Fuerteventura på 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Fuerteventura er en af de vigtigste destinationer på alle De Kanariske Øer og har tusindvis af hemmeligheder for dem, der ønsker at kende dem. Jeg opfordrer dig til at gøre dig bekendt med nogle af dem i denne planlægning af aktiviteter, som jeg har udarbejdet til dit tre-dages besøg.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

Fuerteventura på 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Gaderne på Fuerteventura | ©KR. Photography

Hvis du tænker på ting at se og lave på Fuerteventura, fordi du har planlagt en kort tur til denne smukke vulkanø, så er du kommet til det rette sted. Jeg har taget det på mig selv at undersøge, hvilke aktiviteter du kan nyde, når du besøger dette hjørne af De Kanariske Øer på en 3-dages tur.

Vulkaner, maleriske landsbyer og strande med varmt, sejlbart vand. Alt dette og meget mere finder du i denne informative samling, som jeg har udarbejdet til dig. Jeg inviterer dig til at læse videre, hvis du vil vide mere om, hvad øen har at byde på, og få en bedre idé om, hvilken slags underholdning du kan nyde på denne rejse.

Dag 1: Rundtur på den nordlige del af øen

Calderon Hond-vulkanen| ©Yuri Adrian
Calderon Hond-vulkanen| ©Yuri Adrian

Fuerteventura er den næststørste af alle de kanariske øer. I løbet af årene er det blevet et af de mest populære turistmål i regionen, især blandt dem, der søger en mere naturlig og økologisk oplevelse.

Faktisk er hele øen blevet erklæret biosfærereservat af Unesco, og det har været en vigtig faktor i øens fremtrædende rolle som turistmål på grund af det gunstige klima på Kanarieøerne, der er gunstigt hele året rundt.

Da den nordlige del af øen er fuld af naturvidundere, som kan være meget underholdende for alle typer turister, anbefaler jeg, at du reserverer den til den første dag af dit besøg.

Start dagen ved Calderon Hondo-vulkanen

På Fuerteventura er der mere end 20 vulkaner, som har dannet en række stier, der er ideelle til vandreture og sightseeing.

Den mest berømte af dem alle er Calderón Hondo-vulkanen, som er kendetegnet ved at være spidsen af en udslukt vulkan, der efterlod et helt ufrugtbart landskab af rødlige klipper. De er så imponerende, at de sagtens kunne være inspiration til en Marsmand-film.

Stierne til toppen er meget godt skiltet, og den første halvdel af morgenen er et ideelt tidspunkt at komme derop. Det skyldes simpelthen, at den 40 minutter lange vandretur vil være meget mere gunstig under disse vejrforhold.

Krateret er 70 meter dybt, og hele bjerget er 278 meter højt. Det er et af de højeste punkter på den nordlige del af øen og et ideelt sted at beundre det vulkanske og sandede landskab, der kendetegner den nordlige del af Fuerteventura, i et 360 graders panorama.

Det er et must atbruge en privat bil til at komme til resten af dagens aktiviteter og til at fortsætte til de attraktioner, du skal besøge i løbet af resten af turen.

Kørsel til Corralejo havn

Corralejo er det mest udviklede samfund i den nordlige del af Fuerteventura, og selv om der nu er mange feriesteder og hoteller, har kystområderne ved havnen stadig bevaret den karakteristiske arkitektur fra De Kanariske Øer. Fra Calderón Hondo-vulkanens krater er der mindre end 30 minutter til at komme dertil.

Historisk set har dette været et søfartssamfund, og det kan derfor varmt anbefales, at du prøver dagens fangst til frokost på en af de traditionelle restauranter. Der er mange af dem i området tæt på bugten, især langs gaden ved Muelle Chico eller den lille strand i Corralejo.

Husk på, at denne havn har den største passagertrafik til søs i hele den kanariske region, da det er afgangsstedet for alle færger, der sejler til Lanzarote, en anden ø i dette vigtige øhav. Faktisk tager nogle af de bedste snorkelture på Fuerteventura normalt af sted herfra, fordi vandet i den nordlige del af øen er meget gunstigt for vandaktiviteter.

Få de bedste planer for snorkling på Fuerteventura

Nyd en eftermiddag på stranden på Lobos Island

Isla de Lobos er en vulkanisk ø på 6 kvadratkilometer og 13 kilometer kystlinje, som ligger lige nord for Fuerteventura mellem øen Lanzarote og dermed i et stræde kaldet Bocaina. Den er adskilt fra Fuerteventura af en lille kanal på 2 km, som lokalt er kendt som El Rio eller El Paso de la Orchilla. Det skyldes dybden, som ikke er mere end 10 meter det meste af vejen.

En guidet tur på øen vil tage dig med på de små stier, der engang var hjemsted for hundredvis af søløver, hvilket er grunden til, at øen i dag har fået dette mærkværdige navn.

Det mest interessante ved denne lille udflugt til Lobos Island fra Fuerteventura, som varer 3-4 timer, er, at du får mulighed for at snorkle og dykke, som jeg nævnte i det foregående punkt. Den økonomiske besparelse er en anden interessant faktor ved disse udflugter, da prisen er omkring 25 euro pr. person, men frokost er ikke inkluderet i den praktiske pris.

Det er et magisk øjeblik at vide, at dette naturreservat har en betydelig stor mangfoldighed af havets fauna og flora. Med endemiske arter og alle slags vandrende fisk.

Book din udflugt til Lobos Island fra Fuerteventura

Tilbring solnedgangen i klitterne i naturparken Corralejo

Når du er tilbage i den nordlige del af Fuerteventura, er du kun et par kilometer fra et af øens mest imponerende naturvidundere. Dette er Parque Natural de Corralejo, et klitsystem, der strækker sig flere kilometer langs øens nordøstlige kyst. Den kan passeres perfekt via FV-1A-vejen, da denne vej går midt gennem hele parkens øde landskab, og du når halvvejs på mindre end 15 eller 10 minutter.

Solnedgangene er noget af et skuespil, og afhængigt af årstiden kan det være, at du har lyst til at dyppe tæerne i vandet på de forskellige strande. Strandene er kendetegnet ved deres krystalklare vand og smelter sammen med flere kilometer hvidt sand, som derefter giver plads til øens vulkaner i baggrunden.

Mit råd er at stoppe bilen i vejsiden og tage ud og gå rundt i klitterne på egen hånd. Først og fremmest fordi det vil være meget sjovt og helt sikkert er en af de ting, man skal se og lave med børn på Fuerteventura. Det er at vide, at du har hundredvis af meter til at løbe og dreje og vende dig mellem bjerge af sand.

Der er mange fremragende strande, men jeg anbefaler, at du tager ud at gå langs kysten, for det vil ikke tage lang tid at finde en bugt, der er så naturlig og uberørt af mennesket, at den ligner en jomfruelig strand, der er blevet opdaget for første gang i dens historie.

Dag 2: Fortsæt til det indre af øen

Villaverde-mølle| ©Pedro Hernandez
Villaverde-mølle| ©Pedro Hernandez

Øernes kyster er normalt det mest attraktive sted for turisterne, fordi de tilbyder sjove aktiviteter som surfing eller en lidt mere familievenlig dag på stranden. Men efter en dag med en tur rundt til strandmiljøer som Corralejo Dunes eller Lobos Island er det kun rimeligt og passende, at du vover dig ud i de vidundere, der kendetegner Fuerteventuras indre.

Denne vulkanske ø byder på alle mulige dystopiske og mærkelige landskaber. Og det er netop denne unikke skønhed, der gør øen til en af de mest interessante destinationer blandt alle de kanariske øer, når du er på udkig efter eventyrturisme i et smukt og uforglemmeligt miljø.

Husk, at det er et must at have en privat bil for at gennemføre denne rute, da det er den bedste måde at komme fra det ene punkt til det andet på Fuerteventura.

Kør til Villaverde og se de smukke vindmøller

Vindmøller er et af de mest karakteristiske elementer i Fuerteventuras arkitektur. Faktisk er der mere end 1.000 vindmøller spredt ud over hele øen til forskellige landbrugsformål. Det er ikke usædvanligt, at der er så mange, da 800 er beregnet til at indvinde vand fra interne brønde, mens resten er beregnet til formaling af lokalt produceret korn.

Mange af dem er blevet opgraderet og kører nu med et elektrisk system, men andre har stadig deres traditionelle drift. Jeg anbefaler dig at besøge dem, der ligger i landsbyen Villaverde, da den ligger ret tæt på hovedstaden i Corregimiento La Oliva og har en meget traditionel skønhed, der er omgivet af vulkanske bjerge. Dermed er der skabt en ramme, der kan give dig en meget behagelig start på din anden dag på øen.

I både Villaverde og La Oliva får du mulighed for at opleve, hvordan det er at starte arbejdsdagen i en autentisk kanarisk landsby. Du har uden tvivl også masser af alternativer, hvor du kan nyde en god morgenmad, der giver dig den energi, du har brug for til at klare resten af dagen. Mi Dulce Hogar er bageriet par excellence blandt de lokale, og når du træder ind i det, finder du en typisk kanarisk morgenmadsrestaurant.

Fortsæt mod syd til Museo del Queso Majorero (Museo del Queso Majorero ostemuseum)

Hvis du kører sydpå ad FV-10 fra La Oliva, derefter skifter til FV-207 og ved landsbyen La Ampuyenta tager FV-20, når du Museo del Queso Majorero på mindre end 20 minutter.

Denne institution byder på en oplevelse, som man kun får én gang i livet for dem, der betragter sig selv som osteelskere. Her forklarer man trin for trin produktionen af dette mejeriprodukt, som har haft oprindelsesbetegnelse siden 1996.

Museet er åbent alle ugens dage fra kl. 10 til ca. 18.00. Og entréen kunne ikke være billigere, da den i mange år har ligget på omkring 5 euro pr. person.

Hele museet er fordelt på en ejendom, der repræsenterer et typisk Majorero-hus, har en imponerende kaktushave og også en mølle, der er restaureret efter alle øens traditionelle arkitektoniske mønstre. Alle disse grunde gør et besøg på dette museum endnu mere interessant, selv hvis du ikke er en stor fan af gastronomi.

Tag ruten gennem Betancuria Rural Park.

Hvis du efter museumsbesøget kører til landsbyen Antigua og tager FV-416 mod nord , kan du nå FV-30. Denne vej er meget speciel, fordi den går gennem hele Betancuria landdistriktspark i hele dens længde. Husk dog, at et kort stop i La Antigua for at spise frokost er tilrådeligt, hvis du allerede er meget sulten.

Dette er en af de mest populære ruter på øen, fordi den går gennem et uspoleret terræn med vulkanske, rødlige og stenede bjergmassive, som er helt befolket af jordegern. En invasiv gnaverart, der på en eller anden måde har vundet turisternes hjerter på trods af, at den udgør en risiko for det lokale landbrug.

Hvis du er interesseret i emnet, er der flere museer på denne rute, herunder Fuerteventuras arkæologiske museum, som er dedikeret til at vise regionens etnografiske fortid, og museet for hellig kunst, som fokuserer på den religiøse kunst, der kendetegner den katolske identitet på De Kanariske Øer.

Mirador de Las Peñitas og Mirador del Risco de Las Peñas er ideelle steder, hvor du kan parkere bilen og komme ud og nyde panoramaudsigten over dette særligt smukke område.

Afslut eftermiddagen i den maleriske landsby Ajuy

Et par kilometer fra FV-30 ligger landsbyen Ajuy på øens vestkyst. Du kan komme dertil ved at tage FV-621 mod nord, efter 3 minutters kørsel på FV-605. Faktisk kan du være ved landsbyens hovedstrand på mindre end 20 minutter fra de udsigtspunkter, som jeg nævnte i det foregående punkt.

Ajuy har et offentligt parkeringsområde, og det giver dig mulighed for at vandre frit rundt i de få gader i denne maleriske fiskerby. Den er gemt mellem klipper, og det mest karakteristiske træk ved den smukke geografi er den sorte sandstrand, der blev dannet for tusindvis af år siden som et produkt af vulkanisk aktivitet i regionen.

Derer nogle havgrotter, som man kan komme til fra en forholdsvis kort sti, og det er en perfekt mulighed for at nyde solnedgangen på den anden dag af dit besøg på Fuerteventura. Dette sker lige før vi vender tilbage til Ajuys gader for at nyde en middag bestående af dagens bedste fangst.

Nogle bådture på Fuerteventura inkluderer normalt denne del af øens vestkyst i deres rejseplan. Jeg nævner dette for at fremhæve den skønhed, der gør Ajuy til en destination, der er værd at besøge, og som adskiller sig fra andre landsbyer i regionen.

Køb de bedste sejlture på Fuerteventura

Dag 3: Se den sydlige del af Fuerteventura

Costa Calma| ©inextremo96
Costa Calma| ©inextremo96

Den sydlige del af øen har et lige så stort og endda større turistpotentiale end hele den nordlige del, som i højere grad er præget af det vulkanske miljø, som jeg nævnte i begyndelsen af denne rejseplan, som jeg har udarbejdet til jer.

Faktisk finder de bedste surfinglektioner på Fuerteventura normalt sted på Jandia-halvøen. Sandheden er, at denne del af øen kan være din favorit blandt de ting, du kan se og lave på et 5-dages besøg på Fuerteventura, hvis du kan lide sportslige og masseturisme-fokuserede aktiviteter.

Glem ikke at følge op på din lejebil, da du får brug for den til de sidste par stop på din korte, men sjove tur på Fuerteventura.

Start dagen med et besøg i Costa Calma-området

Costa Calma er det hjørne af Jandia-halvøen, hvor de fleste feriesteder er placeret med henblik på masseturisme. Som du kan forestille dig, er strandene ret smukke med lavt vand, og hele lokaliteten fungerer som en slags port til resten af Jandia-regionen.

Jeg anbefaler dig at besøge dette sted, fordi det er et godt sted at spise morgenmad på en af de mange hotelbuffeter, inden du fortsætter til den sydlige del af halvøen. Du kan vælge mellem dem, der ligger tættere på stranden, såsom R2 Rio Calma Hotel & Spa & Conference, eller dem, der ligger tættere på FV-2 vejen, såsom Royal Suite Hotel.

Herefter vil du gå til Mirador de Los Canarios

Hvis du fortsætter med at køre bilen i 25 minutter langs FV-2, kommer du til et punkt, hvor du kommer til korset Barranco de Los Canarios. Her kan du begynde at køre i retning af Mirador af samme navn, hvilket er en fremragende beslutning, da du vil ankomme til et punkt, hvor du har en panoramaudsigt over hele halvøen.

Disse udsigter vil især være fokuseret på naturparken Jandia, som med sin lille bjergkæde deler halvøen i to dele. Nordkystens strande har en misundelsesværdig og næsten uspoleret geografi, der ligner noget fra et eventyr.

Afslut dagen med et besøg på Morro de Jable

På dette tidspunkt på din rejse er du sikkert allerede ved at bekymre dig om at vælge en underholdning, der vil give dig ro og gode oplevelser, inden du skal tilbage til Fuerteventura lufthavn for at nå flyet hjem.

Morro Jable er perfekt egnet til disse ønsker og krav, da det er et af øens vigtigste turiststeder og kun 15-20 minutter fra det nævnte udsigtspunkt. Det tilbyder et levende og varieret gastronomisk tilbud, som vil hjælpe dig med at nyde din afskedsfest på Fuerteventura. Rayon Beach Bar er en af de mest berømte restauranter blandt turisterne, men du kan også vælge at spise frokost og middag på nogle af restauranterne på Riu Palace eller Riu Calyso Hotel.

Der er flere steder i byen, der er værd at besøge, f.eks. havnen, fyrtårnet, som ligger lige foran Playa del Matorral med nudistsektioner og et monument i naturlig størrelse over en hval. Den stjæler blikket fra de tusindvis af turister, der besøger dette maleriske, men moderniserede samfund.