosa. Denne fest, som fejres i weekenden nærmest den 29. september hvert år, går tilbage til det 16. århundrede og er kendt for sit marked, årlige messe og aktiviteter, som tiltrækker de lokale.

Under San Miguel i Villajoyosa arrangerer de mauriske og kristne selskaber en fiesta med traditionelle tapas og musik, der afholdes en paella-konkurrence, som normalt er hovedattraktionen for de besøgende, der er koncerter, optog, fyrværkeri og børnelege, men også den traditionelle Vaqueta.

Vaquetaen består af en frigivelse af kvier på et torv, som tiltrækker de fleste lokale og ender med at blive en improviseret tyrefægtning. Alle aktiviteterne i San Miguel er til velgørende formål, og overskuddet går til velgørenhed.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til fiestaen.
 • Hvornår... I weekenden op til den 29. september hvert år.
 • Sted... Villajoyosa, Alicante.

Temperaturer i Benidorm i september

Udsigt over havet i Benidorm|©amamolina
Udsigt over havet i Benidorm|©amamolina

Gennemsnitstemperaturen i Benidorm i september er 23°, mens minimum er 19° og maksimum er 26°. Det er et ideelt klima til svømning ved strandene og vandfaldene omkring byen, men også til sightseeing, gåture og eventyrlige udflugter.

I september er der også et tørt klima i Benidorm, så nedbøren er meget sporadisk, og de fleste dage er milde og solrige.

Antallet af turister i Benidorm i september

Folk går på gaden|©amamolina
Folk går på gaden|©amamolina

I september slutter sommeren og højsæsonen i Benidorm, så antallet af turister falder betydeligt, hvilket giver dig mulighed for at udforske byen på en roligere og mindre overfyldt måde.

Hvis du planlægger at besøge Benidorm i august, vil du opdage, at udbuddet af indkvartering er meget lavere, og priserne er højere, mens udbuddet stiger i september, priserne er billigere, og vejret er stadig behageligt.

Priser i Benidorm i september

Anker i et turistresort|©amamolina
Anker i et turistresort|©amamolina

Højsæsonen i Benidorm er om sommeren, især mellem juli og august, så i september, når efteråret kommer, falder priserne betydeligt, især for indkvartering.

September er en ideel måned, hvis du ønsker at besøge Benidorm til billige priser og i det varme vejr, for indtil de første dage af efteråret er temperaturen mild.

Hvad skal man pakke til et besøg i Benidorm i september?

Rejsekuffert|© Arnel Hasanovic
Rejsekuffert|© Arnel Hasanovic

I løbet af efteråret er Benidorm varm, tør og tilbyder en ideel temperatur til svømning, så jeg anbefaler, at du pakker følgende i din kuffert:

 • Badetøj
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Strandsko
 • Solhat
 • Letvægts-T-shirt
 • Letvægtsfrakke
 • Uldtrøjer
 • Behagelige sko
 • Letvægtsbukser