Bedste Surf lektioner i Fuerteventura

Tænker du på at tage surfundervisning i din ferie? Sikke en fantastisk idé! På grund af klimaet og de fantastiske strande anses Fuerteventura for at være en af de bedste surfingdestinationer i verden.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Bedste Surf lektioner i Fuerteventura

Surf | ©Gian Luca Pilia

Surfing er en sport og fritidsaktivitet, der har vundet stor popularitet i de seneste årtier. Grunden er enkel: Det er meget nemmere end det ser ud til at beherske de grundlæggende færdigheder, der giver dig mulighed for at have det sjovt i timevis i havet.

Blandt alle de aktiviteter, du kan finde på Fuenteventura, skiller surfing sig naturligvis ud. På øens nordkyst er der mange gode skoler, hvor du enten kan tage dine første skridt eller forbedre den teknik, du har erhvervet dig, under vejledning af erfarne surfere på højeste niveau.

1. Surfundervisning på Fuerteventura for begyndere.

Surfing på Fuerteventura| ©New Discoveries
Surfing på Fuerteventura| ©New Discoveries

Øen Fuerteventura anses for at være et af de bedste steder at surfe, især for nybegyndere, der ønsker at tage deres første skridt i denne sport.

Efter en eller flere begynderlektioner vil du være i stand til at vælge bølger uden hjælp, stå op på brættet, stoppe og accelerere dit surfbræt, og du vil lære forskellen mellem de forskellige sving, de rigtige stillinger og meget mere.

Hver lektion tager ca. 3 timer at gennemføre, og kurserne tilbydes i pakker fra 1 dags surfundervisning til 10 dages undervisning, så du kan tilpasse lektionerne til de enkelte rejsendes behov.

Rejsende, der besøger øen på en kort ferie, f.eks. 3 dage på Fuerteventura, kan f.eks. afsætte en halv dag af deres rejseplan til at lære de grundlæggende principper for surfing.

Anbefalede strande for nybegyndere

Surfundervisning for begyndere på Fuerteventura er kendetegnet ved at foretrække områder med moderat bølger, hvor eleverne nemt kan lære og gøre fremskridt i deres lektioner.

Selv om det er rigtigt, at placeringen i høj grad afhænger af den skole, du lejer for at få denne oplevelse, er nogle af de bedste og mest populære strande for begyndere på Fuerteventura følgende:

 • Playa Punta Blanca: Placeret kun 2 km fra Fuerteventuras hovedstad, er dette en af de foretrukne strande for begyndere, og stedet har en række forskellige tidevand og bølger af alle typer, hvilket giver eleverne mulighed for hurtigt at blive fortrolige med havet.
 • Punta Elena i Corralejo: Med bølger på mellem 2 og 4 meter er dette et andet populært sted på Fuerteventura for nybegyndere, der ønsker at få erfaring. Mange lokale skoler tager deres elever med til dette sted.
 • Playa El Cotillo: El Cotillo er en charmerende fiskerby, som du skal besøge på din ferie. Strandene er ideelle til surfing på alle niveauer. Hvis du rejser om sommeren, er de rolige bølger ideelle til at forbedre din praksis efter at have lært de grundlæggende lektioner.

Nyttige oplysninger.

Nogle generelle karakteristika ved surfingundervisning kan variere afhængigt af den skole, som du hyrer til denne oplevelse. De fleste af dem inkluderer dog faciliteter som et surfbræt til begyndere, en skræddersyet våddragt, en erfaren instruktør og certificeringer i den pris, du betaler.

De omfatter normalt også transport af gruppen tur/retur fra mødestedet til det valgte sted.

 • Pris pr. lektion: En 1-dags lektion er tilgængelig fra 50 € pr. rejsende; hvis du tilføjer flere dage, er det muligt at få en lille rabat på grundprisen.
 • Varighed: Surfundervisning for begyndere på Fuerteventura tager normalt mellem 3 og 4 timer at gennemføre. Hertil kommer transporttiden, som varierer alt efter hvilken strand der er valgt til undervisningen.

Book dine surfinglektioner i Fuerteventura

2. Surfundervisning på Fuerteventura for øvede surfere

På Isla de Lobos| ©Fernando Arranz
På Isla de Lobos| ©Fernando Arranz

Surferne med et mellemniveau eller en vis erfaring vil finde Fuerteventura et ideelt sted at forbedre deres teknik og perfektionere deres færdigheder.

På øen finder du mange skoler, der tilbyder specialundervisning til denne type rejsende, så jeg anbefaler, at du undersøger og sammenligner de forskellige muligheder, der findes.

Som hovedregel er surfinglektioner for mellemliggende surfere specielt designet til dem, der allerede har de nødvendige færdigheder til at surfe på det hvide skum uden problemer. Det indebærer, at du skal kende de grundlæggende principper for surfing både teoretisk og praktisk.

Hvis du er engageret i at øve dig og dit ophold på De Kanariske Øer omfatter 5 dage på Fuerteventura eller mere, kan du overveje at tage flere dages undervisning for at forbedre dine færdigheder.

Bemærk venligst, at visse kriterier for oplevelsen kan variere afhængigt af den skole, du lejer, men generelt lover lokale surfskoler, at eleven skal erhverve følgende færdigheder: korrekt padleteknik, evne til at identificere de bedste breaks, dreje brættet, orienteringssving i liggende stilling, teknikker til at få fart på og meget mere.

Anbefalede strande for øvede surfere.

Den største fordel, som mellemliggende surfere har, er, at de kan drage fordel af både strande med roligere bølger, der anbefales til begyndere, og strande med mere udfordrende bølger.

Her er en liste over de bedste strande på Fuerteventura for øvede surfere.

 • Isla de Lobos: Et besøg på Isla de Lobos fra Fuerteventura er en af de grundlæggende aktiviteter, som enhver rejsende bør gøre under sin ferie på øen; hvis du kan benytte dig af turen til en surfinglektion, kan du få det bedste af begge verdener. Bølgerne anses for at være blandt de største på planeten og kan nå en højde på 2,5 meter.
 • El Muelle-stranden: Dette surfområde ligger i Corralejo og har et middelhøjt tidevand med en første sektion, der stiger ret meget. Dens dønninger på op til 2,5 meter og dens vulkanske klippebund gør den ideel til mellemliggende niveauer. Strandene i dette område anses for at være blandt de bedste steder at snorkle på Fuerteventura på grund af den mangfoldighed af marine arter og koraller, der lever her.

Nyttige oplysninger.

 • Pris pr. lektion: 1-dags lektioner for begyndere kan fås fra €50 pr. rejsende, men du kan få specialpriser, når antallet af lektioner stiger.
 • Varighed: Surfundervisningen varer normalt 3-4 timer. Til denne tid skal du tilføje (hvis det er relevant) transporten til stedet, som normalt tager fra 20 minutter til 1 time afhængigt af den valgte strand.

Bestil din udflugt til Isla de Lobos fra Fuerteventura

3. Surfundervisning på Fuerteventura for avancerede surfere.

Ekspert i surfing| ©Bengt Nyman
Ekspert i surfing| ©Bengt Nyman

Men hvis du har brug for undervisning for avancerede surfere, vil jeg anbefale dig at vælge de mest erfarne skoler på Fuerteventura.

På denne måde finder du en instruktør, som virkelig vil give dig mulighed for at få det bedste ud af de færdigheder, du har opbygget i lang tid.

Husk på, at de avancerede niveauer kræver erfarne surfere, så de er generelt lidt dyrere og mere specialiserede end de andre niveauer. De fleste af disse klasser foregår som privatundervisning for at sikre 1-on-1 opfølgning.

Derfor bør nogle specifikke træningsspørgsmål og workshopmål drøftes direkte med surfskolen eller instruktøren.

Men hvis du er en avanceret surfer og føler dig godt tilpas i bølgerne, men har problemer med at mestre de tekniske aspekter såsom at få fart på, få kontrol eller manøvrer, vil instruktørerne på Fuerteventura være i stand til at hjælpe dig meget med alle disse aspekter.

Anbefalede strande for avancerede surfere.

Fuerteventuras strande er ideelle for erfarne surfere, der leder efter et udfordrende miljø eller ønsker at maksimere adrenalinniveauet. Af sikkerhedshensyn er det tilrådeligt at være forsigtig og ikke at gå længere end det, dine evner tillader. Her er et par eksempler.

 • Playa El Hierro i Majanicho: Dette er et surfspot i verdensklasse og et af de mest mindeværdige på øen. Når du besøger det, vil du altid finde surfere, der venter på stranden på de perfekte betingelser for at komme i vandet. Bølgerne kan blive op til 3 meter høje.
 • Punta del Tigre i Jandia: Dette dykkested ligger i den sydlige del af øen, i kort afstand fra Jandia Fyrtårn, og anses for at være et af de mest udfordrende på øen. Kun de mest erfarne surfere vover sig ud i disse farvande på grund af den lavvandede vulkaniske klippebund.

På den anden side er der mange vidundere i Jandia Naturpark, og den anses også for at være et af de bedste steder at se delfiner på Fuerteventura, så du kan overveje at gøre begge aktiviteter på samme dagstur.

Nyttig information.

 • Pris pr. lektion: Lektioner for avancerede niveauer er tilgængelige fra 120€ pr. lektion. Hvis du tager til Fuerteventura med venner, kan du få særpriser for grupper på op til 4 personer med samme erfaringsniveau.
 • Varighed: Det tager ca. 3 timer at gennemføre lektionerne. Hvis du medregner transporten fra din indkvartering til undervisningsstedet, bør du reservere mindst en halv dag af din rejseplan til denne oplevelse.

Book dit delfineventyr på Fuerteventura

4. Privat surfundervisning på Fuerteventura

Klar til undervisningen| ©Chris Wilpert
Klar til undervisningen| ©Chris Wilpert

Rejsende, der leder efter helt personlige surfundervisning, vil finde privatundervisning på Fuerteventura som det bedste af alternativerne.

Den største forskel mellem disse lektioner og de andre på denne liste er, at dit erfaringsniveau er ligegyldigt: Når du har bestilt en lektion, vil den ansvarlige instruktør sammensætte et program, der passer perfekt til dine evner.

Lektionerne er tilgængelige på forskellige tidspunkter, herunder morgen og eftermiddag, hvilket gør denne aktivitet til et nemt eventyr, der kan inkorporeres i selv korte rejseplaner, såsom 4 dage på Fuerteventura eller mindre.

Anbefales til alle rejsende, der ønsker at forbedre deres surfing og ønsker at få mest muligt ud af deres ophold og det varme vand på Fuerteventura. Hvis du har mulighed for at booke lektioner i flere dage, kan du perfektionere dine færdigheder endnu mere.

Valget af sted for lektionerne afhænger i høj grad af den skole, du bestiller udflugten hos, og selvfølgelig af dit niveau af surfing-erfaring.

Nyttig information.

 • Pris pr. lektion: Fra 120 € pr. deltager, men hvis du rejser til Fuerteventura sammen med venner eller en partner, kan du vælge fælles lektioner og dermed reducere prisen pr. deltager.
 • Varighed: En lektion på vandet tager ca. 3 timer at gennemføre. Du skal dog reservere en halv dag til dine lektioner, idet du skal tage højde for transporten fra hotellet til det endelige sted for oplevelsen.

Bedste tidspunkt at surfe på Fuerteventura

Surfing om eftermiddagen| ©Dario Romeo
Surfing om eftermiddagen| ©Dario Romeo

Når du surfer, er det vigtigt at tage hensyn til ikke kun temperaturen, men også vindens virkning. Den bedste tid for surfing på Fuerteventura starter derfor i september og varer indtil slutningen af marts.

Husk dog på, at det bedste ved at rejse til Fuerteventura er det forårsagtige klima, der giver mulighed for udendørs aktiviteter på alle tider af året, da de daglige temperaturer for det meste ligger mellem 23 og 25º C.

Derfor vil du opleve, at Fuerteventuras dykning og kajakeventyr er tilgængelige for rejsende hele året rundt.

Anbefalede surfbrætter til øvelsessurfing på Fuerteventura

Firewire Seaside Beyond board| ©Marek Levak
Firewire Seaside Beyond board| ©Marek Levak

Når du bestiller din surfundervisning på Fuerteventura, vil de lokale skoler levere det mest passende udstyr til elevens erfaringsniveau og også til det sted, hvor undervisningen skal finde sted.

Nogle mere metodiske surfere vil dog måske ønske at leje eller medbringe deres eget surfbræt. Her er en liste med nogle forslag, som du kan overveje.

 • Firewire Seaside Beyond: En meget populær boardmodel, der beskrives som en mellemting mellem et longboard og et shortboard.
 • Al Merrick Ci Mid: En surfbrætmodel til alle terræner, som gør det muligt at flyve over fladere, mindre bølger. Håndteringen af den kan kræve en vis erfaring med surfing.
 • Pyz Alien 2: Et ideelt bræt for dem, der ønsker at foretage en engangsinvestering. Denne model er velegnet til en lang række bølger og til forskellige niveauer af erfaring.