10 ting at lave i Benidorm i oktober

Benidorm er primært en sommerdestination, men i løbet af efteråret byder byen velkommen til festivaler, helgenfester og gademarkeder, der giver Middelhavets New York en anderledes og lige så sjov profil.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

10 ting at lave i Benidorm i oktober

Benidorm de noche |© Maksim Ivanov

Benidorm med sine strande, enorme bygninger og tusindvis af hoteller er turisthovedstaden i Valencia-regionen, og den status har byen fortjent, for den er en af europæernes foretrukne destinationer om sommeren, men den er også et ideelt sted at besøge på andre tidspunkter af året, når sommerattraktionerne ikke længere er hovedpersoner, men giver plads til koncerter, festivaler og efterårspostkort.

Nogle af de bedste ting, man kan se og lave i Benidorm i oktober, er at fejre Halloween i forlystelsesparken Terra Mitica, besøge efter årsmarkederne, deltage i festlighederne Moors and Christians og smage på den lokale mad på Gastronomic Festival.

1. Fejr Halloween-aften i Terra Mitica

Dårligt vejr på en rutsjebane|©joserico
Dårligt vejr på en rutsjebane|©joserico

Terra Mitica er en af Benidorms bedste forlystelsesparker og er baseret på de gamle civilisationer i Middelhavsområdet. I de mere end 20 attraktioner, som er fordelt på områderne Egypten, Grækenland, Rom, Iberien og Øerne, kan du finde karruseller, tog, rutsjebaner og køre i Titanide- eller Synkope-forlystelserne, som er ægte adrenalinsus, men i oktober kan du også tilbringe Halloween-aftenen der.

På Halloween-aftenen kan du opleve en af de vigtigste begivenheder på Terra Mitica, som hvert år tilføjer flere specielle attraktioner, men skiller sig ud for sine shows og gyseroplevelser i Iberia-området, som omdanner Toxicum til at modtage Minotaurus Labyrint, en rute, hvor groteske og grusomme væsener vil forsøge at gøre kredsløbet til en skræmmende oplevelse.

På Halloween fortsætter Terra Mitica med sit sædvanlige program og vil tilføje aktiviteter i hele parken, såsom kostumekonkurrencer, parader, temamiddage og håndværksworkshops for børn, så det er også et ideelt alternativ, hvis du planlægger at besøge Benidorm med børn.

Interessante detaljer

 • Pris... Fra 37 euro pr. person.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 10.30 til 20.00. Under særlige begivenheder, såsom Halloween Night, er åbningstiderne længere.
 • Beliggenhed... Partida de Moralet s/n, Benidorm.

Bestil billetter til Terra Mitica

2. Oplev efteråret i Aigüera Park

L'Aiguera-parken|©snappyshots
L'Aiguera-parken|©snappyshots

Aigüera-parken er Benidorms vigtigste grønne lunge og også hjemsted for rådhuset og dets haver, Julio Iglesias-auditoriet og byens tyrefægterarena. Om sommeren spiller parken en vigtig rolle med sine madvogne og madboder, men om efteråret bliver den et af epicentrene for Benidorms begivenheder, såsom Iberia-festivalen, og et obligatorisk stop på vej til stranden.

Hvis du planlægger at besøge Benidorm i oktober, vil du kunne gå rundt i parken i en af dens bedste tilstande, om efteråret med træerne, der skifter blade, og stierne, der er badet i efterårsgult. Du kan også se amfiteatret, deltage i festivaler og messer og komme på guidede ture rundt i byen.

Aigüera-parken har også et aktivitetsområde for børn, hvor der arrangeres aktiviteter for de små i løbet af efteråret, og der er stoppesteder for offentlig transport og Benidorms hop on-hop off-turistbus, så du kan også bruge den som et stop for at komme til Levante-stranden og Benidorms gamle bydel eller tage en cykeltur rundt i byen.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til parken.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 8.00 til 22.00.
 • Beliggenhed... Calle Primavera 22, Benidorm.

Book en cykeltur i Benidorm

3. Fejr dagen for det valencianske samfund

Dagen for det valencianske samfund|©Paola Vizcaino Suárez
Dagen for det valencianske samfund|©Paola Vizcaino Suárez

Den 9. oktober hvert år er det det valencianske samfunds dag, og Benidorm er fuld af aktiviteter i forskellige dele af byen, som de besøgende også deltager i.

Under fejringen af Sant Donís, som også betragtes som skytshelgen for valencianske elskende, har mænd den skik at give kvinder et lommetørklæde med marcipanslik indeni, men der er også andre traditionelle aktiviteter.

Fejringen af den valencianske fællesskabsdag omfatter religiøse processioner, gratis koncerter med Benidorms symfoniorkester, madboder, gademarkeder, traditionelle danse og et fyrværkeri til at afslutte begivenheden.

Det er en af de bedste ting, man kan lave i Benidorm, hvis man deltager i nogle af arrangementerne på Valencias nationaldag.

Detaljer af interesse

 • Pris... Der er gratis adgang til aktiviteterne.
 • Hvornår... 9. oktober hvert år.
 • Sted... I forskellige dele af Benidorm.

4. Deltag i Festes del Roser i Sanz-kapellet

Festes del Roser 2022|©Vallbona d'Anoia
Festes del Roser 2022|©Vallbona d'Anoia

Roser har siden det 19. århundrede været en af de mest traditionelle fester i Benidorm og afholdes hvert år i oktober i den weekend, der ligger tættest på festen for Jomfru Maria af Rosenkransen, en af byens skytshelgener. Under Roser er der blomsterofringer, gåture til Ermita de Sanz og sportsaktiviteter for børn og voksne.

Under Festes del Roser afholdes der traditionelle valencianske aktiviteter, såsom typiske danse, og der opstilles lokale madboder. Festlighederne afsluttes i den tredje uge af oktober med en messe i Sanz-kapellet, som ligger i Almabrá, og der er også et fyrværkeri.

Festes del Roser er en del af den traditionelle valencianske folklore og går ud over religiøse motiver, så hvis du planlægger at besøge byen i oktober, kan du få mest muligt ud af dit besøg ved at tage del i en af de typiske skikke i den selvstyrende region. At besøge Ermita de Sanz i Alicante er også en af de bedste ting at gøre fra Benidorm.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til aktiviteterne.
 • Hvornår... Hvert år i oktober.
 • Placering... I forskellige dele af Benidorm og Alicante.

5. Besøg efterårsmarkederne

Det centrale marked|©campese
Det centrale marked|©campese

Om efteråret skiller Benidorm sig ud med sine kulturelle aktiviteter, som omfatter teaterforestillinger, musikshows, helgenfester og også med sine gademarkeder, som i oktober bliver et af de foretrukne steder for både lokale og besøgende. Desuden er byens milde klima i efterårssæsonen til fordel for åbne markedsboder.

Hvis du er en af dem, der foretrækker at shoppe, når du besøger en by, så er Benidorms gademarkeder ideelle steder for dig. I oktober har byen Mercadillo Pueblo, som er kendt for sin churreria-bar, Mercadillo del Cisne, som er berømt for sine boder og madboder, Mercadillo Foietes, som er det ældste marked i Benidorm, og Mercadillo de Finestrat, som kun sælger mad.

I oktober kan du også besøge Polop loppemarked, som i løbet af efteråret er kendt for sine brugte produkter og er det eneste i byen med denne metode, og hvis du vil besøge et af de mest traditionelle steder, kan du besøge Benidorm Municipal Market, som ligger nær Elche Park, selvom det er åbent hele året rundt.

6. Tag del i Benidorms gastronomiske festival

Ris fra Alicante|©Camping Armanello (Benidorm, Spain)
Ris fra Alicante|©Camping Armanello (Benidorm, Spain)

Hvert år i oktober fejrer Benidorm byens gastronomiske festival, som er en fest, hvor forskellige restauranter, barer og taverner i byen tilbyder deres bedste retter med rabatter og tilbud til både lokale og besøgende, så hvis du planlægger at besøge Benidorm i oktober, kan du smage delikatesserne fra det valencianske køkken til overkommelige priser.

Den gastronomiske festival er kendetegnet ved at fremhæve lokale produkter, såsom skaldyr og fisk, men med ris som en fælles ingrediens, da hver udgave af begivenheden inkluderer 'Arroces de la Tierra' (risretter), hvor restauranter tilbyder paellaer og andre retter, der indeholder ris.

Disse festivaler omfatter normalt også menuer til faste priser, og hver enkelt restaurant promoveres og fremhæves af Benidorms rådhus i de brochurer, der udleveres til de besøgende, og i arrangementets reklame.

Detaljer af interesse

 • Pris... Den gastronomiske festival omfatter en overkommelig fastprismenu.
 • Hvornår... Hvert år i oktober.
 • Sted... På forskellige restauranter, barer og taverner i byen.

7. Fejr maurere og kristne

Maurere og kristne|©Nicolás
Maurere og kristne|©Nicolás

I begyndelsen af oktober hvert år mindes Benidorm de slag, der blev udkæmpet under Reconquista, de krigeriske konfrontationer, hvor de kristne latinamerikanske kongedømmer genvandt de territorier, der havde været besat af muslimerne i middelalderen. Denne festival for maurere og kristne, som fejres over hele landet, fylder gaderne med kostumeparader, marcher med pauker, comparsas og musik.

I Benidorm er epicentret for festlighederne Aigüera-parken og de ujævne gader i den gamle bydel, og i hele byen afholdes der også børneaktiviteter under denne vigtige historiske begivenhed, for oprindeligt var fiestaen en undskyldning for voksne til at videregive spanske skikke til børn for at genvinde de spanske traditioner efter dominansen.

Under fejringen af maurerne og de kristne, som varer i flere dage uden pause, kan du deltage i arrangementer forskellige steder, og der er endda mange aktiviteter at lave om natten i Benidorm, såsom parader og marcher af forskellige typer.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgangen til aktiviteterne er gratis.
 • Hvornår... I løbet af de første dage af oktober hvert år.
 • Sted... I forskellige dele af Benidorm, med Aigüera-parken og den gamle bydel som de vigtigste steder.

8. Deltag i Benidorms havns Columbus Day-arrangementer

Mand padler på surfing|©Pamela S.
Mand padler på surfing|©Pamela S.

Columbus Day fejres den 12. oktober til minde om opdagelsen af Amerika og Christopher Columbus' rejser, og i Benidorm fejres det primært i havnen, hvor der er forskellige aktiviteter som f.eks. flaghejsning og besøg på flådens skibe, der ligger til kaj i byen.

Columbus Day er også en perfekt dag til at spise typisk mad, deltage i børnedage og til aktiviteter i havneområdet, herunder nogle af de bedste bådture langs Benidorms kystlinje eller kajakudflugter.

Benidorm er også vært for den højtidelige flaghejsning ved solnedgang, en fest, hvor du kan se solnedgangen fra havnen, og som de lokale myndigheder normalt deltager i.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til aktiviteterne.
 • Hvornår... 12. oktober hvert år.
 • Sted... Benidorm Havn.

9. Nyd Iberia-festivalen

Lav festival 2014|©visitBenidorm
Lav festival 2014|©visitBenidorm

Iberia Festival er Benidorms mest berømte musikbegivenhed og byder hvert år på lokale og internationale kunstnere, der tiltrækker besøgende fra hele landet. Koncerterne afholdes i Julio Iglesias Auditorium i Aigüera Park og arrangeres normalt omkring Columbus Day.

Iberia-festivalen er en af Benidorms mest repræsentative koncerter, og hvis du planlægger at besøge byen i oktober, kan du deltage ved at reservere billetter på forhånd på den officielle hjemmeside. Du kan købe billetter til hele festivalen eller bare til en enkelt dag, så det er en god plan, selv hvis du planlægger at besøge Benidorm i 2 dage eller for et kort ophold.

Bemærk, at selvom festivalen finder sted om efteråret, er vejret i byen mildt, så det er også et godt tidspunkt at deltage i en friluftsfestival i amfiteatret i Aigüera-parken.

Interessante detaljer

 • Pris... Billetter til festivalen starter ved ca. 42 euro.
 • Hvornår... Hvert år i oktober.
 • Sted... Julio Iglesias Auditorium i Aigüera-parken.

10. Besøg middelaldermarkedet i Callosa de Ensarriá

Producent af illusioner|©Enrique Domingo
Producent af illusioner|©Enrique Domingo

Hvert år i den tredje weekend i oktober afholdes Middelaldermarkedet i Callosa de Ensarriá, som er i tråd med sæsonen for gademarkeder i Benidorm og består af et loppemarked, hvor man kan spise typisk mad fra middelalderen og købe tøj og andre genstande fra perioden.

Middelaldermarkedet er kendetegnet ved atmosfæren, de udklædte sælgere og de temaaktiviteter, der finder sted i den weekend, hvor markedet er åbent, såsom parader med rustninger fra middelalderen og genopførelser af slag fra den periode.

Callosa de Ensarriá ligger 15 kilometer fra Benidorm, tæt på Fuentes del Algar, så du kan få mest muligt ud af dit besøg i byen ved også at besøge de nærliggende attraktioner.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til markedet.
 • Hvornår... Hvert år i den tredje weekend i oktober.
 • Sted... Plaza de España, Callosa de Ensarriá.

Book en udflugt til Algar-kilderne

Temperaturer i Benidorm i oktober

Folk går på gaden|©CovBoy2007
Folk går på gaden|©CovBoy2007

Gennemsnitstemperaturen i Benidorm i oktober er 19°, med højder på 25° og lavder på 15°, så på trods af slutningen på sommeren og begyndelsen på efteråret er vejret mildt og varmt.

I nogle tilfælde kan du endda tage en svømmetur på byens strande og lave vandaktiviteter, såsom kajakoplevelser eller jetski-ture. Byen har også et tørt klima, så det plejer ikke at regne ret meget i byen.

Antallet af turister i Benidorm i oktober

Folk på stranden|©CovBoy2008
Folk på stranden|©CovBoy2008

Benidorm er hovedsageligt en sommerdestination, så tilstrømningen af turister om efteråret falder drastisk, hvilket giver dig chancen for at se byen med få besøgende.

Bemærk også, at du vil finde langt færre turister, end hvis du besøger Benidorm i august, som er en af de varmeste måneder, men du vil stadig kunne nyde det solrige, varme og milde vejr.

Priser i Benidorm i oktober

Folk kigger på stranden|©CovBoy2009
Folk kigger på stranden|©CovBoy2009

Byens højsæson er om sommeren, så det er også her, priserne er på deres højeste. Hvis du besøger Benidorm i september, vil du opdage, at priserne begynder at falde, og du vil kunne finde bedre priser på indkvartering.

Hvis du vil spare flere penge, kan du booke udflugter og indkvartering på forhånd online for at få mest muligt ud af rabatterne ved onlinebooking.

Hvad skal du pakke til dit besøg i Benidorm i oktober?

Kuffert med skygge på vejen|©Miguel Duran Perello
Kuffert med skygge på vejen|©Miguel Duran Perello

Benidorm i efteråret er varmt, mildt og har også et tørt klima, bortset fra et par dage, så jeg anbefaler, at du pakker følgende beklædningsgenstande i din kuffert, så du kan nyde byen:

 • Badetøj
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Strandsko
 • Solhat
 • Letvægts-T-shirt
 • Letvægtsfrakke
 • Uldtrøjer
 • Behagelige sko
 • Letvægtsbukser