Bedste ture til at se delfiner i Fuerteventura

At se delfiner er en oplevelse, som man kun får én gang i livet, og som for mange mennesker er en uopnåelig eller endog umulig drøm på grund af den geografiske placering, de bor i. Hvis du tager på en rejse til Fuerteventura, har du heldigvis det privilegium at kunne gøre det, hvis du ønsker det.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

12 minutters læst

Bedste ture til at se delfiner i Fuerteventura

Delfiner på Fuerteventura | ©Fabian Maas

At se delfiner på en guidet havudflugt er uden tvivl en af de bedste ting at se og gøre på Fuerteventura. Det er en plan, der kan underholde alle familiemedlemmer på samme tid, og det er også en enestående mulighed for at se en af de smukkeste marine arter på planeten i sit naturlige habitat.

Derfor inviterer jeg dig til at fortsætte med at læse alle de alternativer, som jeg har undersøgt for dig, da der er flere måder at se delfiner på Fuerteventura på, og hver af dem skiller sig ud ved at have lige så praktiske og interessante funktioner som de andre muligheder, der er nævnt.

1. Delfin- og hvalsafari på Fuerteventura

Delfin på Fuerteventura| ©Angelo Failla
Delfin på Fuerteventura| ©Angelo Failla

Det første alternativ, som jeg kan tilbyde dig som en levedygtig og anbefalelsesværdig idé til at se delfiner på Fuerteventura, er at tage på en tur til delfin- og hvalsafari. Dette er en guidet udflugt, der afgår fra en havn på øen, og som udelukkende er fokuseret på at besøge de hjørner af kysten, hvor disse havpattedyr normalt mødes.

Hvis det er en tur med disse kendetegn, kan du være sikker på, at den har de rette tilladelser til at udføre hvalsafari som en kommerciel aktivitet. Desuden er alle medarbejdere på turen højt kvalificeret til deres arbejde.

Det betyder, at det er en bæredygtig økoturismeaktivitet, og at der er en reel indsats bag turen, som søger at minimere den påvirkning, som de har på naturen og det naturlige miljø, som de tager besøgende med til, så meget som muligt.

Når du deltager i en udflugt som denne, skal du være opmærksom på, at den mest sandsynlige afgangshavn vil være Morro Jable. Det skyldes, at det er den mest velegnede naturlige havn for både af alle størrelser på Jandia-halvøen. Faktisk fokuserer disse typer af ture langs Fuerteventuras kyster ofte på farvandene omkring Jandia Naturpark, da bølgerne og tidevandet gør det til et ideelt sted for hvalsafari.

Husk, at den gennemsnitlige varighed af en hvalsafari uden yderligere aktiviteter normalt er mellem halvanden og halvanden time og op til to timer. Det betyder, at du kan have en hel morgen eller eftermiddag fri til at fortsætte med at nyde de aktiviteter, der er tilgængelige på Fuerteventura i 5 dage. Eller hvor længe du end beslutter dig for at blive på denne smukke ø.

Med hensyn til antallet af personer på båden skal du vide, at det er normalt, at bådene er af mellemstor til lille størrelse for at forstyrre delfinernes naturlige udfoldelse på halvøens kyster så lidt som muligt. Gruppen består normalt ikke af mere end 8 personer, inklusive sejleren og den delfinspecialiserede guide, der ledsager dem.

Oplysninger om interesse:

 • Priser: En guidet tur med disse karakteristika koster normalt omkring 40-45 euro, og det er også normalt, at der er en rabat på 10 euro for børn mellem 12 og 3 år. Spædbørn er tilladt, så længe de er i deres mors arme, og det afhænger af, om der er livreddere til rådighed i forhold til deres størrelse.
 • Varighed: Da det som sagt er en tur, der har til formål at finde en gruppe delfiner og hvaler for at observere dem i et stykke tid og derefter vende tilbage til øen, er det ikke nødvendigt at forlænge den unødigt i mange timer. I gennemsnit vil du efter 2 timer sandsynligvis have set et par delfiner og en familie af større hvaler.
 • Bådtype: Det er både af moderat størrelse og oftest en båd med oppustelige fælge på grund af den alsidighed og modstandsdygtighed, der kendetegner dem. Der findes også både med strukturer, der udelukkende er lavet af glasfiber, ligesom professionelle fiskerbåde, men det er ikke så almindeligt, da de er mere sårbare over for særlig pleje.
 • Fordele: Hvis du tager med en delfinguide, får du mulighed for at lære alle detaljerne i delfinernes liv at kende. Det er meget interessante fakta, og de skiller sig ud ved at være meget nysgerrige og uventede, i hvert fald i forhold til det, du måske forbinder med billedet af en delfin. Desuden sparer det faktum, at turen varer lige så længe, som den skal, dig for at bruge unødig tid på åbent hav. Hvor du er udsat for solstråling og søsyge ved sejlads.

Book din delfin- og hvalsafari på Fuerteventura

2. Sejlture med fiskeri efter skrubber og delfiner

Sejlbåd på Fuerteventura| ©Pablo López
Sejlbåd på Fuerteventura| ©Pablo López

Den næste mulighed, du har, når du vil møde delfinerne i deres naturlige habitat på Fuerteventura, er sejlbåden Flounder og dens udflugter langs sydkysten af denne smukke vulkanø. For mange mennesker er dette et meget mere komplet alternativ til det foregående, da det giver dig oplevelsen af at sejle på en luksuriøs sejlbåd. Samtidig har du også en god chance for at se levende delfiner, der sejler frit rundt i Fuerteventuras farvande.

Det første, jeg må præcisere om denne mulighed, er, at den også er beregnet til meget små grupper af personer, da der kun forventes 8 passagerer. De vil slutte sig til kaptajnen og hans assistent for at begynde at sejle på denne sejlbåd, der vil udnytte de stærke vinde fra Fuerteventuras sydlige del til at udforske de smukkeste hjørner af kysterne.

Sejlbådene sejler normalt også fra havnen i Morro Jable, og mange af disse turistrejser tilbyder også afhentning direkte fra dit hotel. I hvert fald hvis du bor i denne by på Jandia-halvøen på Fuerteventuras sydspids.

Oplevelsen omfatter normalt alkoholiske drikkevarer og endda måltider, men mængden af alt dette er konfigureret baseret på antallet af passagerer, og om de alle tilhører den samme reservation eller ej. Du får tilbudt en kikkert, så du kan drage fuld fordel af synligheden af de delfinflokke, du møder, da en sejlbåd tydeligvis ikke er i stand til at nå det område af havet, som disse havpattedyr beslutter sig for at passere på rekordtid.

Denne sejltur giver dig også mulighed for at tage en svømmetur midt på åbent hav i de øjeblikke, hvor sejlene er sænket, og sejladsen er sat ned for en stund. Du kan også snorkle i de områder, hvor kaptajnen er sikker på, at der vil være havskildpadder og mantarokker sammen med alle slags fisk og marine arter. Summen af alle disse detaljer gør dette alternativ til en af de bedste planer for at se eller lave på Fuerteventura med børn, da det tilbyder en meget bredere og mere varieret underholdning.

Interessante detaljer:

 • Priser: Det er en lidt dyrere plan end den foregående mulighed, da det er en større og mere luksuriøs båd, der også omfatter drikkevarer og snacks i servicen. Den omtrentlige pris er ca. 80 euro pr. person, men husk, at prisen kan fordobles i øens mest turistede sæson.
 • Varighed: Da denne tur også giver dig mulighed for at svømme i Atlanterhavet, der omgiver Fuerteventura, og da det er en sejlbåd, er det logisk, at det tager lidt længere tid. I gennemsnit tager det normalt 4-5 timer, men husk på, at hovedformålet med turen ikke er at se delfiner, selv om det er en del af programmet.
 • Bådtype: Som jeg lige har nævnt, er det en sejlbåd til ca. 8 personer, som også har et lille badeværelse og en kahyt til at hvile sig fra turen, hvilket er meget nyttigt for dem, der har problemer med søsyge.
 • Fordele: At være på en sejlbåd er en oplevelse, som man kun får én gang i livet, og at kunne gøre det, mens man ser delfiner i deres naturlige habitat, er et endnu større privilegium. Derfor er denne mulighed stærkt anbefalet fra min side, hvis du har mulighed for at betale dette, og hvis du føler, at du er i stand til at sejle på en sejlbåd i 4, 5 eller 6 timer uden afbrydelser.

Få billetter til de bedste sejlture med delfiner på Skrubbe med sejlads

3. Delfiner på Fuerteventura med snorkling

Snorkling| ©Lars H Knudsen
Snorkling| ©Lars H Knudsen

Snorkling kan være dagens højdepunkt, hvis du også ønsker at se delfiner på en tur til Fuerteventura. Det er noget, som de ture, der forsøger at kombinere begge oplevelser i den samme rejseplan, har i tankerne, og jeg kan ikke andet end at anbefale dem til dig i denne liste over muligheder, som jeg har udarbejdet til dig.

I bund og grund er de en kombination af de tidligere alternativer plus en god snorkelsession, hvor man forsøger at komme så tæt som muligt på det miljø, som disse familier af havpattedyr svømmer og boltrer sig i.

Hvad angår den valgte båd, må jeg fortælle dig, at den mest almindelige er en betydeligt større båd, da der næsten altid anvendes en slags turistfærge, som giver 20-40 passagerer mulighed for at komme ind på samme tid. Alle er interesserede i muligheden for at se pukkelhvaler og delfiner i deres sædvanlige levevis, men også i at kunne komme i vandet og udforske Fuerteventuras smukke undervandsverden blandt bølgerne.

Turen er normalt lige så lang som sejlturen og endda længere, da du deler turen med en større gruppe mennesker, og de vil alle gerne nyde deres snorkelsession i den samme komfort, som du har ved hånden. Afgangshavnen er også normalt Morro Jable, og tidsplanen er normalt reserveret til morgenafsnittet, da det er mere bekvemt for alle deltagere at tilpasse deres dag i bevidstheden om, at de ved middagstid eller tidlig eftermiddag er tilbage på øens kyster.

Oplysninger om interesse:

 • Priser: 75 euro pr. person er den gængse pris for disse typer af havture, og det er en meget attraktiv pris, da de fleste af disse både tilbyder snacks og drikkevarer om bord og endda mulighed for at indtage alkohol mod et ekstra gebyr i færgens bar.
 • Varighed: 5 eller endda 6 timer er normalt varigheden af en tur som denne, men det gode er, at du er garanteret, at et besøg i delfinernes transitområder er en del af sejlplanen på en tur som denne.
 • Bådtype: Jeg sammenligner den med en færge på grund af størrelse og mekaniske dimensioner, men det er virkelig både, der er beregnet til disse sightseeingture. Det betyder, at de ikke har noget problem med at blive tændt og slukket flere gange på samme dag, ligesom når du kommer til snorkleområdet eller nyder at se en delfinfamilie ankomme på siden af båden.
 • Fordele: Denne mulighed er helt klart en af de bedste snorkeloplevelser på Fuerteventura, fordi den kombinerer muligheden for at se delfiner og hvaler i samme turistoplevelse.

4. Katamarantur på havet med delfinobservation inkluderet

Katamaranudflugt til Lobos Island| ©FCO Javier
Katamaranudflugt til Lobos Island| ©FCO Javier

Det sidste alternativ, du har til rådighed for at se delfiner på Fuerteventura på en guidet tur, er på en båd, som i sig selv er et sandt ingeniørspektakel og en attraktion, der er værd at opleve på et tidspunkt i dit liv. Det foregår på en katamaran, en båd, der kombinerer to parallelle skrog, og som normalt drives af vindkraft med sejl, ligesom en traditionel sejlbåd.

Der findes katamaraner med motordrift, og der findes også katamaraner, der kombinerer motor og sejl. Uanset hvad, så er de både, som du vil se på disse typer bådture, konfigureret til en maksimal kapacitet på 10 personer og skiller sig ud ved deres elegante design.

Disse bådture i Fuerteventur varer normalt 4-5 timer, og næsten alle katamaraner tilbyder mulighed for at snorkle eller svømme i det krystalklare vand, der omgiver den nordlige og sydlige spids af denne kanariske ø. Nogle tilbyder afhentning på hotellet, hvis din indkvartering ligger i Morro Jable, da afgangen normalt sker fra denne luksuriøse og smukke marina.

I dette tilfælde er det helt klart delfinerne og hvalerne, der er stjernerne, og derfor vil kaptajnen altid vælge sejlruter, der får dig så tæt som muligt på at se flere grupper af hvaler og delfiner på én tur. Mange tilbyder normalt snacks og drikkevarer som en del af prisen for turen, hvilket er praktisk, når man ved, at den ikke er så kort som det første alternativ, jeg nævnte i dette indlæg.

Interessante detaljer:

 • Priser: Omkring 80 euro er den omtrentlige pris for en tur pr. person på en katamaran langs Fuerteventuras kyst med henblik på at se delfiner og hvaler undervejs. Det er dog også meget sandsynligt, at du vil finde et lidt billigere alternativ, og der vil også være andre, som er dobbelt så dyre som denne pris.
 • Varighed: 4 eller 5 timer, men der kan være nogle med kortere ture, der kun varer 3 timer i den første halvdel af dagen.
 • Bådtype: Som nævnt er de katamaraner, og nogle af dem har indvendige kahytter, der kan give dig privatliv, når du skal på toilettet, mens andre er mere enkle og kun har det øverste dæk i deres struktur.
 • Fordele: En katamaran kombinerer det bedste af det finurlige design med det praktiske og smukke ved sejl fremdrift. Så hvis du er sejlentusiast og interesseret i alt, hvad der har med både at gøre, er dette en god mulighed for at få tankerne væk fra delfinspotting på Fuerteventura og samtidig rejse i en af de mest attraktive både i dag.

Køb billetter til de bedste bådture i Fuerteventur

Hvilke typer delfiner og hvaler kan du se på Fuerteventura?

At se en delfin| ©Mar Ran
At se en delfin| ©Mar Ran

På den anden side er der det faktum, at du næsten helt sikkert er interesseret i de typer af delfiner og hvaler, som du kan møde på en af disse ture i Fuerteventuras farvande.

Derfor vil jeg også fortælle dig om nogle af de marine arter, der oftest ses på disse ture, så du kan identificere dem selv, så snart du ser dem svømme i horisonten.

1. Floddelfiner

Det er den mest kendte af alle delfinarter og er kendetegnet ved at være et havpattedyr med en misundelsesværdig intelligens og en mere omgængelig karakter end andre delfiner.

De har en tendens til at gruppere sig i familier, som bliver sammen i perioder på op til to eller endda tre årtier. De kan let identificeres på deres forkærlighed for at svømme rundt om både og på deres grålige farve. De er relativt store og er i gennemsnit mellem 2,5 og 3 meter store.

2. Dræberhvaler

Man tror ofte, at spækhuggerhvalernes levested udelukkende er begrænset til de kolde farvande i begge verdens polare yderpunkter. Men det er faktisk en vandrende art, og det er muligt at se grupper af spækhuggere svømme rundt på Fuerteventura hele året rundt.

De bliver normalt 9-10 meter lange, og deres gennemsnitlige vægt er på 5-6 tons. Den er kendetegnet ved at være et meget dygtigt rovdyr, hvilket gør det muligt for den at have en kost baseret på fisk, sæler, blæksprutter og endda mindre hajer.

De lever i grupper på op til 40 individer, men det er også muligt for dem at sejle alene i perioder. De er lette at kende på deres hud, der har en sort bund med flere hvide pletter.

3. Plettede og ru delfiner

Plettede delfiner adskiller sig fra andre delfiner ved deres størrelse, som normalt er mindre end en stor delfin, og ved deres hud. Den har små sorte og hvide pletter over hele overfladen. De er lige så omgængelige og har også for vane at lege med enhver båd, der sejler tæt på deres familiegruppe.

Råtandede delfiner er ret dygtige jægere, og de adskiller sig fra andre delfiner ved deres smallere snude og lyserøde og hvide nuancer på denne del af kroppen samt på mave og hals.

4. Kaskelothvaler

Kaskelothvaler er et af de mest imponerende havpattedyr i Atlanterhavet omkring øgruppen De Kanariske Øer. Den er ret stor og kan nemt blive 18-20 meter lang, og 50 tons er et gennemsnitligt tal for vægten af en kaskelothval.

De lever af blæksprutter og fisk på op til 3 km dybde og ses normalt i grupper på højst tre eller fire individer, fordi de lever i små grupper.

5. Pukkelhvaler

Det er ikke så almindeligt at se pukkelhvaler på en tur i Fuerteventuras farvande, men der har været undtagelser, og i årenes løb er disse møder blevet mere og mere hyppige. De er kendt for at være ekstremt venlige over for andre delfiner, andre hvalarter og også over for de både, der kommer på tværs af deres vej.

Det er let at identificere dem på deres pukkelryggede kontur, selv om deres vigtigste kendetegn er deres vane med at springe akrobatisk over vandoverfladen og derefter styrte ned i vandet og skabe et gigantisk plask.

Hvad skal du bruge for at se delfiner på Fuerteventura?

Dolphin Group| ©Photo Krieger
Dolphin Group| ©Photo Krieger

Der er ingen specifikke krav for at deltage i en af disse delfinobservationsture på Fuerteventura. Du vil ikke svømme med dem i deres naturlige omgivelser af sikkerhedshensyn, og du vil altid være inde i båden, mens den sejler fra et sted til et andet af de samme årsager.

Men en ting, jeg ikke kan anbefale nok, er at tage masser af væske og solcreme med. Fordi sejlads på havet er en perfekt lejlighed til at få et solstik, og at være midt på havet er en tørstslukkende oplevelse ifølge de fleste erfarne sejlere.

Hvis du stadig ønsker at nyde havet på denne smukke ø ud over sandkysten , kan du også tage del i kajakaktiviteterne på Fuerteventura. De giver dig mulighed for at få din egen individuelle båd til korte og sikre ture.

Se de bedste kajakaktiviteter på Fuerteventura